Renovering pågår

haft den vintriga bilden för läänge

Dag 28 Något som gör dig riktigt arg

Vi byter den, vi tar "Något som får igång dig när du är trött"


MUUUUUSIK!! <3


Lyssnar fan på allt också, ibland är det gamla godingar som "Music" med Madonna eller Ted Gärdestad och just nu är det mycket Will.I.am och Aviici

Dag 27 Saker du stör dig på

Alltså, de blir så dålig stämning när jag ska dra upp dåliga saker...


Men störde mig på en sak idag, som alla andra dagar, när okunniga människor uttalar sig om saker de har 0 koll på eller gör saker de verkligen en borde göra - för allas bästa.


Stött på 2 personer de senaste dagarna! Synd egentligen...

jag går sönder

först halvt pajade jag mitt knä så har flitigt behandlat med Voltaren. den mildare på kvällen när de har gjort ont och den starka på morgonen. och Wåhlin Voltaren tabletter som stod under dagen då det gjort ont.

idag knakade det till i axeln och vid nedre delen av skulderbladet på höger sida. kände inget först men jäklar, typ 15 minuter senare gjorde de sjukt ont att lyfta armen. ajaj, nerv ikläm typ.

just när knäet började bli bra! blir lite mer Voltaren nu då, typiskt bara att jag knappt når och måste pressa ner min egen arm för att smörja men de hjälpte för ikväll.

nu ska jag sova, 16 timmars pass imorgon, 400 bokat på kvällen! sitter i skiten, redan nu ;) cheerio!

Dag 26 5 saker du ser fram emot

#1 - Lediga dagar
#2 - Komma hem och träffa alla
#3 - Skriva på kontraktet på min första egna häst
#4 - Att få en ny familjemedlem, en mini Ursula-Linus <3
#5 - Dagen jag ser mig själv i speglen och ler!

Dag 25 Den senaste film du såg

 
Såg The Lone Ranger igår kväll och den var så sjukt bra! Johnny Depp i sitt Pirates of the Caribbean-esse! = KNÄPP!!

Skrattade så jag höll på att dö, en sjukt bra film med humor, drama och action utan att actionen blir för tillgjort!

Men verkligen inte barnfilm Disney har gjort här! :) SE DEN!!
 

Dag 24 Vilket land vill du åka till?

Eftersom jag redan varit runt i nästan hela Europa, varit i USA och Karibien och Thailand så återstår faktiskt Australien. 


Men det finns flera länder, skulle vilja åka till Grekland igen, vill åka till Italien och utforska med kameran i högsta hugg, Paris (Frankrike) just för maten, Afrika - savannen!


Men om man tänker lite kontinenter så är Down Under nästa eller USA igen (flera gånger om) <3

MANHATTAN; NEW YORK; UNITED STATES OF AMERICA - USA
Hittade denna bilden lite snabbt (har bättre)
 
 

Dag 23 Vilken månad/vilket år har du varit som lyckligast och varför?

Det måste nog vara 2013, iaf bland de närmaste åren. 
 
Fick bort en enoooorm sten från hjärtat, fått chansen att ta hand om en fantastisk häst, fått umgås med världens bästa familj och min familj såklart! Jag har haft en toppen SRF, STUDENTEN, bal, toppenroligt i Turkiet med mamma och snygga pojkar! Jag har fantastiska minnen från dessa 7 månaderna! Så 2013 började mitt liv egentligen. 

Jag var på en grym praktikplats där jag jobbar idag - i Stockholm. 60mil hemifrån! :D
 
 

Dag 22 Tycker du själv att du presterar bra på jobbet?

Denna var jag inte riktigt beredd på att få idag men jag tar den smällen, det är ju precis detta jag behöver få fram av mig själv!


Jag presterar bra på mitt jobb, egentligen men det är istället så att jag blir för nojig. Jag är inte så duktig som de jag jobbar med men jag sliter och försöker. Visst fan blir det fel ibland, eller kanske oftare än ibland men jag är inte hemskickad än. Hahahahahah....


Här kommer något som jag aldrig skulle säga högt heller:


*Jag tycker de ska vara jävligt nöjda med mig!
*Jag borde vara nöjd med mig själv!


Detta är något som snurrar i tankarna från tid till tid så där ibland typ - inte så ofta som jag skulle vilja. Höhö Dålig-självkänsla.se!


Men när jag tänker tillbaka på dagarna så går det faktiskt rätt bra för mig och jag presterar bra. Jag tycker det går rätt bra för mig men frågan är om jag kan prestera bättre? På vilket sätt? 

Från min praktikplats våren 2012

Dag 21 Hur ser din favorittröja ut?

 

Dag 20 Vad är viktigt för dig?

Viktigt för mig har blivit att jag alltid vill göra rätt, speciellt här uppe i Stockholm nu.

Typ blir helt förstörd när jag inte lyckas eller har en bra service - som igår. Kom torsk(fanskapet) tillbaka 3 eller 4 gånger. Fy fan va dåligt jag mådde även ifall jag inte visste att det inte va mitt fel. 


Men jag måste lugna mig med detta, speciellt på jobbet. Jag lär mig fortfarande och är inte lika duktig som de som jobbar inom detta yrket.

Dag 19 Din åsikt om minkarna

Jag gillar en sida som heter Djurens Rätt på facebook just för jag är emot djurplågeri MEN dessa diskutioner som har varit sista tiden gör mig så irriterad. Jag bor ute på Listerlandet, Sölvesborg, där kryllar det av minkgårdar fulla med minkar så jag bor runt dessa och har växt upp runt minknäring.

Jag ser därför minkarna som en industri, en industri precis som kor, grisar och höns - den industrin där djur föds upp för ett ändamål. Att bli mat eller i detta fallet, ge kläder. 
 
Nu är gnället också för deras små burar, visst, de är små men hamsterburen eller kaninburen som alla föräldrar köper till sina barn? De är lika stora och står INNOMHUS, minkarna är iaf utomhus. Dessa stackars kaniner, hamstrar, marsvin och råttor lever precis likadant som minkarna och alla ska de dö förr eller senare. 

För om man ska snacka illa om minkhantering, hur går det till när ni sätter en kedja runt er hunds hals och sliter i den när hunden försöker springa lite fritt (som den är skapad för) eller när ni håller er katt inomhus eller har den i sele? De är också skapta för att ströva fritt! För att inte tala om att stänga in en häst i en box och tvinga på den en järnbit i munnen och en sadel på ryggen?! 
 
 
Nu säger inte jag att detta är fel, jag har haft en innekatt och rider själv. Har själ haft kanin i bur, dock utomhus och kaninen sprang löst på gräsmattan 8 timmar/dag.
Jag säger inte att jag tycker detta fel men om man ska jämföra är detta nästan värre.Så alla ni som tycker att minknäringen är så fruktansvärd, har ni egna djur? Har era barn en kanin? Äter ni kött? Äter i fisk? Eller Skaldjur som kokas levande för er skull?! 

Det är sån jävla dubbelmoral! Om ni ska få minknäringen att sluta, då kanske ni ska sluta med de liknande sakerna så folk som jag, som håller på minknäringen, inte får massor med mot argument?Sen, sitt inte bakom er jävla skärm och påstå massa saker. Gå ut, möt mig eller någon av ägarna till dessa farmar och prata. Argumentera! Att sitta bakom skärmar och påstå hit och dit är sååååå töntigt och för att inte tala om hur fegt det är!!

Och ni som tänker samma sak om mig, jag är inte feg, ring mig eller kom och snacka mig - jag finns på Sandhamn, Stockholm! :) Bring it on...

Dag 18 Varför gjorde du din blogg, och varför har du kvar den?

Detta är faktiskt en riktigt rolig historia som jag nog inte har berättat för er? :)
 
Min blogg startades 24 Januari 2009, mitt i natten typ.Historien bakom Hkmama.blogg.se

Jag och min dåvarande bästa kompis, Alexandra, vi var helt beroende/besatta av EMD och hade varit på lite konserter och när vi fick reda på att Danny skulle komma ner till Malmö på invigningen av SATS var lyckan komplett. Då hade jag varit och sett EMD i Malmö innan och jag och Alle hade sett dom i Markaryd.
     Men vi laddade upp och planerade i säkert 1 månad och sen stack vi, Alles föräldrar skjutsade oss ner till Malmö och byggnaden var ännu inte färdigbyggd men upp i gymmet och sätta oss i kö -> typ 3-4 timmars kö xD 

Några av mina kompisar från Malmö gjorde oss sällskap och där satt vi i väntan på Danny och när ena hallen öppnades kastade vi oss in och var nästan först genom dörren och fick en kanonplats framme vid den provisoriska scenen. Först upp på scen va Tobbe Trollkarl, skrattade så jag fick ont i magen. KANON! :D
 
Och så var det Dannys tur

 
 
Efteråt var det signering och alla stod i korridoren till detta rummet då. Detta är något som ingen tror på mig har hänt - jag tror ibland knappt själv på det men detta hände verkligen och att jag kunde reagera på ett sånt snabbt sätt. 

 
Det gula kruset är signerings kön, de lila prickarna är jag och Alle och det rosa är vägen som Danny gick.
Det gröna stora rummet är där han uppträdde och de blå är där signeringen skulle va!
 
Jag och Alle står och är lixom i extas över uppträdet och låtarna och alla börjar typ skrika och knuffas och så får jag 3 pers som störtade mit bakifrån och jag måste sätta armen mot väggen för att inte trilla och det stannar någon vid min arm och när jag ser upp står han där, blond och söt - Danny. Det var därför alla hade knuffats, de ville ta på honom och alla typ gapskriker - utom jag. Jag bara knuffar tillbaka alla tjejer och sträcker ut armarna som en vägspärr och han nickar ett TACK och går sedan förbi. En vakt stoppar dem sedan när tjejerna ska följa efter in i den andra korridoren.

Jag vet skittaggad och super exalterad för att sedan träffa Danny men när vi är så långt fram som de rosa prickarna så säger de att det är slut och han ska sluta signera. VI FICK INTE TRÄFFA HONOM! Skitförbannad som jag kan bli bara tar jag mina saker och Alle och går ner från Sats och ställer mig nere vid vägen. ville bli hämtad och åka hem, jag är verkligen hur jävla sur som helst. Fly förbannad över typ: jävla Danny.

Men när jag står där säger någon av mina kompisar, är det inte Danny där? och när jag vänder mig om, ska han hoppa in i taxin. Alla tjejer stod kvar där uppe för att försöka haffa honom men han tog bakvägen ut och jag typ kutar från och ber om en kram iaf då jag inte hann få upp skivan jag hade tryckt ner i väskan. När jag får en kram och sedan ser honom åka är jag skitnöjd.


 
Kommer hem till lilla Hörvik och skriver ett långt inlägg på min profil på hans hemsida, och så slår det mig. Det är ganska kul att skriva av sig och om ALLT så startar Hkmama.blogg.se den kvällen och skriver om vad som hänt. Så startade min blogg och varför jag fortsätter, jag la ner den en gång innan sommaren 2009 för fanns inge roligt att skriva men så började jag om augusti 2009 och raderade alla inlägg innan dess (dumt som fan!) och började om. 
- jag fortsätter med min blogg för även om ni inte vill läsa den kan jag själv gå tillbaka och njuta av alla inlägg och bilder. har också så mycket inlägg från tiden med alla hästar som är värt så mycket.

Dag 17 Din förebild och varför du ser upp till han/hon

Nu kommer det en sån svår rad igen, det är svårt att välja en förebild och jag vet faktiskt inte om jag har någon speciell. 

Men en man som jag verkligen beundrar är Gordon Ramsay!

 
 
 
 
Hans familj:
Gordon, hans fru Tana, deras 4 barn: Megan Jane, Jack Scott, Holly Anna och Matilda Elizabeth.
 
Förvånade? Love this man <3

"Get the fuck out" eller "get your fucking head out of your ass"

Dag 16 Någon du litar på

Mamma <3


Jag litar fullt ut på min mamma, hon har stöttat mig genom hela mitt liv och gjort allt för mig <3

 
Jag vet att jag säger det för lite men jag älskar dig <3
 

Dag 15 En låt som får dig ledsen inombords och varför!

En låt som verkligen får mig nere är:Jag har lyssnat på denna veckra låten när jag haft de svårt eller någon har tagits ifrån mig, den väller upp så många känslor. Både från den dåliga och ledsna tiden men också alla minnen. Nu när jag startade den ploppade alla hästarnas bilder upp i huvudet och gick i bildspel - grejerna vi varit med om. Behövde bara höra början.. Vacker låt <3


Jag blev faktiskt länkad till denna låten just av en rollare för att göra hennes inlägg mer betydelsefullt och jag skojar inte, jag grät när jag läste det! Hon hade passat in texten till låtens toner kändes det som, den tjejen borde bli hyllad för något. Så vackert.

Så denna låten har följt med mig i 5 eller 4 år nu :) älskar den <3

tjäna pengar

det är så skönt att tjäna pengar igen och se siffrorna stiga på kontot istället för att sjunka!

har inte tjänat några riktiga pengar i Stora summor sedan sommaren 2011 så de har ekat lite nu ;)

2011 jobbade jag på Hanö från maj till augusti och slet led långpannor hela dagen. det var hårt men skitroligt! fick ihop x antal tusenlappar!

2012 jobbade jag på förra ridklubben på ridlägren från mitten av juni till typ en vecka in i augusti. jag tjänade inte mycket, några hundralappar varje vecka, jag gjorde de för att ha kul sista sommarlovet, något jag ångrar idag!
- Absolut inte för att de inte va roligt utan jag har haft ångest över att mina konton börjar tömmas. jag skulle jobbat för att få ihop pengar.

2013 har jag ett fantastiskt jobb men som sliter så fruktansvärt på mitt knä men fick in lönen för juni, jobbade 9 dagar och fick in mycket pengar på kontot, glädjen asså! ;)

varför?!

mer än halva prepplistan är bockad, det dom är kvar är att hacka lök och persilja å göra laxrosor. vi öppnar om 30 minuter, allt är lugnt...


så var kommer ångesten och paniken som flåsar mig i nacken?!
och varför? jag har jobbat lunch varje lördag och det är samma meny, samma dom jag gjorde igår. varför har jag sån panik i huvudet?! :S


ska vi slå vad om att det är prestationsångest? det är mitt personliga helvetet...

andas in, andas ut...

Dag 14 Skriv om något du tror på, vad som helst

Jag är vidskeplig till 110% och tror på skrock som att man aldrig ska lägga nycklarna på bordet. Jag vägrar också ta upp ett par nycklar som någon annan har lagt på bordet! Jag kan lägga de på bordet med en tidning, mobiltelefon eller något annat mellan men aldrig direkt på bordet!


Men jag tror på andar. Jag tror på att folk lever kvar på vissa ställen efter döden och att de kan hemsöka. 

Men jag tror INTE på medier som kan höra dem. Nope, det är en stor jävla bluff om du frågar mig. De programmet som går på 7an tål jag inte, det är så tillgjort så det skriker om det. nej...

Men att det finns andar som har ouppklarade saker kvar tror jag inte kan få frid, och jag tror till 100% att de kan flytta runt saker och ställa till med problem. Hemma finns en ande i vårt hus, han är mestadels inte i vägen eller jobbig men han har skrämt skiten ur mig många gånger när han trampar runt och jag har märkt att han går mycket genom det stora valvet vi har mellan den gamla och nybyggda delen i vårt hus. Golvet är mycket känsligt där och vi har en tröskel som är 10cm bred som ALLTID smäller när man trampar på den. Det hörs steg där som är så klockrena att ibland undrar jag om mina föräldrar faktiskt är hemma?!

Men han vakar och gör ingen skada, jag tror det är en man - jag tror tom. att det är förra ägaren till huset, en släkting till oss vid namn Agnar.


Dag 13 Ditt favoritcitat

"Acceptera det oacceptabla och uthärda det outhärdliga"
- Kejsar Hirohito (kejsare Showa), den 14 augusti 1945

Bästa filmcitat:

"Rise and rise again until lambs become lions"
- Russell Crowe, Robin Hood, 2010


(Det är inte Twilight för de är så här: "so the lion fell inlove with the lamb")

Dag 12 Det bästa du någonsin hört någon säga!

Detta är också en jättesvår punkt men hörde senast igår av Maja att jag skulle sluta vara paranoid och nojig för folk tycker om mig här ute på Sandhamn. En känsla jag inte precis haft så mycket hemma i skitstaden Sölvesborg!


Men ja, på Sandhamn leker jag med de coola kidsen! ;)

Dag 11 Det värsta du någonsin hört någon säga!

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva här!


Jag kan inte komma på 1 grej som varit det allra värsta men jag kan redovisa några!


Måndagen den 7 december 2009 står jag i Clements spilta på Stall Bokeslätt när Malin berättar att Mr Bogart ska få somna in.

eller
 
Fredag den 6 maj 2011 när Birgitta ringde och grät, då berättade hon att Sam hade fått stanna i Helsingborg också fått somna in... Det var sista återbesöket och han var ju igång och kändes fräsch men så var inte fallet när de väl kollade honom.

Det är 2 hemskheter som någon sagt, har fler, kom et beslut om både Pauline och Sanett som var likadant samt om att Baravena skulle säljas. Sen kom ett beslut om att Clements skulle säljas - den ponnyn som var min pelare efter Mr B. Jobbigt jobbig...

Men jag har repat mig ganska bra, allt känns faktiskt bra så här i efterhand - jag vet ju att hästarna mådde inte bra och att detta alternativet var mycket bättre för dom men det hjälper ju inte mot det som gör ont </3