Inga namn

Dålig uppdatering, kommer i helgen! Med massa bilder fråm Pay and jump!

XX och YY sa att jag var omogen över att ha skivit deras namn här på min blogg. Jaha? Namn?
Aja, men uppdateringen kommer i helgen! Och jag är omogen som nämner namn på en internetsida. Alltså, detta är en blogg där jag skriver om min dag som har gått! Namn som namn.. Det är ändå inte så jätte många som läser. Det verkar inte ens som om XX eller YY har läst själv.. Men men! Hehe.. Jävla omogen situvation! Säger inte att jag är mogen o normal. Vi är lika dumma båda 2 som håller på med detta men jag är inte sur på XX men lite på YY men men.. XX säger ju att hon inte heller är sur på mig men hon visar det inte..

Vänta? Är jag omogen som skrev att det är 2 tjejer nu? Hmm.. Dom eller man kanske ska kalla det "den"?
fast det är ju sjukt taskigt.. O så en sak till. Det där om att flera än jag ääälskade Bogart mer än något annat!

Visst jag säger inget annat, bara 2 eller typ 3 personer som jag vet gjorde det. Men då ställer jag en fråga till denna personen. Var fan fanns ni/du när han hade ont? Var fanns du/ni när han blev dålig i benen för första eller andra gången?
Jag satt inne i hans box i 2 timmar o pratade med honom när jag fått höra att han inte hade mycket kvar. Och detta var 3 månader innan han fick somna in. Var va ni när han behövde röra på sig?
Vem var det som gick med honom? Jag.. =)

Va Fan?!

Lämna anonyma kommentarer är folk duktiga på och kommentera hur jag skriver och vad jag skriver.


Så om du inte gillar mig, min blogg eller mitt sätt att skriva finns det ett litet rött kryss uppe i högre hörnet!

Maria Mattisson

230410 - Fredag

Jaha, jag måste ursäkte mig om det blir något fel när jag skriver för jag har ett stoooort problem när det gäller det! Okej? Det är min dator!

Men dagen har varit bra! SO prov som gick rätt bra faktiskt! Tror att jag är nöjd!
På HKK:n så gjorde jag och Alexandra muffins med banan och chocklad! Mycket goda! =)

Efter skolan körde jag till firman och där pratade jag med pappa. I tele då! Han sa att allt var räddat på håddisken och att ingmar skulle komma med den. Jag börjadee gråta o satt o grät, fan va glad jag var! Dock finns nu ett problem kvar! Nedersta raden tangenter är flyttade. Z är på tangent X och X är på C.. Alltså är det inte riktigt rätt och man måste hela tiden tänka ett steg åt höger!
Inte så roligt! Men jag ska registrera datorn hos Dell och där kan dom fixa det! Jag har ju en Dell Vostro 1510.

Hyrt skräckis idag; Babysitter WANTED

Ska äta lite Marabooooou nu o sedan blir de till att att sova då jag troligen inte kommer få så mycket sömn imorgonnatt. Det är Mini Ridläger på Boke o jag ska ju sova där o helt sköret ;)

Maria Mattisson


210410 - Onsdag

En vecka tills det smäller, då jag ska kasta mig ut i tävlingsvärlden igen men denna gången på ponny ;D


Men lite annat först, dagen gick relativt fort. Jag blev anklagad för att lägga mig i av Elisabeth för jag ställde en fråga. Sedan blev jag anklagad av att tvinga mina kompisar av Emmy. Så jag tvingar mina kompisar att köra moppe med mig på morrnarna, jag tvingar dom att göra sitt och datt! Emmy bräkte till o med ur sig att jag hade något emot henne?! Jaha, så jag är en tvingare. Jag ställer en fråga: "Ska vi köra imorgon? Halv?" som har då ett val att säga NEJ eller att vi vill köra själva eller nåt! Men nehe! Tack säger jag bara, lägg över bördan på någon som redan är så nerdragen i skiten att hon inte kan andas! TACK!
Vi på tyskan slutade lite tidigare så jag väntade inte utan jag bara körde hem, dom ska inte känna sig tvingade och det har jag sakt. Jag tackar för att dom väntar på mig och säger att dom inte behöver vänta på mig men gör det ändå, jag trodde det var för att folk är snälla men alla väntar tydligen på varandra för att sedan kunna anklaga oss för att ha tvingat dom! Jisses, hon drog upp utnjutning (stavas?) också!

Men när jag kom hem skrev jag BUS lappen till spökkvällen sedan stack jag o mamma till stan för att beställa KINA MAT, mums! Och så sätta upp lappen. Vi beställde maten, körde till Boke där jag satte upp lappen och Monica bara: "Vad gör du här?" Sa då att jag satte upp en lapp och så frågade hon om jag hade en egen "pistol" till såna man klämmer ihop papper med! Vte inte vad det heter just nu men något sånt heter det! ;) hehe
Men jag svarade ja och hon tog upp en likadan och så skrattade vi lite, allt verkade normalt förutom att det var sjukt tyst i stallet o så hittade jag mamma hos Clever. Hon har aldrig släppt honom, det gjorde jag för 2 år sedan! ;) Men så kom Nelly och sa vad som hänt, Myzac har tyvärr gått samma väg som Mister Bogart och Garant. Han gick på pencillin och sista dagen o fick då en allergichock på det och allt var över på 10 minuter. Usch, det är hemskt när det händer sånt, fina o söta Myzac.


Vila i frid  *1993 - 21-4-2010*

Sedan åt jag Kina mat och tittat på TVe. Känner mig lite lat idag också.. Slö på nått sätt!


Håller på med tärningar av mässing i slöjden. Detta är en mobilbild från förra veckan, dom är båda mycket snyggare nu. Den ena är helt slät och den andra är pågång. Jag jobbar på det =)Maria Mattisson


200410 - Tisdag

Dagen gick kvickt och på bilden valde jag en konst-tid (?) och en konstnär. Det blev Andy Warhol och Popkonst för då kan jag leka runt med kameran och i Photoshop men för det behövs min dator! Usch.. Vill ha tillbaka den!


Våran förra uppgift var: Staden möter naturen och staden är då slottet och naturen är fisken och fiskskålen! Hehe =) Den är i svartvitt och skuggad och detta är en mobilbild så inge bra färg på det. Men den är fin =)

När jag kommit från skolan fick jag ett mess från Ulrika om jag ville hänga med på en BUS insperationsdag i K-hamn med henne och Frida så jag sa ja. Tog mig in till Boke och vi körde iväg till Karlshamn. Scandic hotell =)
Det var vi, Karlshamnsridskulls US och då Oloftröms US. (US=Ungdomssektion).
Och vi pratade alla om vad vi gjorde och man fick en hel del bra ideér och så utbytte vi mejladresser. Jag, Malin från olofström och Elin från Karlshamn och tillsammans ska vi skapa BIG. Där det då ska sitta några från ungdomssektionerna i blekinge och prata om allt möjligt och jag skulle gärna vilja göra det! Det vore superkul! 8D Eh, och ja.. Men fick ett dåligt besked på vägen hem. Datorns hårddisk har pajat, det finns kanske inget att hämta och vi letade upp skivorna till datorn sedan sa jag till mamma att när Ingmar Björklund hämtar dom ska hon säga att om han kan ska han först o främs rädda bilderna på Mister Bogart och att dom är dom viktigaste. Skolarbetet från 3 år tillbaka skiter jag i. Jag skiter i alla PSade bilder, alla rollkarrisar och alla 12 berättelser, jag vill ha mina Bogart bilder. Utan dom har jag inte mycket minne kvar av honom i bildform. Jag kommer alltid, ALLTID att se honom framför mig när jag sluter ögonen. Det känns underbart att kunna blunda, se honom framför sig och sträcka ut en hand och jag kommer ihåg hur hans mjuka päls känns mot mina fingertoppar..  Åh, jag saknar honom så och jag vet att jag skriver mycket om honom men allt påminner mig om honom. Allt.. Stall, bilder, minnen, namn, natur.. Allt påminner mig om den underbara fuxen jag en gång hade under mig och i mina armar. Jag kommer aldrig att släppa taget om honom, det spelar ingen roll hur många hästar jag kommer att äga för ingen kommer att vara så betydelsefull som honom. Jag kan bli nästa Bayard med svindyra och fina hästar men jag kommer alltid att älska Bogart. Aldrig släppa honom <3Maria Mattisson


Hoppträning!

Eftersom Richie Rich bara är 5 år gammal avstod jag från att hoppa honom även om jag var sugen men något jag inte var sugen på var att flyga fritt genom luften och landa bredvid! H-e-h.. Jag menar, han är ju enorm. En enorm bebiz! Såg ju hur det gick för Elin när hon försökte hoppa honom! Så jag tog ponnyrackaren istället! Fan va dammig han var när jag borstade av honom o fäller lite gör han osså men det var då till att sadla och lägga ifrån sig sporrarna o spöet fick jag lämna kvar. Han är ju lite knepig på det viset, annars behöver man ha sporrarna som den extra hjälpen och peta till honom i sidan lite så att han reagerar eller peta på honom med spöet men när det är hoppning? Det är rena döden att ha sporrar på sig när man hoppar honom då han blir lita HET! Hehe ;)

Men jag lämnade det kvar och tog ut honom, visste sedan innan att vi skulle rida jockey så´jag satt upp med dressyrläder. Så långa, så länge som möjligt! Hehe ;) Vi red då och fan! Jävla ponny for genom mitt huvud när han stanna hela tiden då han visste att jag inte hade sporrar eller spö så jag gick o hämta ett söndrigt spö på rampen och daska till honom i röven. Han vaknade! Haha, vilken fart det blev på honom, min söta lilla fux! =)
Så sa då Maria att vi skulle höga stigbygarna och ja, tillslut satt men med benen uppe vid sadelkåporna. Hehe? I skritt gick det bra och i trav, han var snäll min starka lilla ängel men galopp? Och på honom? Glöm o dröm att han skulle vara snäll, han skulle gena HELA TIDEN och 3 gånger hängde jag nästen på sidan på honom. Dålig balans när jag inte kan hålla honom något och svårare är det ju eftersom han är en d-ponny jue! O ingen maxad sån precis! hehe!
Om man red in till mitten och stannade skulle man få springa ett varv i ridhuset och när mina anklar inte orkade mera, får fan skitont i dom ibland, så fick jag ju rida in några gånger och ja.. Maria tvingade ut mig. Jag stannade cleman och frågade om jag skulle springa, för det är bättre för mina anklar än jockeyträning. Så jag satt av och sprang ett varv, på 4-kantspåret i ridhuset innan jag satt uipp och tog ett varv i galopp till innan vi fick sänka till hoppläder. När det var klart var det till att börja med bommarna och sedan lite studs.. Usch, gillar inte att hoppa studs med Clements. Clever är skön att hoppa studds med!
Sedan skulle vi börja hoppa.


Först var det skaplig höjd, litet kryss på kanske 30 cm. 1 språng, räck på kanske 50? och så 3 språng innan den lilla oxern på kanske 60-70? Hehe, känns ändå lite eftersom det blev en grind på 80cm förra gången =)

Men så hoppade vi och red med stadig hand och den var lite höjd så han inte skulle dra så mycket och det blev mycket bra, kom in rätt. Landade rätt och trampade av rätt. Alla gånger. Mycket nöjd med ponnyn o mig =)
Hoppade det 2 gånger och sedan höjde hon räcket och oxern så att räcket låg på kanske 60-70 och oxern på nästen en meter! Då var det dags att hoppa och jag fattade galopp och höll honom lite mycket då jag visste att han skulle börja rusa så fick kom fel in och då blev det ju fel hela skiten. 2 meter från oxern vände han mjukt undan, inte bara slängde sig utan precis som om jag hade tagit i tyglen men det gjorde jag inte, var helt säker på det. Han kände väl hur fel vi kom och hur jag var lite illa till mods för att ha stört honom så. Maria sa att min ridning var helt annorlunda nu och attjag skulle fortsätta på samma vis som innan och jag tog det igen. Enkelt! Haha =)
Gick mycket bra, satt mjukt ner i sadeln under galoppen och höll i honom lite, kramade om honom med skänklarna och han lugnande ner sig. Tog lagom språng och vi seglade över oxern. HAPPY! =D Haha, tyckte min ridning var mycket bra, har ju tränat och även om hästen gått fint har min ridning varit kass men denna gången var vi samspelta, han och jag! =D Jag och Clements!

Sen var det till att trava av honom och så skritta honom innan han fick komma in och få lite mat =) Mycket nöjd med Clements och mig själv faktiskt. En mycket lyckad träning för mig o honom och därför ska jag anmäla mig till Pay and Jump onsdagen den 8. Tror jag börjar lite lägre precis som jag planerat att göra med Bogart. Lågt och jobbar mig uppåt med honom. Jag menar, en meters oxer på en d-ponny som inte är maxad. Då klarar man allt =D Detta är det ända Gud inte straffar mig i. Men efter sommaren kan jag inte rida honom mera, är nog aldeles för stor för honom!


Stör mig på hans grimma lite, han är inte lat. En lat häst blir lixom inte het! Clements äääälskar att hoppa =)


Maria Mattisson


190410 - Måndag

Snabbt som vanligt, inget speciellt men svenskalektionen var rolig, Alexandra pratar! Haha ;) Vi pratar med varandra men det känns för mycket som innan, det var faktiskt hon som skrev det där SMSet! Eller?! :O

Så här såg våra anteckningar ut från SV-lektionen:
Så fort Lisa är tillbaka kommer detta att förändras för det skulle inte förvåna mig! =(

Maria Mattisson


Helgen

Jaha, blir en kort blogg eftersom jag har lite bråttom i säng.. Skola imorgon =(

Skulle egentligen kört till Råby och fotat tävlingarna men det var kasst väder eftersom att den jävla vulkanen på Island fick utbrott så jag skyller på den!
BUS mötet gick bra, får inte glömma att skriva lapp och sätta upp i stallet!

Söndag? Skrev om all SO, skickade till Jocke och när jag skulle skriva ut då finns knappt nån färg! GUD ARBETAR EMOT MIG! ALLTID!
Så jag får skriva ut på Firman imorgonbitti.
Gustav var här och fixade min kedja på moppen men hela jävla skiten behöver bytas ut, DERBISKIT! Allt är skit denna helgen och imorgon är det hoppning på min lilla söta ponny =) Får se om det går lika bra som sist, troligen inte. Hoppat 80 med Eltana (d-ponny) men det var typ 2 år sedan och så hoppa Cleman 80 var helt annorlunda. + att Clements är en lite mindre d-ponny. Han är grövre än vad Eltana var men hon var högre i manke. Åh, vad jag saknar henne <3 Sålde ju henne och bara några månader efter så blev hon halt på 3 ben och hon avlivades.. :@ <3 Dom kunde gjort något åt det istället för att sticka en spruta i henne! Jag kunde köpt henne om inte mina föräldrar är så envisa. Mig gör de inge om hästen är skadad, men får en bra relation till hästen när man sköter om den.
Bevis var jag och Bogart.. <3


Kort blogg var det ja.. Funderar på att ändra lite till i bloggen. Inte designen, gillar den. Typ lite annat, som fint namn i slutet av inlägget och lite sånt smått ;)


Maria Mattisson


Dell Vostro = Krasch

Min dator har kraschat och jag skulle typ skaffa skivor eller en extern hårddisk typ i helgen eller liknande och så ska det bli typ dåligt väder eller nåt så tävlingarna skiter sig! VAFAN?! Vill Gud staffa mig på nåt sätt?
Om hans budskap är; "Du är värdelös och kan inte behålla något" så har han gjort det klart! Fan, 3 hästar.. Nu min dator med alla bilder och så CANCER?! VAFAN?! Inte jag som fått cancer!

Vi i helsike ska vi göra om den är ärftlig?! Vad i helske ska jag göra om hon dör? En begravning till efter en cancer-sjuk? Jag orkar inte detta mera.. 3 älsklingshästar, nu denna *XX* och om mina bilder inte går att rädda då sjunker jag ner i ett svart hål! JAG DÖR!! Fan va jobbigt asså!
Maria Mattisson


140410 - Onsdag

Onsdag, onsdag, onsdag..    Rätt nöjd med dagen!
Blev ett ordentligt samtal med Alexandra om hästar, men det är ju alltid något? Och det kändes skönt, tror att hon också uppskattade det =)

Sedan var det slöjd och jag gjorde min första tärning. Nu ska jag bara banka in prickarna och göra klart den andra jag också ska göra. Fast innan jag bankar så ska jag testa statestik. Pratade med Elof om det och fick ett bra svar och en lösning!

Efter skolan var det hem och fixa Anna och Birgittas bilder sedan när mamma kom gick hon och jag en runda på berget! Upp för radar och ner genom skogen, fel håll enligt mig! Det blev mycket jobbigt och nästan högst upp så började mina vadmuskler att svika mig! Shit va jobbigt det var..

Hmm, väl hemma hjälpte jag mamma på datorn sedan äta äppel och så TV. Drömmen om Italien och Grey's Anatomy. Det är ju nya avsnitt nu samtidigt som jag tittar på det när repriserna går på vardagarna vid 17:00 på kanal 5.

Duschat nu och ska sätta in moppen i garaget sedan ska jag sova, nu innan 11 och så upp vid 8 imorgon, skönt att få sova ut lite. Sedan i helgen är det tävling i Råby och jag är fotograf ;)
Ska försöka rensa Snappisbilderna också!

 

Maria Mattisson


130410 - Tisdag

Jag vill ha lite Credit för vad jag gjorde idag ;) Haha! Jag tog saken i egna händer, MISSTOLKA INTE! ;D Haha!
Men jag tog steget och pratade med Alexandra, vi hade ett riktigt samtal.. Hehe, fick iaf reda på att hon vill fortsätta att ha roligt med mig och hon visste typ inte varför vi inte pratade. Men jag ska nu försöka ta tag i henne och se om vi kan hitta på något. Försöka hitta tillbaka till varandra, lite iaf.. Men hon lämnar ju inte Lisas sida så ja, försöka går jue alltid!

Nu till något roligare, jag har bestämt en sak! Jag ska sätta upp en lapp på typ Spar eller någon annanstans. Tänkte skriva om någon hade en polle som behöver skötas om eller ridas. Känner lite nu att om jag inte gör någonting åt min ridning och hoppning nu (hoppar HÄST lite högre.) Hoppar redan ponny på lite högre höjder ;)
Men en häst att sköta då det inte finns någon här hemma typ. Åsa har ju bara ponnysarna hemma då hon snart ska skicka iväg Missy till inridning! Ska gå in på blocket och kolla lite först ;)

La in designen till Elin också och har fått frågor om foton av 4 personer nu så jag har att göra framöver.. ;)


Vet att man inte ser så mycket eftersom det står Copyright över bilden men jag får göra så ;) Vill ni se den större gå in på Elins blogg; http://Elinessemess.blogg.se.


Maria Mattisson


RidlektionBlev den stora gossen en sväng i ridhuset och jisses säger jag bara! Vad stark han är egentligen, märktes inte så mycket innan men nu var han skitstark. Vi övade slalom mellam koner och ja, med en stor klump som Richie på 175cm i make (typ) så var jag en liten fluga.. Hmm.. Men efter lite knåp och mycket kontrollerande klarade vi det.. Om och om igen ;) Stolt över han =) Han var jätte duktig när jag väl visat honom och samma sak gällde när vi gjorde skänkelvikning. Man tar det nästan för givet och behöver inte vara så noga på vissa ridskolehästar och bara petar till dom i sidan så trippar dom i sidled. Men Richie är 5 år gammal och inte så värst utbildad, vilket krävde mer av mig att jag skulle vara mycket tydlig i mina hjälper och han lyssnade verkligen bra =) Däremot när vi skulle galoppera så drog han nästan upp mig ur sadeln hela tiden tills jag satt mig på röven i sadeln och satt emot. Då blev han lite lättare men sedan skulle vi göra halt och det tog en halv långsida varje gång typ ;) Stora bebiz! Men Richie Rich är mycket mysig att rida tills vi skulle hoppa sockerbitar. Nej, inte 2 sockerbitar och en bom utan BARA sockerbitar! H-e-h-e-!

Jag sa att jag hoppades att dom hade hoppat detta med honom innan o Maria bara skratta till lite.. Jaha, han tvärnita och jag lutade mig ju lite framåt. När han hade stannat till så skvätte det grus från marken på plasten och han blev rädd för det! Vilket gjorde att han slängde sig åt vänster och jag ryckte med lite snett i sadel.. Fjant! Men jag sa till Maria att jag inte tänkte hoppa det med honom, jag kan hoppa en grind som ligger på 80cm med en D-ponny utan problem men sockerbitar 50 centimeter med en häst på 175cm funkar inte ;) Hehe, har lite med åldern att göra. Richie är 5 och Clements 11!Maria Mattisson


RIPUnderbara och gosiga Pauline, du stadiga och underbara har nu fått frid..

Jag är en av dom personerna som stolt kan berätta hur du var, jag skötte om dig i nästan 2 år. Red dig i 1år och älskade dig från första stund jag satt på din rygg. Min första tanke om dig Linus var; "gammal kuse. Har ridigt många såna" men orden försvann sedan. Jag red dig första gången den 1 juni 2008 och det var helt underbart, vilka gångarter. Några gånger senare fick jag känna på din galopp när jag red dig på galoppstigen och där var det galopp må ni tro. Det var ju svårt att få stopp på henne också.
Jag fortsatte att rida dig och red dig på julafton med dina nya skydd som du fått av mig och du var en häst man kunde lita på. Fullt ut..

Ditt liv
Åsa fick ett telefonsamtal från Royne Zetterman om en häst och hon åkte dit för att titta på detta stoet. Knappt hanterat och ilsken var hon när man la på henne sadel och det gick knappt att tränsa henne men hoppa kunde hon! Hon var då 6. Åsa köpte Pauline och arbetade med henne. Dom hoppade 1.60 klasser och tävlade då för Sölvesborgs Ridklubb tillsammans med ryttare som Royne Zetterman. Vet inte vilket år som Pauline fick en senskada i sitt högra bakben och vetrinären sa att hon inte fick hoppa mer för att risken fanns att hon inte skulle kunna gå mer ens. Därför bestämde Åsa sig för att ta föl på henne, så hon betäckte henne med hingtsen Lucky Light och 1998 föddes Lucky Line M och senare såldes till USA (vet dock inte säkert) men Pauline visade inga som helst problem med sin sena så att Åsa började rida henne igen. 2000 betäckte Åsa Pauline med hingsten Camaro M och 2001 föddes Carmeline M som delägdes av Springfield Showjumpers (Zetterman) och Åsa. Hon såldes nu, 2010, till USA och ägarna är mycket nöjda med henne. Jag har inte sett Lucky men Carmeline är så lik Pauline, som har samma huvud men Carmen är så mycket större men hoppar precis som sin mamma gjorde.
Pauline gick sedan som ridhäst för Marie Knese och sedan då hennes syster Sofie. Vicky (Åsas dotter) började sedan att rida henne och Amanda (Vickys syssling) samtidigt som Sofie red henne. Och sommaren 2008 frågade Åsa mig och ja.. Jag tror nog att flera har ridigt Pauline men det är inget jag vet något om..

Pauline, du är älskad och saknad av så många och det gick tyvärr så långt att du hade ont. Även du fick problem med dina ben. Troligen kan det vara skadan i den sena som kom krypande tillbaka och jag måste säga att vi gjorde allt för dig men det gick tyvärr så långt att du fick somna in så att du inte skulle ha ont mera..


Jag kan se dig framför mig.. Galopperandes över dom gröna ängarna och bredvid dig galopperar den vackra fuxen och på din andra sida den lilla vita welshponnyn och ingen av er har ont..

Jag älskar er.. 


Sanett *25-5-1980 - †18-8-2009

Mister Bogart *23-6-1996 - †10-12-2009
Pauline *15-2-1964 - †8-4-2010


080410 - Torsdag

Maria Is Back In The Game ;D

Slapp dag, skrev 2 bokrecensioner så jag har gjort lite nytta.. Fotade även min dala häst och letade upp en tutorial på youtube så jag kunde greja med bilden lite i Photoshop och resultatet blev rätt så lyckat men alltså det är bara en råkladd. Inget seriöst.. Gör även en design till Elin Bengtsson (http://ElinEssemess.blogg.se)

Sedan läste jag ut Romeo och Julia, orginalet. Hah, alla ni där ute tror nog att Shakespear's (stavas?) version är den äkta vilket inte stämmer utan det är en munk och författare vid namn Matteo Ballero, orkar inte gå o hämta boken för att se hur namnet stavas. Men iaf, ska börja läsa Shakespear's version. Eller ja, en tolkning av den. På svenska då.. Man får ta det man har, man kanske ska skaffa den på engelska? ;)

Suttit vid TVen och så grejat lite med tyskan, mer kan jag ju inte göra.. ;)


Min dalahäst men lite redigering ;D

Skuggorna är ikke bra gjorde, lite ihophaffsat bara.. Är inte så duktig på det än!Maria Mattisson


Mopedsafari

070410


Det började med att jag körde till Preem och tankade + köpte olja sedan körde jag o Elof bort till Fritan där vi väntade men inga andra kom så det blev jag, Elof, Lina, Alexander, Mathias, Alexander och Pontus. Vi bestämde oss för att köra mot Karlskrona så vi gav oss av o stannade i Ronneby för att äta. Det tog cirka 4 timmar på mopederna men då körde vi i typ 40 km/h. Man var lite stel i benen o hade lite ont i rumpan ;) Haha!
Men vi ställde mopparna och gick för att äta. Vi åt kebab ;) Hehe, snacka om att den såsen var stark! :)
Sedan så mådde Victor inte så bra så han fick ringa hem så att dom skulle komma med transporten och hämta honom o moppen. Och när vi väntade, gissa vilken jag såg? PHILIP MELLBERG! Han har verkligen förändrats, men jag kände ju igen honom snabbt. Melle.. Jisses, vad längesen det var! Man blir helt nostalgisk när jag tänker på hur vi lekte sagan om ringen bakom dagis i Hörvik och hur jag ville få honom att dans på alla discon.. Haha ;)
Men när Victor hade blivit hämtad så körde vi till Ö&B för att Pontud skulle köpa överdragsbyxor ;) Jag köpte en film, hehe.. Har redan sett den men köpte den iaf då den är bra. Eden Lake.

Sedan körde vi Karlskrona och fikade på McDonald's innan vi körde hem. Vi var tillbaka på fritan vid 7. Vi körde vid 10 och var hemma vid 7. Ont i ryggen och nacken hade man ;)


Men det var sjukt kul, speciellt den där slingriga vägen i skogen. Det  var uppför, nerför, uppför, nerför samtidigt som den slingrade sig åt höger o vänster. Första gången körde jag lite osäkert o sakta i typ 40 men på vägen hem var jag först och då hade jag full gas och det pirrade som satan sedan blev man lite yr ;) Men rióligt var det! Haha!

 

Vi ska göra om det och alla som har en moped MÅSTE följa med, det är sjukt roligt!

 

Maria Mattisson


Gott o Blandat

Har nog inte skrivit om detta men i torsdags när vi slutade skolan så stack jag och Klingborgs in till stan och spisade på Lasses sedan körde vi ner till hamnen och grejade innan vi drog till Netto och sedan hem. Jag inhandlade 2 filmer (Titanic och Taken). Vi var hos dom och spelade lite poker och jag vann ;D Haha! Och sedan var det musik och film men så kom ju Chrille med Evelina och vi snackade med dom innan jag o Elli tittade på "kärleken flyttar in" och sedan körde jag hem.. Jag kom hem och ställde in moppen i garaget och när jag vände mig om och började gå mot dörren tittade jag upp mot himlen. Gissa vad som for över himlen? En stjärna  föll, en stjärna föll ner över himlen ovanför Mjällby och det var fantastiskt. Helt otoligt.. Det var ju mitt i natten också, runt halv 2 eller något..


Elli och Emmy i SBG's hamn

På fredagen var vi i Norje hos Torgny, Marianne och Kristian ;) Mycket rolig och trevlig kväll men påskmat och skoj :D Var ett tag sedan man träffade Kristian också, sist var nog Sweden Rock eller något och där är ett problem! Han kommer inte att kunna komma ner från Norge till Norje under Sweden Rock :( Om ni undrar så bor Kristian i Norge! Men han tyckte att jag och Mathilda skulle ta flyget upp till honom i sommar och då också passa på att jobba lite, vi ska vaar barnvakter! haha! Jisses, men komma upp till Norge skulle vara sjukt roligt, han bor ju rätt bra också ;)


Kristian ;D Det är då hans skolfoto som jag har fotat med mobilen, scannern har ju lagt av!

Lördagen sedan spenderades i stallet med lite mockning och allmän stallskötsel ;) Pauline låg ner och myste i värmen så jag o Åsa tog sedan av henne täcket så hon fick vara utan det och det var härligt och skönt för henne. Vi fikade och sedan innan jag körde hem så fick jag ta kyllera på hennes båda bakben. Hon har ju svullnat upp som satan i det ena benet!


Pauline

Miss Sixty M. f. 2007 e: Camaro M, u: Irco Tara

ChampisSöndagen spenderades på Bokeslätt då det var klubbhoppning ;)
Det var dåligt väder men jag försökte göra det bästa som gick!


Amanda och Brille

Grattis till Isabell och Mirah som vann en av klasserna :D


Måndagen sedan stack jag till Råby för att se hur jag skulle köra med moppen, jag ska ju dit och fota nu ;)
Sedan var det till att upp på hästryggen och öva galoppfattningar.
Richie Rich, Lettliskt Halvblod. f. 2004.

Det fick bli 5 åringen en runda i ridhuset. Han är lugn och visst, fin och så men så jäkla stor. ENORM! Vilket gör honom till mycket häst att jobba och som sagt, han är ung och därför är han ju så framtung och hänger sig järna på bettet och om man inte gör på rätt sätt kan han enkelt bli stark när han blir äldre. Kanske tillomed hård i munnen.
Eftersom han inte kan så mycket gick ju galoppfattningarna inte jätte bra. Vi arbetade inte så mycket i galopp utan mest i trav och så fattningen. Men han var mjuk och följsam i både skritt och trav. Han  lyssnade bra och var avslappnad. Får se nästa vecka, då ska jag arbeta honom mer i galopp hade jag tänkt och isf på volten en aning. Om inte Maria har andra planer för oss ;)

 

 

Maria Mattisson


Veckan!

Tänk, nu är mars slut. Var har alla veckor o dagar tagit vägen?

Igår lånade jag Romeo och Julia på bibblan. 1 tolkning Shakespeare's version och en lite lättare tolkning av Matteo Bandello's version. Jag kan ju inte direkt den pjäsen utantill och tror att jag ska försöka få tag på själva boken på engelska. Inte bara en tolkning, tror att det är bäst så ;) Hehe..

Ridningen då ja, var taggad och tänkte ta Clements en barbacks tur men det funkade ju inte. Han hade haft ett besök av tandläkaren (?!) så det fick bli den gamle gossen igen. Den mycket välbekanta killen ;) Gissa vem? Clever..  Det är iaf bekant, min lilla gosse som jag kämpade med i 2 år innan jag gav upp.. Eller jag gav väl inte upp precis, jag gick mer vidare men lite andra hästar så jag har inte riktigt tagit mig tid för honom. Jag är ju sugen på att hoppa honom igen, det var så sjukt längesedan ;)
Men i början gick allt bra, han började släppa och liknande men så skulle vi rida mycket utan stigbyglar och det är väl inge fel med det men ökad trav på Clever utan stigbyglar. Det är rena självmordet typ! HALLO? Fan va ont jag fick, insidan av låren. Är så sjukt van vid Bogarts sadel som jag sitter skitbra i och så Clements sadel. Asså jag har nog aldrig suttit så bra i en sadel som den Bogart hade. Den har Scotten nu och fan va jag hatar det. Som sagt, när jag red i den påminde det mig bara om honom..
Men åter till Clever, jag fick så sjukt ont och han gjorde som vanligt, när man gjort halt. Sänka huvudet lite snabbt för att dra åt sig tyglarna.. *suck* I slutet hade jag fan nästan svårt att andas, usch! Så när det var 15 minuter kvar slarvred jag genom alla moment. Jag orkade inte. Jag vet att Clements inte hade varit mycket bättre eftersom han är stark men det hade inte varit samma sak!
Kändes som om alla inälvorna var helt omvända och flyttade i kroppen..


Gammal bild på mig och Clever från våran första tävling. Tror det är 2 år sedan!


Resten av veckan var rätt lugn.. Igår var jag hos Klingborgs efter en tripp in till stan ;) Vi spelade lite poooker och gissa vilken som vann? JAG :D haha! Och så tittade vi på Vampire Diarys och sedan kom Chrille och Evelina in igen så vi satt och snackade med dom ;) Chrille är ju sjukt trevlig jue, hade förställt mig honom annorlunda men fördomar är ju inte bra! Haha ;) För er som inte vet är Chrille Fredric Ivarssons storebror!


Maria Mattisson