Europavalet

Då var det röstning till EU-valet igår och jag röstade så klart! Inget förtidsröstande utan gick till vallokalen innan jobbet och röstade! Första gången jag röstar och var ju såklart självklart vilka jag skulle rösta på!
 
Jag gjorde SVT's Valkompass för några dagar sedan och resultatet var ju ganska självklart:
 
 
 
Resultatet av röstningen i Sverige är ju pinsamt låg, 48,9% röstade! Det är mindre än hälften av alla Svenskar?!?!
 
 
 
 
 


Resultatet i Sverige och i Sölvesborg är ju kanon!! Men så skämms jag över att jag bor i Hörvik :(


 
 
När man fyller 18år i Sverige så blir man "vuxen" och får helt plötsligt tillåtelse att göra mer grejer. Du får adoptera, ta körkort och dricka alkohol på krogen. Du får även gå och rösta för att påverka Sverige, din kommun och Europa!
 
De som väljer bort att rösta, alltså inte går och röstar, och de som går till sin vallokal men lägger i ett tomt papper - alltså röstar blankt är - är människor jag mår illa av. Ja, ni läste rätt. Jag anser att man ska ta vara på tillfällen när man får rösta och göra skillnad, det är pinsamt att bara 48,9% går och röstar av de som får rösta. Jag anser att när man får rösta, då ska man göra det. Jag har längtat i 2år sedan jag fyllde 18 att få rösta och igår gjorde jag det, rakryggat och leende
 
Men så är det ganska självklart för mig, alla de 51,1% kan inte heller klaga på hur Europa styrs. Det har ingen rätt att ens kommentera politiken i EU eftersom de kunde varit med och påverka men valde att ej göra det!
 

Sedan ni som är utomlands, det finns möjligheter för er OCKSÅ att rösta! 
 
 
 

Nytt Jobb!

Började på mitt nya jobb igår och imorgon är det fullt ös medvetslös som gäller. Mors Dag och 200 bokat som vi egentligen inte har plats för. Det ska bli väldigt intressant :D Nu ska jag däremot sova och få mycket sömn innan det är röstning imorgon och sen jobb! :D Fun fun fun!

JA! JA! JA! JA!

Så fel man kan ha! Grymt bra spelande efter 2-2!!!! Och vi VANN!!! :D :D :D :D

Hoooockeeey!

Skitkasst spelat av Sverige än så länge, men så står det ju 2-1 till Vitryssland om Sverige är ute ur VM som det ser ut nu :( Blööö!

Glider mest

Varit ledig och bara tagit igen mig nu i dagarna, kan man ju tro xD

Imorgon börjar allvaret med jobb för hela slanten!I förmiddags lunchade jag med Sara i Sölvesborg och sedan körde jag farmor till sjukhuset för undersökning i Karlshamn. Nu har jag käkat egengjord dubbelcheese hamburgare som pappa grillat och så sitter vi på uteplatsen och bara tar igen oss. Saknat detta förra sommaren men kommer nog tröttna snart, vi får se :) 

LÖPSKODJUNGEL

Nu ska ni få höra!Det finns en hel djungel av löparskor ute på marknaden och alla märken har flera skor som skulle kunna passa. Därför var det perfekt för mig att glida in en runda till Kristianstad idag och kika. Där finns Intersport, Team Sportia och Stadium.

 

Så jag började på Intersport och där fick han lära sig något nytt, han hade aldrig sett någon som går som jag, kul va? Så knäppt går jag, men han rekommenderade en sko från Nike som heter Vomero 9 W och det var en supertrevlig sko med neutral sula och tyckte att jag skulle gjuta ännu en sula från footbalance som jag redan har i arbetsskorna och som funkar kanon! Skorna var verkligen supertrevlig att ha på sig. Säljaren förstod att jag ville se mig omkring och fick ett glatt ”du vet att vi har dem här” när jag gick.

Sen gick jag till Team Sportia och där snackade vi lite innan han kikade på fötterna mina genom att bara titta på dem sedan tog han fram en sko som han ville jag skulle testa men han hittade ej min storlek (41) och kollade i en annan sko, han hittade ej det. Hittade 41 i en terrängsko som jag fick test och känna på med kände att den var för hög i hälen. Så nej. Han letade runt ibland skorna och den 7e han tog fram fanns i min storlek och sedan ville han jag skulle köpa dem. Detta var alltså det 7e modellen på sko som han tillslut hittade i min storlek. Det säger mig bara en sak: den modellen skulle inte passa min fot!
Så när jag sa att jag måste kolla upp vad de andra har så började han känna sig lite förnärmad, och påstod att jag inte kunde hitta skon billigare. Så då sa jag att jag inte skulle leta efter den billigare utan se vad de erbjuder mig. Så sa han att han visste att jag skulle komma tillbaka, efter han varit lite otrevlig. Gick därifrån och kände att just den servicen inte var något vidare, att de bara försökte sälja på mig ett par skor. Han var även lite otrevlig och ville smutskasta konkurrenterna.

Så gick jag lite smått irriterad in på Stadium där jag är medlem och har handlat det senaste året i Stockholm. Fanns ju en anledning varför jag tog de sist. Där fick jag hjälp direkt! Vi pratade om hur mycket jag sprang och hur långt, berättade hur jag stod med för vinkel i fötterna och så valdes 3 par skor ut. En Nike, en Asics och ett par Adidas, deras nya modell.
Nike satt inge vidare bra, kändes trång och obekvämt! Asicsen var luftigare och sköna, de var dock väldigt klumpiga. Adidasen var förvånansvärt sköna men hade som en tröskel när man rullade upp på tårna och det skulle jag störa mig på. Killen tog ner ett par Asics på den högsta hyllan och sa att dessa skulle jag prova, såklart så jävla bra, det var de värsta och de värsta. De bästa skorna då helt enkelt. Han jämförde de med en Ferrari eller Porche, förklarade även att det är skor som klarar en mil åt gången, flera gånger i veckan. Förklarade jag ju att jag inte sprang så långt och han sa ”fast vissa kör runt med en 4-hjulig Porsche i stan bara på sommaren” och då skrattade vi båda. De hade också Vomeron och han rekommenderade den inte då den var neutral medan Asicsen var mer stödjande för mitt fel. Stod då i kvalet och valet men så sa säljaren att om jag tog Asicsen så skulle han ge mig ’nöjd kundgaranti’ vilket betyder att man kan testa sina löparskor i 30 dagar och om man inte trivs eller inte kan springa i dem, då kan man byta de mot en annan modell. Så tog Asicsen.

 

 Asics Gel-Kayano 20 W

 

Första testet gjordes redan samma dag, så jävla sköna och fick INTE ONT som jag fått så många gånger förr! Så jävla skönt!! Så ska testa de ALL IN i 30 dagar så får vi se J Men 9/10 poäng i dagens tur som gick på 4,6km på 36 minuter! 


Är ridning för barn?

Många jag träffar på här uppe i Stockholm, de som kommer utanför Stockholmstrakten, har faktiskt ridigt när de var mindre men tappat intresset. Precis som många hemma!


Jag förstår inte riktigt det, jag gör verkliogen inte det, jag har nu inte ridigt seriöst på 1 år och det värker i alla mina leder och jag VILL VILL VILL. Jag har aldrig tvivlat på att mitt intresse ska försvinna, medan mina föräldrar har hoppats. Men trots 1år så är jag alltid like angelägen om att leta häst och söker febrillt efter någon att rida när jag kommer hem!


Men min fundering är på varför vi växer ifrån häststadiet? Man kan sminka sig och umgås med kompisar trots att man har hästar. Man kanske inte kan festa till klockan 5 på morgonen när hästarna ska ut vid 8 eller de bär av till tävling. Men så är det med alla sporter. Det känns som om barnen/ungdomarna blir för fina för att hålla på med hästar. Detta är tråkigt så in i helvete men jag vet inte vad jag skulle vara utan hästarna. Vem skulle Maria vara? Alla vet att hästar är mitt liv och att jag kommer att spendera mer tid i stallet än hemma. Det är för mig ganska självklart men så tänker ju tyvärr inte alla. 

Jag är inte heller den klubbande typen, jag går inte ut en fredagkväll och går på nattklubb och kör gärnet. Visst fan festar jag också, och mycket när de väl sker, men jag är mer soffnörden som hellre sätter på en bra film eller tar en långtur i skogen än går ut. 
 
 
Sen är ju en faktor i detta också att jag själv inte tycker jag är något vidare snygg och jag är definitivt inte smal som alla andra och kan ha tajta kläder som nästan trycker ur brösten ur BHn. För hade jag haft de så, det hade sett så desperat ut. Usch....


Jag ska nog hålla mig till stallet ;)


Ja, jag är väldigt medveten om detta röriga inlägg!!

Hej-hopp!!!

Kanondag på Sandhamn, 16 grader, fredag och jag är ledig?! What's up with that lixom? :D
 
 
Ändå sitter jag inne och vet inte riktigt fram eller bak, vad fan jag ska göra eller så!!


Jag vet att jag ska lämna ön snart men kan inte förmå mig själv att faktiskt gå runt. Jag tror ändå jag tar kameran och lunkar ut. Det är ju ändå kanonväder :) Kanske kör en runda med bara 50mm?
 
 
Vi får se...