VIKTIGT!

KRIG!!!

Så, nu är det krig mellan mig och min pappa!
Jag gjorde som jag lovade och ändå fick jag skit för det!


Så pappa har strängt av vårat bredband, fick jag reda på idag så jag satte på det för att kunna skriva detta men jag ska stänga av det igen senare..
Vilket betyder att jag ska låtsas som om inget har hänt.
Alltså ska jag ge tillbaka! Jag är hans dotter och ni som känner mig vet att jag kan vara lika jävlig tillbaka.. Eller?


I krig är väl allt tillåtet?

Och ni ska ha klart för er, jag tänker inte ge upp!!!

Maria Mattisson


221009 - Torsdag

Jaha, då står jag inför ett val.. JÄVLA SKIT!


Dagen började med idrott, det var faktsikt ett roligt pass =)
Sedan var det spanska och där tittade vi på film, en film om Madrid. Det var slapp!
No;n gick också snabbt, och lätt
Mat..
Engelskan och Svenskan gick snabbt, lånade boken "Mördare utan Ansikte" av Henning Mankell. Det är första Wallander-boken och det är till för våran uppgift i SV;an
Sedan var det matten kvar och det gick snabbt..


Sedan var det hem men stannade först på Firman för att fylla på olja på moppen och sedan i stallet. Fick alla mina uppgifter och antecknade precis som en reporter ;) Hihi
Skrev sedan ett sorts schema på datorn hemma och skrev sedan ut det =D
Fick nycklarna också, till familjen Jönsson's hus som jag ska bo i under denna helgen när dom är i Tingsryd på tävling med Hembys One Moore ;) Jag ska passa Pauline, Miss Sixty M och Chikitita som ska stanna hemma :D
Alltså ska jag vara häst och stallvakt ;) hihi..
Ska bli roligt..

Men nu räcker det, är jätte trött.. Håller på att lyssna på "En Geishas Memoarer" (CD bok) och ska sova..

Så, Natti Natti...

Maria Mattisson


211009 - Onsdag

Även denna dagen har gått fort men ändå så satans seeeegt..

 

Poträttfoto, vilket gick bra =D Kommer nog bli nöjd med dessa fotona och blev nästan den frissa som är på bilden på föregående dags inlägg ;)

På morgonen när vi kom stod bara Rasses moppe på parkeringen så jag ska nog också börja ställa borta på skolans parkering men en sak är klar, jag ska hålla rektorerna ansvariga om något plockas bort! Och hör sen..

 

Slöjden fick jag mycket beröm på, Bengt var imponerad av mitt arbete! Haha! =D

På SO;n blev jag klar med frågorna om FVK (Första Världskriget)

På Tyskan fick jag ett VG på min text

På Spanskan var jag duktig och även i matten

 

 

Fick tanka innan jag körde hem, också.. Var hemma, tittade på tv. Gjorde läxa innan mamma kom hem med pizza och sedan var det förhör med mamma och pappa. Dom förhörde mig på FVK och nu sitter jag här. Håller på att öva in mina engelska glosor på www.glosboken.se - En väldigt bra sida att öva allt möjligt på ;) Enkelt att bli medlem också =D

 

Ingen stor debatt idag, om något.. Jo, tänkte skriva ett par ord om henne som Anders (Arga Snickaren) var hos..

Hon hade köpt ett hus på landet, med 2 små barn och var väldigt stressad under hela dygnet.

Och när man hade kommit en bit in i avsnittet fick man reda på att hon hade köpt en häst 6 veckor tidigare!

Hallo? Vem köper en häst när man har det stressigt, behöver renovera och har 2 små barn?!!
Var nog sedan inget mera..
Jo, Damian sa att hans kompis älskar mig.. (Läääskigt.. Haha)
Och Anders kan inte komma nästa helg, skit också!

Hon inte heller hittat någon prao-plats.. Var ska jag vara?!

Maria Mattisson


201009 - Tisdag

Kommer lite skit denna gången xD


Skolan gick snabbt men fick reda på en sak som gör att jag kommer gå och snacka med rektorn, det är fan sjukt att allt ska förstöras nu, sista året! Idioter!
Men som sagt, på svenskan så Maria (läraren dåe) att det nu var bestämt att vi inte får ställa mopparna på kyrkans parkering för någon idiot hade klagat, men jag och Alle snacka med Solveig (stavas?) hon är ju präst! Hon sa fan att det var OK och nu kommer dom och klagar men jag ger mig fan på att det är för att alla andra började ställa mopparna där. Jag menar, först var det ju Jens och co. som ställde där sedan jag och Alle och då var det absolut inga problem men nu ställer ju Johan, Klingborgs, Charlie och alla andra där. Tim och Joel ställer sina moppebilar där också!
Så nu måste vi alltså ställa våra moppar på parkeringen i skolan där ingen kan se och alla kan förstöra, fan va jag stör mig på det! Asså, Kay har en precis likadan moppe som jag och han fick sin växelspak avskruvad under skoltid så han fick fan knuffa hem moppen man han bor i Mjällby. Jag har för fan 7 kilometer hem, 7 kilmometer att knuffa en crossmoppe på 90 kilo!! Hallo?!
Och jag ger mig fan på att dom trodde det var min moppe eftersom vi har likadana (min är lite mer repig då jag har vurpat i lösgrus xD Haha, Kay har baar vurpat på is).
Så när lärarna har flyttat sina bilar då kan jag också flytta min moppe men är det något som är avplockat, avtaget, brutet, saboterat och/eller söndersparkat då ska jag fan gå till en av våra rektorer och hålla dom ansvariga för att min moppe är saboterad! Dom ska fan få betala dom jäkla reparationerna eftersom det är på skolans parkering och under skoltid, det betyder att det ska vara säkert att ställa moppen där.. Fan! Hatar detta! Idioter som ska klaga på dom som sköter sig! Kör bort dom andra istället..


Ursäkta att jag är sur men jag tål sånt inte, nu till något roligare.. Imorgon är det poträttfoto och jag hade tänkt mig denna frisyren, något annorlunda..! xDMaria Mattisson


191009 - Måndag

Ni kollade väl in Robins blogg? Om inte?
(KLICKA->) www.robinofsweden.blogg.se


Träningen gick rätt bra idag, lite osäker i början men blev säkrare ju mer hinder vi flög över. Det blev dock inte lika högt idag som med Bogart men jag är ändå nöjd med min och Mirah's insats =D Huvudsaken är ju att det ska vara roligt!
Funderar också på om jag skulle kladda mitt namn och anmäla mig till Pay and Jump med henne nu när Bogart inte kommer bli bra tills nästa vecka. Även om han blir det så är han ju absolut inte i tävlingskondis och han ska definitivt ta det lugnt med sina bakben framöver, alltså ska han nog inte hoppas så frukansvärt mycket. Jag tror att det är det som har gjort honom sån som han är nu, att han har fått för mycket balastning av all hoppning det var den veckan.. Aja, det är sånt som händer. Han får gå ute i hagen och sedan stå i boxen med ett mysigt fleccetäcke på sig, inte mer att göra åt saken. Intalar mig själv att han kommer bli bra igen men vem vet egentligen? "/

 

Nu snackar vi om något roligare, som att jag har träningsvärk i armar och lår efter indrottspasset i skolan. Det var rätt skönt att verkligen anstänga sig för en gångs skull xD Och som sagt, man måste var aktiv för att behålla sitt VG man har i idrott..

 

Planering;
Tisdag. Inget speciellt
Onsdag. Poträttfoto
Torsdag. Stall Marksteet och utvecklingssamtal ("/)
Fredag. Slappt, först gymnasieinfo och sedan håltimme innan vi har hkk där vi ska göra en enkel soppa!
Lördag och Söndag. Passa hästar och stall (Marksteet) även tävling på Boke

Nästa veckas planering;
Måndag. Nada
Tisdag. Städning i stallet
Onsdag. Tävla eller filmkväll
Torsdag. Bio med Alle - M.J filmen =D (RIP)
Fredag. Åka till Hanö och förbereda för festen + Fest
Lördag. Hemresa och städning samt slapp
Söndag. Troligen plugg!Maria Mattisson


181009 - Söndag

Först var det Boke och minihoppning där jag släpade och konkade på hinder xD

Sedan var det Standvallen och Mjällbymatchen där jag var fotgraf ;) Gick också bra och ni som vill veta som vann Mjällby med 2-1 även om denna matchen inte var viktig för oss..

 

Men jag sa ju att jag skulle skriva om olika bloggar och här kommer den första;

 

www.Robinofsweden.blogg.se

En kille som jag slumpmässigt hittade på bilddagboken. Var och tittade varje dag och det blev lixom en rutin och så hade han ju skaffat blogg så varför inte läsa den istället? Jo, men först visade jag Alexandra han då.. Hon gillade ju också självklart honom och gick in och kollade.. Men som sagt, jag har följt Robin ett tag nu och vet en hel del om honom, som man kanske till och med inte vill veta xD haha.. Nej men.. Läs hans blogg =D

 

Cha Cha (Krillebooi)

Jag vet inte ens om Kristoffer har blogg men BDB har han och Youtube kanal men asså, denna ungen la jag märke till när Alle skickade en länk till mig på Youtube. Jag gick in och fan va jag skrattade, han är ju lixom.. *fjortis* Haha.. Men jag säger bara det, ni måste se "Cha Cha"
Han har laddat upp massor med klipp men asså, vill ni se en kill-fjortis så kolla in länken.
Cha Cha; http://www.youtube.com/watch?v=wKM7FFYs6y4


Amandavardet.blogg.se
Amanda har jag också sett på Youtube när hon matchade sin tvål.. HAHA!
Detta är också en sån rolig unge som man skrattar åt när man ser henne och så i en video säger hon att hon inte är fjortis.. Hehe.. Snacka om att ta i.. Hihi..
Matchar tvål; http://www.youtube.com/watch?v=ERSlHOir4o4
- Inte fjortis; http://www.youtube.com/watch?v=EpSKXCFICkcSom sagt, det känns som om jag hånade dom 2 sista xD HAHA!
Men besök Robin =)
www.Robinofsweden.blogg.seDet var nog allt för mig.. Cha-Cha xD

Maria Mattisson


181009 - Söndag

Håller på att dra på mig kläder..

Ska dra till Bokeslätt och hjälpa till där inne sedan ska jag till Standvallen som fotograf och fota Mjällby när dom spelar..

Får hoppas att vädret håller i sig för då kommer det blir bra bilder =D

Alllt kommer sedan ikväll.. Promise!Maria Mattisson


151009 - Torsdag

Denna dagen gick också snabbt!! 

Nu på kvällen så var Ursula här och vi snacka om "pur" HAHA.. Mycket trevligt =D
Hon hjälpte mig med Photoshop och då gjorde hon om en bild på Felix som blev jätte bra och så testade jag på Sanett, den blev jätte fin!  Den kommer att komma upp här på bloggen när jag är klart med dom sista sakerna. Små detaljer som gör den så underbart fin =)

Jag sa till Alexandra idag på idrotten att jag skulle skriva om olika bloggar men jag har inte kollat upp dom jag ville men jag ska skriva om;

 

Robin Eriksson   Inte han i Idol. En annan person ;)

Kristoffer   För er som vet, "Cha-Cha" killen xD HAHA

Och så Amanda   Hon som matchar sin tvål! HAHAMer kommer imorgon ;) Ska kolla på Död Snö nu (på datorn) sedan ska jag sleepa.. God Natt <3

Maria Mattisson


141009 - Onsdag

JA! Sluta nu att tänka på de viset, jag ska uppdatera nu! Haha

 

Dagarna går snabbt och man hinner knappt med allt som behöver göras, speciellt nu efter dom jävla kassa omdömena jag fick! Usch och fy...!!!!! Jäkla lärare, att dom inte kan låta elden slockan utan måste lägga på mer ved! (Metafor!)

 

Men som sagt, har inte haft så jätte mycket tid och tänker inte tråka ut er få som läser med vad jag har gjort..

Utan jag har helt enkelt haft häcken full och efter jag är klar här ska jag duscha och sedan troligen platta håret (endast luggen för jag är lat) haha ;)

Övat på mina satans glosor så Maria blir glad! Usch..!!

Tyskan måste jag också öva på imorgon och musiken ska hem inför det satans provet samt svenskan då vi snart ska ha muntlig redovisning av 2 saker och jag är hyperstessad.. Därför blir det korta inlägg och jag hade tänk att jag ska göra lite reklam för olika bloggar från och med nu.. Så om ni inte finns med här under så lämna en kommentar med er blogg så ska jag skriva upp den också ;)

 

Vickyjonsson.blogg.se

Amandanystroom.blogg.se

Stinaholm.blogg.se

Juwliehs.blogg.se
(från s.s)

Nellie.Nilsson.blogg.seFler bloggar? KOMMENTERA!!


Maria Mattisson


081009 - Torsdag

Imorse var ryggen mycket bättre så jag körde till skolan och då hade vi gymnasieinfo.. Inget roligt idag ändå, musik, barn och fritid, idrott och så hade vi fordon.. Vilket nog är det roligaste av dom ;)

Vid maten så hamnade jag längre bak än dom andra så jag tänkte att jag tränger mig inte utan jag stod kvar så började 7orna knuffas och jag fick Joel på mig. Inte för att han är stor och väger mycket men den lilla kraften han träffade mig med räckte för att min rygg inte skulle börja dampa. Jag gick alltså från matkön och satte mig stelt i korridoren, med ryggen helt rak.. Där satt jag tills vi började våran engelska lektion..

Resten av dagen har gått snabbt, jag gjorde nog rätt bra ifrån mig på sv provet och på läsförståelse provet vi hade fick jag 23/23  MVG!!! Haha, är sååå nöjd =)

Matten gick också snabbt sedan när jag kom hem bytte jag snabbt om och tog en runda ute i skogen på Pauline ;) Sötnosen ska jag även rida på lördag innan jag sticker till Boke för miniridläger (ska hjälpa till) ^^,


Så, imorgon är det vanlig lektion med funderar på att köra in till stan under håltimmen? Får se..
Måste även tanka moppe-helvetet imorgon!! Usch.. Går bara pengar till moppen och mobilen.. Jag som skulle ha ett nytt objektiv till min kamera! *suck*


Paulinus (Mitt nya smeknamn till Pauline <3)Maria Mattisson


071009 - Onsdag

Det slår till, precis när man inte anar det!

 

Steg upp imorse med lite smärta i ryggen, precis som vanligt och så när jag hade hämtat kläder satte jag mig i sängen där jag började ta på strumporna. Det högg till under vänster skuldra och så kunde jag inte röra mig alls utan att det gjorde fruktansvärt ont så idag har jag legat hela dagen i sängen och tittat på Tv. Gud va mycket skit det går när man är i skolan. 3 stycken avsnitt av en serie och det är samma avsnitt också!! Hallo? Illa!

Nu ikväll blev det mycket bättre så då gjorde jag min läxa och markerade massa sidor i gymnasieböckerna..

När jag och Åsa snackade i måndags hade hon ett bra förslag om jobb och utbildning till mig men så fort jag drog upp att jag ville ta över pappas firma fick jag ett korthugget och bäskt svar så jag drog mig undan till mitt rum och gjorde läxan med Alexandra (genom MSN xD) och jag tror att jag kan detta nu. Satsdelarna..

 

Blev också klar med tyskan men jag glömde engelskan då den är i skolan men det får hon gott ta, den där Edwardsson (stavas?) Kan inte srava alla som konstiga och annorlunda namnen xD ;)

 

Tittade på den nya serien nyss, som gick på 3an med han från OC. Tyckte den var lite konstig, annorlunda och skev men ska ge den en chans till.. 2 avsnitt och om det inte är bra så kommer jag inte att titta på det mera..

Men nu ska jag duscha, borsta tänderna och sedan krypa ner i sängen (som jag är rätt trött på! ;) hehe!

 

Maria Mattisson


061009 - Tisdag

Ahhh, seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee-g dag idag! Trött på såna dagar..

Men dagen började 8 med engelska och sedan var det NO där vi först fick lämna vårat fingeravtryck (höger pekfinger), alla i klassen gjorde det. Dock var vi i halvklass så att vi var bara 13 då Tobbe fortfarande är sjuk.

Sedan fick Anders gå ut och någon av oss satte vårat avtryck nedanför och så skulle Anders komma in och luska ut vem det var. Det var några som gjorde det men jag testade bara lite på känn så jag inte ville å ut och testa xD Hehe ;)  Nästa lilla test var känsel. Vi skulle känna på olika saker med en ögonbindel på oss och det gick rätt bra. Jag gissade fakids rätt, rätt fort.. (Låter lite dumt kanske..)

Sedan var det ett kyl- och värmetest och medans alla andra fick typ 10 markeringar fick jag två. Antingen har jag väldigt dålig känsel för värme och kyla men det förvånar inte mig så jätte mycket ;) Shit Same, lixom ;D (Ignorera min stavning).

 

Sedan gick allt fort..

 

Efter skolan har jag bara (bokstavligen) suttit vid TV och nu ska jag titta på Hell's Kitchen (stavas?) sedan ska jag Sleepa in my lovley bed =) Jag längtar för jag är sjukt trött just nu och imorgon ska jag rida Pauline igen. Med Åsa på Chikitita och Vicky på Morris..

 

Maria Mattisson


051009 - Måndag

TAAACK ÅSA!! =D     Mer om det kommer längre ner..

 

Skolan gick i rekordfart idag, hade gymnasie information vilket var rätt intressant. Träffade en del människor som jag känner och lite så.. Tror att jag är lite intresserad av att gå NV och kanske inriktning Media eller Ridsport med det beror helt på hur dom menar med ridsport och hästhållning..

 

Efter skolan var det att köra hem och byta om, sedan sticka till stallet och där rida ut på Pauline med Åsa och Chikitita. Tog väl lite en timme kanske och därimellan pratade vi om hästar och gymnasieval. Allt mellan himmel och jord. Åsa tyckte att jag gott kunde får en foderhäst/lånehäst och det hade hon sagt till mamma i fredags. Tror jag att det var? Inte helt säker..

Men kanske det då gick in för mamma att hästar verkligen är någon jag vill hålla på med på min fritid och man kan ju skriva ett konrakt på 1 år som fodervärd på en häst och funkar inte det de året och jag tappar intresset (som inte kommer hända) så är det ju bara att säga det men mina föräldrar är så rädda för att jag ska tappa skolan i allt detta men hallo?! Jag har ju nästan VG i alla mina ämnen så varför inte och visst, gymnasiet är svårare men det handlar om väldigt mycket ansvar och hur lär man sig det bäst?

Jo, genom att ta ansvar för sina läxor och sin häst. Lär man sig ta ansvar om ett djur så får man lättare att ta ansvar för skolarbetet!

Mina föräldrar är lite tröga och fattar inte detta!

Men åter till min dag, efter det så var jag var i stallet i en timme. Åsa klippte Missy och lite sånt (alltså man, svans och pannlugg) innan jag körde hem. Åt o tittade på lite TV innan det var till att köra till nästa stall och då hade Mirah varit hos tandläkaren och jag skulle ha Rodrika om Isabella (eller vad hon nu heter) inte skulle komma eller ta med sig en häst och om hon gjorde det skulle jag ta Clever och det var jag lite pigg på, tills jag såg vad vi skulle göra för något.. Jisses, enligt mig är den lektionen helt bortkastad men dock hade jag väldigt trevligt sällskap av Anni och Nanna =D Roliga, dom där två ;) Lätta att snacka med och så.. <3 hehe
Men så det blev ju då iaf ridning på Clever och blev longerad av Nanna, det gick väl sådär för min del men det gick mycket bättre med Clever om jag typ skulle haft Bogart.. Jisses, då hade jag legat på sjukhus och inte i min säng just nu.. Hehe
Men förutom de så gick det väl rätt bra, Nanna och D gick det jätte bra för, dom är fina ihop. Precis som Anni och D. Hela hon är fin =)

Ställde sedan lite snabbt in Clever innan jag körde hem, vill ju gärna komma hem så att jag kan göra någon här hemma men det hände inget ändå för jag sitter här nu och ska sova så fort jag stängt av datorn.. Så, godnatt!

Gammal bild på Clever;
Maria Mattisson041009 - Söndag

Jaha, ännu en söndag men värsta höstvädret. Sitter här i sängen med datorn i knäet och myser medan vinden blåser utanför fönstret. Ska snart sova, ska bara platta håret och skriva denna bloggen då.. Fast jag funderar på om jag verkligen ska platta eller skita i det.. Hmm, får se.. xD
Men dagen då..

Gick upp vid 9 tiden och stack till stallet i blåsten för att hjälpa till att släppa ner hästarna, Chikitita är lite stark ;) Men hon är ju 3 år gammal.
Jag tog Chikitita, Åsa tog Miss Sixty och Lasse tog Pauline. Vi gick ner med dom och släppte Chikitita med Pauline och så fick Missy gå bredvid. Hon sprang längs staketet och precis när Lasse hade satt på strömmen tog den knäppa hästen (Missy) sats och kutade rakt igenom staketet, med ström i! Hon satte av mot Pauline och lixom skulle skydda henne från Chikitita så dom höll på att bråka tills vi fick flytta ut Chikitita och så fick Missy gå med Pauline.. Asså, hon är ju hur dum som helst. Hon hoppade ju in i hagen, sprang igenom och så hoppade hon ut innan sommaren. Slår vad om att hon hoppar igen, när som helst!

Men så när vi kom upp gjorde vi det sista innan vi lastade Morris och körde, stannade på preem för att tanka så jag dumpade filmen där innan vi fortsatte till Snappis. Väl där var det att gå runt och titta när dom andra hoppade innan man tog ut Morris och Vicky red fram för att sedan hoppa en felfri runda i 90cm. Amanda var även där för att titta på dom, tur att det gick bra dåe =)

Men så var det att upp med Morran igen och fika och så innan det var dags för laghoppningen där Vicky gjorde en jätte fin runda i 85cm (LC + 5). Alicia gick felfritt medan Rebecca fick 2 stopp.. (Ett nerslag också? Ingen aning). Och så gjorde Anna i perfekt runda hon också och gissa vad?
SÖLVESBORGS RIDKLUBB (LAG 2) VANN PONNYALLSVENSKAN DIV II!!    GRATTIS <3

Så just nu är vi alla glada över att vi vann, över Karlshamn och Olofström (HA) xD Hihi..

 

Men dagen var rolig, rätt lång och mina ben var lite som spagetti när jag kom hem och ställde mig i duschen, underbara dusch =D <3

Hehe, sedan åt jag lite och nu sitter jag här och har bestämt mig för att inte platta mitt hår. Går med mössa imorgon istället.. Orkar verkligen inte hämta min plattång som ligger i väskan som är i källaren och fråga mig inte vad den gör där nere xD HAHA!

 

Den 28 oktober är det Pay and Jump på Bokeslätt och är min älskling frisk i sina bakben ska jag ge mig på att hoppa honom, ett problem. Vet inte vilken/vilka höjder.. Har tävlat honom i 60 innan men på förra träningen hoppade vi 1 meter så jag vet inte.. Kanske ska jag ta 60-70 till att börja med? Hon är lugnare i ridhuset så det ska nog funka med 70, på gräsbanan när vi hoppade 70 gick det påtok för snabbt och jag var helt slut i mina armar så jag orkade inte hålla honom jue.. Hehe..

Imorgon, efter skolan ska jag rida Pauline en runda. Åsa ska ta Chikitita så tar jag Linus en runda =) Ska bli sköj att se hur Chikitita rör sig. Hon är ju jätte fin, är förälskad <3

Sen på kvällen blir det träning för Maria Fieber med Mirah..

PS, vill ni läsa min recension (stavning?) om filmen Död Snö så får ni kolla min BDB. Orkar inte skriva om det här.. MariaMattisson@BDB.

Maria Mattisson


031009 - Lördag

Okej, nu har jag segat klart. Nu ska jag skriva en snutt varje dag, oavsett om jag har tid eller inte! PUNKT!

 

Igår blev det rätt sent när Alle hade kört hem så när klockan ringde imorse vid 8 då stängde jag av dom och vred på mig, aldrig att jag tänkte gå upp. Så viktig var absolut inte den tävlingen så jag sov i 3 timmar till innan jag gick upp. Satte mig vid datorn och vad händer? Jo, en liten skitunge hade snott min text. Nästan samma jäkla text som den andra ungen hade gjort, kan dom inte bara skriva eget? Måste dom sno från andra bara för att dom är bättre? Asså, dom vet verkligen inte vad COPYRIGHT betyder men det ska jag jäkla tala om för henne när hon svarar på mitt mejl..

 

Men vid 12 så ringde Åsa och frågade vad jag gjorde (precis som vanligt) innan hon frågade om jag ville hjälpa henne och Lasse med ett hämta hem Miss Sixty M och självklart ville jag det så 2 timmar senare ringde hon igen och jag körde till stallet. Där tog jag och Lasse upp Pauline och Chikitita, deras nya D-ponny. En 3 åring, s¨sjukt fin. Jag fullkomligt älskar henne <3
Men nu ska jag fortsätta; Vi tog upp dom och jag bytte täcke på Chikitita innan jag släppte in henne, tog av Pauline alla täcken (för er som inte vet så red jag ju Pauline innan.. Under ett år och som sagt, rider henne nu lite då och då istället. En annan tjej, Sofie rider henne 3 dagar i veckan) och borstade av henne. Noga och fint så att hon blev mjuk i pälsen innan jag slängde på henne ett fleecetäcke och släppte in henne i boxen så att hon också fick lite hö. Sedan körde Lasse fram lastbilen och vi väntade på Åsa innan jag tillslut lastade Pauline och vi körde mot Edenryd.
Väl framme gick jag och Åsa och hämtade Missy och Cavaletti hängde också med men Missy tvekade väldigt mycket, konstigt men normalt för en 2 åring. Men vi gick då upp med henne och fick upp på rampen där hon stannade men vi skulle försöka få upp henne utan att använda longeringslinan. Men så kom det en idiot i en bil och istället för att sakta ner då vi hade en häst där så bara körde han förbi, i rätt hög fart och Missy fick ju panik. Kastade sig bak och drog med Åsa ner för rampen och mot hagen, Åsa hade då släppt och nu fick vi gå efter henne ner för att fånga henne och det var bara en tanke som gick genom huvudet; - "Hoppa inte, hoppa inte!" Missy har ju hoppat in i hagen och ut ur den hemma i stallet och om hon hoppade in i hagen igen skulle hon bryta ben och nacke då det var lerigt på andra sidan! Men Åsa fick tag i henne och denna gången tog vi linan och jag och Lassa närmare bestämt drog upp henne i lastbilen. Det är ju inte det att hon är rädd, hon går upp på rampen och bara ställer sig där. Helt nonchalant!

Men när vi väl fått in henne fick hon fibergi och morötter innan vi körde hem och kastade ut dom. Missy tog det lugnt när hon gick ner och Linus kastade sig nästan ner. Hon beter sig som en unghäst men hon är inte unghäst. Det var ett litet tag sedan hon var det nu. Pauline <3

Sedan körde jag hem och bytte kläder innan jag körde till Preem och hyrde en film som Tobbe hade snackat om, Död Snö heter den och är Norsk så det ska bli intressant. (Rysare) Omdöme kommer imorgon ;)

 

Jaha, sedan bestämde vi även att jag skulle passa hästarna den helgen när Vicky ska tävla i Tingsryd. Det blir ju Pauline, Chikitita och Missy hemma då eftersom Bella åkte igår och Morris har dom med sig =) Ska bli väldigt roligt, ser fram emot det =D

 

Åsa frågade även på vägen hem om jag ville hjälpa till att träna Missy, bara socialt nu i början. Bommar och kavaletti (stavas?) i paddocken först men sedan, vem vet? Kanske en runda i skogen när hon lyssnar bra på bettet.. =D Asså, snacka om att jag är glad. Det är en stor möjlighet detta, att få vara med och bli "undervisad" att Åsa =)

Trodde lixom att jag inte skulle vara kvar i stallet efter jag slutade rida Linus men nu är jag kvar, hjälper till på tävlingar och med hästarna så jag är nöjd. Asså, jag behöver inte rida. Bara jag är i närheten av hästar så är jag nöjd..
Har ju skött shettisar så jag vet hur det är att sköta hästar men inte rida ;) När jag hade Asta tömkörde jag ju henne, nästan varje dag. Det skiftade mellan longering, tömkörning eller lite hoppning över små kryss och räcken. Men guuuud så duktig hon är på att hoppa, skulle göra mycket för att få hälsa på henne igen men jag är  inte så fförtjust i Anna efter vad hon gjorde..

B I L D E R !

Missy
Miss Sixty M

Linus
Pauline

Film

Filmen jag ska se nu xD

Vi hörs imorgon!     Maria Mattisson