Carlsberg och Pilsnerkrov

Efter att ha kör upp till Ullared, gått i varuhuset och shoppat loss lutar jag nu mig tillbaka med en Carlsberg och framför mig står en skål med pilsnerkorv.. Mmums! :)

Blev 2 par snygga ridbyxor, svansremmar till mitt skrittäcke och ländtäcke, skärmskydd och högtalare. Lite gott och blandat också! :) haha :) Är supernöjd med rydbyxorna! :D

Nu ska jag surfa lite, kolla TV och sen sova. Imorgon ska vi inom en runda, sen hem, sen blir det pay and jump för min del ;)
- satt 70-70 men känns de bra i första 70 klättrar vi upp till 80, är taggad till 10000!! :D

Halloweenfest :D

Haha, vad tycks? Snyggt va?
 
 
 
Sminkad av min kusin, Ursula Olofsson :)

Bokad!

Resa till Ullared bokad! :D

Äntligen ska jag köpa nya ridbyxor xD

Ser ingen mening att köpa tex. ridbyxor för 1000 spänn när det finns bra ridbyxor för 200 spänn i Ullared xD Haha ;)
Nu tävlar ju inte jag heller eller så, så för mig duger Cooperfield bra :)

Nu kommer bjudningen :DJa, hoppningen igår då..
 
Han har hittat kraften och bjudning som han behöver i hoppningen, det är FANTASTISKT och nu är det jag som måste jobba med mitt mod, min sits, min inverkan och att få in hans bog och yttersida. Men jag tycker att pollen min får ++++ för alla hoppträningar vi gör. Visst är vi inte perfekta och jag lägger honom fel, han kliver av lite fel och snubblar över studdsen så sköter han sig ändå över all förväntan. Vet ju att det är inte enbart Buddys fel utan också mitt, men han är inte oskyldig den tönten :) <3

Vi jobbade med byta varv och behålla varv över hinder med dålig våg utifrån väggen. Mycket bra övning! Den tvingade mig att verkligen passa hans yttersida och ju mer Bettan höjde desto säkrare blev jag och gick på honom ganska väl :) Kändes super när hans respons var att dra upp benen, hoppa över och lyssna. Byta galopp och landa utan att röra en bom! Duktiga Buddy!

Sedan var det studs (stavning på de egentligen?) med 3 hinder. Studs+Buddy+Maria+dressyrsadel=misslyckande! Eller inte riktigt..
Men innan jag ens har hunnit få upp röven ur den 7 mil djupa sadeln har vi kommit fram till sista hindret i studsen och jag dunsar i hans rygg 511 gånger innan dess.
Det är ju ingen äkta dressyr utan en allround mot dressyr. Jag kommer ju för fasiken inte upp ur den i tid, det är f.ö den jag inbillar mig ej ligger bra på honom. Men så när jag står 8 mil över honom i de läget då går de fine. Men att jag ens ska behöva dunsa honom i ryggen för att jag slår i sadeln tycker jag inte om. Det är synd om lilla Buddy som ska få en duns i ryggen varje gång han ska hoppa och koncentrera sig på att inte snubble :(

Fasiken va hästarna blir trötta när man hoppar studs. Buddy var så trött i slutet att nrä vi hoppade en liten rak linje så drog han, sedan när vi hoppade en liten slinga orkade han inte riktigt och stängde mig lite ute. Det är ju inte så att jag inte har kontroll men vill inte lägga sig på de avstånden jag mäter ut och envisas med att hoppa av där han kommer fel på 50cm höga hinder xDSå blir han så nöjd sedan ju, sötet ;)

Men även om slingan va dålig, att han drog lite, det gör inget. För han sköter sig så jäkla bra nu. Han tar i lite och han hittar suget. Jag får nu mera rida utan spö då jag lägger ifrån mig det. För att kunna ha tyglarna i båda stängda händerna för att hålla honom! :) på god väg alltså! :D

Hemska hästmänniskor

Det finns gott om hemska hästmänniskor i världen och läste nyss en annons från en tjej . Det är lite halvhemskt!

Hon skriver att hon vill sälja sin häst, som hon försökt bli av med ett tag, den ska gå som skogsmullehäst och gå mer än 2gg/veckan som han gör nu och att hon ser att han inte mår bra av det.

Låter ganska bra va? Ingen som helst fara.. Men nu har jag reducerat lite..

Hon skriver i klartext, jag citerar "Om ingen är intresserad av honom så skickar jag honom på slakt nästa vecka!"

Jag förstår mig inte på såna människor, ge bort honom eller något. Man skickar väl FAN inte (!!!!!) en häst till slakt för att man inte lyckas sälja den. [Påminner om Parken Zoo] Det är sjukt!

En helt frisk häst som kan leva många år till och leva ett friskt och hälsosamt liv skickar man fan inte till slakt. Säkert någon ridskola eller liknande som kan få användning för honom.


Ps. någon som påpekat detta för henne och hon har inte svarat denna människa.
Och hon tänker INTE skänka bort honom.

Svaret på vad han kostade att lämna till slakt va "de beror på vad dom väger" FRUKTANSVÄRT!


Vad anser ni? Är det OK att skicka ett djur till slakt för att man inte får det sålt? :S

Kritik...

Efter skitkass kritik över min uppsats i svenska b vill jag bara ge upp!

Hänvisningen gick till att jag skulle titta i mina anteckningar från lektionerna istället för att söka på internet men va fan! Jag har inte mina anteckningar. De försvann ju när min dator pajade (ej mitt fel) så neeej.. De går ikke!

Nu begraver jag mitt huvud i naturkunskapsuppgiften och försöker på nytt! ;)

favorit i reprisVisst är hon söt, Jonna Persson? :D


Du hittar henne här: http://www.perssoon.devote.se/

The VOLVO'S

The typical stallplan: Hahahahaahahahahahah!!!!
Hur ofta ser man inte typ denna synen? ;)

Volvo 940, 740, 850, 940, 940 ;D Senare under kvällen stod en V70 där också! VOLVO SKA DE VA!! :D

Surt..

Jag tycker det är jätte roligt att Colin går så jäkla bra med Anni, att de både utvecklas och att han då speciellt får komma ut och tycka det är roligt!


Men något som är surt är ju att det kunde varit jag! Det kunde varit jag som sitter där på hans rygg och ser stolt ut! Det kunde faktiskt ha varit jag!

- nu hade jag ju inte precis hoppat 1.10 men när vi hoppade i paddocken kändes de som om vi skulle klara allt. Precis som Anni säger så hjälper han sin ryttare över ALLT (!!!) och det är en sån häftig känsla att rida och hoppa den hästen! Fan va häftigt det är!

Jag saknar honom något otroligt när jag läser och kollar bilder på honom, saknar hans "tölt" och hur han verkligen aldrig kunde skritta när han värmt upp. Hur han alltid ville buffas och hur jäkla snäll han är!

Missförstå mig absolut inte nu, jag är jätte glad att Anni och Nanna har honom. Han får verkligen den omvårdnad han förtjänar, han tränas på ett riktigt sätt och tävlas. Det är fantastiskt att Anni tycker om honom och inte låter sig skrämmas av hans storlek! Att följa dom är jäkligt roligt men samtidigt är det grymt surt men det är något jag inte låter ta över. Det är roligt att följa hans utveckling efter att jag i princip satte igång honom efter vintern och han var ju inte helt igång till sommaren men på god väg! ;)

Bilderna är lånade av AnniNi kan läsa om Anni och Colin på http://teamoveson.blogg.se

The red thread of my life <3


Scott och Buddy efter dressyrträning :)
Va tycker ni?

Vad tycker ni? Passar tränset Buddy?

Tänkte jag skulle ha det när jag startar honom på dressyrtävlingen :D

*Antingen kör jag vitt schabrak och detta pannbandet
*eller grönt schabrak och grönt pannband

Tycker nu Buddy passar i det? (har ju vanligtvis pullarnosgrimma och ett träns - både mässing och silverspännen)


Elin och maria labborerar xD TA SKYDD!!


Vi förvandlar den basiska vätskan till neutral - så den blir grön! :)

The sweet taste of happiness


Slagsmål

Tycker synd om min lilla dumsnälla häst ibland ;) Haha, nejdå. Jag skojar bara!

Men han ger sig på de andra hästarna men får mest stryk själv! Han har gott om ärr, överallt men usch så hemskt de va när jag upptäckte detta såret. Han blev biten där förra helgen och de hade hunnit läka men nu hade de bitit upp det och gjort de värre. Stackars liten <3


Han va svullen och varm :(


Ajaj :(


Rengjort, ompysslat och smörjat :)

Vart är jag på väg? ;D


Sauté och paj ;)

Precis som det låter :)


Kalkonpaj med broccoli, purjolök, vitlök, scharlottenlök med en smak av cayenne :)Sauté med biff, bacon, lök, purjolök, sparris och persilja :D

Parken Zoo

Jag såg Kalla Fakta avsnittet som alla pratat om och det var nog det vidrigaste jag någonsin sett. FY FAN?!


Reportaget finns här:  http://www.tv4play.se/program/kalla-fakta?video_id=2229828


Jag började gråta när de visade de vackra djuren som bara låg där i frysen, det är SJUKT!


Djurparkschefen ljuger oss rätt upp i ansiktet och försöker sedan förklara bort det genom att hon uttryckt sig luddigt.

Djuren har "flyttat" men snarare har de blivit tigermat eller bliit slängda i en frys!
VDn påstår sedan att de ska gå till biobränsle men säkeeert, de afrikanska vildhundarna har ju fan legat där 1 år eller nått?!


Hur kan man döda 10 åriga pumor bara för en anna djurart ska tas in som är "coolare"? 10 år!!!

Detta är så sjukt!!


Vad är det sedan för jävla vetrinär som avlivar djuren?! Är den pantad? Och det måste finnas papper på att alla dessa djuren "flyttat/avlivats" av skada. Var är dessa?

MIN MENING:
Ställ dom i en rättsal, låt en jury bestämma staffet och sätt alla ansvariga i en stor frysbox och låt dom sitta där!!!!!!


Här ser du 2 pumor. de är 10 år gamla. Runt om dom är höns... Får det gå till så här?

En öppning..

 Jag ser en öppning, ska jag våga satsa och kanske svika? Eller låta bli att satsa och gå miste om så mycekt vad det innebär? :S

Tårarna trycker och jag vill inte!!

 
inte varit inne på Elins blogg på ja, 2 veckor, tror jag.. Och idag fick jag en chock utan dess like..


Hon har haft en katt, en ragdoll vid namn Diesel och jag har verkligen kunnat se Felix i den här katten. Jag känner verkligen igen minerna som finns på bilderna. Verkligen en myspys katt :)

Här är han:

BILDEN ÄR FRÅN NEVNARIEN.SE


Han fick somna in den 4/10 och jag ville bara kasta datorn i golvet när jag läste om det. Och när hon talar om att hon får hålla honom innan han tar sitt sista andetag. Dra in hans doft och bara gosa med honom. Jag gråter när jag skriver detta...
För Elins skull och för min!

Jag fick aldrig hålla min katt en sista gång. När jag lämnade huset på tisdagen var han pigg och kry. På lördagen fick jag de samtalet som fick mitt liv att rasa! 5 dagar efter att jag höll honom senast lämnade han denna värld. Jag vet inte hur många gånger sedan dess jag ångrat att jag åkte, att jag jobbade på Hanö den sommaren och inte kunde vara hemma hos honom. Gå igenom det med honom och stötta min lille katt genom helvetet med dropp han fick gå igenom. Han måste ha varit så rädd, helt ensam. Han måste ha varit så orolig när mamma och pappa lämnade honom. Lilla Felix...

Så jag hade gjort VAD SOM HELST för att få hålla min katt en gång till eller fått följa honom in i det sista. Vad som helst.. Jag.. Kan inte längre skriva då tårarna väller ner för kinderna men jag måste få det här skrivet.

Jag vet inte hur jag skulle klarat mig första året i gymnasiet eller 9an om det inte vore för min katt. Om det inte vore för min älskade pälsboll. Fan! Han var så klok att när min klocka började ringa på morrnarna så hoppade han upp på ängen och gick på nattduksbordet fram och tillbaka på sängen. Han väckte mig. Han var min beskyddare men när han var dålig var jag inte hans.. Jag svek honom...

Allt bra han gjorde för mig kan jag inte längre ge tillbaka, han var min hjälte men jag svek honom för jag ar inte hans. Det är de jag känner just nu, först va det förnekelse. Jag ville inte komma hem! Seda var det ilska, sedan kom äntligen sorgen och efter det mer ilska sen har det bara lagt sig och jag fått panikattacker ibland över hur jag saknar honom men nu känner jag sorg, saknad och att jag svek honom..

Jag hade gjort vad som helst för att se min katt ta ett sista andetag, vad som helst för att se honom en sista gång. Vad som helst för att få hålla hans lilla tass i min. Vad som helst för att få känna hans silkeslena päls mot min kind igen. Vad som helst...

  
 
 
 
Jag kan fortfarande komma på mig själv viska ut i mörket efter honom...

De här med alkohol..

Jag förstår på allvar inte hur man kan dricka sig så full att man däckar eller inte vet vad man gör längre. Det är sjukt! Kolla in denna videon, på en vuxen man xDHåller på att kissa ner mig varje gång jag ser den, den är sjuk! xD


Men jag känner min gräns väl! Det kommer en viss smak i munnen och jag vet att om jag slutar så är jag pigg och kan stiga upp kl. 6 dagen efter och va som vanligt! Man har alla en gräns men den kanske inte är så tydlig? ;)

Go Green! :D

Jag äääääälskar ju grönt så när jag klev in på Preem i Karlshamn idag och såg en GRÖN (!!) termos var jag bara tvungen att ha den :D Kommer va så grön i vinter! :)Såååå snygg! :DMy collection ;)


Till Fanny.L

Vad sägs? ;D