Hoppträning!

Eftersom Richie Rich bara är 5 år gammal avstod jag från att hoppa honom även om jag var sugen men något jag inte var sugen på var att flyga fritt genom luften och landa bredvid! H-e-h.. Jag menar, han är ju enorm. En enorm bebiz! Såg ju hur det gick för Elin när hon försökte hoppa honom! Så jag tog ponnyrackaren istället! Fan va dammig han var när jag borstade av honom o fäller lite gör han osså men det var då till att sadla och lägga ifrån sig sporrarna o spöet fick jag lämna kvar. Han är ju lite knepig på det viset, annars behöver man ha sporrarna som den extra hjälpen och peta till honom i sidan lite så att han reagerar eller peta på honom med spöet men när det är hoppning? Det är rena döden att ha sporrar på sig när man hoppar honom då han blir lita HET! Hehe ;)

Men jag lämnade det kvar och tog ut honom, visste sedan innan att vi skulle rida jockey så´jag satt upp med dressyrläder. Så långa, så länge som möjligt! Hehe ;) Vi red då och fan! Jävla ponny for genom mitt huvud när han stanna hela tiden då han visste att jag inte hade sporrar eller spö så jag gick o hämta ett söndrigt spö på rampen och daska till honom i röven. Han vaknade! Haha, vilken fart det blev på honom, min söta lilla fux! =)
Så sa då Maria att vi skulle höga stigbygarna och ja, tillslut satt men med benen uppe vid sadelkåporna. Hehe? I skritt gick det bra och i trav, han var snäll min starka lilla ängel men galopp? Och på honom? Glöm o dröm att han skulle vara snäll, han skulle gena HELA TIDEN och 3 gånger hängde jag nästen på sidan på honom. Dålig balans när jag inte kan hålla honom något och svårare är det ju eftersom han är en d-ponny jue! O ingen maxad sån precis! hehe!
Om man red in till mitten och stannade skulle man få springa ett varv i ridhuset och när mina anklar inte orkade mera, får fan skitont i dom ibland, så fick jag ju rida in några gånger och ja.. Maria tvingade ut mig. Jag stannade cleman och frågade om jag skulle springa, för det är bättre för mina anklar än jockeyträning. Så jag satt av och sprang ett varv, på 4-kantspåret i ridhuset innan jag satt uipp och tog ett varv i galopp till innan vi fick sänka till hoppläder. När det var klart var det till att börja med bommarna och sedan lite studs.. Usch, gillar inte att hoppa studs med Clements. Clever är skön att hoppa studds med!
Sedan skulle vi börja hoppa.


Först var det skaplig höjd, litet kryss på kanske 30 cm. 1 språng, räck på kanske 50? och så 3 språng innan den lilla oxern på kanske 60-70? Hehe, känns ändå lite eftersom det blev en grind på 80cm förra gången =)

Men så hoppade vi och red med stadig hand och den var lite höjd så han inte skulle dra så mycket och det blev mycket bra, kom in rätt. Landade rätt och trampade av rätt. Alla gånger. Mycket nöjd med ponnyn o mig =)
Hoppade det 2 gånger och sedan höjde hon räcket och oxern så att räcket låg på kanske 60-70 och oxern på nästen en meter! Då var det dags att hoppa och jag fattade galopp och höll honom lite mycket då jag visste att han skulle börja rusa så fick kom fel in och då blev det ju fel hela skiten. 2 meter från oxern vände han mjukt undan, inte bara slängde sig utan precis som om jag hade tagit i tyglen men det gjorde jag inte, var helt säker på det. Han kände väl hur fel vi kom och hur jag var lite illa till mods för att ha stört honom så. Maria sa att min ridning var helt annorlunda nu och attjag skulle fortsätta på samma vis som innan och jag tog det igen. Enkelt! Haha =)
Gick mycket bra, satt mjukt ner i sadeln under galoppen och höll i honom lite, kramade om honom med skänklarna och han lugnande ner sig. Tog lagom språng och vi seglade över oxern. HAPPY! =D Haha, tyckte min ridning var mycket bra, har ju tränat och även om hästen gått fint har min ridning varit kass men denna gången var vi samspelta, han och jag! =D Jag och Clements!

Sen var det till att trava av honom och så skritta honom innan han fick komma in och få lite mat =) Mycket nöjd med Clements och mig själv faktiskt. En mycket lyckad träning för mig o honom och därför ska jag anmäla mig till Pay and Jump onsdagen den 8. Tror jag börjar lite lägre precis som jag planerat att göra med Bogart. Lågt och jobbar mig uppåt med honom. Jag menar, en meters oxer på en d-ponny som inte är maxad. Då klarar man allt =D Detta är det ända Gud inte straffar mig i. Men efter sommaren kan jag inte rida honom mera, är nog aldeles för stor för honom!


Stör mig på hans grimma lite, han är inte lat. En lat häst blir lixom inte het! Clements äääälskar att hoppa =)


Maria Mattisson


Kommentarer
Postat av: Anonym

Clements är en maxad d-ponny

2010-04-25 @ 23:06:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback