Skit osså!

Blogg.se hade problem med publiceringen av inlägg igår och nú finns inte längre inlägget om min träning. Vilket är skit! Den skickades igår, låg på arkiv, de gör den ikke längre så de e pizz..! Får helt enkelt skirva om de..

Tråkiga inlägg

Fasiken va de har blivit tråkiga inlägg utan några bilder på sistone! Men nu när datorn funkar riktigt åker bildredigeringen igång igen.

Ni ska få se massor av natur bilder och bilder som Elin tog på mig o Sam för några veckor sedan.
Fy va kallt det var, red i en tunn tröja, utan hjälm och Sam hade inget täcke. Detta var när han bara fick skrittas :/ Nu får han travas i 10 minuter. Inte i sträck utan utspritt. Tror vi kanske ska börja sätta igång honom i lite försiktig galopp denna eller nästa vecka :D Älskade Sam :)


Här kommer en väldigt gammal bild;


Och en till, bara för att jag red denna gossen i lördags :PAllt om den misslyckade träningen kommer ikväll!

Äntligen! :)

Nu är äntligen min dator fixad, jag har internet igen så nu kommer bloggandet igång på riktigt :D

Fasiken va kontigt e var, ska man verkligen behöva gå in på, va heter de? Kortkommando? Med massa koder och tänkte direkt på HTML koder men va fan.. Inte riktigt ;P Haha.. Men nu är de iaf fixat. Angelicas morbror är grym!

Kolla även in Angelicas blogg; http://cupcakeshake.blogg.se (Nytt fönster)

Hälsning

Tim "Ormen" Jansson hälsar!

Hoppträning

Hoppträning i måndags ;) Vi började genom att värma upp lite som vanligt, och de gick icke bra för mig. Samma övning som Bettan sa till mig att göra hade gått super med Mattis, när jag red för honom. Tillslut blev det att alla fick öva på detta och alla klarade de, utom jag. Tom med nya hästen Buddy, klarade det. Asså kände míg så kass så Bettan satt upp på Steffie och red henne. Visade hur alla skulle göra och sedan funkade det några gånger. Inte alla.. :S Asså, jag ville bara gråta när jag stod där på marken och såg hur Bettan enkelt red henne och hon flyttade sig rätt. Kalla mig fjantig men ville bara sätta mig ner och böla, så kass var jag!

Men iaf, sedan var ju självklart klockan 22.15 men ingen hade brottom hem så vi började hoppa och vet ni vad?
Spände mig lite i början när vi hoppade fram men efter 2 små språng slappnade jag av och Steffie var som en ängel. Även när vi hoppade bana så gick allt lungt. HOn var superduktig. En gång sprang hon och jag satt emot lite så det blev ett stort skutt men annars gick allt skitfint. Var supernöjd! Fan va hon är duktig! :)

Men igår (onsdag) hoppade Anna henne för Björn på Snappis men då hade hon inte skött sig och varit helt springig :( Men jag kanske lyckades? Haha, men iaf, är superglad över hur bra det verkligen gick! :) Jag ville gråta av lycka! :D

Steffie

Red Steffie igår och tänkte först rida ut men sedan så blev de paddocken iaf, och jag tog ett spö med mig. När hon var uppvärmd ville jag att hon skulle driva mer framåt och la till spöet mjukt på bogen och jädra va fram hon gick. La ifråm mig spöet och red utifrån de. Gick super bra :) Hon sappnade av i skritten och började i traven när jag red an mot ett av de 2 hindren i paddocken. Ett kryss på typ 40cm. Hon skuttade mjukt över de men var inte riktigt framme innan så tog de igen, i galopp och hon längde lite väl innan. Nästa gång i trav igen och denna gången gick de super så jag red lite vanligt för att få henne samlad och red sedan an mot de andra hindret i galopp, en liten oxer på typ 40-50cm. Alltså ingen höjdhoppning. Skulle bara känna av henne lite, hur hon gick om vi nu ska hoppa på träningen idag. Hoppas xD
Och hon tittade på de lite så mitt knä strök precis hinderstödet. Hatar sånt! Kom en gång till och tror ni i nte att det gick perfekt. Även om hon inte koncentrerar sig så mycket på små hinder så rusade hon inte heller. Hon lyssnade ändå när jag drev på henne eller tog tillbaka. Får se hur de går.. ;P

Steffie i sommras;

Tjockis!


Folket?

Vad har hänt med allt folket? Var är alla?!

gästbloggat

Nu har jag gästbloggat ;P imorgon ska jag försöka få in lite bilder, både här och på emmas blogg.

Har fotat katten och rocky idag. Trodde vi hade foto idag men de hade vi ikke men fick ett fototillfälle när jag hjälpte Adam ;)

Nu blir de speeddejting. Först med duschen och sedan med tven och så avslutar man med sängen. Underbart.. :)

gästblogga

Emma har tagit en paus från sin blogg så jag har bestämt mig för att gästblogga. Kommer upp ikväll då jag igår somnade lite över 9.

Typiskt Sam

Jaha.. Att Sam är frisk kan nu inte vara så säkert. Birgitta skulle titta på honom under dagen för att se om han är halt eller liknande. Det är så typiskt Sam att bli friskförklarad och sedan när Birgitta rider honom i skogen i lite långsamtrav så halkar han med ena bakbenet och går omkull. I skogen!

Han visade tydligen inget igår så Birgitta tar och tittar till honom idag också. Typ runt lunch.

Asså, hade de varit jag som hade gått omull med honom att jag blivit så rädd att jag troligen hade satt mig ner och börjat gråta.. Jag har gått omkull innan med häst men då har hästen inte precis blivit friskförklarad. Inte för att det är helt OK annars.

Jag gick omkull med Gerrie, en av mina många sköthästar. Och jag blev skiträdd ju, det var ju inte min häst. Jag var super rädd och kollade så han inte var halt sedan gick jag med honom hem. Det är nog enda gången då jag inte har suttit upp efteråt. Och det var nu typ 3 eller 4 år sedan detta hände så jag är ju inte rädd precis..
Nej fy, det är hemskt att gå omull med en häst. Usch...

Sam är frisk

Sam var hos vet. Igår och fick glada meddelanden. Han är frisk och vi får sätta igång honom. Han ska på nytt återbesök om 5 veckor för att se så att allt fortfarande är bra efter igångsättningen. Ska bli så skönt att sätta gång honom, han är så pigg och vill så gärna trava.

funderar på självmord

Aldrig mer att jag ska hoppa hopprep och sedan ge mig ut och vandra till karlshamns resecentrum. Mina anklar kommer säkert svullna ikväll, allt kommer bli skit. Jag är typ död..


Så, mina anklar funderar på att ta självmord!

fredag

Fredag, älskade fredag. Och jag ska på bio ikväll, the Sanctum 3D.
Har nyss haft livsmedelskunskap. Och vi pluggade till köttprovet. Jag och Tobbe förhörde Mika sedan förhörde Mika sedan blev de min tur och vet ni vad, kunde fan allt. De var lite impade! Haha :)

Sam ska ju också på återbesök idag hos veterinären och så rider Gunilla Steffie så är hästlös idag. Har ju ridigt alla andra dagar så känns de tomt idag. Skit osså..!
Får väl nöja med med vampire diaries och bio ikväll.

Men också detta med Steffie, nu vill Gunilla rida igen en massa så då kommer hon troligen gå någon lektion innan min. Hatar att ta över en häst. Jag har gått igenom detta förr.. Ledsen att jag tjatar. Men jag är nu rädd för att de blir så att jag inte får rida Steffie mera. Jag råkar alltid ut för sånt. Tänk om inte Sam blir bättre? Om han ska skrittas i en månad till? Asså, jag har väl inga problem med att skritta honom men detta betyder att jag måste rida ridskolehästar på mina lektioner..

bussresa

Sitter här på den älskade bussen och lyssnar på erik när han snackar om hur han fjäskar för lärarna..

För övrigt är vädret skit! Kom fan bara till Mjällby med moppen, då gav jag upp efter 20 minuter av bara is.. Får försöka ta mig till mjällby efter skolan och sedan köra in till stan och rida Sam. Birgitta kom på att Gunilla rider Steffie idag så de blir bara Sam gossen idag :)

FirstClass

Nehe.. Har försökt massor av kombinationer och det kommer inte tillbaka till mig. Håller på att bli tokig.. va fan skrev jag? Jag satt på datakunskapen och testade massor av lösen och tillslut blev de rätt men va fasiken blev det? Vad skrev jag?! Vem ska jag prata med?

Annika! Jag får prata med Annika!ä Hon vet vad jag ska göra..

Svenska lektion

Varför sitter jag här? När jag egentligen inte har tid? Haha..

Jag ska sitta o göra ett engelska arbete på svenska lektionen MEN jag kan inte komma in på first class för jag inte kommer på mitt lösenord. Programmet tvingade mig att byta så mitt nya har rymt ut ur huvudet. Jag behöver hjälpt, har panik!


Helgen

Helgen.. Fort gick de iaf.. Och jobbigt var de ;P Haha.. Nejdå!

I lördags var de mitt första BUS möte som ordförande och får väl uppdatera lite på Bokes hemsida också.
Det gick bra, haha.. Vi hade ingen dagordning men jag kunde den ganska bra i huvudet. :) Sedan var de dags för årsmötet med styrelsen. Det gick bra och jag blev då typ ledmot från ungdomssektionen eftersom jag är ordförande. Haha.. Fan va de låter pampigt, har inte vant mig vid det än. Jisses.. Jag går verkligen i min farfars fotspår! ;P Nästa steg är att äta middag med kungen! :D

Efter årsmötet var det mumsig mat från golfrestaurangen och sedan va de hem och titta på film.

Söndag sedan vaknade och segaade mig fram till datorn där jag satte igång att göra läxa men jag längtade ut till solen. Och när jag äntligen var klar kastade jag mig på moppen och körde till stallet och red mina små älsklingar. Först Steffie i ridhus och tränade lite smått på de vi gjorde i måndags och hon lyssnade fint. Även att jag räjsade runt och att jag sedan kunde få henne lugn igen.

Sedan var de Samsons tur och skrittade honom barbacka i solnedgången. Min första skogstur för året.. Mysigt men så är Sam så laddad att ALLT är livfarligt! En plåtgrej var farlig men de gick bra men så såg han en plastpåse och flög åt sidan så jag hängde lite på sne. Haha.. Gulle häst. Han ville så gärna få jogga.. Det ska bli roligt när vi ska börja rida till honom igen. Då ska alla komma med kamerorna för de blir nog lite glada skutt :D

När jag sedan stack hem stannade jag på Preem då Ursula jobbade och där stannade jag tills hon skulle stänga. Tror jag var där från typ kvart i 7 tills 10 eller nått.. :) Jag fick lite att göra än att sitta hemma och glo på Wallander. Nu får jag göra de någon annan dag i stället ;P Hehe.. Köpte årskortet för surf också, kommer nog bli en del uppdateringar från telen nu då. Både här och på facebook. Och jag ber om ursäkt för de konstiga inäggen från telen. Kom ju på att man måste jag göra <br> för att de ska bli en blank rad. Därför hänger allt ihop :S

020311 - Onsdag

Onsdagarna går ALLTID fort, alldeles för fort! :)

När jag kom hem fick jag reda på att mamma var i Malmö så ingen dataväska då heller. Så jag knyckte en vanlig väska av pappa till min. Har ju ingen vanlig väska där en 17" dator frå plats!

Men så tittade jag på 2 filmer sedan bytte jag om och gled ner i de underbara jacuzzi't vi har ;) Hääärligt!
En halvtimme, sedan var min nacke och rygg återställd efter misshandeln i början av veckan. Trodde jag.. Idag mår jag lika piss i nacken. Jag vet inte vad jag ska göra!

Sedan hittade jag massa foton på mig när jag var liten. Hittade pappas skolkatalog för när han gick i 8an. Vet ni vad, förutom mitt långa hår SER VI LIKADANA UT! EXAKT!!

Men så hittade man ju massa andra föräldrar som liknade sina barn. Det var ganska roligt ändå..

Ja, visste ni att mitt foto har hängt i ett skyltfönster? De ni.. De e inte illa det! Hela Sölvesborg har kunnat att se mig ;P Haha!

ClementsSåg denna kommentaren och blev superduperduperduperduper glad! :D:D:D

Tack, snälla Anna :)

280311 - Måndag

Jaha, dagen började vid 04.00 och slutade vid 00.23 Vaknade vid 4 och kunde inte somna om så vid 20 över 5 steg jag upp. Plattade håret och satte lite volym innan jag tog ett diadem. Dagens frilla var klar. Åt ett äppel medan jag klädde på mig och borstade tänderna. Visst är jag duktig? Skolan gick sjukt fort och när eftermiddagen kom var jag, Anna & Tim o hjälpte Thommy med att duka inför framtidsmässan. När de va klart var jag kvar lite i skolan och sedan stack jag hem. Jag somnade på 432, bussen från Sölvesborg, och fan va jag fick ont i nacken! Men jag hann vara hemma i 30min, trycka i mig resterna. av gårdagens sallad som blivit över. Drog på mig ridkläder och halv 7 kom farmor och farfar. Dom skjutsade mig in till Boke och jag började med att skritta Sam. Det fick bli lite skritt i paddocken, det är ju bra för hästar som har haft problem med benen, jag var lite osäker men till slut bestämde jag mig och Bettan tände i paddocken. Men jag blev ganska irriterad och lite sur på Sam. Han lyssnade inte så bra på mig, kanske för att jag hade sadel på honom? Kanske hade den snällaste hästen på jorden en dålig dag? Kanske var de jag.. Men de blev ändå skritt i typ 27 minuter sedan vandrade vi in och jag började samla ihop alla jäkla höpåsar. Birgitta har 4 hästar så de blir ju 12 påsar om dagen typ. Så ja, det blir en del. Jag packade 19 höpåsar: 5 till Peggy, 5 till Sam, 4 till Classic och 5 till Steffie. Jag här ingen aning om varför de inte fanns en påse till, som Classic skulle ha.. Sedan gjorde jag iordning i stallet och sedan tog jag sadeln och min hjälm och gick ut. Gunilla rider ju med sin egen sadel. Varför kan hon inte rida i en av dom 3 sadlarna som passar henne? Det är som nybörjare som kommer in och börjar ta av stiglädren för ridskolans säkerhetsstigbyglar duger inte och dom har då köpt egna på typ Eko. *suck* Men träningen, var ju redan irriterad över detta med Sam, Gunilla och de jag fått reda på i skolan. Jag måste visst göra om mitt powerpoint, det försvann ju när datorn krascha! :( Aja, och sur över att jag inte kan rida Steffie så bra som Gunilla. Så uppvärmningen blev skit, i galoppen bara vände hon rumpan inåt och när vi började då den riktiga galoppövningen var hon ganska lugn den första gången sedan bara stop hon och hoppade innan hon kastade sig framåt, i fel galopp såklart. Det var ganska roligt för jag visste att hon inte kunde kuta iväg om hon slängt av mig. När hon har gjort så i skogen då har de varit hemskt för om hon kastade av mig vet jag ju inte om hon stannar kvar eller hon skenar iväg. Sam tror jag hade stannat om man flyger av. Så tryggt känns de. Men jag fick ingen ordning på henne, på den andra långsidan gick de superbra att fatta galopp och när jag red utanför bommar och sockerbitar, på samma sida, skötte hon sig också fint. Men jag kämpade men lyckades inte riktigt och de blev bara jobbigare och jobbigare för hon lyssnade mindre och mindre. Men hon skötte sig utmärkt när vi hade saktat av och jobbade jätte fint i både skritt och trav. :-D Bettan sa att skulle testa en gång till sedan ville hon sitta upp och så jag försökte ordning på henne men de gick inte så Bettan satt upp efter hon klagat på att mina "långa" ben. Och att jag hade ett litet huvud. Jag har inga långa ben, dom är korta och tjocka. Jag har ett stort huvud, ingen jag känner har en större ridhjälm än mig. Men tydligen så har Bettan de.. Men fan, när Bettan satt upp och red henne, då skötte hon sig perfekt! Det är jag som rider dåligt! Jag satt upp igen, och vid detta laget hade alla försvunnit ut och klockan var 22.30. Men jag testade igen och Bettan berättade hur jag skulle göra och jag gjorde så och hon lyssnade jätte fint och gjorde precis som jag ville. Kändes skönt efter en sån dag, och hon var ganska svettig. Äntligen! Så jag lämnade henne i stallet med ett fleecetäcke och stack sedan hem. var hemma 5 över 11 och kom inte i säng förrän 12. Namnsdag också, Birgitta var den enda som hade koll. Ingen annan.. :/

hästig helg

Red ju både Sam och Steffie i helgen, och på lördagen hämtade jag in dom båda och det gick helt ok. Sedan red jag Steffie först och ja, de gick bra. Inte mer än bra. Helt vanligt men hon drog inte så mycket och en enda gång kände jag att hon sög tag i bettet och längde sig fint. Det var typ 4 galoppsprång sen så slog hon upp huvudet lite och fick den där korta Steffie galoppen :/ Sedan var de Sams tur och vi lufsade på fint, vid denna tiden hade även Anna och Birgitta kommit in för att rida Peggy och Classic. Sedan i söndags körde jag dit upp, kort efter dressyren så jag skulle hinna med allt. Så jag började med Steffie då jag tycker de är bäst. Spänner mig nog för mycket så när jag sedan sitter upp på Sam kan jag verkligen slappna av. Just därför skrittar jag gärna honom barbacka. Han var jätte pigg, kändes helt underbart att han ville gå fram och han flöt nästan in i joggen hela tiden. Men han ska skrittas i en månad. Inte trava, jogga eller galoppera. Det är inte den första hästen jag bara här skrittat. Min foderhäst trampade på en spik utanför stallet och skrittade henne en stor del av sommarlovet. Även Pauline, när vi hade ridit henne som mest och hennes ben protesterade en del. Då va de till att skritta, tömköra eller gå ut i skogen med henne. Och båda dom hästarna blev bra. Foderhästen återställdes och några månader senare såldes hon till 2 kvinnor i Jönköping. Pauline blev också bra och jag slutade rida henne då, ville inte slita ut henne. Detta var på sommaren 2009 och sedan i december blev hon jätte dålig igen och vi alla trodde att hon skulle dö men hon kämpade på och blev bättre. Det var en söndag och på torsdagen hade Bogart fått somna in så det var en jobbig vecka. Men i April 2010, då fick hon somna in och för evigt galoppera över de gröna ängarna. <3 Jag gled ifrån ämnet lite. Så Sam fick bara skritta, inget annat. Dock så fick han in några travsteg när vi gick från hagen. Det blåste en del så han såg väl spöken i varenda hörna. Jag trodde han skulle bocka av mig eller typ få västa dampet men nejdå. Han var så smäll så. Min lilla Sam.. <3 Sedan var de Steffies tur och värmde upp henne som vanligt och red på henne, när jag hade ridigt i kanske 30 minuter började hon gå fint i skritten och även i traven. Och hon bara flöt iväg i galoppen så jag slutade sedan där.