ABB

Finns ett jätte bra inlägg om detta, en person som verkligen har kunnat släppa detta. Jag tycker fortfarande att detta är skit att han bara fick de straffet!

Lär mer här: http://blondieryttaren.blogg.se/2012/august/skrammande-dalig-update.html#comment

Bläddra ner, förbi hästarna och så finns de där xD

Sleepy

När jag kom hem idag åt jag lite sedan somnade jag på soffan och flyttade över till sängen vid 8 där jag sov till typ 10 över 9 när pappa väckte mig. Arg! Över att min telefon hade ringt?! :S Så nu sitter jag upp, sjukt trött! Slut i hela kroppen.. Ska nog glotta på första avsnittet av Shameless US innan jag somnar om igen :) Natti

queue


Idag var det verkligen tvärstopp hela vägen från Karlshamn till Pukavik. Allt för ett vägombygge, eller ja, belägringsarbete som inte ens är bra?! Motorvägen (den del dom var klara med) va ganska dålig då det var mycket hålor ändå :S Vill inte föreställa mig hur det hade varit att sitta i en buss :S Nu har jag min bil, rix fm/mix megapol/bandit rock och polsk band att varava mellan xD Fick mycket gjort ändå, skickade massor av sms och kollade facebook 788 gånger :)

The last wednesday in august

Sista onsdagen är redan speciell, det betyder pay and jump men inte helt smärtfritt verkar det som xD


Det är tur att Annika har så bra elever som mej, Tim och Sammy för vi bytte hennes punka efter skolan idag! :)


Punka :(

Mini hjul! :D


Sedan far man till kära stallet, väl där var det stendött. Augusti är ingen bra månad för pay and jump :S Var nog 15 startar från 60 till 120. Och det var samma personer om hoppade olika 'klasser' lönsamt? Nej! Synd var de med, första hoppträning ställdes ju in för mig men det var ändå en liten vinst. Fick ju träffa Colin igen, eller ja, klappa på nallebjörnen! ;)


Känner ni igen honom? :) Sötet!

Hur de går för dom kan du läsa här http://teamoveson.blogg.se, om jag har glömt att säga det? xD 


I can...

I can almost feel you here, when you are so far away <3

Can you feel me killing you?

Har haft Religion i 1 timme och vet ni vad vi gått igenom?! :S

Betygskriterierna för G - det är 5 punkter. Och har tagit 1 timme?!!!! :@

- Kill me NOW!

P.a.Y

PAY today = pay and jump

Ska hjälpa till så kånkar med mig kameran för lite snygga pics på de man känner :)

Får bli en bild på Robert, Kajsas ponny :)

the feeling

Första ridpasset var i måndags och red först Buddy och sedan Bell. Buddy har fått ny sadel, när jag nu lärt mig honom i wintecsadeln så får han en hubertus ;S och ingen annans än Rodrikas!! :( sittsen är mjuk men stödet för knäna och bakom benet är kasst! För att kunna skänkla måste man vrida på hela knäet så tårna står rakt ut. Snörrade ändå på mig de längsta sporrarna men när skänklen låg intill sidan var jag inte ens nära honom.

Resultatet efter passet på Buddy var eb sträckt vad som jag inte hann strecha då jag skulle upp på Bell och rida henne.

Bell hade däremot Wintec sadeln och det kändes fel men Aston har hennes förra. de får helt enkelt vara så xD hon var super pigg, obalans i traven i vänster varv. däremot superfin i galoppen i vänster varv medan i höger var hon stark och drog. tappade tålamodet där för några sekunder :/ hatar när de händer.

Det mysiga idag är att jag har en sträckt vad och träningsvärk i magen! Alltid lika mysigt när ridskolan drar igång ;)

FEGISAR, IDIOTER OCH KUKHUVUD!!

Jag måste nog få lov att säga en sak, ungdomar idag måste vara riktigt dumma i huvudet!


När jag föddes bodde vi ovanför vårat företag i en lägenhet men började renovera ett hus och när jag fyllde 6 började jag förskolan på Hörviks skola. Från den dagen då var va och "hälsade på" på fritids har jag varit mobbad. Jag har haft kompisar men de som är äldre har hela tiden trackat ner på mig och när de fick reda på att min mamma var från Polen. Guuuud vilket jävla liv de blev. Tror aldig det gick en dag utan att jag grät. Mamma lärde mig att stå upp för mig själv och i 3e klass lärde jag mig att våld är lösning och började då istället att slåss. Det löste det ett slag. Sedan kom det igen. Då lärde jg mig att hugga tillbaka med ord.

De sa "jävla polack" och jag svarade de med "jävla svenne" vill ni veta vad jag fick höra?! HAHAHHHHAHAHA "du är ju också svensk" kan ni fatta det?!


Så började jag gymnasiet och slapp denna håla till by men inte blev det bättre där då en person som jag inte ens visste vem det var och som jag aldrig träffat började mobba mig. FRÅN INGEN STANS? Denna gången blev det "biffen" och när ajg slutade reagera vid att de kallade mig det så fällde han mig istället i korridoren. Jag gick då i 8an. Tröttsamt eller hur? Iaf skrek jag, spottade och fräste och tog tag i honom. Bankade honom några gånger i väggen så var jag nöjd.

Sen började jag 1an och slapp både Mjällby och Hörvik, men inte fan blev det bättre då jag fortfarande bodde kvar här! Så de stal min cykel och cyklade ner den till krokås. Måste säga att fan vilka geni dom är för att ställa cykeln 40 meter från deras hus är ju så jävla smart?! Jag vet precis vilka det är dessutom. Kul va? Idioter! Nästa dag hade de skruvat bort muttern som ska sitta vid bomsen så att bromsarna funkade inte..

Och så slutade detta att hända och nu är jag 18 år gammal, går 3e året på gymnasiet och har körkort. Har överkommit all mobbing och är faktiskt ganska nöjd med min barndom. Så cyklar jag upp till bussen, ställer cykeln och låser den (inte samma cykel) kommer efter skolan och ska cykla hem? Vad är där?

De har skruvat loss fram och bakhjul. Hottat de i skogen och ja, lossat bromsar och liknande... Hur mpnga kukhuvudet kan de bo i samma byhåla? Asså jag blir så jävla trött på alla jävla ungar som bor här. Och om jag inte lugnar mig ska jag hänga ut ALLA! JAg lovar och svär! Jag hänger ut dom med foto, namn och adress och jag är då fan inte rädd heller.

Dom tror dom är så tuffa för de vågar inte komma fram till mig och säga det, det får mig att vilja spy på dom. De är så jävla fega allihopa!  FEGISAR!!! FEGISAR!! FEGISAR!!

Naturkunskap och bumbibjörnarna

Första NkA lektionen idag och tro't eller ej, vi gjorde an lagtävling och LAG BUMBIBJÖRNARNA vann så vi satt och lyssnade nyss på den låter.

GOT TO LOVE IT! :)

Bloppis

Gör en ny uppdatering av vad jag säljer ;)Förbygel med avtagbar martingal i storlek FULL med silverspännen.

Av märket TREADSTONE, snabbspännen och resår
Den är pedant skött och inte mycket andvänd, 2 egna hål är gjorda men det är snygga och jämna hål.

Nypris: ca. 700kr Mitt pris: 500 eller bud :)

Fler bilder, klicka för att se dom större!
2-delat bett - 30kr éndast provatEn magplatta och en vanlig jord, bruna.
130 cm.
Väldigt bra skick och riktigt läder!
250:- /stRidstövlar i riktigt läder, mycket bra skick, endast använda på tävling!
Svarta, storlek 39, snörning fram och dragkedja bak.

Höjd insida: ca 43
Höjd utsida: ca 45
Vidd: ca 40

Nypris: 2700:-
Pris 1200 kr


resultat

Roffe slutade på 9:e plats med Carusso LS La Silla - petade ner en bom i omhoppningen.

Henrik slutade på 22:e plats med Allerdings - petade en bom i grunden

Dåligt av svensk tv

Tycker de är kasst att de inte visar hästhoppningarna när det är svenskar med och hoppar. Sitter och tittar på www.clipmyhorse.tv - en tysk sida där de visar tävlingarna :) Fattar inte mycket men Roffe gjorde en fin första runda på 0 fel och Henrik petade tyvärr ner :( Snart är de roffes tur igen, för omhoppning! :D

Nissan King-cab Navara


Googlebild


Fick köra pappas bil igår och gud va lättkörd den är! Inte som vår BMW - den är ju gudomlig - men förstår inte varför mamma inte tycker om denna bilen! :D


Vi har en sånhär då - fast med dubbeldörrar! xD Ville lägga upp mina egna bilder från mobilen men de gick inte eftersom de ändrat om blogg.se. Svintråkigt att man nu verkligen "måste" mms:a in bilder. Gör så man kan lägga upp de från telefonen eller gör en app till ANDROID! Annars är de mycket bra gjort med en uppdatering! :)

Röganatta

Ikväll är de röganatta, drar ner med kameran och stativet och ser hur de går! ;)

I have been Good! :D

Kolla vad jag klarat av?


https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/963342/images/2012/20120824_094421_207787163.jpg

Ridstövlar och fotbollsvader?!

Jag har riktigt feta vader, under fettet gömmer sig rätt mycket muskler också, men det gör att jag har svårt att hitta stövlar - trodde jag. Visar sig att jag inte ens hittar chaps :S


Var på stablestore för ett tag sedan för ett par nya skor och chaps. Har L i mina chaps just nu men har haft de en evighet känns de som och skorna passade perfekt men chapsen i storlek L passade inte och XL var jätte stora runt ankeln och fick in en knytnäve mellan knäet och chapsen. Satt bara bra runt själva bredaste delen av vaden. Så vad gör man? Köper man på tok för stora chaps? Nope!

Så på falsterbo testade jag bocaj, vi började på storlek 42 som jag har och testade upp till 45 i fotstorlek - vi snörade ut dom till max men inte ens med 45 i foten fick jag runt stöveljävlen!


Väl tillbaka på bokeslätt fick jag höra att jag hade fotbollsvader, är det bra eller dåligt? :S
Elin pratade om Tretorn Advance, en stövel som jag fullkomligt hatade innan. Så sjukt ful jag tyckte de va, speciellt i rött! Men jag kanske får stå ut med lite fulhet i svart ändå?
Men så går jag in och kollar storlekarna och möter mina egna vader och börjar nästan gråta, inte ens dom kommer jag i (som jag mätt själv) och vet inte riktigt om jag vågar köra in och prova. Passar de inte kanske jag totalt bryter ihop?


Säg inte att jag borde specialbeställt på falsterbo, har hört det så mycket att jag faktiskt skulle vilja dränka mig själv eller något. Klart jag borde! Varför gjorde jag inte det?! :*(Men vad tror ni? Står att storlek 42 ska vara 39 i vaden och att den går att töja ca. 3 cm. Jag har runt 44 med tunna ridbrallor på, tror jag. Alltså, kan man töja den så pass mycket? Hur töjbara är dom? Är det lönt att lägga 3000kr på dessa stövlarna eller går de bara sönder?


Vet alltså inte längre om jag ens ska försöka? Men i vilket fall som helst behöver jag antingen nya chaps (?!) eller ett par stövlar. Ska man specialbeställa ett par riktiga stövlar eller testa tretorn? Eller specialbeställa ett par chaps?

Gissa vad min sista utväg är?
Mockachaps!Hjälp mig snälla, vill inte ha de där fula mockachapsen... :*Mina nuvarandeTretornMockachaps :S

Freedag!

Äntligen är det fredag, haha! Det säger jag efter första dagen i skolan!


Det känns som det första men gör på första lektionen är "Hej, jag heter... Detta är betygskriterierna:......"
tröttsamt eller vad? Då är det nästan roligare när man kör igång direkt. Enda nackdelen med 3e året eller aka. sista året är att vi har både naturkunskap A och religion A.. Inte OK!

Något som är ännu tråkigare att vår svenskalärare Hanna är gravid, igen! Vi hade inte henne i ettan då hon hade fått barn och nu har vi henne till jul sedan ska han ha unge igen. Jag menar?! Inför sista terminen på SISTA året, ska vi byta lärare! Jag avlider om vi får Karin eller Conny :S Fast tror nog fan Conny är sååååååå häääääääääääär mycket bättre än Karin :S Hanna är ändå bäst!!

Kontrakt

Ikväll skrevs kontraktet på, av mig och av Malin på hästen Buddy!

Haha, nu är han min hyrhäst(!!) alltså har jag inte köpt honom xD


Men nu är det tuta och kör för vår del, med start på måndag kl. 19.00 :D

Det ska vara en första gång för allt...

Jaha, första dagen på sista året. Första dagen på sista året jag går i gymnasiet. Första dagen på sista året jag går i skolan!


Första dagen...


Hur ska de kännas när man börjar 3an på gymnasiet?
- snart är vi klara
- jippi
- tråkigt

Jag vet inte hur de känns, för mig känns det inte som om jag vill börja 3an. Hade gärna startat om 2an.

Jag känner mig inte redo, jag känner mig absolut inte redo för att ta studenten och gå ut!


Jag känner att jag inte lärt mig allt som jag behöver, jag tycker inte jag är bra på att laga mat, jag tycker inte att jag är bra på att vara kreativ...Jag vill helt enkelt inte, och så ska vi ut mycket på praktik och jag känner mig som en nybörjare!


Vet att ni vill..

Hej alla! Jag vet att ni vill ha era bilder men just nu har jag fokuserat på mig själv och att jag ska må bra inför skolan då jag lätt stressar upp mig och biter på naglarna, knäcker fingrar och tår och drar av mig ögonfransarna. Det är alla stresstecken och har blivit av med dessa under maj-juni iår. De har sakta börjat att komma tillbaka och därför har jag försökt att bara ta det lugnt och sova så mycket som möjligt - sover annars mellan 5-7 timmar om nätterna när jag går i skolan!

Så, jag menar inte att detta är erat fel men ha lite hänsyn, behöver få mitt schema - planera in mina eftermiddagar och sen släger jag upp ALLA bilder på bloggen. Efter det skickar jag de till er.KOM IHÅG, ni får ej ta några bilder här ifrån utan jag skickar dom till er! :D

Anledningen till detta enkel: Kvalitén (skärpa/färg/djup) förstörs när man lägger upp dom så små, kopierar ni dom så visas mina bilder med stor orättvisa när ni använder de på era bloggar eller facebook. Däremot om jag skickar de i full format så blir det bra kvalité och då anpassar de sig till de ni använder dom till. TACK! :)


Ps. jag har bilder från ALLA läger förutom v. 28 då jag var ledig. Finns alltså bilder på er alla :D

RIX FM

Då kan jag bocka av RIX FM FESTIVAL från min lista då jag befann mig längst fram och tryckte på staketet igår när festivalen var i Malmö under Malmöfestivalen (som jag också bockar av).


Artisterna som uppträdde va:
Amanda
Moa Lingnell
Agnes
Sons of Midnight
Panetoz
Norlie & KKV (dreeeegel <3)
DannyMycket bilder, mycket skrik och mycket skatt samt lite falsksång bara för att de ska låta!

Jag är aldig så här annars att blir beroende av artister men när man står där framme, längst fram, och så dras man med i stämmningen och man helt jäkla wierd! :D