Julklappar


Alla Viveca Stens böcker om Morden i Sandhamn
Rihannas perfym NUDE 
PS3 spel Farcry 4
Filter till kameran 5st
Ny rem till kameran att ha i nya objektivet
Väska till dator och liknande :D

Och så berlocker till mitt Thomas Sabo armband :D
En stjärna, en kula och ett ankare :)

Dessa presenter var från mamma, pappa, farmor och farfar. 

Och så mobilen som var från pappa som jag köpte för 2 veckor sedan :)

farfar fyller år

Är i lägenheten i Mjällby, där jag bodde mina första 6 år,  och firar farfar som fyller år imorgon! :D ännu en födelsedag som jag får fira med dem 💟


Bra lunch

Bara för att äta nyttigt måste det inte vara massor av grönsaker ;) 


Varmrökt lax med stekt grönsaksris ;)
Fräste bara paprika, lök och morötter Och kokade ris. La över i samma stekpanna och hällde på lite sweet chili sås och vips. Färdigt! 
Du kan självklart ha sallad till detta men du äter ju grönsaker :) tänk bara på smöret/oljan i stekpannan. Jag har inte använt något då jag har cerafit pannorna :)


Grymt möte

Idag var det invägningsdax och även om jag stått typ still I typ 2 veckorna klarade jag de sista grammen till 6kg och ytterligare en stjärna.

Men vi fick veta nyheter inför 2015 och fick nytt material! Nya smaker på godis och så kom Amirs kokbok som jag köpte ;) laddat upp med nytt godis inför julhelgen så inga ischoklad eller annat godis för Maria iår! 😆


Sparsamt i Ullared

Faktiskt hållt mig 92 mattan ganska bra dessa två dagarna. Men 2 dagars shopping tog äg ena halv timme att packa upp och sortera undan ;) 

Det blev underkläder och strumpor till mig, massor! Sedan blev de massor av toalettartiklar ;) billigt och bra att handla där!

Sedan en ny matta 8th en kudde och gardinlängder ;)

Ja, lite andra smått i gott till inredning och en laddstation och headset till PS3an. Lite julklappar också så klart ;)


Jag var lite orolig för att bilens lastvikt skulle överskridas ;) de togs lite på fjädringen bak kan jag säga :P
C30 is the best!!


Finaste Lilla röd 💖

Ullared

Jaha, idag bar det av till Ullared och det stora gula varuhuset Gekås. Var framme vid halv 2 och gick in då, klev ut halv 7 väldigt välhandlade. ;) hade dock förvånadsvärt lite grejer med mig ut :P *stolt*

Och så blev det sallad på Harrys till Kvällsmat :)

Pre christmasdinner

Förstartade idag med lite julmat till Kvällsmat :)


14 pp 

Frukost för en gång skull

Ställde klockan idag 9th bestämde mig för att äta frukost  ;) eftersom jag fortfarande har över 30pp att äta varje dag kan jag lyx med en 8pp frukost  :)


Ny mobil


Blev en Samsung Galaxy S5 för den kändes bättre i handen dock lite lättare än jag är van vid :) Men den känns sjukt bra och snabb än så länge! Men som vanligt är d problem att överföra filer och information mellan telefonerna, men de ska jag försöka lösa.

viktresultat

Precis vägt mig på viktväktarna och jag hade ren tur att vågen stod på samma som förra veckan annars hade jag fått ett + resultat. Ja, men en svajig vecka med oregelbundet ätande och även om jag hållt Pointsen så känner jag tydligt :/
 
Alltså: 94,9kg denna veckan också

Fabriksåterställning

Nu är skithögen återställd och hjälpte det? NEJ!!

Direkt när den startade så fjollade den loss! Är så jävla trött på den nu, imorgon blir de k-stad och köpa ett nytt skrälle! Nu måste jag bara bestämma mig, Sony eller Samsung! :S


Blir väl som när jag köpte denna, ville ha Samsung S4 eller Sony Z1/2 men gick hem med en HTC One ;) Hahahahahahaaha, kmr väl hem med en satans LG eller nått om den är bättre :) (Aldrig ifååån eller Nokia)

Håller på att avlida

Jag är så trött på all jävla elektronik som bara finns! Varför ska allt motarbeta mig?

Synkronisera kontakter och liknande med googlekontot funkar helt plötsligt inte och det funkar ej att koppla in telefonen i Macbooken för den hittar ej telefonfan. Inte heller verkar det funka att nu föra över innehållet via pappas stationära HP. Jag blir så trött på allt!! Hållt på med detta hela jävla dagen nu och orkar inte mer...!

VILL UTOMLANDS!!

Fan va sugen jag är på att åka till solen! Är ju snart 2 år sedan jag var på solsemester :( 


Men planeringen börjar bli allvarlig med USA-resan. Bara 24 dagar kvar innan jag är 21!! :D

Me, My Hair and I

Vad ska jag göra med allt mitt hår?!

 

ULLARED

Då är det bestämt, på måndag pyser jag och farmor upp till Ullared :) traditionen lever vidare 1 år till och jag har saknat det stora gula varuhuset. Inte varit där sedan innan jag flyttade till Sandhamn ;)

hojta om ni ska ha något ;)

Dålig vecka

jag har en väldigt dålig viktvecka. ibte gått som jag velat och vågen stod idag på + när jag vägde mig här hemma. Såklart att de ska gå åt fel håll när de går så bra!





men nya tag nästa vecka! nu kör vi!! :D

pappersarbete

Gjort 200 fakturor, bockat av alla, vikt alla och stoppat dem i kuvert. Stämplat och imorgon när frimärken är på är de redo att gå iväg till alla som är medlemmar och har båt i hamnen här i Hörvik :) 

 
 
 
 
Alltså inte gått idag. Känner mig som skit, hösäcken i soffan men har ju faktsikt varit på arbetsförmedlingen men bara insett ännu mer att de kan inte precis kan hjälpa mig genom arbetsgaranti eller liknande.  :(

Mat med mättnadsfaktor

Många dieter som cirkulerar i nuläget förbjuder dig att äta vissa matvaror för att de motverkar effekten av dieten. Ta LCHF till exempel, den heter LowCarbHighFat. Alltså ska du inte äta så mycket kolhydrater, eller snabba kolhydrater utan äta mat med hög fetthalt. Detta för att fettet mättar längre än pasta där du är hungrig efter efter ett litet tag. Det är ju rätt att du inte ska äta massor av snabba kolhydrater utan långsamma så du håller med matkurva jämn och utan massor av toppar och dalar. All den feta maten dock förstör ju din kropp och jag skulle aldrig få för mig att äta enligt den.

Men ViktVäktarna är egentligen ingen diet. Du får äta precis VAD du själv vill. Du bestämmer helt enkelt själv vad du stoppar i dig. Du har din mängd points du får äta och efter några veckor inser man att viktväktarna har en anna synpunkt. Deras mål är att få medlemmen att inse hur portioner och för mycket av vissa grejer. 
Deras fokus är att man ska hålla sig borta från kött med mycket fett, rena fetter som smör eller olja, men självklart får du äta detta. Du kan äta smör på mackan, dricka mjölk, äta entrecote och vräka i dig potatis, men när dina points är slut, ja då får du svälta :P hahaha


Men du kan forfarande äta kött och potatis med gräddsås men bara du tar en jämn portion av dessa grejerna och fyller upp med sallad. Det behöver inte vara komplicerat!
Köp hem två salladshuvudet, skär upp dem och lägg i en burk med kallt vatten, gärna is i, och in i kylen så har ni fördigskuren sallad under 3 dagar. Skär upp lite gurka och lite tomat, och varför inte koka broccoli och lägga på salladen? Du kan mixa och matcha själv och salladen mättar också. Du kan fortfarande äta pasta, potatis eller bönor men en sallad till maten mättar och är väldigt nyttig!

Här är en liten lista över grönsaker och frukter. 
Som ni ser är de mesta 0pp förutom avokado, russin, torkade bär/frukt, gröna ärtor, majs och oliver. Inte heller potatis är gratis men det andra får du äta HUR MYCKET DU VILL utav. Men dom ni ser på de gröna ärtorna är att den är fortfarande grön även om den är värd poäng. De som är gröna är råvaror med mättnadsfaktor, som du kan äta av och blir mätt. Du kan ju också äta choklad med det krävs ex antal marabou innan ni blir mätta, känns de igen? 

Kika på potatis/pasta/ris: de är värda mer poäng än grönsaker MEN har fortfarande en mättnadsfaktor. Du kan alltså äta dessa och bli mätt. Äter du bara tex pasta som är snabba kolhydrater så blir du mätt men du blir hungrig efter ett tag. Äter du däremot pasta och sallad ihop står du dig mycket längre. Samma sak med potatis eller ris. 
Och så pommes, som är doppade och kokta i olja. Allt som är dränkt i olja är inget bra. Ha en regel: INGET FRITERAT!

Men som jag älskar kebab så om jag kör till Lasses Kiosk i Sölvesborg kan jag fortfarande äta de. Jag tar mer sallad istället för pommes och vips så försvann det 13pp från den måltiden då salladen är gratis. Du "betalar" eller drar av poäng endast för kebabköttet och dressingen!

Från mejeriprodukter kan man äta naturell fil/yoghurt som har mättnadsfaktorer så välj lättfil/lätt yoghurt då det är värt mindre poäng. Viktigt att tänka på är att all smaksatt fil, yoghurt, kvarg eller creme fraiche är det extra socker i eller så är de fetare. Undvik dessa. 
Köp även hem grädde med 4% fett i så är det ingen fara att göra en gräddsås på denna :)

Ät precis som ni brukar göra i familjen eller själv men tänk på portionerna och upplägget. Tänk tallriksmodellen, den är viktig! Men ni måste inte äta tråkig sallad, ät bönor, blomkål, broccoli, sparris eller vad ni tycker om. 
Mamma hade gjort en kycklinggryta häromdagen med en sallad av tomat, mozzarella och något annat. Till detta hade hon kokat potatis. Jag rev upp morötter och la på tallriken och hade kycklinggrytan till dessa istället för potatisen, jag blir lika mätt, om inte mättare och höll mig hela kvällen. Behövde inte småäta på kvällen. Jag tycker om morötter och valde att äta det istället för tråkig gurka och tomat eller mozzarell (som jag vanligvis älskar).

Arbetsgarantin

Sitter på arbetsförmedlingen i Bromölla och får höra om arbetsgarantin. Jippi :P hahaha
 
Även bestämma möte med våra handledare och när de frågar personerna i tur och ordning säger de nej till vissa datum. Va fan? De är arbetslösa och har inget arbete, borde de inte ta sig tid att gå på möte med sina handledare?? Hahahahaha, är ju ett skämt! 

Träningschema

MÅNDAG:
Jag: Ut och gå - 30min
Loca: Vila
 
TISDAG:
Jag: Ut och gå - 40-60min
Loca: Jeanette
OBS! Möte med arbetsförmedlingen 14.00

ONSDAG:
Jag: Vila
Loca: Skog
OBS! Invägning?
 
TORSDAG:
Jag: Dressyrträning, Olofström - 60min
Loca: Bana, trav/skrittarbete (som Bettans träning) ca 30-40min
OBS! Invägning?
 
FREDAG:
Jag: (Ut och gå - 30min)
Loca: Skog (ev. galopparbete på stubben)
 
LÖRDAG: Lucia
Jag: ??
Loca: Jeanette/Jag
 

SÖNDAG:
Jag: ??
Loca: Jeanette/Jag


Kan vara att jag bollar med dagarna och ändrar ordningen på Loca. Onsdag, torsdag och fredag är mina så jag tänkte ett pass på banan och två i skogen men funderar på att lägga in galopparbete ena dagen. I skogen då, beroende på väder, och då kan jag skritta henne en runda/gå en runda med henne på lördag :) Ingen klättring denna veckan, den tar vi nästa vecka :) 

Motionsvanor

Jag är egentligen väldigt dålig på att motionera!
Kommer inte upp ur soffan eller sängen, det kan jämföras med vissa regniga dagar och man ska ut och rida. Det är med ovilja man tar på sig ridbyxor och drar till stallet, tar in en blöt och lerig häst. Det är fruktansvärt men när man väl sitter på hästen, ja då är de kul igen :) Då kan man rida i 2 timmar i regnet :P

Bara jag kommer upp ur soffan, byter om och snörar på mig joggingskorna så kan jag vara ute och gå/jogga i en timme :) 

Anledningen till att jag både springer och joggar är att det är lättare för mig att jobba när har gått en stund. Mitt högra skenben känns som om de ska gå av, och om jag då börjar jogga så joggar jag på tårna och främre plattan (där man har tex stigbyglen) och belastar inte hälen och ankeln så mycket. Detta har blivit en bra kombi för mig, men klarar av att jogga en liten runda på 4km utan dö nu ;)


Ett tips är att bara ta er i kragen och gå en runda! Det är väldigt skönt när man väl är ute!
Idag ringde mamma och frågade vilket Pizza jag ville ha så när hon lagt på gick ju ut för att promenera i 25 minuter. Kom precis efter mamma och pappa och jag kände mig lite hälsosammare :) Även om jag hade fått panikspringa i 2 timmar för att kunna äta den med gott samvete ;)

 
Pizza poäng ;) hahaha! :P 47pp idag och ingen frukost eller lunch. Starkt jobbat! ;) *klappar mig själv sakastiskt på axeln*

Motionen jag fått idag:
Värt 2pp! höhöhö 

Lutar nog att vågen går på fel håll på onsdag :P
 


Förra veckan:
3st hårdpass med skritt, trav och galopp (och hoppning ena dagen) och en skrittrunda. Detta är en "normal" vecka för mig och detta har funkat dessa 5 veckorna men NU måste jag börja blanda ridningen med att gå/jogga eller crosstrainer/roddmaskin. Det blir svårare och svårare att sjunka i vikt, inte nu på ett tag men i slutet. Har man då fått in vanan att röra på sig blir det betydligt mycket lättare :)

Jag har på 5 veckor endast ridit, inte gjort någon anna övning och ändå tappat över 1kg i veckan. Men nu vill jag se bättre resultat varje vecka och ska försöka röra på mig mer. Ska försöka ta Loca på tömm så jag får röra mig lite annat än när jag rider. Använda benen mer :)



Got to love the A-kassa

Har fått 3 mejl nu från "Min sida" hos A-kassan om att jag har olästa meddelanden där. Får ett varje dag som det är oläst men A-kassans sida har varit nerstängd sedan i fredags kl 12.00 och öppnar på månad för de renoverar om den! HUR SKA JAG KUNNA LÄSA MEDDELANDET DÅ?! Jäkla påminnelsemejlen också, kunde de inte skickat meddelandet i mejl istället? Hahahaah, fail....