Tävlingsträning

I onsdags var det då hoppträning och dagens övning var "TÄVLING". Hur mycket man hoppar fram och med banhoppning. Hur många språng man tog och hur man förberedde hästen innan du fick startsignal! :) Super rolig träning, verkigen. Nyttigt som tusan!


-"LILLA!!"
Bettan började med ett litet räcke som "lilla" hindret och tog de en gång i galopp i lätt sits. Jag gör de på "tävling" också, för att göra Buddy uppmärksam på bommen och att han ska lyfta på hovarna :)

-"RÄÄÄCKEEE"
Sen blev det räcke och då kom vi en gång supernära för han slöt i med bogen och jag fick inte tag på honom innan. Tog det igen och denna gången ville han inte komma nära så hoppade av långt ifrån. Han har sånt fantastiskt minne den hästen, har han vatt i ett hinder innan som vill han inte det denna gången och han hoppade av långt innan så bara att hänga med. Skrittade en stund och kom sen igen. Perfekt. Än så länge 4 hopp!

-"OOOOXER!"
Nu va de oxerns tur och vi kom perfekt. Även gången efter det. Perfekt! Alltså hoppade jag fram honom 6 språng. Det räckte väl :) Han hoppade upp sig fint och var bra. Hoppade väl. Vad mer kan man önska?
Hatar också att hoppa räcken så blir ju lite undermedvetet att min ridning sabbas till ett räcke. Det är sååå hemskt. Hopppar hellre en stor bred oxer än ett högt räcke. Känns som att rida mot en mur :S Älskar oxrar :)


Första rundan
En bra slinga där man fick tänka på vägar, bågar och linjer. Tänka på hur man rider hästen. Perfekt för mig och Buddy. Hahahaha! Han lekte Hulken idag igen! Jag har ju nu kommit över min "rädsla" som sitter och gnatar. Denna träningen ville jag ha fram honom och istället för att krypa ihop innan hindret så han får ta grodhopp sköt jag nu istället iväg honom så han fick ta i lite ;) ÄNTLIGEN! Känns så skönt! Helt underbart!! :D

Men så satte jag en bra galopp men den orkade vi inte riktigt hålla men han flaxade och flamsade och bara drog. Så de första hindren fick jag inte tag i honom, därav kommentaren "sluta nu" som man hör efter kombinationen. Min ridning var dålig från början och jag var inte noga till något hinder. Bara följde med.

Bettan tyckte att det var bra att jag inte kröp ihop men att vi fastnat i en mellan galopp, den går inte för sakta och han bjuder men han är inte riktigt framme så därför hittar vi inte riktigt avstånden. Men rundan ser bra ut ändå, kolla va duktig Buddy är. (även om han är i bommarna hit och dit - det är min ridning som gör det!)

Här är film från första rundan:Andra rundan
En klar förbättring, efter att ha fått ta tag i honom innan filmningen startade skötte han sig fint. Visst är han lite klump och slarvar sig till att bommen föll men det spelar ingen roll för han hoppar så sjukt bra nu. När jag började hoppa honom rev vi varenda bom nästan. Hemskt egentligen!

Men det var bättre galopp, ändå inte riktigt så pass så vi är perfekta men vi var nära! Kolla in plankoxern och hör Bettans kommentar! Det va bra, han skötte sig perfekt och banan satt som en smäck! Så jävla bra! :D

Film från andra rundan:
Fy fan va vi är grymma! :D Är så taggad inför klubbhoppningen att jag efter denna träningen vill hoppa 80-90 bara för att se om vi skulle lyckas! Vi klarar 80 som ingenting och har hoppat mycket högre! Ser ju hur lätt han tar sig över dessa hindren, inget ansträngande precis! ;)
- Men jag vill inte heller pressa vår tur nu, nu när jag äntligen är bra och har bra känsla! :D


Nu vill jag ha MASSOR av kommentarer, vad tycker ni? Ser de förjävligt ut eller har vi en chans? ;D

Jag vill berätta..

Jag vill berätta 1 miljon saker, men jag har inte ork!

Har haft min första vecka APU (arbetsplats förlagd utbildning) på Bykrogen (www.bykrogen.nu) i Österslöv.
Det har varit tufft och jag sitter här nu, efter bara 4 dagar med blåsor, skärsår och bortbrända fingeravtryck. Puh! Bara 4 veckor kvar! Hahahahah!
Nej, är super taggad när det väl drar igång. De är 4 kockar och jag, på månad kommer en person till och sen ytterligare en. När jag sedan lämnar ersätts jag av en annan. Det är full rullians på Bykrogen i lilla Österslöv, som liggger utanför Kristanstad! :)


Och så hästarna, i måndags skötte sig Buddy sådär, han var duktig men just i övningen "sluta" ville han inte alls. Fick lixom inte riktigt loss honom. Menmen, sånt händer ;)

Hasela knäckte i sitt ben så bara att sitta av och ta in henne igen :(


I onsdags va de dax för hoppning och har så mycket att skriva + FILMER (!!! :D) så de får bli en helt inlägg imorgon! Eller när de finns tid och ork xD Haha Gick hur som helst skitbra!

Lägger upp en liten förhandsgranskning! :D

Visst är han snygg?

Winnetou My-Mate <3

Pay and Jump

Blev ju 2 rundor på pay and jumpen igår och va anmäld 70-70.

70cm
Skrittade fram i god tid och han kändes bra på framhoppningen, lite för koncentrerad på de andra hästarna. ja! Jag la honom nära i ren nervositet och stirrade upp mig lite. Tog det lugnt sen och han gick av fint!

Kom in på banan och allt såg yttepyttelitet ut så jag blev slarvig, Maria i ett nötskal! haha
När de första hindren kändes bra blev jag ivrig och koncentrerade mig inte riktigt så la honom jäkligt nära. Hjälpte honom inte riktigt xD Man han skötte sig super :) Blev felfria.


80cm
Boostade upp oss till 80 då istället och på framhoppningen tog han med sig bommarna, innan han kom på att hindren var högre och hoppade PERFEKT! Var så nöjd med honom att när jag red in på banan hade jag lika gärna kunnat trilla av där för ahn hade gjort så bra ifrån sig på framhoppningen! :)

Det började bra, jag la honom rätt och han bjöd fint. Lyssnade på mig. Kom lite nära på 4an och så blev jag slarvig på 5 och 6an men försökte rätta till det till 7an. Verkade där inte riktigt lyssna, + jag slarvade! Men så gick han av fint på 8an och 9an kom lite snabbt så la honom nära och han petade ner bommen.

Men det spelar ingen som helst roll om han petade i ett hinder, om vi inte kom felfritt.
Det spelar ingen roll att jag va slarvig och att jag la honom nära för även om han kom nära så hoppade han.
Han hoppade väl, bra och var rädd om sig. Letade hinder och tog tag i dom. HELT UNDERBART!

Det må ha sett fult ut, jag må ha sett förjävlig ut. allt må ha varit katastrof i andras ögon men jag vet, jag vet att det kändes så fantastiskt bra att jag ville börja gråta när jag kom ut. FY FAN VILKEN UNDERBAR HÄST JAG RIDER! Han kändes så fräsch ut, så mjuk och han skötte sig verkligen exemplariskt igår! Nu är vi på gång! :D


Film 70cm

 

Film 80cm