På söndag är det första advent!

Haha, skit asså!

Tider går skitsnabbt och på söndag är det första advent och jag måste städa mitt rum och sätta upp en ljusstake. Den har jag totalt glömt, måste första rota fram den i källaren..

Fredag

Fredag igen, shit.. Tiden går verkligen fort och jag har en grej att berätta ;D

Men det kommer på måndag, då det händer i helgen! :)

Ovisad bilder

Ovisade favoritbilder:

De 2 översta bilderna är tagna näst sista gången jag red honom, han hade gått på bete den tjockisen :)
Sista gången jag red honom var dagen innan han åkte :)

Den nedre bilden är tage efter våran första (och sista) pay and jump.


Min prinsessa


Fan va jag saknar dig <3


Det känns så tomt utan dig, tjejen <3

Klaustrofobi

Wikipedia skriver: "Cellskräck eller klaustrofobi är en irrationell rädsla, fobi, för att bli instängd"


Jag upptäckte eller utvecklade min klaustrofobi under en hisstur från en saltgruva 3 km (eller nått) under mark. Detta var en enormt gammal hiss, en sån med galler runt om och med en gallerdörr. Den knakade och lät och ändå var vi 4 eller 5 pers i den dumma hissen så får en person för sig att hoppa när vi åker upp och tro fan at jag får panik. Ser bara bergväggar överallt och den knakade mer och mer. Tror jag skakade som ett asplöv när jag kastade mig ut därifrån när vi äntligen nådde toppen.

Efter detta har de bara blivit värre med åren och jag trodde det hade lagt sig en aning men när jag gick in i mjölkkylen för att lämna mjölk eller grädde eller va fan det nu var - och min klasskompis stänger dörren och släcker lampan. Vi snackar ett rum som är 3x3 men hyllor och 1 lampa i taket och det är typ 3 eller 4 grader där inne. När dörren går igen och och jag känner hur paniken kommer - då blir allt svart och nästa sak jag kommer ihåg är att jag sitter utanför och stört gråter, skakar och vet inte var jag är.

Asså, det är hemskt och jag ryser bara jag tänker på det.


Åka bil, buss eller tåg är ingen fara. Det finns gott om fönster - om händelsevis det inte är en smockfull buss eller tåg. Flyg är ganska okej, om det är ett litet plan får jag ingen ro eller om det är massor av luftgropar. Då är det fruktansvärt får paniken slår till som jag vet inte vad!

Hissar går knappt men jag tvingar oftast mig själv. Det första jag gör när jag går in i en hiss är att räkna personerna, hur stor hissen är och hur mycket alla väger. Mitt huvud börjar räkna vikten på personer och väskor och om hissen klarar av det. Sedan hjälper det inte att mamma och pappa inte verkar ha förstått detta.

När vi kom fram till flygplatsen skulle vi åka upp med vårat bagage och dom stod typ 7 personer i den jädra hissen med alla en varsin väska på 20kg. Klev jag in där? ALDRIG! Så då verkade dom blir sura. Sedan när vi skulle ta våran hyrbil så då var dom 5 i en MINDRE hiss - fortfarande med varsin 20kg väska. NEJ TACK! De såg ut som om dom då inte heller verkade förstå vad det hela handlade om.


Jag vill inte ha någon särbehandling men jag vill att alla ska förstå att den paniken man får när man förstår att man är instängd är inget roligt. Den tar över ens muskler, ens hjärna och allt blir tomt. Man blir typ hjärndöd och kroppen håller på och krampar för att komma ut. Det är något så fruktansvärt att jag inte önskar någon människa det, inte ens de jag hatar. Det är fruktansvärt!

5 sanningar - och några till

5 sanningar som stämmer in på mig på fläcken:

  1. Envis
  2. Tjurskallig
  3. Långsint
  4. Temperamentsfull
  5. Känslig
Men mitt problem är rotat så långt in i mig att jag inte har en chans för att kämpa emot det. Det vara är så och jag triggas hela tiden av allt alla säger eller gör.
Men får höra: "jag gör det, jag är längre än dig" okej men så är grejen för tung och det går ändå inget vidare.
Asså, sedan skrattar alla när man tar något på allvar och hur ska jag reagera?
För er är det självklart att skratta bort det men (nu ska jag dra skylla ifrån mig) det är gener från mina föräldrar.
Sedan är detta också framkallat från all jävla mobbing.

När jag kom till Hörvik skola i förskolan så kom jag in rätt bra tills mobbingen började. När alla fick veta att min mamma är från Polen så fick jag höra "polack" och "jävla polack" var lite av de man fick höra.
Jag fick ta den här skiten tills jag fyllde 9 och gick i 3an och jag då var så pass stor - längd och bredd - att jag kunde försvara mig med ord och kanske tom. våld. Och det hjälpte kanske den rasten och nästa tills de klurat ut något annat. Så i 3e eller till 4e klass försvann min klippa. Den äkta kompisen. Han flyttade till Ronneby och kvar blev jag. Nu ska jag inte säga att jag var ensam men det var inga som stod vid min sida när "den arga mobben kom med sina högafflar" och jag stod än en gång själv. Denna mobbing upphörde när jag början 6an - sista året men kom tillbaka när jag började 7an och i Mjällby skola. Men nu kunde jag stå på mig och jävlar de som sa något.

Det var den rent fysiska mobbingen men så när jag lärt mig använda våld kom den psykiska och egentligen har jag en stark mask som jag tar på mig varje morgon.

Jag har egentligen enormt lågt självförtroende, låg stressnivå och jag reagerar snabbt på negativa grejer.

Så min mask är stark i skolan men privat skyddar den mig inte, inget alls.

Så istället för att visa hur brusten och vilket nervvrak jag är visar jag istället den stenhårda masken som inte visar några känslor men jag klarar inte av all press och en liten kommentar kan krossa hela min värld.


Julbasar

Nu börjar det närma sig detta årets julbasar som kommer äga rum den 18 december på Sölvesborgs ridklubb med start kl. 13.00 - Välkomna!

Clements
Jag saknar min älskling <33

Dressyrpass

Blev Buddy i fredags på dressyren och i måndags var han helt omöjlig så tänkte bara possitivt och laddade honom till tusen så när vi väl kom in i ridhuset efter att ha skrittat runt i paddocken och på stallplanen var han ganska pigg och både Pia och Monica undrade var jag hade gjort med honom ;) Allt gick bra i början, började lossa honom i skritten, traven och i galoppen. Han släppte först i galoppen till mig på vänster sidan men annars var han almänt stel även under övningarna, gjorde samma övningar som förra söndagen, inlägget hittar du HÄR.

Men han vill verkligen inte släppa och mjukta på vänstersidan så jag bestämde mig för ett gummiband som hjälp. Just för hästen, så att han kunde gå på och må bra när han får höja ryggen. Det har inget med att jag ej kan arbeta honom, för de kan jag. Han är bara så stel - har troligen lite låsningar - värre än Bogart hade men hans släppte ju tillslut precis som Sams. Det ville inte Buddys så Pia flyttade ner tyglarna tills den nedre ringen i bettet - inlägget om hans bett hittar ni HÄR.

Och med väl gummibandet på gick det mycket enklare och när vi hade tagit sista galoppen och skulle göra lite skänkelvikning var han superfin. Jobbade jävligt fint och flyttade sig för minsta lilla rörelse och sedan fick vi trava lite fritt tills vi kände oss nöjda och jag började kämpa i höger varv - hans lätta. Och vips så hängde gummibandet slakt och han arbetade faktids så jag fortsatte trava, gjorde volter, vände rätt över ridbanan och bytte varv några gånger. När alla andra skrittade av lät jag han ändå trava på då han behövde det. Sedan gav jag honom långa tyglar och lät honom sakta av när han vill - nästa direkt xD
Satt av och gick runt med honom tills andningen hade gått ner och han hade svalnat lite. Då gick jag in med honom och han fick gooodis :D

Så duktig liten gosse han var :)

Och det kändes jätte bra i slutet efter mycket kämpande ^^

Söndag

Vad är segare än en söndag och massor av läxor?


Jag ber om ursäkt

Jag ber om ursäkt ifall bloggen inte kommer vara så uppdaterad de närmaste veckorna, mycket i skolan och kommer att renovera upp här lite, för hoppningsvis! xD

Gårdagens..

Gårdagens kvällsmat:

Mamma och pappa var på restaurang så när jag kom hem från stallet så gjorde jag makaroner och köttfärssås och den innehåller:

Köttfärs
Krossade tomater med örter
Grädde
Basilika
Oregano
Marinerade vitlöksklyftor
Bambuskott
Salt
(riven västenbottenost ovanpå)

Breaking Dawn

Jag vet inte ens om jag ska se första delen eller jag ska sega ut allt till den andra delen kommer? Så som sista Harry Potter filmen? Haha, har båda delarna på datorn men jiter ej att se dem xD

Oli Gavard

Oli Gavard

Fysioterapeut och Osteopat

Precis hemkommen från stallet och en föreläsning av Oli Gavard och jag måste säga att de sittande 2 timmarna var lärorikt :)


Fick reda på att mitt rygg- och nackont kan bero på att jag äter så dåligt. Och att doktorer ej kan ta reda på såna grejor xD

Asså, jätte intressant så ska nog ta och boka en tid i december eller i januari ;) När han har tid då, vill säga! :D


Header

Så, knåpat ihop en header - tog ca. 15 minuter och 10 av dom svor jag på photoshop CS5 xD

Så, denna får duga sålänge.


Bilderna är tagna av Fanny Löfgren <-- KLICKA!

Two and a half men

Hittat en superbra sida där man glottar på olika serier och håller på att arbeta mig igenom two and a half men ;)


Btw. Vampire Diaries startar den 18 november xD

       -
För er som kanske inte redan har sett 3e säsongen :D


My Mate

Jaha, Buddah träning på kvällen igår och allt gick skit. Jag vet inte varför men han var omöjlig i boxen redan innan och när jag skulle tränsa VÄGRADE han att ta bettet. Något måste ha hänt då han ALDRIG! har gjort så innan.

Sedan var han helt osammarbetsvillig på lektionen och ville inte ens böja sig lite. Han var stel, stor och stark.
Jag som brukar rida honom så bra, jag som har fått beröm för de.. Jävla piss!

Men kanske hade han en dålig dag?

Dressyrträning på fredag - får se om han är lika motvillig då

Mörkridning och bett-tagning

Efter utvecklingssamtalet tog jag ut Steffie i paddocken och red henne lite lätt. Tränade mycket på detta med att få med hennes yttersida och det funkade. Men galoppen var idag också en katastrof. Hon försökte sticka men jag satt och höll i henne - då höjde hon ryggen och jobba ner sig samtidigt som vi slogs om vem som var starkast och skulle vinna. Jag vann. Så hon fick skritta och sedan blev det mera trav. Galopperade lite mera och då var hon lugn :) Lite mera trav. Haha, det blev typ bara massa trav då det är typ där jag känner att jag behärskar henne och söta Emilia tog lite snygga bilder s´å jag lät henne öka upp i galopp och släppte efter.

Satan va ponnyn sprang, hon högg tag i det satans novabettet och bara drog. Jag hade nada kontroll! Kunde inte sitta emot eller nått, det var bara och vänta ut henne, använda rösten och tillslut efter typ 3 varv så var det nästan våld som hjälpte. Fick ta tag i henne jätte  mycket och hon slet ju upp huvudet när hon till slut släppte bettet och stannade till slut. Släppte på tyglarna och hon fattade genast galopp så de blev till att stanna där också :) sedan blev de skritt en bra tag för att sedan avsluta i trav och en liten galoppsträcka bara för att hon inte skulle sticka ;)

Sedan blev det till att smörja mingiporna inne i munnen med helosan. Allt för min prinssesa <3


Jag och Steffanie har kommit otroligt lång.
Förra sommaren kunde jag knappt få henne lugn i hoppning eller markarbete. Nu kan jag arbeta henne effektivt i skritt och trav. Galoppen är påväg :)
Jag har ändrat min ridning och lyckats sträcka på mig, fått mjukare och följsammare hand och vågat hoppa högre på ponny än innan. Hon är underbar.
Fan också, och så kanske hon försvinner i januari :'( Jag vill inte... :*<


Jag älskar dig Steffanie Grimaldi <3 Snälla, lämna mig inte - bli inte blind - jag älskar dig <3


Dreassauyr

Tränade lite dressyr i söndags och Steffie skötte sig fint när jag väl mjukat upp henne.

I slutet skötte hon sig helt underbart i skritt och trav men galoppen var en katastrof. Hon drog och genade i alla hörnor, hon ville ej lyssna på bettet.
Hon tkr ej om novabettet men efter jag pratat med Birgitta fick jag minsan höra att hon skulle ha det. PUNKT!

Btw - är det också snart av, helt söndertuggat detta också. Får säga och visa det för Birgitta så kanske Steffanie kan få ett hårdare eller ett vanligt bett. Kanske mässingbettet igen *hoppas - hoppas* ;)


Vi gjorde en bra övning för mig, för att få med hennes yttersida och hindra att hon slinker undan från mig. :)


Vi gjorde 3 serpentiner över medellinjen och i varje båge gjorde vi också en volt - ursäkta paint versionen :S

Det var en jätte nyttig övning då Steffie är som en liten ål som bara slingrar sig så hade jag en chans att fånga upp hennes yttersida och då kunna ställa henne och mjuka upp henne hur mycket jag ville. De sista gångerna + sista partiet på volten gick jätte bra :D


Ludvig

Slänger upp en söt bild på Ludde :D


(Obs! bloggen förvärrar kvallen)


Äntligen fri

Snart blir jag friiiii :DFrån den 26 januari till den 26 februari flyttar jag till min kusins lägenhet ;DOch snart blir de USA resa, Miami - Here I Come :D

11/11 - 11 11:11

Många säger att dessa datumen där allt stämmer är speciella :)
Jag har funderat på detta ett tag, och nu är det den 11/11 -11  kl. 11:11


Kanske betyder jag något för någon denna fredag, kanske kommer jag bryta ihop för jag saknar mina älsklingar. Jag vet inte, 111111 kl.11:11 Kanske står det för mina älsklingar?Varje 1:a står för någon jag fortfarande älskar <3
Jag älskar er, varför lämnade ni mig kvar? Jag kommer snart.... jag lovar <3