25 - 280210 - Torsdag - Söndag

Helgen har spenderats i Malmö =) Mycket roligt..

Torsdag; Packa och åkte till Malmö

Fredag; Shopping

Lördag; Hemresa. Huskoll i Norje Boke också, så att inte taket hade rasat in hos Salö ;)

Söndag; Än så länge har jag bara städat, tvättat och fettat mina ridskor och chapsen. Måste städa lite till sedan ikväll är det BUS möte och då ska jag få reda på hur Bokes hemsida sköts. Alltså, jag vill ju skriva åt BUS eftersom det inte händer något där. Det är Frida och Ulrika som har hand om det men det är tomt där.. Inte bra! Jag menar, jag tar ju oftast bilderna själv och då kan ju jag lägga ut dom. Mycket bra =D Vilken möjlighet!


Pappa frågade om jag kunde skapa en hemsida till VVS-Tjänst AB i Sölesborg ;) Roligt roligt!

Eh, sedan så väntar jag nervöst på New Moon. Jonna skulle fixa den till mig och jag hoppas att det går ;) Tyckte den var KASS första gången jag såg den. Okej, inte kass kanske men inte jätte bra heller. Den var komplicerad och djup, seeeg också. Precis som boken men det är ju för att Bella är så ensam och deppig. Men så fattades många av mina favoritscener, också dåligt. Älskar ju deras hemresa, på planet. INTE FILMAT!

 

Men men, den är ju fortfarande bra med hotties i..


Kellan Lutz <3 As Emmett McCarty Cullen


Mina inköp:

Twilight - Bakom kulisserna

3 par jeans och ett par trosor, till sportning

2 par tjocka tröjor, ett linne och en topp/t-shirt


Imorgon är det tillbaka till skolan, trååååååkigt!

 

Maria Mattisson


240210 - Onsdag

Vaknade, steg upp, SMSade med Jonna, duschade, åt frukost, läste och väntade tills Jonna kom.

Sedan fjantade vi men blev mycket snack om Boke och sedan tittning på bilder och så fick hon läsa om min dröm där jag drömde om Rob. *PIIIIINSAMT*

Nu på kvällen tittade jag på The Texas Chainsaw Massakare (STAVAS?), fy fasiken.. Lite ruggig film och sjuk handling, baserad på en RIKTIG HÄNDELSE. Tänk att det finns såna missfoster ute i världen och jag säger bara en sak;

Mobbing gör Mördare!
Många som mördar mår inte bra, dom mår inte bra och troligen har dom blivit mobbade som små. Så jag vet inte, tänk på det? Haha, kommer här med massa åsikter så är det ändå inte så många som läser min blogg men jag har ett snitt och jag säger TACK till er som vill och läser om mitt liv =)

Jaha, imorgon skulle jag egentligen ridigt islandshästar med Fanny men det sket sig, hon hade ingen skjuts så vi får ta det en annan dag =) Hade varit roligt! Hah, jag ska ju till Malmö imorgon kväll och kommer hem på lördag sedan är det ju BUS möte på söndag =D Fun!


Fick bli en fin bild på Jonna =D


Maria Mattisson


230210 - Tisdag

Seeeg dag ;) Läste ut boken Genom dina ögon och jag bölade! Jo, jag började gråta i slutet av näst sista kapitlet för att hon skulle dö men så ryckte jag upp mig under sista kapitlet och i slutet var jag så rädd att allt skulle ta slut igen men det ordnade upp sig och ja. Vandraren fick sin Ian i en annan kropp och Melanie fick sin Jared som hon hungrat efter så länge. Och ja, Jamie lever och slutet slutade lyckligt. Helt underbar <3

Började även läsa Vampyrens märke som jag fick när jag fyllde 16. Bra bok, än så länge. Lättläst så den är snart utläst och då har jag 2 böcker att välja mellan. Snabba Cash eller Jag överlevde. Troligen tar jag Snabba Cash, men jag vet inte.. Vad tycker ni?

 

Kvällen ägnade jag åt min hemsida som är klar, massa småpill bara! *suck*

 

www.MariaMattisson.webs.com (*KLICKA*)


Så bestämde vi kanske att bästaste Jonna skulle komma hit till mig så får se om hon grejat skjuts till idag (onsdag) sedan imorgon så sticker jag till Malmö. Trosdag till Lördag och så är dte BUS möte på söndag sedan och då ska  Frida visa mig med hemsidan! ;D


Maria Mattisson 


220210 - Måndag

Fick en fin kommentar från en "Anonym" som skev att hon eller han tyckte att jag skulle sluta skiva om Alexandra? Hmm.. Jag skriver bara ren FAKTA, hon pratar ju inte med mig. Eftersom det är ren fakta och inget dumt mot henne på något sätt undrar jag om denna Anonyma kan ge sig till känna och säga vad som ligger bakom beslutet att skriva så till mig.. Vad sägs om det?


Men nu lämnar vi det!

Min katt som jag älskar (NOT IDAG) väckte mig imorse vid 10. Dumma katt! Han räknar med att om han klöser på mina fotöljer att jag ska vakna så jag drog mig upp ur sängen och släppte ut han sedan tog jag "Genom Dina Ögon" av Stephenie Meyer och satte mig och läste. Tog en paus vid 12 för att äta frukost och sedan en paus vid 5 när Gray's Anotomy (stavas?) började. Så jag har läst lite över 300 sidor idag. Känns skönt och snacka om att den är lika dragande som The Twilight Saga! Haha =D Kanske till och med måste säga att den är bättre? Jag har ju en tendens att sätta mig in i själva historien och föreställa mig ALLT! ALLT! Och denna boken är så rörande att jag var nära till tårar och så hård att man blir sur och vill att personerna ska dö. Den är även läskig, på sitt sätt. Inte så man skriker men att dom är så nära på att döda henne (Melanie Stryder) eller att dom är nära att bli tagna av 'sökarna', hon och Jared. Åh, som jag föreställer mig Jared och Ian. Gud, det borde vara förbjudet att få föreställa sig karaktärer i en bok för jag tror att jag är förälskad i Jared, hon hade skrivit om honom väl. + att han skulle vara en man för mig men så har vi Ian som är så hård på insidan och försökte döda henne i början men nu har blivit förälskad i själen 'Wanda'. Helt nerkärad i boken alltså!

Det värsta är att den snart är utläst och då ska jag börja på en vampis bok vid namn "Vampyrens märke" mycket spännande att få se vad det är för bok. Verkar mycket bra.. Funderar även på att låna en bok av Elli. Också om vampisar som hon hade =) haha.. Läslusen Maria =)

 

Sedan var det dags för träning för Maria och jag fick rida 2 hästar idag.. Kan man tänka sig! Humf..

Först då Bell men hon var halt, överallt =( Alla ben sa Maria och kändes mycket lustigt. Har ju ridigt på halta hästar, asså så. Inte ridigt o vetat att dom är halta! Asså, man har börjat rida och så är hesta pollen halt..

Så då blev det Scott istället och jag vågade inte ta i honom så mycket men fick göra det till slut och då gick det mycket bättre. Han är mycket trevlig häst att rida! =D

Åh, en sak var lite rörande. Jag satt upp på Scott och visste, jag VISSTE, att jag hade suttit i denna sadeln innan för jag passade den skitbra! Jag visste att jag hade suttit i den sadeln ofta för jag visste hur jag skulle lägga skänklarna för att dom skulle ligga rätt. Jag satt utmärkt i denna sadel och problemet var att jag inte ridigt Scott på mer än ett år.. Typ! Så var och vems sadel var det?
Det slog mig sedan, det är med den sadeln jag har hoppat en meter, det är i den sadeln jag har tävlat, det är i den sadeln jag har stegrat med den vackra fuxen. Den vackra fuxen.. Det var den vackra fuxens sadel.. Min Bogarts sadel.. Mister Bogart's sadel.. Inte konstigt jag kände igen den, det är i den sadeln jag har utvecklats som ryttare men det vill ändå inte som jag vill. Hoppträningarna ser förfärliga ut, ingen hoppträning kan slå min och Bogarts sista hoppträning. Det var den veckan han blev så dålig.. Men allt gick utmärkt, vi flög över 1 meters hindren utan att ens tveka, jag och Bogart. Jag tvekade inte på något av hindren utan satt och red riktigt och jag tror att jag har det i huvudet när jag nu tränar. Det är kanske därför min osäkerhet kommer? Jag tänker på mig och Bogart.. Jag önskar att han kom tillbaka, min värld är inte densamma utan honom <3
Maria Mattisson


15-210210 - Mån-Sön

Jaha, seeegiz xD Haha! Här kommer uppdatering om veckan;

MÅNDAG:

Ridlektion för Maria som blev till att vi red för Jessica. Arbetade mycket utan stigbyglar och jag nästan fasade för livet eftersom Bell har så fruktansvärt lång trav men det gick mycket bra =)

Hon var lugn och fin, en övning som jag gillade att hon lyssnade så bra på var att vi skulle galoppera, vända snett igenom och 3 meter innan bommarna skulle vi sakta av till trav. Gjorde först allt detta utan stigbyglar, jag var den ända! Men jag tyckte Bell lyssnade bra när jag inte hade stigbyglar. Men hon saktade lugnt av och lyfte fint på hovarna =) Så allt gick mycket bra!
Pauline fyllde 26 år. GRATTIS =D
Och så var i K-hamn och fixade pass =)


TISDAG:

Köpte min iPod Nano =DONSDAG:

Pay and Jump på Snappis, kassa bilder. Eftersom det blir så dåliga bilder på Snappis kommer dom att suga på Bokeslätt också! Usch.. Men det gick bra för Vicky =DTORSDAG:

Spanska prov gick väl rätt bra =D
Började vid 10 då idrottslektionen var inställd!FREDAG:

Först skolan, arbetade med Simon på hemkunskapen eftersom Miss Hermansson inte pratar med mig, hon hälsar inte ens. Jag har hälsat men hon svarar inte! Humf..

Sedan på kvällen var det filmmys med Emmy och Elli, först film "John Tucker Must Die" sedan jacuzzi badning =D Haha, hääärligt! =) Sedan var det en annan film "Girl's Just To Wanna Have Fun"

Tack för en mycket trevlig kväll! =DLÖRDAG:

Låg i sängen och tittade på Säsong 2 av Veronica MarsSÖNDAG:

Slapp hela förmiddagen med sista delarna av säsong 2, V-M.

Sedan datorn ;) Och så kom Erik Liljedahl (den 3e) Haha, han dom kallar 'Offingen'. Han skottade hela våran uppfart med grävmaskinen! Så nu har vi ingen snö, mycket trevligt =DHar även fotat lite ju =D OBSERVERA att bilderna ikke är redigerade!
Imorgon är det ridning sedan fotojobb på bandyturneringen! ;D
Maria Mattisson

140210 - Söndag

Alla Hjärtans Dag, alla singlars mardröm ;D Haha, nej.. Jag skojar bara!

Men för ett år sedan var jag på bröllop, min kusin gifte sig för exakt ett år sedan! ;D Mycket trevligt!


Så fina ihop ;)  Saknar Iza redan <3

Idag har det varit slapp men en sak har jag gjort, JAG HAR GJORT EN HEMSIDA! :D Bara gjort grunderna, ska skriva all text och där kommer jag ju att lägga ut alla bilder och liknande. Asså, tävlingar och lite annat! Just nu är det inte skrivet något utan gjort en liten snygg bild och fixat designen..


Så ser den ut, Nice? Det står Fritidsfotograf högst upp!

Bild nr 1 är tagen från Hörviks hamn i Maj, nr 2 är från en tävling på Boke i sommras och bild nr är från laghoppningen på snappis i sommras. Nr 4 är från 20 dec på Champis, Åsas hund. Nr 5 är från Traktorpullingen i Juli tror jag det var (Black Spirit) och så sista bilden är från Hanö.

VAD TYCKER NI?

Mer har jag nog inte idag, det är snart slut på dagen. Imorgon ska jag fotas till passet, troligen också till mitt nya körkort och sedan är det träning för Maria Fieber.Maria Mattisson


130210 - Lördag

Tävlingen blev det inget av, fick stanna hemma istället och gud va seeeeegt! Suttit vid datorn, fotat och spelat ett Tv-spel.. Och så nu, ikväll satt jag bänkad framför Melodifestivalen ;D Funny ;)
 
Jag tycker Eric Saade var väldigt duktig och jag själv var duktig som lyckades pausa SVT play, jag tittade där också ;) Måns hade sötaste leendet EVER! <3


Var ju ute och fotade och orkade inte redigera bilderna men jag fotade även moppen ;)

Derbi Senda Xtreme SM
 

Maria Mattisson


120210 - Fredag

Skola, än en gång skriver jag samma sak.. Duger när hon inte är kvar! Jag vet att jag tjatar men jag vill bara att ni ska ha det klart för er att jag kokar över detta o jag intalar mig att någon kommer inse felet i detta!


Jaha, dagen gick fort.. På håltimmen skulle jag hjälpa André och Jesper med deras blogg men det slutade med att jag tog bort den (på deras order då). Hehe..

Sedan tittade jag, Emmy och Elli på V.D för dom hade missat gårdagens avsnitt.. ;)

 

Sedan när jag kom hem var det att fixa sig sedan bar det av till stallet för möte med BUS och sedan restaurang. Årsmöte då, myckey trevligt.. Snackade mest med Sam, är ni förvånade? Haha, men Sam är mycket trevlig, kompis från ridlägret i sommras och ja.. Sam är som han är och jag är som jag är.. Han var nog mer mogen är jag var ;) Iaf under bilresan men är ni förvånade? Jag satt bredvid Jonna! Haha!

 

Jaha, åt lasange, mycket mycket gott ;D Haha, åt där i sommras tror jag det var och då åt jag också lasange!

 

Jaha, bilder?
Maria Mattisson


Nehe :(

Igen fotografering eller hästskötartjänst för mig idag, för mycket snö och grejs för att ta sig till tävlingen. Får väl gotta mig i att jag måååste ta mig in till Snappis på onsdag då dom har pay and jump och sedan den 24 ska jag ta mig in till Boke, dom har också pay and jump där! Har även kollat upp lite andraq tävlingar, Vicky och Åsa ska försöka ta sig till Perstorp (stavas?) nästa söndag istället och kan ju hänga med då ;D Roligt nu när säsongen drar igång igen, måste däremot testa mitt nya objektiv i ett ridhus. Tror att det blir kasst eftersom min blixt inte räcker till men få testa! ;D

Så ett litet schema på mina fototillfälligheter;

17/2 - Snappis    pay and jump

21/2 - Perstorp    ?

24/2 - Bokeslätt    pay and jump

17/3 - Snappis    pay and jump

4/4 - Bokeslätt    klubb.

14/4 - Snappis     pay and jump

12/5 - Snappis    pay and jump

6/6 - Bokeslätt     klubb.

9/6 - Snappis      pay and jump


Självklart kommer det vara pay and jump på Boke varje månad också men det är inget jag vet säkert. Kan ställas in och grejas. Samma sak gäller Snappis + att dom har ju flera klubbtävlingar och sånt också.
+ att snart börjar laget och då kommer jag att hänga med Vicky på tävlingar ju =DMaria Mattisson


110210 - Torsdag

Torsdagen började med Nationellt prov i svenska, det gick rätt bra faktiskt ;) Är nöjd, super duper nöjd på ett sätt men frågan är om Maria godkänner det. Det var kanske lite vågat av en 16 åring att ge sig in på det? Skrev om att dom skulle sänka rösträttsåldern till 16, eller kanske inte? Jag vet iaf vilket parti jag skulle rösta på! ;)


Sedan efteråt var allt så jäkla slött, gick inte att koncentrera sig alls!  Hmm..
Menmen, blev lite dans idag också, inte lika på som igår ;) Och så var jag ute och fotade katten igår, bilder kommer i detta inlägget ;)


Tittar även just nu på Vampire Diaries. ÄLSKAR! <33 Underbar serie, jag har fasiken bara sett första avsnittet. Är inspererat av Twilight, vampisar kommer till skolan.. Oh-la-la ;D

Och så bilderna på Felix;
 - redigerade bilder, inte dom bästa men kommentera gärna ;D

 Jag vet att jag borde gå ner på hans nivå och fota från den vinkeln på vissa bilder men jag vill inte precis lägga knäna i snön! ;)


Maria Mattisson


100210 - Onsdag

Datorn hängde med till skolan och det var ju bra för Emmy och Elisabeth eftersom att dom ska dansa till One Step Closer av Linkin Park och det råkar ju vara så att jag gillar dom så jag hade den låten. Ja, den blev sönderspelad och jag har lärt mig hela deras dans till den ;D

 

Och så gick det bra med Joakim och min dator, fredag ska den med igen och allt ska upp på tavlan igen. Denna gången vet jag ju hur man ska göra. Tack vare Tim som fixade det! Han är en ÄNGEL!

 

 

Fotade även, bilder kommer imorgon!

 

Dagens låt;

Maria Mattisson

090210 - Tisdag

Dagen började med ett nationellt prov i svenska! Jippie! ;)

Läsförståelse, fick MVG på övningsprovet och jag hann precis med alla frågor. Tyckte att 80 minuter kanske var lite lite! Men men, dock hoppade jag en fråga. Läste texten 3 eller 4 gånger men hittade det inte så jag sket i den. Jag hade inte tid.. Men men..

 

Haha, har kommit på att jag har lite vanor när jag skriver blogg.. "men men.." HAHA! ;D

 

Tycker ändå att det provet gick bra ;) Sedan var det då NO och där var jag på topp i slutet ;D Jag har fattat detta med formlerna nu, måste bara lära mig ämnena utantill samt vad dom har för laddning ;D

Sedan var det BILD och där hade vi fun, fun, fun med Kenneth (stavning på hans namn?) Men iaf..

Haha, gjorde min 'kula' eller ja, glob? Vad ska man kalla det?!

Vi har temat "staden möter naturen" på bilden och jag gör en runt skål - ett akvarium till en 'nemo'-fisk ;)

Och i den 'skålen' ska det vara ett stort hus samt några skyskrapor.. Låter kasst men jag har en underbar idé. Det gäller bara att få ut det i fingrarna och pennan så att det blir något snyggt ;)

 

Sedan var det Svenska lektion, läste mest ;)

 

SO sedan och då redovisning om Slutet för Japan i andra världskriget. Asså, jag och min svenska samt nervositet resulterade att jag skrev dubbelt och missade prickarna över ett ö. Jag stirrade ner i pappret och mina händer skakade samt var jag högröd i ansiktet! Usch.. Hemskt att stå där framme och förmedla något viktigt men det gick bra ändå, tycker jag. Alla verkade förstå vad vi menade och vi fixade bildspelet. Alle var duktig ;D De du, jag berömmer folk ;)

Efter lektionen stannade jag kvar och snackade lite med Joakim och han verkade nästan lite nervös av att sitta och snacka med mig.. Haha, min händer skakade hela tiden så jag försökta röra på dom mycket.. Saknar Sofia, pga av att vi kunde sitta efter lektionen och bara snacka. Om allt och inget. Och var rädd att det skulle försvinna, asså detta med att snacka om ämnet tex. Jag kunde ju säkert sitta i klassrummet med Sofia i 20 minuter och snacka ämnet vi arbetade med och satt nog 15 med Joakim. Men jag gillar ju och kan detta med AVK så han behövde inte dra allt så sakta så att jag fattade. Men han tyckte det hade gått bra och imorgon ska han använda min dator. Han ska ha lite genomgång på tavlan och ska använda min dator samt mitt mobila bredband ;) Haha.. Får rensa upp lite spå skrivbordet eftersom hela klassen kommer se det imorgon. Man kanske skulle visa bilderna från vinterdagen? ;D


Jaha, det var hela mig blogg för idag! =) Har precis skickat bilder till Anni och ska svara på ett inlägg på S.s sedan ska jag sova..Dagens mat; Färsk pasta, pestosås och räkor.. Mycket gott ;D
[Anledning till att maten står på mitt skrivbord är för att jag skulle fota!]
Maria Mattisson


080210 - Måndag

Ja, nu funkade det att skriva igen. Har varit lite problem med att komma in och kunna göra något! Asså, det har typ stått; Page Not Found!

Men måndag, snabbt som vanligt och ja..

Sedan var det kväll och vips satt man på hästryggen igen, rider ju då Bell på träningarna för Maria men funderar på att kanske ta en träning för Pia. Dressyr då. Hoppning är inte allt och som sagt, det är ju mest markarbete hos Maria. Inte riktigt den dressyren som jag vill testa på, asså.. Jag har ridigt ett program innan men jag skulle gärna vilja göra det på en häst jag har lärt känna. Som jag vet att jag kan lita på, nästan fullt ut. Bell tex.

Men men, får se.. Kostar ju 200kr om jag skulle vilja ta en träning. Tror det låg på 200. Vet inte.. Får se! Emelie tränar ju och för Pia, får se hur jag gör. Fanny tränar också och hade varit roligt att få rida i samma grupp som henne =)

 

Men på träningen övade vi övergångar, trav-skritt 4 steg-trav. Jobbade med detta på kvartslinjen samt på en båge på andra sidan ridhuset. I början gick allt piss, rent ut sagt. Bell var lite ovillig eftersom jag satte lite press på henne men det hängde också på mig. Sitsen var bättre, rida utan västen känns underbart! :D
Men så släppte Bell efter ett tag och när vi sedan gjorde galoppövningar ville hon ju såklart rusa iväg i sin 3 kilometers galopp. Det är dä som är lite problemet med Bell, hon har så lång och stor galopp att det är svårt att korta ner henne utan att hon bryter av. Det är nog det största problemet med Bell. Ja, hon är ju inte den hästen som börjar jobba heller för minsta lilla men hon brukar släppa och gud va hon var underbar. Vi galopperade på volterna i högervarv. Jan kämpade med att hålla henne ställd när vi red halva varvet mot ridhuväggen. När vi kom ut på den öppna ytan bara sänkte honom huvudet och jag kände hur hon arbetade i hela kroppen. Kände varenda gång hennes hovar rörde underlaget. Jag älskade känslan av när Baravena gick ner och trampade under sig och detta var lika härligt.. Jisses, jag har ju självklart fått ner Bell att jobba innan men nu bara slappnade hon av och flöt fram. Mycket härligt ;D
Maria Mattisson


070210 - Söndag

Ännu en vecka har gått som jag inte har bloggat men allvarligt, jag har inte varit sugen. Har också börjat att försöka lägga mig vid 11. Vilket gör att jag knappt har tid med att blogga.. xD Men här kommer hela min vecka;

 

Tisdag;
Skolan först men sedan bio med mamma. Såg Avatar och jag måste säga.. FILMEN ÄR UNDERBAR! Asså den är så sjukt bra, bra grafik och bra handling.. Snygg kille också ;) haha, döm mig för fasiken inte nu. Jag tycker han är snygg PUNKT ;D Haha.. Men filmen får 5 av 5 toast =D


Onsdag;

K-stad med Elli, Emmy och Elisabeth. Mycket skoj. Shopping och så åt vi Kina restaurang, buffé. Mums.. :D

Sedan åkte Elisabeth och då gick jag, Emmy och Elli o såg Snabba Cash. Den filmen var inte så bra, konstig handling och helt konstogt filmat. Dom höll inte kameran still eller nåt.. Känslolös, lite så.. Men köpte boken på stationen så ska läsa den, då kanske man uppskattar filmen? Har något läst boken?


Torsdag;

Skola och seg dag! Fick en boll i ansiktet av Andre så ögat svullna upp.. Usch! Sen så kaxa Tobbe vid skåpen så jag höll på att bli galen! Hallo?!

 

Fredag;
Jag duger visst när hon försvinner? Humf..

Men det var en lugn dag tills en idiot fick för sig att öppna dörren till hemkunskapsalen och kasta in en snöboll! Tror dom siktade på huvudet men fick den på armen istället! Suck, när fan ska dom växa upp?

 

Lördag;

Fanny hörde en av sig och ägaren till valacken hade inte heller gjort det, hallo?!

Så Elof kom och vi spelade, fan va duktig han är! Men jag spelade efter han och kom nästan lika långt. Jag satt tills klockan blev halv 11. Då var  jag för trött och tittade på TV istället!

 

Söndag;

Slapp med Tv-spel och Tv ;D Och så nu på kvällen gjorde jag ut mitt Ordkunskapshäfte och skrev klart mitt PM och julen. Valde att skriva om kristendomen och dess jul ;) Sugit!

 

Jaha, nu kommer lite bilder ;D Klicka på dom för att se dom större! VARNING; Kass upplösning!

                         

Så, det var min blogg för idag..Maria Mattisson


010210 - Måndag

Ska sticka och träna Bell lite, får se hur det går.. Skriver om min dag när jag kommer hem..!Min dag började vid 7 när jag segade mig upp, måndagar är alltid, ALLTID, lika sega. Efter slapp på helgen så ska man ryckas upp och sitta innanför 4 väggar i 8 eller 9 timmar.. Usch för måndagar! Eller ja, jag har ju träning då så de ä ju bra! ;)

Men dagen gick snabbt, hängde på Fritan med Elof som föresten kommer hit på lördag, vi ska spela tvspel. Haha, jag har fastnat på några spel och spelnörd nr 1 ska hjälpa mig! Hihi..

Men men, ridningen..

Bild på Bellan från förra veckan, inte heller den bästa men erkänn.. Hon är så söööt ;) Syns ändå inte så mycket här men ändå..


Jaha, vi skulle rida och öva på rakställning eller vad det nu heter. Rida helt rakt på medellinjen. I början gick det kasst, asså.. Bell var väldigt vinglig och min sits var ju inte den bästa. FÖR ATT; jag hade ingen väst på mig. La den på rapen för skulle testa att rida lite seriöst utan väst. Har ju bara ridigt Linus i slutet av sommaren utan väst och Gerrie för 5 år sedan. Så i 4 år har jag haft en säkerhetsväst på mig ;) Men det har behövts, alla galna hästar jag har ridigt ;) Clever, Baravena, Gerrie, Pauline och Mister Bogart! Eller ja, felet var ju egentligen mina egna.. Clever; vägrade och jag flög av. Baravena; galopperade och hon tvärnitar, bara för att testa mig. Landar på huvudet i gräset. Gerrie; Tryggve sprang efter och hoppade upp på honom, han kuta och jag glider av. Gerrie var min första sköthäst. Hade ridigt i en eller 2 månader när jag fick honom. Pauline; Har inte flygit av henne men tro mig, det har varit nära! Bogart; Inte heller flugit av men jag har smakat på hans man. Jag blev osäker på ett hinder på gräsbanan i lite nerförsbacke och Bogart stannar. Jag flyger fram och landar med ansiktet i hans man! Haha, det var lite roligt. Och det var nära en gång till, när vi red jockey. Bogart bara flög iväg. Kändes som om han tog hela långsidan i 5 språng. Men så gällde det ju att få stopp på den heta och starka hästen! ;D Men det gick! Jag är så glad över tiden jag fick med min älskade häst!

Men åter till Bell..
När jag hade sträckt på mig så jag såg ut som värsta snobben men spikrak rygg och axlarna tillbaka samt med näsan i vädret ;) Haha, såg jätte roligt ut! Då lyssnade bell och vi klarade det i trav i båda varven. I galopp fixade vi det i vänster galopp. Höger va svårare, jag var lite trött då också!
Och så när vi skulle stå upp i lätt sits, i slutet och låta hästarna galopperar, så tänkte nog Bell att hon kunde få springa av sig rejält eftersom jag hade hållt henne lite kortare än vanligt.. Ja jisses, vad hon fick fart. Och så snedda i varje hörn men jag red in henne i hörnet och sedan gick det rätt bra. Hon bli också lite stark i munnen och vill dra en del :)

Men dte gick bra idag, hon slappnade av i traven och sänkte huvudet. Hon kröker ju inte precis på nacken men man känner att hon börjar jobba en aning när hon sänker halsen o huvudet och höjer upp ryggen lite samt trampar på under sig. Läste om Danska Halvblod bara för att få en uppfattning om hur hon är. Lite knep och lite så. Funkade bra! ;)

Vill gärna fortsätta med Bell, hon är trevligare när man lär känna henne. Och när hon väl slappnar av och låter mig bestämma vad vi ska göra och i vilket tempo så är hon väldigt trevlig! Haha, det trodde jag aldrig att jag skulle skriva eller ens säga..
Okej, en liten planering denna veckan;
Måndag;
Ridning
Tisdag; Bio - Avatar
Onsdag; K-stad, shopping samt bio med the twins - Snabba Cash (stavas?)
Tordag; Chill
Fredag; Skräckis film (tradition xD)
Lördag; Elof

Söndag; Chill


Maria Mattisson