Viktväktarna

Igår var jag på mitt första möte och den 29/10-14 var sista dagen i mitt gamla liv. Nu ska jag göra något åt detta, ett steg i taget - en fot framför den andra!

Jag ska nu under 7 månader försöka nå en vik som är hälsosam för mig. Om man räknar på min längd, 169cm, så ska jag väga mellan 64-71kg engligt ett hälsosamt BMI. Mitt mål är att komma ner runt 75kg, det är från idag 25,5kg. 

- Jag ska försöka hålla modet uppe och orka räkna points, som det heter, i 7 månader. Jag vill kunna starta upp lätt med lite träning för att sedan utöka det samtidigt som jag minskar i points och då kan träna mera för att förhoppningsvis kunna fortsätta träna efter jag nått min målvikt vilket jag ska göra på 7 månader! Det är 4kg i månaden jag ska gå ner, det SKA inte vara några problem ;)Körde min första dag igen, började stiga upp tidigt och käkade frukost. Efter frukosten var jag ute och gick med Frida och hästen Gordon, sedan käkade jag lunch. Slappade och nu kvällsmat ikväll. Jag får nu äta 37 points/dag och idag har jag 5 points kvar att äta och då tog jag ändå lite extra skinkröra och smör idag. Alltså idag var det inte så svårt att hålla mig till detta, vi får se hur det går ;)
Och NEJ, jag kmr ej lägga in några förebilder här just nu, ni slipper se mig i bara underkläder! 
Utan när jag känner mig bekväm med hur jag ser ut kmr jag lägga ut före och efterbilder :)

Klipp-Klipp

imorgon ska fina Luca bli av med sin björnpäls :) dags för att råka henne och det är en helklippning på G, Amazing! :)
New In

Var iväg med Frida och trampade in på Hööks igår. De hade ju 100krs rabatt på ridbyxor så testade 4 par och 2 fick följa med hem ;) Även stövelhängare och svampar. Hann även inom Stablestore och inhandlade ett par nya stigläder då mina har stått ut i 3år och blivit så uttöjda och OJÄMNA! Blev i stl 135 denna gången och samma märke som sist då GlenGordon har tjocka, hållbara och lite stela stigläder så att de går enkelt att byta på sadlarna. Köper man mjuka i kalvskinn typ, som Schokemöhle har går de ej att byta. Tar längre tid och är för mjuka. 
 
 

Det var väldigt skönt att få rida i ett par jämna stigläder. Nu måste jag bara hålla koll så de ej slits ut för mycket och mer ojämna ;) Provade även ridbyxorna, ett par. Väldigt sköna att rida i, ändå har jag varit lie skeptisk till CRW's ridbyxor :)Dagens långritt

Det var enormt fint väder idag och 14 grader varmt så jag körde till stallet vid 11 och halv 12 var jag iväg. Rundan tog 1,5h med blandade gångarter och det var verkligen hur skönt som helst. Var mer miljöträning idag men hon reagerade inte på någon traktor, cyklist eller fyrhjuling. Men hon kikade lite på en fladdrande presening. Men inget farligt. Kom en stor vattenpöl som hon totalvägrade gå över så jag ville inte bråka med henne. Skrittade runt den ;)

Red då förbi Larssons i skogen, vi känner ju dem så lugnt vet ni, sen fick hon galoppera av sig på cykelvägen mellan Tocken och Djupekås, i lugnt tempo och det var ju lugnt :) Sedan red jag runt och galopperade där 6an står på kartan. Sedan tillbaka genom Djupekås hem :) Mycket skritt och förflyttningar, trav på ojämna vägar så hon fick koncentrera sig lite och galoppen på väldigt mjukt underlag :)
 
Underbart väder, tyckte nog Luca också! :) Mysigt att vara ute i skogen på halvlång tygel och mysa :)
 

Väl tillbaka i stallet sopade jag, fyllde vatten och packade hö åt Jeanette. Hon hade hunnit mocka innan hon åkte så gjorde klart det sista. Jag måste säga att jag har saknat det lilla som att packa hö. Känna doften när man pressar ner det i en ikeapåse. Saknar stallarbetet och allt som har med det att göra :)

Första uteritten

Och så var vi igång förra veckan, med en uteritt som bestod utav skritt och trav. Lätt jogging då hon ska sättas igång lite och byggas upp. Så mycket klättring och mycket tankejobb har jag upptäckt att hon behöver. 

Hon är väldigt känslig men också lite stoig så kan lika järna inte reagera medan hon är överallt nästa gång man skänklar ;) hahaha. Men behöver då ta mer stöd på bettet :) Men så har jag märkt att hon har lite halvkass koll på var hon sätter hovarna. Speciellt i traven, hon är så fokuserad på allt som händer runt omkring att hon snubblar lite och koncentrerar sig inte riktigt var hon travar ;)

 
Det blev en runda på 45min, glömde stänga av den när jag kom hem och satte ej igång den vid stallet ;)

Red lite i sandtaget, hon var lugn under hela rundan. Titta på vattenpölarna lite men annars var det inga problem. Trampade på dit jag styrde och hetsade inte i traven eller när vi skulle sakta ner.

Äntligen en häst att rida

Förra onsdagen var jag och testade Jeanettes häst Luca. En trevlig och känslig häst med kraft i sig :) Jeanettes egen uppfödning. 
 
 

Namn: My Name Is Luca
Smeknamn: Luca
Född: 2004
E; Lipton   ee.Limelight
ue; Micko Tilly


Frustrerande...

A-kassan är så jävla frustrerande! Fick inloggningen till mina sidor och inte fan blir man klokare på detta satans kasskortet. Blöää! Blir TOKIG!!

Malmö-mys

Sitter på Jakobnilsgatan och myser med en GT i handen! Strålande start inför Köpenhamn imorgon! :D Är så taggad, sedan att det ska regna är ju skit men efter första ölen så är det nog lugnt :) Bilder kmr imorgonkväll!


Bjussar så länge på några vääääldigt gamla bilder från min Sony Experia x10 Mini Pro! Ta hänsyn till de xD Hahaha
 
 
 

Malmööööö!!!

På väg till mitt älskade Malmö för födelsedagsfirande i Malmö och Köpenhamn. Love it :D


Arbetslös=Värdelös?

Ja, som ni läser! Är man värdelös för att man är arbetslös?

Jag har idag skrivit in mig på arbetsförmedlingen för första gången i mitt liv och för första gången i mitt liv är jag arbetslös. Då pratade vi sommrarna också. Jag har jobbat varje sommar sedan 2010 och då haft sommarjobb men nu är det snart vinter och inget jobb. Jobbigt läge. hahahaha
 
Det känns nämligen lite annorlunda och konstigt att det söka jobb via arbetsförmedlingen och då ansöka om a-kassa och allt annat som ska lämnas in och betyg som ska visas upp. Usch! Inte för att jag skämms över mina slutbetyg i gymnasiet, absolut inte! De är mer än godkända ;) Men ja, mycket ska ordnas och man ska gå dit och lägga in aktivitetsgrejer på datorn :) Jag får ge det några veckor xD höhöhö

Ny header

Bytt ut de tre äldre bilderna i headern till 5 nya :) Vad tycker ni? ;)

Tävlingskaos

Okunskap bland ryttare, föräldrar och hästskötare kommer få någon dödad! 

Först var det en incident, en häst som inte ville bli lastad och när den väl kommit upp så fick de väl inte upp bommen snabbt nog för hästen travade helt plötsligt runt på stallplanen. Visst kan man tappa en häst om den är stressad eller sliter sig men tappa en häst er en transport så den springer omkring bland de andra stora hästarna. Detta på en tävling med 105-125cm tävling. Detta är för mig slarv eller okunskap. Hästen fångades in smärtfritt utan att ha gjort någon skada på andra eller sig själv, sedan började de med att försöka dra in den i transporten med en repgrimma. En hård nylongrimma som de stor och drog i, det hade varit bättre med vad som helst. Inte en nylongrimma som skär in i huden på hästen :(


Nästa incident var en häst som sparkat eller på något annat sätt fått över bakbenen ÖVER mellanväggen i transporten. Så den hängde över mellanväggen och blödde och lite så. Hästen fick de ut iaf men inte in igen, de stod med ett grimskaft i ena bettringen och drog. Bettringen flippade upp och bettet vred sig i hästens mun, konstigt att den höjde huvudet och inte ville gå in? Samt att den säkert blivit skrämd också. Hästen fick iprincip lyftas in i transporten men in kom den och iväg kom de. Hoppas den är okej!


Sen när jag ledde runt Missy så var hon lite uppjagad över att Ekita precis försvunnit in i ridhuset, tramsig som hon är ;) Gick runt med henne i träns, benskydd och som vanligt kedjegrimskaft igenom bettringarna och knäppt nedanför. Högrest och stor som hon är gick hon och tittade sig omkring och var lite stirrig som hon kan vara. Inget ovanligt för mig, som varit med sedan hon var åring :) Idag är hon 7år :)
     Men att folk med leder runt hästar inte kan hålla sig till kanterna utan stå mitt på planen mellan alla transporter och inte flytta sig? Mammorna står där och håller i hästen, jag kommer gående med en häst som är lite stirrig och travar runt mig och gnäggar och de ser att jag har en kedja. Beter sig typiskt unghästigt. Ändå står de kvar och tittar och kan inte flytta sig? Respektlöst!
Såg hur någon gick förbi någon annan så nära att den andra hästen strök öronen bakåt och slet upp huvudet, den hade lika gärna kunnat sparka och både ledaren och hästen hade skadat sig.
Men angånde mig och Missy, att de inte flyttar sig ur vägen för ett ekipage? Jag kan ju hålla i Missy och är stark nog att få iaf lite stopp på henne och tur är nog det, annars hade någon blivit skadad idag :( Gick runt med henne så mycket som möjligt så hon hade något att tänka på men hon travade ju och trippade runt iaf. 

Det jag vill komma fram till att det är ingen pay and jump eller träning, det är en riktig tävling, en regionaltävling där den lägsta klassen var 1,05m. Det krävs ändå lite rutin för att hoppa och iaf kunskap om andra hästar. Skulle aldrig lämna över en häst till mina föräldrar, de är okunniga om hästar och även om "min" häst kanske är snäll så kan allt hända. Det är levande djur! Skärpning till alla tycker jag, att hästen är svårlastad med mera är ju en sak men som att inte flytta sig är bara respektlöst!

Tävling, Olofström

Tävling med Vicky och Åsa i Olofström idag, brukade väldigt mycket vara med dem tidigare. Hästskötaren nr 1 vet ni :) Missy hoppade kanon, även Ekita i första klassen men gick sämre i andra. Dock var det så skönt att gå runt på hästtävling igen och se hästar en hel dag. Som jag saknat det! :)

Vänstervarvet, äntligen!

Ja, det inget byte av hästar i torsdags så det blev en sväng med Ricaruso iaf. Men det var ganska okej. Mina långa sporrar åkte på för att komma åt honom riktigt, så jäkla skön känsla asså! :)

Han är ju vanligtvis väldigt svårt i vänstervarv, precis som alla hästar har han också ett svårt varv. Men idag var det väldigt tvärtom, kan ju vara så att jag satt lite snett så jag fick inte till det alls i högervarvet. Varken galoppen eller traven, endast skritten. Vi övade på en liten fyrkant där vi skulle flytta bakdelen några steg i varje hörn så hästen vände på frambenen. Halv framdelsvändning. Kanon, en övning jag gjort nästan varje träning för Pia Sohl (red 2ggr i veckan för henne) och både i trav och skritt vet jag ju hur man gör och det gick relativt bra i traven och var nog bäst i skritten :) Gött asså!Men övrigt fick jag igenom honom i alla gångarter i vänstervarvet, hur skönt som helst. Bästa träningen som jag ridit honom, det var en väldigt skön känsla :)
 

Nästa gång är det byta, ska ändå bli skönt. Spännande vilken häst jag får!! :D

Skitpass

Efter förra veckans skitpass på Ricaruso dog bloggen ut lite. Mest legat och skämts faktiskt.
Förstår inte hur jag kunde rida så dåligt, har aldrig haft em så dålig hoppträning, inte ens när jag flugit av!

Vi hoppade småhinder på medellinjen, i serpentriner, ungefär :) Enkla övningar med SMÅÅÅÅÅÅ!!!! hinder men det hjälpte inte. Red som en kratta, hästen gick som en kratta och jag orkade bara inte med det. Red ett hoppass utanför Kristianstad tidigare förra veckan och hoppade då typ 1m med en häst jag satt upp på 30 minuter tidigare. Det gick kalasbra, gick in på denna träningen med en enorm mentalitet och var taggad till 1000 för att hoppa Ricaruso. I stallet verkade han lite pigg så struntade i sporrarna men skulle verkligen ha haft dem. Rida som en galning utan kontroll så han är så stel så man inte får honom rund när man försöker svänga! Stentufft :( Om han sedan inte bytte galopp behövde jag bryta av för att komma i galopp och driva på som fan.

Söt är han ju iaf :)
 
Men säger det igen, inte en häst som passar mig dock. 

Så glad av att vi ikväll ska byta hästar, lättad till 1000!


Mest besviken på mig själv så klart, att jag inte "vågar" kräva eller trycka på som Karolin sa. Sen när vågar jag inte trycka på? Nej, ikväll får bara jodpuhrsen och mina långa sporrar hänga med. Ikväll ska jag komma in och under hästen och få den med mig, inte mesa ur. Inte velat använda sporrar i ORK då jag varit lite orolig att jag inte behövt dem. Jag, som alltid rider med sporrar annars, och som nu inte "vågar" använda dem. Nej, usch! Get it together Maria! Skärpning! :)

Bilder från Hanö

Att komma in på farmors och farfars tomt på Hanö är som att kliv in i ett blomstrande paradis :) Blommor och växter i alla dess olika sorter och olika dofter. Vackra färger och riktigt mysigt är det att komma dit. Nu började blommorna tackta efter lite så var dags för att knäppa lite fina foton innan allt blir grått och sedan vitt och kallt ;)

 
Vad tycks?
Tappat inspiration nu på sistone :*(