300510 - Söndag

Söndag...Söndag...Söndag...Söndag... -Usch, jag hatar sega söndagar men denna söndagen var inte alls seg. Den var rolig! =)
Gårdagen blev rätt lyckad, dagen tog jag igen all TV jag har missat denna veckan och så på kvällen så var det grillfest hos Vernersson´s =D Mycket roligt! =P

Men idag, gick upp vid 11. Satte mig vid datorn och redigerade direkt sedan stack jag till Boke, gick på 15 minuter. Skönt att det gick snabbt, hemligeten var medvind =D HAHA!
Men så där skötte jag, Sam, Ida och Emilia ett barnkalas, Elina (som köpt Dino) fyllde 7 i fredags =D
Vi använde Appe och Dino och så ville Elina galoppera på sin egen ponny då efteråt och hennes mamma ledde henne lite och Elina petade till Dino med spöet och han typ blev galen för en stund. Han sparkade bakut och jag kände att Elina skulle flyga av o så lyssnad han inte riktigt på henne när hennes mamma hade släppt så jag kallade henne till mig och tog spöet ifrån henne och så gick hennes mamma ur paddocken och sa att hon inte skulle störa så att vi sa helt olika saker. Men jag tog ifrån henne spöet och sa bara att hon skulle ta det lugn och styra. Smacka lite innan och Dino skuttade lugnt över. Ett litet räck på 30cm ;D Haha! Han är så sjukt söt, lille Dino. Jag la 1 sockerbit framför varje hinderstöd och la upp en bom så det blev en liten oxer och första gången var han lite osäker och tittade på det sedan andra gången hoppade dom fint över =D Så söta är dom!
Sedan var det glass och godisletande innan jag gick ner med dom, till stallet. Alla ungar då. Hjälpte till lite med Dino och hans lastning, han har nu åkt till sommarbete i Bromölla! =D Och sedan släppte jag ut Appe i sommarhagen och skulle hämta Alf och gissa var alla hästar va? Dom stod ju LÄÄÄÄÄÄÄNGST ner i den ENORMA hagen. Det är en jätte fin dunge där nere som är helt avskärmad från omvärden. Från motorvägen och från världen. Jag hade kunnat stanna där men jag fick nästan bokstavligen DRA Alf ur hagen ;D Haha, han ville inte!

Ska duscha nu sedan sova =) Skola imorgon =(
Och så har jag så fruktansvärt ont i ryggen så ska nog käka lite tabletter innan jag somnar. Skulle ut och satt mig i Jacuzzi´t men det blev lixom inte tid! Imorgon är det sedan dressyr och på torsdag hoppning med Clements. Jag vill bara att sista hoppningen ska gå bättre än den förra! Får se hur dte går, busponny =)


Lördagens kläder ;) Ser jättetjock ut men det får gå för denna gången. Mamma tog bilden!

Jag i BikBok skinnjackan (oäkta) som jag köpte för typ 2 år sedan. Passar fortfarande MEN dock är den lite kort i armarna och det tar emot lite vid axlarna!

Föresten
Generation Kill går ju nu på 6an där Alexander Skarsgård är med men det som verkligen gör serien mer speciell är ju att Kellan Lutz är med =D Min lilla sötsak ;D Vilken av dom är snyggast?
Alexander;


Kellan;

Båda;Maria Mattisson


250510 - Tisdag

Dagens schema:

  • Skola
  • Hem o byta om
  • Boke
  • Hem o läxa

Skolan gick bra, även stallet gick rätt bra. Förutom hon den tjejen som red Clements. Hon satt o såga honom i munnen och så när jag konfronterade henne så sa hon att han inte hade muskler för att jobba ner själv!

Sitter nu o tittar på Christine =D
Men vecka är också lite tajt!


Måndag;
Skola och ridning på kvällen
Tisdag;
Skola och så stallet
Onsdag;
Skola sedan fota Pay and Jumpen
Torsdag;
Skola, rida och efter ridningen ska jag fota Maja när hon hopptränar Cella och sedan vid 9 blir det sjön med SSRS!
Fredag;
Skola
Lördag;
Fota tävlingen på Snappis
Söndag;
Typ barnkalas på Boke eller tävling på Snappis


Maria har hittat häst! =D    - Maria letar häst!
Fan va trött jag är på den meningen, är så jäkla trött på att nu inte ha med någon häst att göra. Det är såå sjukt tråkigt, när folk sitter och har hästar men så går dom bara i en hage?! Man kan inte göra så, köper man en häst ska den ridas! Eller motioneras på annat sätt. Det står en häst här i Hörvik men eftersom jag inte känner ägarna så är jag inte sugen på att fråga. Eller hur ska jag göra? Knacka på dörren och bara: -Hej, såg er häst, Behöver ni hjälp?!
Jag känner mig inte så bra till mods, jag vill inte göra det! Men hur ska jag annars göra det? Jävla dilemma, vill ha en egen häst! Då slipper man allt det skit som jag har varit med om!


Nog snack om hästar, dåligt väder idag! Blåsigt och dant, jag vill ja SOMMAR-SOL-BAD! Ja, var ju nere på stranden igår och fotade svanar =D Bilder kommer på det! =D


Maria Mattisson


Nersittning!

Idag arbetade vi mycket med nersittning och jag tog du först ut Yellow Sun, skulle försöka med honom igen eftersom han var halt för 2 veckor sedan! I skritt var han lite lugn och sedan i traven ville han inte trava och jag satt ändå och skänklade honom först lite löst och sedan hårdare, hade lixom sporrar på mig också men han bara rygga och så skulla han sparka mot Scott o Ulle. Hade jag haft ett spö så hade han fått är riktigt rapp i röven och sedan ett till när han hade gått fram innan han hade fått klapp! Dumma häst, så kan man fan inte göra! Men så fort Ulle o Scott var förbi travade han på fint, eller ja. Fint och fint? Jag satt först ner för att få igång honom lite och trodde han gick lite knasigt eftersom jag gejade med skänklarna men så när jag red lätt kändes det som om han var halt på 3 ben! IGEN! Usch, fick rida in på en liten 8-volt och hålla igång honom i trav. Det var hemskt att skänkla på honom runt när han kändes jättehalt men jag tog in honom i stallet och tog ut den andra galningen. Skittat lite, travade lite på volten och galopperade sedan. Inte mycket till framtidning jag vet! Men va fan ska jag göra när man har lektion?! Men så då fick jag igång Clements och efter alla voltövningar var han helt slut min stakars ponny. Hehe, han fick slappa lite innan vi övade mer på nersittning i traven och jag plockade av mig plagg efter plagg. T-shirt red jag i tillslut helt trött var jag. Men ändå, jag tycker inte att jag och Clements hade våran vanliga dragkamp utan han lyssnade rätt bra när han fick upp flåset lite men så hade jag taggat honom med sporrarna i början så han hade en bra fart, i ALLA övningar! Haha!
Och i slutet slappnade han av riktigt i traven när vi övade på rätt upp o halt, han slappnade av och krökte på nacken så att tyglarna blev lite slappa och han höjde ryggen en aning, det är härligt när man känner hur hästarna bara accepterar en och slappnar av. Eftersom han jobbat så bra lät jag honom fuska med serpentinbågarna i slutet, han förtjänade det och efter så satt jag av och gick med honom runt! =) Lilla söta Cleman! =D


Får se hur Sun han är på onsdag för då är det dags för Pay and Jump, får se om han går så orent med någon annan ryttare. Emilia ska ta och hoppa honom =) Många andra ryttare ska också hoppa så det blir en hel del foton och så får jag väl se hur det blir med Ravelli.

Ja, Anni ska ju operera knäet igen och då ska hon lämna bort Ravelli och snacka om att jag blev förvirrad. Men jag då? Nehe, Anni ville ha någon som kunde luffsa i skogen men ändå verkade dom rätt framåt på lite träning också men vi får se. Om det bara är luffs i skogen lite då och då så får jag fortsätta att leta häst och sätta upp lappar. Jag känner ju att jag behöver ta detta lite seriöst i sommar men hinner jag verkligen när det kanske blir 2 sommarjobb? Jag får se..
Jag känner även PANIK över att jag slutar grundskolan, slutar 9an. Jag ska kasta mig ut i det okända och kämpa bland alla andra kockar! Och så får vi se hur dte går, jag kanske fastnar för "hotell" delen? Nja, just nu lutar det åt Kock men vi får se!

Maria Mattisson


Helgens tävlingar!

I helgen var det då lokal och regionala tävlingar på Bokeslätt och jag fotade, bilder kommer att komma upp inom kort, förhoppningsvis! Ska försöka att bli klar så snabbt som möjligt! ;D

Det regnade och var pissväder på förmiddagen på lördag men så klarnade det upp lite sedan och på söndagen var det bra först men blev sedan en äklig dimma! Usch xD Får se hur bilderna blir ^^


Maria Mattisson

Ravelli Team Tilly

Maria Mattisson söker häst!    - Maria har hittat häst =D


Lånar en bild av Anni! ;)

Idag har jag då testat att rida Ravelli, då Anni sökte medryttare på honom. Nanna red med ut på Malte och innan blev det mycket snack om hur han var och ställde massa, säker jobbiga, frågor ;D haha
Men själva ridningen gick mycket bra, för att inte känna honom! Han testa mig en del, var tittig på nästan ALLT! Men det givk bra, första 2 travstegen var lite vingliga men hittade snabbt takten, har ju redan ridigt en häst med sånt steg. Mr Bogart och Ravelli är mycket lika på det sättet, mycket speciella, dom har likadana stora och luftiga steg. Fast jag tyckte ändå att Ravelli hade ett mjukare och mer följsamare steg men Mr B hade ju låsningar och var allmänt stel.

Sedan galoppen! Det är mycket häst och man måste verkligen rida hela tiden. Nanna sa att höger varv var bäst så jag tog honom i det först och ja, han små"bockade" lite fjant, upp lite med bakbenen o han sökte sig inåt mot Malte. Nanna sa till mig att höja inner handen och hålla upp hans huvud lite och efter något varv slutade han och galopperade på. Bytte sedan varv och tog han i vänster, vi red då på en volt på en åker, och det var inget trams utan det flöt på bra. Han drog lite mera i vänstervarvet och gick ut på en större volt men absolut inget okontrollerbart!

Så nu är jag medryttare (kalla det vad ni vill) på Ravelli Team Tilly =DMaria Mattisson


Provridning!

Är faktiskt lite nervös över detta men det kommer nog att gå bra! =)

Ska då provrida Ravelli idag vid 1 =D

Mer info kommer när jag kommer hem igen! =)Maria Mattisson


Medryttarhäst?! :)

Har äntligen nått ytan igen och känner att jag kan andas lite men det kommer väl snart någon och trycker ner mig igen!

Men anledningen till att jag är glad är att Anni behöver hjälp med sina pollar och jag ska få testa Ravelli någon dag när det är fint väder. Och Anni sa att om det funkade skulle jag få rida honom, alltså han går typ bara 3 gånger i veckan nu. Tänk om det nu funkar, TÄNK! =D

Jag LÅNAR en bild från Anni!
Maria Mattisson


Pavarotti

Träningen igår var katastrof! Jag fick Pavarotti!

Det är 2 hästar som jag absolut inte kan rida på Bokeslätt, det är Pavarotti och Polly! Nu är ju Polly såld!
Det är lixom.. Det bara går inte och så hade vi sitsträning. Alltså skulle Maria longera oss..

Jag + Pavarotti + longering - stigbyglar = katastrof


Maria Mattisson

020510 - Söndag

Sen kväll med Legenden om Zorro (såg den på bio men ändå) och så upp tidigt på morgonen, SEEEEGT!

Så upp vid 9 men låg o snozade till klockan 10 o då fick jag panik. TPn skulle ju fan börja kl. 11 så jag kastade mig upp och på med kläder o ställa fram frukost. Hann själv bara äta en macka med lite lax o Aioli (stavning?).
Sedan var det ut i bilen och pappa körde foooort! Haha, var i Hörby efter 40 minuter och då hade vi stått i en bilkö då det hänt en bilolycka när folk skulle köra in till pullingbanan. Men vi var där lite sent men in var det och det hade i princip precis börjat så vi slog oss ner och jag upp med kameran =D
Bilder kommer =)

Sov hela vägen hem sedan men väl hemma var det snabbt att byta kläder och sedan sätta sig på moppen och köra in till Boke för lite Brännbollskväll som jag tyckte var sjukt lyckad! =D
Blev lite skrämd när jag kom dit bara, dom var gravallvarliga och sa att Frida skulle prata allvar med mig men hon vägrade säga vad det var ;) haha..
Vi spelade o gud som jag sprang o fan va roligt det var. Men sedan bar det upp o äta tacos o snacka skit. Men tog då Frida och Ulle lite vid sidan om och ville veta vad det var och det var en trevlig sak som påverkar en hel del. Det är absolut något jag ska fundera på och absolut inget jag kan tala om. Annars hade inte Frida och Ulle hållt det för sig själva och sedan bara mig! Men det beror på vad jag svarar =)
Bilder kommer =)

Sedan har vi det så att det är sjukt jobbigt med allt i skolan. Denna veckan ska Tyskan typ in och är jag klar? NEJ! det är sjukt! jag kommer faila om jag inte jobbar på som FAN!

Litet smakprov på dagens bilder; OBS; oredigerade. Bara text tilllagt!


Fin bild på Anna och Amanda =D


Maria Mattisson


Hanö =D

Vaknade vid 9 imorse, skulle följa med farmor o farfar o gå i första maj tåget i stan men jag tappade totallusten på morgonen så följde inte med men vid 1 åkte jag istället med dom ut till Hanö. Har inte varit där sedan i oktober eller när det var min Halloweenfest var där ute? ;) Knycker Angelicas ord; "guldfiskminne" hehe xD
Aja, det blev fågelfotning då jag fick testa mitt Tamron objektiv till det yttersta, sol-molnigt-sol-molnigt! Haha, tror att det blev rätt bra bilder. Blev bilder på (tror det var) Trutar, fiskmåsar och änder och deras ägg då! Sjukt coola mönster fågelägg har! =D

Kommer att lägga upp lite bilder så fort dom är redigerade! =)

Försöker också att fixa till någon signatur men har inga stygga stilar på den bärbara. Har bättre på den stora datorn ;) Hade planerat att skriva; /Maria
Så om någon har en snygg stil kan dom kanske skriva vad den heter? ;D
Tycker att du kan komma på någon Fanny =D Haha!
/Maria