210909 - Måndag

Så, här kommer först en liten sammanfattning av dagen och sedan en detaljerad version av kvällens händelse som jag är sjukt nöjd med!


Vaknade och fick platta håret som en omväxling då jag ville testa en ny frilla idag. Vilket funkade bra!

Drog på lite smink innan jag körde till skolan och jag och Alexandra gick in till dom andra. Klassamlingen gick snabbt, precis som SO;n o spanskan. Tror att det sjunker in nu och kanske kan jag jobba mig upp från mitt satans IG. Iaf till ett G. Men det var inte saken!

På idrotten fick vi testa dom nya skateboarden med bara 2 hjul. Det var svårt i början men jag gav inte upp, tog hjälp av Alle men sedan hjälpte hon någon annan (som ni säkert kan gissa) så jag tog hjälp av staketet och ve ni vad? I slutet av lektionen kunde jag åka utan att hålla mig men jag fick ta fart av något, gud va roligt det va och vi ska göra det på torsdag också =D Hehe, funderar på att införskaffa en sån men om dom kostar 15oo så kan dom behålla sin bräda!

Efter maten va det då svenska då vi gick igenom en lätt satsdel och sedan var det läsning, jag måste verkligen läsa ut den seega boken! Den är jätte seeeeg... Sedan ska jag läsa Dexter - Dunkla Drömmar innan det blri till att läsa Twilight böckerna, igen. Och på svenska. Ska köpa dom på engelska också!

Sedan var det bara matten kvar och då satt  jag mest och tramsade, gjorde typ 4 tal eller något. Men fick hjälpa Alle med dom jäkla primtalen som hon hade lite svårt att fatta och hur ska man förklara det egentligen?

När skolan var slut körde jag hem och fastnade framför TVen för att sedan köra till Åsa och lämna skiva med bilder och få tillbaka mitt USB minne. Hehe, dom har kört en ny häst. En 3 åring, D-ponny som dom kanske ska hämta i helgen =D Roligt säger jag =) Så ska Missy snart hem och då ska man ju börja greja med henne igen, gå bommar och sånt o så sa Åsa (och har gjort innan) att dom ska löshoppa henne =D


Föresten passade jag hästarna på Stall Markstreet i lösdags och red då även Pauline igen. Skönt va det, att komma ut i skogen och inte bara träna på en ridbana. Men det kändes så bekant, älskade Pauline <3


Vid 8 körde jag till Stall Bokeslätt för hoppträning och anlände, ställde väskan i stallet där Bogart står och hängde av mig hjälmen. Jag frös så att knäna skulle hoppa av mig så jackan behöll jag på medan jag gick upp på läktaren och kollade när Angelica hoppade. Det knöt sig i magen på mig så jag gick ner i stallet och var där innan jag gick med Nadja till stallet där Bogart står (under ridhuset). Var där tills vi skulle gå in och när jag såg höjden på hindren som var där blev jag riktigt rädd, de var högt! Jag sa till Angelica att jag aldrig skulle hoppa det och att jag var skitnervös! Men så tog jag mod till mig och började hoppa, fick ändra inställning. Var säker, var lite bakom honom och tänk på ett hinder i taget! När jag gjorde det så kom jag ovh Bogart lugnt fram till hindret i trav, hoppade lugnt över sockerbits hindret och sedan krysset innan vi tog 4 galoppsprång och hoppade över räcket, lugnt och fint! Maria sa att det var överkurs att få Bogart att gå på 4 så jag var jätte nöjd. Fick ju hoppa först också! Hjälp xD

Men sedan, andra gången var det lite värre. Då försökta han sticka så vi kom in i galopp och trasslade till det lite innan vi lugnt tog oss vidare. Han ville inte riktigt lyssna där!

Sedan skulle vi hoppa sockerbit, kryss med en bom bakom, 3 galoppsrång, räcket och så vända till höger och sedan snett och hoppa en smal oxer för att sedan göra halt efter den. Allt gick rätt bra, oxern var lite tveksam då det blev lite i obalans men sedan lyssnade han bra!

Nästa lilla bana var samma hinder men istället för att göra halt skulle vi rida en båge och hoppa ett sockerbits hinder till innan vi skulle galoppera ut till väggen och göra halt vid A. Precis vid A ;)

Oxern och sockerbiten gick lite sí och så, sockerbiten var jag före honom. Men när jag sedan skulle göra halt vid A så lyssnade han bar på mig och gjorde en fin halt =) Min lilla älskling <3

Nästa bana var långsida (alltså sockerbit, krysset med bommen bakom, 3 galoppsprång och sedan räcke), rida runt den smala oxern och hoppa en sockerbit på medellinje och där byta galopp för att sedan vända ut till vänster och hoppa sockerbit, båge och så oxer innan man skulle rida runt räcket och hoppa samma sockerbit på medellinjen innan man vände ut till höger och saktade av på spåret. Min hjärna höll på att kollapsa men allt gick bra, jag är skit nöjd med den banan. Han halkade till lite en gång innan hindret men vi rättade till det innan vi hoppade, han kunde ha stannat men det gjorde han inte =D

När det var hoppat höjde Maria upp långsidan, hon höjde krysset och även bommen bakom samt räcket innan hon sa att vi andra skulle komma utan Ulrika och Isabell. Jag skrittade då Bogart mycket innan det tillslut blev min tur och mitt motto var att ta det lugnt så jag travade lugnt honom. Lättade vid sockerbitshindret, kontakt när han tog galoppsprånget och sedan var det till att lätta lite vid krysset med bommen bakom. Maria sa till mig att lätta lite mera och det blev 3 galoppsprång innan jag väntade in honom, reste mig upp i hoppsits och lättade medan vi flög över hindret. Slappnade av och återfick balansen och saktade av samtidigt som jag gav längre tygel och travade honom ett tag sedan skrittade jag honom.
Satt även av och gick med honom i två varv innan jag tog in honom i stallet, svampade av och slängde på honom ett täcke innan han fick gå in i boxen och äta upp sin mat. Sedan sopade jag lite snabbt, hängde in utrustningen och tog sedan mina saker innan jag körde hem..


Jag frågade även Maria vilken höjd det var jag hade hoppat och hon sa 1 meter! JAG HOPPADE 1 METER MED MR BOGART <3 Snacka om att jag är glad, nöjd och helt överlycklig =D


Nothing Can Destroy My Happynes Right Now <3  Love You Bogart <3


150909 - Tisdag

Det var nu ett tag sedan, förlåt! Har bara varit lat och så fick jag nog den löjligaste komentaren EVER. Haha! Ni skulle läst den, snacka om desperat!  Det är visst någon som inte fattar att jag verkligen skiter i henne och inte vill! A L D R I G ! Fatta det är du snäll!

 

Okej, har skit ont i rygg och ben efter gårdagens träning.
Först sprang jag 3 000 meter på idrotten men strechade efteråt så det var de inte men sedan var det träning för Fieber och då var det bommar vilket betyder att det var till att höja stiglädren och rida jockey-stile. Jobbigt som satan! Usch, vilket träningsvärk jag har idag och ryggen den ömmar men annars mår jag jätte bra! H e h e !

Dagen började seeeeegt, ont som satan hade jag imorse men det gick faktids rätt bra annars ;) Hehe, men när jag väl kom till skolan gick allt snabbt och nästan smärtfritt! Svenska provet gick rätt bra, enligt mig =D Sen gick dagen snabbt och efter skolan körde jag till preem och fixade mer pengar till mobilen innan jag stannade till hos mamma och pappa en liten stund. Skulle sedan köra hem men fick se Ellis moppe på Extra så jag stannade till där och körde med dom hem.

Väl hemma städade jag rummet innan jag gick ut och fotade Felix, asså 93 bilder på 8 minuter. Jag känner mig ibland lite onödig när jag tar så många bilder ;D Haha


Just nu tittar jag på lite inspelade saker och skrattar just nu, är en rolig reklam med Erik och Mackan (Hål i väggen) HAHA!!!
Mamma och pappa körde på det där mötet och jag e själv. Ska nog äta lite sedan ska jag sitta på s.s. Kanske ladda upp lite bilder på BDB. På Felix'en <3

Skriver nog imorgon också..   Ha det gött!


020909 - Onsdag

Här kommer lite längre..

Skolan gick då bra, tyckte jag!
Förutom tyskan, eller ja. Innan tyskan då Svenne höll på med att jag hade smällt. Jag sa att jag hade trillat med den på uppfarten, då vi har lösgrus och ja det blev deras samtalsämne! *suck*

Men sedan när vi hade slutat och kom ut satt Viktor och Sune där ute vid mopparna och när jag gått fram till min moppe kom han tassande (sune) och frågade om han fick testa att köra. Jag sa vet inte.. Han kan ju köra iväg lixom. Inte bara vara här på parkeringen som han sa utan han kan ju köra iväg och jag litar inte på honom så mycket att låna ut den och självklart sa Alle att jag skulle göra det! *dubbel suck* hon vill ju inte låna ut sin men jag ska låna ut mig. Det är bara jag, pappa och Mathias som har kört den. Förutom dom som körde den innan vi tog hem den!

Men iaf, han fick inte testa. Jag körde hem och satte mig vid datorn. Fick ett SMS där det stod att mitt paket från CDON.COM fanns på Preem och jag och mamma skulle ändå in till Stan för att hämta kinamat. Mums..

Så vi hämtade den, min älskade böcker har ju då kommit. Twilight serien och jag vet att jag är seg men priset sjönk lite och då slog jag ju till! Jag har ju redan läst dom en gång men ska göra det igen och sedan funderar jag på att skaffa dom på engelska men får inte slösa för mycket pengar. Måste ha råd att köpa en Förbygel eller en Martingal om jag ska tävla Missan eller Bogart något mer.. Vet inte men jag tycker det är bättre när jag rider Bogart med en förbygel. Han slänger inte så fruktansvärt med huvudet då och i hoppning tycker jag att det är bättre men det kanske bara är jag?

 

Men vi åt vår Kina mat hemma och sedan har jag gjort Svenska och Engelska läxan xD

Nu ska jag titta klart på The Bourne Ultimatum men min lilla älskling Matt Damon <3

 

Har även fixat en annan sak, kolla till vänster under min bild!  Där är vädret för Sbg =D  Tyckte det var väldigt smart =D

Lämna en komentar och säg vad du tycker!


010909 - Tisdag

Skolan gick snabbt och ja, såå..

Efteråt va jag i stan med mamma och fick strumpor, byxor och skor från Team Sportia =D

När det blev mörkt satt jag och pluggade spanska..


Blandat 25 -> 31-0809

Det var ett litet tag sedan sist men det är för att jag var med om den lilla olyckan och har därför inte haft någon lust att skriva men nu kommer det; Hela veckan! Hihi


TISDAG:

Olyckan


ONSDAG:

Idag var jag i K-stad och uppdaterade min garderob med nya kläder och lite annat smått. Köpte 6 filmer med min lilla älskling Matt Damon. Så många jag gillar o_O

TORSDAG:

Efter skolan var jag och hämtade Karolina vid tåget, en tjej som jag bodde ihop med på ridlägret. Vi åkte hem till mig där vi kollade på bilder, hoppade studsmatta och sedan cycklade vi ner och badade i havet. Eller ja, Karolina badade medans jag frös!

Haha, jag körde henne till Boke där vi hälsade på Scott och sedan åt vi glass på Glassbåten. Mums.
Karro hoppade sedan på tåget och jag körde hem =D

 

FREDAG:
Hade Beachdag idag och vi, 9B vann allt =D Sjukt nöjd =)

Efter vi hade slutat stack jag och Alle till Johanna för att rida. Jag på Freja, Alle på Litla och Johanna på Saila (stavning vet jag inte). Det var en rolig runda =)

Freja var pigg och glad, men dock blev hon trött efter att ha haft galopptävling. Vi var sist men Freja gjorde ändå sitt bästa :) Lilla söta Freja.. <3

 

LÖRDAG:
Red Freja, en runda med Alle. Gick bra, lite trött bara. Testade att rida henne med som korta stiglädren som jag brukar och testade att galopperade med dom och det kändes ovant..

 

SÖNDAG:

Klockan 7 stod jag i stallet, Stall Marksteet för att Vicky skulle tävla i Bräkne Hoby med laget och själv med Bella. Bella och hon vägrade ut sig i LD och LC. Det gick alltså inte alls bra!

Hon och Morris var felfria i grund och omhoppning. Duktiga är ni =D

Hon kom dock utanför placeringen men det var OK.

Laget.. Hmm.. Vicky var felfri i grund. Samma sak gällde Rebecca på Polly och Anna på Peggy Sue. Så deras lagf gick vidare till omhoppning. Alicia på Penny var även med där.  Sölvesborg slutade på 2a plats efter Olofström men jag tycker att dom ska vara nöjda..

Sedan var det att åka hem, byta om och köra till nästa stall för att rida.

 

Red Freja barbacka och det gick bra =D

Hon ska besiktigas idag och sedan upp till Skäleftiå (Stavas?).

 

MÅNDAG:

Fick Bogart på ridningen och Angelica red honom innan mig. Han var snäll i början men testade lite, jag lugnande ner honom rätt mycket tills det slant i skallen på honom. Vi skulle rygga och han ryggade 4 steg men ville inte ta fler så han reste sig upp på bakbenen. Fick ta ett stadigt tygeltag till höger och luta mig fram. Jisses va enkelt det var, bara att luta sig fram och hålla sig kvar. När han landade vände jag honom och skänklade så att han skrittade. Han fick då en klapp på halsen och jag började att rida honom lite hårdare.
Tyckte han släppte i slutet och slappnade av när vi gjorde övade galoppfattningar =D

Älskar dig Mr Bogart!