Hemma från Stockholm

Min helg i Stockholm har tyvärr tagit slut och allvaret drar igång än en gång.

Denna veckan är upplevelserik, samtal med kurrator, hoppning, Oli, prov i naturkunskap, Tidningsinsamling och hårdträning för Buddy! :)

Det jag ser mest fram emot är onsdag för då står hoppning på schemat och det jag näst längtar till är på tisdag då jag har en tid hos Oli och jag behöver den verkligen. Är så stressad att jag lnappt kan sitta och äta längre!


Sovit ca. 1 timme och 40 minuter inatt men det har varit amazing på Såstaholms Hotell & Konferens! Massor av nya kompisar och några ansikten man kände igen från Strömsholm! ;)


Nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon, hej!

i want the feeling back

Christian fick lämna Kockarnas Kamp ikväll och det gör mig lite depp. Förra veckan va 3 favoriter i rutan, nu finns bara en kvar till nästa vecka. GO Paul Svensson!! :D


idag har jag varit duktig! Torkat ur hela skåpet, skrubbat alla skydden och bootsen rena. även mina veredus fick sig en omgång ;) allt är packat och klart till imorgon, då drar jag till Stockholm! :D

Önskelista: Kameragrejer

Här kommer en liten önskelista över lite kameragrejer jag vill ha! Det är småplock och inte alla grejer jag vill ha men lite småplock.
1. Plastskyddsfilm för LCD skärmen på kameran
2. Ett snyggt nyckelband med CANON som man kan ha tillbehörande grejer i :)
3. Silikonskydd som man trär över kameran, stöt och damsäker ;)
4. Ett batterigrepp för bättre grepp (nu är det amazing grepp på 7D!) och för längre hålltid.
5. SpeedLite kamerablixt 430EX II. Kan tänka mig en "mindre" blixt men har hört mycket gott om denna!
6. Objektiv 70-300mm IS USM
7. Tillhörande motljusskydd till objektivet ovan!

Det som är mest attraktivt nu är Silikonskyddet och objektivet. Visst är blixten bra nu när det börjar bli mörkt och att fota innomhus eller liknande till jul eller annat.
Men silikonskyddet och det är inte fasansfullt dyrt heller! :D
Och objektivet.

Äger just nu:
70-300
50
18-55
18-135

Ska sälja min andra kamera och då försvinner kitobjektivet 18-55 med den. Funderar även på att sälja med mitt Tamron 70-300 då jag upplever att det inte riktigt passar på 7D:n. Så ett nytt 70-300 och ett orginal hade varit min dröm! Och USM är inte dåligt för de pengarna, + att objektivet har fått mycket bra recentioner! :D


Snälla? :)

Drar ihop sig..

Nu drar det verkligen ihop sig till Stockholm! På fredag åker jag och Amanda upp :)
 
 
Eva ringde och frågade vilket terminal som taxin skulle hämta oss vid så jag väntar på ett mejl sedan klickar vi ut lite biljetter och vips så drar vi igång! Börjar packa idag och fortsätter imorgon! Får asa väskan med mig till skolan men va fan.. De ä smällar man får ta! xD


Nu kollar jag på TV, ska sen köra in till stallet på möte och sedan hem och packa och göra mig iordningen infför imorgon. Lite läxa i svenska och måste skriva om POF arbetet!

Att klicka med läraren..

Det är något som är svårt, man kan sammarbeta med läraren eller inte. Balansen är svår att hitta och hittar man den. Ta vara på den!

Vår religionlärare klickar inte många med i klassen. Jag rök ihop med honom andra lektionen då han envisades med att fota oss. MED SIN EGEN MOBILTELEFON?!


Idag va 2 av mina klasskompisar på honom, men han tar det lite överlägset för att vara lärare.
Han hade dock rätt idag, när man är arg och förhastar sig kommer mycket dumt ut!

Dagens knabb kom ifrån ämnet "Ekosofi" och det är fortfarande mycket arga här nere i hörnan ;)

Uppvärmda hästar

Jag säger bara: vilken lyx!


Fick båda hästarna uppvärmda i måndags!

Först ut var Buddy som vanligt men denna gången red Monica honom före mig i "Drop In" gruppen :) Han var redan varm i kläderna när jag fick honom och han ville fram och jobba xD Sen när han väl kom till arbetet så var han sjukt trött. Iaf när vi galopperade och travade mot slutet men fy fan va duktig han var! Från att jag travade gick han i form nästan hela passet, det var några minuter i varje gångart han inte ville samla ihop sig men över lag så gick han i form hela passet! Sedan när han var mjuk i galoppen, i BÅDA varven och dom andra fortsatte saktade jag av till skritt och skrittade honom på långa tyglar. Han var trött stakarn ;)
Då hade ändå jag drivit honom framåt halva lektionen, han hjälpte inte precis till xD Haha, är inte de Buddy i ett nötskal? Kan han så slipper han xD

Ett exempel var ju när vi red på rakt spår då blev han orm och slingrade sig hit och dit xD Han har ju lätt för att flytta sig, det är därför vi alltid får beröm av Pia för våra skänkelvikningar *stolt* :D Men att rakställa honom, det handlar ju inte bara om att "halsen ska vara rak", hela hästens kropp ska vara mellan skänklarna och framför handen :) (tolka mig rätt)

Mycket cred till mig och min älskling som båda skötte oss så JÄVLA bra och FY FAN va jag älskar den hästen. I vått och torrt!
Idag var han då speciellt fantastisk och skulle egentligen vilja trimma lite hoppning imorgon men tyvärr så är de pay and jump så jag får tagga extra till nästa vecka. Synd också att jag inte hinner med Pia denna veckan heller. hade varit perfekt om vi hade fått hoppträningen imorgon också! :D

Winnetou My-Mate <33


Nästa kandidat är en nykomling som kom i sommras!

Namn: Zimón
Född: 1995
Färg: Fux (<3)
Tecken: Vita strumpor bak, vit markering högre fram, bläs
Ras: Svenskt Halvblod
Mkh: ca 170
u. Zamantha
ue. Magini
e. Primör

Min förra foderhäst (som ni kommer få läsa om snart i min häst historia) hade Urbino och Utrillo på sin mammas sida i sin stam. Zimón har Utrillo på sin mammas och Urbino på sin pappas sida.
Men hade fått för mig att jag såg Uttini i hans stamtavla men kan ha fel, nog bara sett det lite snabbt!

Fick mig iaf en funderare när de gällde Zimon. Var väldigt knepig att rida! Han var hård i munnen, lite döv för hjälperna men samtidigt väldigt känslig! Det var allt på en gång! När han slappnade av sedan hade man inget i handen för han tog aldrig stöd på bettet!!

Bettan sa att han brukade låtsas om som om han inte kände hjälperna och sen när man sa till honom en gång till hade han "skjutit iväg" och då hade alla bromsat så han hade saktat av igen xD haha, konstig häst?

Men när jag väl hittat honom och han gick lite där han skulle och man hade honom rätt så kändes han bra! Saknade bara stödet på bettet men det kommer att komma, jag lovar! Jag är så taggad till måndag när jag får arbeta mer med honom! :DEn bild från sista ridlägret i sommar :)  Snygg va?!

idag...

Idag blir det väl ett helvete när jag ska hämta ut min dator hos IT teknikerna, om den ens har överlevt! :(

Hur framställer jag Buddy?

Tydligen så framtäller jag Buddy som gammal, lat, tråkig.

Jag vill att alla kommenterar ärligt om dom får de intrycket av honom när ni läser min blogg?

utgång

Ikväll blir det utgång till Kristianstad med bästa Emmy! <3

Något har jag lyckats med!

Blev ett lyckat möte på min praktikplats iaf idag! :D


Så, Österslövare, håll i hatten för snart kommer jag och tar över! :D Hahahahahahaha!!

Denna veckan

Denna veckan har varit skit, totalt förväxlat helgerna och detta med Stockholm?! Asså nej! Sitter här och gråter nu, vet inte vad jag ska göra. Hur fan kunde jag förvilla dessa 2 satans helger? Argh?! Hur dum i huvudet får man vara?

Jag måste nog fan prata med någon för jag håller på att bli knäpp!

Jag är nog den vimsigaste människan på jorden

Har varit så stressad att när jag kollar på datumet för denna helgen så inser jag att jag är ute och cyklar! Helvete!Jag har totalt villat ihop helgerna, trodde Saras va nästa vecka och stockholm denna veckan. Hur dum i huvudet får man va när det är fucking tvärt om?! Har varit så bombsäker på att det var den 21 och så var det den 28e? jag är noh allvarligt knäpp i huvudet känns det som!
 
 
HUR FAN LYCKAS MAN?! :O Fy fan!


Jag känner mig som den dumaste personen på denna jorden, kollar på biljetterna nu ikväll och blir helt chockad. Hade sååå fått för mig att det var 21 sep och inte 28e. Hur?!

Ni kan ju läsa om vilken röra som snurrar i mitt huvud. Jag kan ju denna helgen bara sova ut isf! :S Vad har jag nu gjort nästa helg? Bara till att boka om hela fan! SATAN!!

Ren katastrof

Varför ska man alltid hamna i samma svarta pöl när det känns bra och går bra?


Jag lägger så mycket press på mig själv i hoppningen att jag blir petig på mig själv och ikväll visade de sig tydligt när jag inte är nöjd med min insats.
Det började med att han var stel och knixig men han blev mjukare när vi hoppade fram och sen gick det bättre och bättre tills det helt plötsligt tog stopp. Det började bli slarvigt och jag var själv missnöjd så Buddy försökte göra så gott han kunde. Bettan påpekade att jag satt för djupt i sadeln?! Då blev det kaos i mitt huvud!

Jag lovar och svär, jag visste inte vänster eller höger. Det var kaos. Efter en så halvkass och stressad dag och så detta innan lektionen som rasade över mig så bara brast det. Kändes som värsta vredesutbrottet eller ja, gråtattack kan man också kalla det. Men Bettan bad mit lätta i lätt sits och har fasiken alltid suttit ner och drivit annars tar de stopp. Så då hade jag bara det jäkla stoppet i huvudet och va fan hände? Pannkaka!!!

Jag är då så förvirrad, kaosartad, ledsen, besviken, arg och samtidigt tom i skallen att jag klappar om MIN HJÄLTE som räddar mig när jag är i nöd och sitter av. Jag kan INTE fortsätta rida när jag är så, jag må verka som ett småbarn när jag går ut från ridhuset med hästen på släp och tårarna i ögonen..


Jag har så höga krav på mig själv och känner att alla som sitter och tittar har det också.
Jobbigt är det när Fanny sitter och tittar, eller Elin -vars mamma äger hästen jag rider och kan förbjuda mig att rida honom. Något jag är livrädd för så bara där ökar stressfaktorn. Inte nog med det så sitter Anders Wemlert där och tittar, tillsammans med halva ridklubben känns det som.

- har press på mig själv att det MÅSTE gå bra att jag tror det stiger mig åt huvudet!

Så, adjöss till pay and jumpen nästa vecka!

Jag var så besviken på mig själv att jag bryter ihop och blir ett nervvrak på de sättet att jag funderade på att ringa till Malin och säga till henne att jag inte vill ha kvar min plats i hoppgruppen eller att jag inte vill rida kvar i måndagsgruppen. Vill nog bara rida för Pia där det går bra!

Tänkte mig verkligen att nu när dressyren släppt så skulle hoppningen också göra det men nej, får kämpa vidare.

Det värsta är att Buddy hoppade bra, han är duktig och jag förstör honom. Eller jag förstör de jag själv byggt upp! Och att jag sedan lipar som en sill för att jag är besviken på mig själv!
Jag vet inte hur jag ska reagera, skrika? gråta? stampa? argh! Hur ska man bete sig
?
På Steffie bröt jag ihop i en skrattattack och har suttit av Buddy på detta viset en gång innan i halv panik över att jag reagerat fel.

Jag vill be Bettan om ursäkt men då måste jag se henne i ögonen och jag vet att hon kommer dömma och att hennes tankar kommer skrika att jag är en barnslig liten bortskämd unge som inte kan något.

Det är vad jag ser i folks ögon när jag ser de i ögonen, och ni undrar varför jag aldrig kan se folk i ögonen när jag pratar med dom?
Jag ser dommarna rulla fram över hornhinnan! Det är som jag dömmer mig själv, jag vill inte se det! Därför är det lättare att titta åt ett annat håll eller stirra på någons ögonbryn eller
näsa...


Vet att jag är jobbig som bara vräker ur mig men måste göra det någonstans! Här är lättast men känner att jag får ta upp Malins erbjudande och kanske ringa till Oli för min kropp tar grymt mycket stryk nu igen över att jag mår psykiskt dåligt!

Bokad

Då var studentkryssningen bokad men är jag något vidare taggad efter denna skitdagen? Nej :S

Haha, men har ju sisådär 6 månader att ändra mig på! :D

Yiihaaw!

En sak är bra med denna onsdagen, att det är sista hoppträningen innan pay and jump och jag tänkte jag skulle anmäla mig :) Måste komma ut och göra något med honom, vet inte om jag kan hyra honom efter jul så det hänger på denna terminen nu! Hemskt egentligen, hur kan man utvecklas med en häst om man inte har tillgång till den?

Aja, åter till pay and jumpen. Tänkte ta mitt nya gröna schabrak, gröna pannband och de svarta veredusskydden. Frågan är ju om den är på gräset eller inte. Men tänker mig 70+70 då han behöver gå lite. Nästa gång kör vi 80 och vidare, mot oändligheten xD Haha! :)

Dagen i all ära men...

.....segt har det varit!

Men bestämt oss, bokar studentkryssningen imorgon! AMAGAD!! :D

Toppenmåndag!

Båda passen med BÅDA hästarna gick AMAZING! :D


Buddy:
Buddy var som vanligt först ut och red fram honom på gräsbanan så han skulle vara pigg och framåt och det var han senare i ridhuset men jag fick inte ens chansen att galoppera då Bettan ville ha alla i trav! Jag menar?! Gruppen är inge vidare avancerad, vi gör inga avancerade övningar precis men visst är de övningarna vi gör bra men jag vill inte bara få min häst att arbeta under ett pass. Jag behöver öppna, sluta, fram och bakdelsvändningar. Och "Boxturn" som vi gör för pia, samt skänkelvikningar. Vi gjorde en vändning igår annars har vi inte gjort något utav dessa ovan. Skänkelvikningar är visserligen Buddy kung på att göra, när han är uppvärm :)

Men de övningarna vi gjorde i traven va bra och sen i galoppen var han som en klocka, tog båda varven och gick i en något hög form men utan problem! :) Tom. hans svåra varv fixade han fint! :D

Super nöjd med min och Buddys insats idag, han var hur jäkla duktig som helst och det tog egentligen bara några minuter i trav för mig att plocka ner honom! :)Pastis:
Insåg ganska snabbt att det skulle bli en tuff lektion med serpentiner och böjda spår men började försiktigt men Bettan rättade mig snart och sen gick det böja henne ganska bra :)

I galoppen så gick det bra åt höger men så fort vi skulle jobba i vänster varv började problemen. Krampen kom efter bara 3 varv och hon bara hugger tag i vänstersidan och blir fasiken hård som jag vet inte vad! Men gav mig inte och kämpade på och hon gick att böja. Hon kändes i slutet ganska bra och sen när hon började bli trött oc inte orkade riktigt fick jag hjälpa henne och då blev hon lite hängig och stark igen :)

Men det kändes bra, lektionen kändes bra! Jag vill verkligen inte fastna för henne så som jag gjort, jag orkar ine med att ännu en häst försvinner :( Bettans ord var att det bara va 1 år men var är jag om 1 år? Jag kanske inte ens har chansen att rida? Jag kanske jobbar? Kanske har flyttat? Jag vet inte var jag står om 1 år, även om jag skulle vilja stå där och se henne igen. Usch! Nu pratar jag som om hon skulle åka imorgon men hon ska ridan aktivt till jul och sedan trappas ner, kanske kan ta med henne ut i skogen till våren? :) A dream come true! :)
- Jag får ta vara på vår tid tillsammans, verkligen kämpa med henne till jul och om ödet visar att det är över för oss 2, så får jag acceptera det helt enkelt :SJag tror på att det som händer ska hända, i alla fall med hästarna. Fast det inte verkar så när man står vid valet upp under näsan men i efterhand kan jag säga att jag är glad att de ägare som huggt mig i ryggen med en yxa att de gjorde det. Min foderhäst var den första häst jag arbetat ner i form, men om inte Anna hade gått bakom min rygg och sålt hästen även om vi hade ett skrivet kontrakt där uppsägningstiden från båda parter var nerskriven då hade jag aldrig hamnat hos Åsa. Hade jag aldrig hamnat på Stall Markstreet hade jag inte kunnat så mycket om hästar som jag gör idag. Så, hade jag fortsatt rida Gerrie hade jag aldrig fått min foderhäst Baravena, och hade jag fortsatt rida henne hade jag aldrig hamnat hos Åsa. Allt är ihopkopplat i mitt liv och jag ska berätta vad jag gått igenom och alla hästar jag har kämpat med :)

Fullspäckat schema!

Nejdå, september är inte alls fullbokad!!


Grönt: Stall och hästskötsel
Blått: Skola
Svart: Allmänt

Haha, sista veckan är lite tom på helgen men ska fyllas på med ännu mer, har inte planerat Buddys träning då än. Blir nog lite hoppning i skogen på lördagen och lek i ridhuset med frihetsdressyr och barbacksridning med repgrimman :)

Fredagsmys

I fredags lagade vi massa mer god mat!Så blir en bild, bara för jag är jätte hungrig och ska snart in i köket och laga emr fantastisk mat! :D

Intensiv Intervallträning

Blev ett lätt pass i lördags, blev valjerundan i regnet! ;) Drog på mig jacka, regnskydd över brallorna och på med ett ländtäcke (tunt fodrat), det sista jag vill är att han ska värmas upp och sedan kylas ner igen :( Vill inte att han ska bli sjuk! Annars brukar jag spänna hans träns så pass mycket det behövs, vet precis i vilka "hål" allt ska sitta. Gör det i sömnen typ men satte alla remmar idag jättelöst. Lät honom springa på lång tygel och vet ni vad? Han bjöd, ville inte sakta av och pulserade på. JA!!! ÄNTLIGEN! Så passet var lyckat eftersom han skulle rastas av :)


Igår söndag blev det andra bullar, vi startade med att skritta en jäkla stund för att sedan trava lite stockar för att värma upp hans stela ben. LIte galopp och något skutt över lite större stockar. (Stockar = liggande på marken, inte högre än 50) sedan skrittade vi vidare mot Ryssberget där jag värmde upp honom i trav på halvlångtygel. Sedan startade jag med intervallträningen.

Jag kände direkt att han aldrig skulle orka 2 minuter galopp, 2 minuter skritt så galopperade 1 minut och skittade 1,5 minut. Galopp 1 minut och skritt 1,5 minut :) Gjorde det så typ 5 gånger och sista galoppen kände jag hur trött han började bli s pressade på honom till att galoppera snabbare och sträcka ut. Hade innan arbetat honom i galopperna så han fick mjuka på hela kroppen.
- Men jag har nog aldrig suttit på en häst som har tagit så långa steg som Buddy tog då, inte ens Colin som mäter 183 i mkh mätte sig med Buddys galopp (han är ca. 165 i mkh) :D Så bad honom öka takt och tempo ytterligare och tjhooade lyckligt när vi dundrade fram! :D Sedan gjorde jag halt, satt av, spände upp sadelgjorden, tränset och drog upp stigbyglarna innan han fick godis och så gick jag ner för hela ryggberget med honom så han kunde slappna av riktigt och få ner pulsen. Väl nere fick han beta lite medan jag sadlade om lite smått. Förbyglen hindrar sadeln från att glida bakåt men eftersom jag spänt upp gjorden så den hängde 5 cm från honom så kasade sadlen! xD Haha! Så sadlade om, satt upp och skrittade hela vägen hem från skjutbanan och gud va pigg och alert han var!
Bästaste Buddy! <3


Lätt dressyr!

I fredags va de än en gång dags för dressyren och var lite sen men skrittade fram Buddy ute i det kalla. Men hann inte alls mycket innan det var dags att gå in och hann knappt rida fram. Första gången jag är sen till en dressyrlektion och det var ett HELVETE! Fick höra det några gånger av Pia också men min instats blev skit. Är grymt besviken på mig och Buddy!

Så hårt som jag jobbat med honom kunde han ju gett mig lite gratis när jag hade en dålig dag?! Argh!!

Egentligen är jag inte arg på honom utan bara på mig själv, jag fick skänkelvikningarna och halterna gratis av honom! Han gjorde klockrena halter från traven och skänkelvikningarna i skritt och trav sitter som en smeck! :)

Mitt snygga Agria täcke satt skitbra på honom! Färgen passar fantastiskt! Nu är det 165 för jag skulle haft det till Colin också, men va fan! Köpte det för 95 spänn i typ juni eller nått xD Är jätte fint, bra kvalité och är 


Buddha gillar "Lick It" :D- Jag får ta och repa mig nu! Ingen dressyr nästa vecka, han får långledigt! Fredag, lördag och söndag! ;)

POF

Projekt och Företagande är lektionen och det är segt! Vi ska starta ett företag men  jobbar aldrig med det?!


Jag får stå för bilden! :)