Dömma utseende?!

Såg nyss denna bilden på Facebook där någon frågat vilket man föredrar och va fan, har vi inte släppt detta ännu? Varför är alla så utseendefixerade? Ni för gärna fixa hår eller sminka er eller träna men att bara lägga ut en sån här bild och sätta namn på de, det är fan fruktansvärt! Allt handlar om att man ska vara nöjd med sig själv och tycka om sig själv, när jag ser väldigt överviktiga människor känner jag mig lite bättre, då känner jag mig smal! men när jag ser en sån här bild vill jag nästan ta livet av mig, varför vissa massa "smala" människor och en lite större?

jag mår illa när jag ser denna bilden, för att jag som är stor känner mig ännu fetare och mår skit rent ut sagt!

Scarlet - the real thing

Denna veckas pass med Scarlet har verkligen varit perfekta! :)

I söndags red jag och Sara ut en lång och bra runda med galoppbackar och båda hästarna skötte sig superbra!
      Långa backar och djupsnö, bästa konditionträningen för hästarna och det tog på Scarlet för i månads märktes det att hon nog hade lite träningsvärk och var trött så red lite i skogen och travhoppade lite stockar som småhinder som någon dragit fram på stigen. Jätte mysigt :) Sen fick hon sträcka ut lite i galopp på fältet för att hon skulle få sträcka ut riktigt. Det var tungt men bra för både henne och mig, Scarlet krullar gärna ihop sig när man galopperar och så bara spränger hon iväg. Detta gör mig bara liiiiite orolig så jag sitter gärna och tjuvhåller henne men nu släppte jag ut henne och var noga med att hålla händerna lite högre och hålla upp henne lite och hon kunde få sträcka ut på riktigt och jag slappna av!

Tisdag vilade hon

Igår, onsdag, ställde jag upp en liten bana med bommar, stöd till slalom och 2 stoltar är jag red imellan i skritt, trav ocg galopp och flyttade en snokrem melllan dom. Blev ju jobb med ytterskänklen, ridning på en hand så sitsens inverkan och balans. Hon hajade snabbt och var lite som en ål mellan stolparna, slingrade sig perfekt mellan dem. I slutet övade jag själv på lite övningar som att vara på väg att sitta av med hänga över hennes rygg i skritt och så sitta upp igen, på båda sidorna. Och sen sitta av i farten, sedan sadlade jag av och vi skrittade av utan ledning. Jag gick och hon traskade efter.
 

Idag ska jag nog rida ut, försöka komma ut i skogen och kanske till grundsjön. Fina vägar där, får se vad jag gör! :)


Favorit i repris

Radioprat om min framtid

I tisdags var det framtidsmässa i Karlshamn så spenderade x antal timmar där. Jag hittade verkligen vad jag vill göra, dock vet jag ju det sedan innan men fick bevis på att det funkar och fick hjälp på traven!


Vad vill jag då göra?
Just nu har jag en längtan till att jobba på havet, jag blev så förälskad i kryssningsbåten Allure of the Sea som vi kryssade i Karibien med och jag skulle verkligen vilja jobba på den båten eller Royal Caribbeans andra båtar som går just i Karibien. Så adresser är problemet? RC har DN:s policy på 21 år, så min nedräkning till jag har fyllt 21 har startat och jag riktigt läääängtar tills jag kan skicka in en ansökan!
Men så igår öppnades fler dörrar då jag fick en lista på typ 100 rederier så ska besöka en hel del hemsidor och läsa en hel del policys.

Och om jag inte får jobb på ett kryssningsfartyg ska jag nog satsa på GoXplore, de har program där man sticker till Kanada, Australien eller Nya Zeeland för att jobba i ett år. De fixar visum och tillstånd och du har en organisation att luta dig lite på. Det svåra kan vara åtta just hitta ett kockyrke till mig men pengar är ju alltid pengar LCHF jag får uppleva ett annat land och en annan kultur, är de värt att pausa kockyrket 1 år för det?Men det är inte allt, jag fick berätta för Sveriges Radio exakt vad jag ville göra när jag gick ut gymnasiet. Så fick snacka en hel del på Sveriges Radio P4, det var jätte roligt och allt kändes plötsligt möjligt när man fick säga det högt! JAG VILL JOBBA UTOMLANDS!! :)varför gjorde jag så?

jag la nyss ut Saras annons på Scarlet och många frågar nog varför, då blir ju jag av med hästen som jag rider men jag ser inte det så. Visst är det tråkigt men har ju vetat från innan jag satte mig på henne att Sara inte kan ha henne kvar. kolla, jag har växt enormt!

Men för Saras skull vill jag att blir såld så klart :) jag tänker på er, som vill ha en bästa vän att träna och mysa med. Hon är verkligen helt underbart snäll och mysig :)

häst tillsalu

Vill du ha en träningskompis och en bästa vän? då har du kommit rätt!

Sto född 01 e Strong Statement xx- Lambert ca 160 cm. Nätt i modellen och trevlig i lynnet. Tävlad 110 cm med placering, tränat högre, men visar nu tydligt att hon inte vill vara tävlingshäst mer. Utredd på klinik, men inget fel på hästen. Träning och hoppning på lite lägre nivå är bara kul, men hon säljs inte som tävlingshäst!!!


Lätt att sko, klippa, lasta och hantera, ej het att rida. Pigg, går fram överallt i skog och mark, men blir rädd vid närkontakt med tung trafik. tex långtradare & traktorer. Välutbildad häst som letar efter person att fortsätta ha roligt med, då hon har mkt kvar att ge!


Detta är min egen uppfödning som jag säljer med mkt sorg i hjärtat, pga tillökning i familjen och för många hästar i stallet.Säljes mkt förmånligt till rätt person, endast hästvana göre sig besvär!


Bilder och mer info till seriöst intresserade, telefonnummer: 0708-587127annonsen: http://www.bukefalos.com/r/showentry.php?e=253284&catid=searchresults&searchid=4160571

Sista fria dagen!

på min sista lovdag städar jag, trott eller ej! xD

i sällskap med min nya kompis (högtalaren) som jag köpte på höstlovet förra terminen så blev mitt rum städat! :D

denna lilla högtalaren får mitt golv att vibrera!


andras hästhantering

jag såg en video idag som tydligen gjort många upprörda, sett den lite överallt och jag kände lite att jag får kommentera. här såg jag den senast: http://emmiepersson.se/2013/february/stryk-borde-hon-ha.html#commentDet är någon fransk kurs med hantering av häst i repgrimma. Självklart måste jag försvara det lite då man inte förstår vad hon säger, inte jag iallafall!
Jag dömer också att hästen är ganska ung och det finns en anledning till varför man åker på såna kurser eller tar hjälp av någon ;)
Men jag försvarar inte henne när hon rycker såååå mycket, bestämd ska man vara men man måste ändå vara försiktig med en repgrimma då de finns knutar på de som ska trycka där hästen är lite känslig för reaktion. inte som en vanlig grimma som är ett brett band över hästens nacke och nosrygg.

Hästen gick emot henne när hon inte bad den och den backade ju inte = tillsägning. dock jävlingt mycke ryckande, sen att hon sparkar till den kan jag känna var jäkligt dåligt! sen blir ju hästen jätte rädd och väntar på slag i huvudet och därav försöker den fly, den snurrar och hon försöker få den att inte vara rädd för hennes hand. kunde skett på annat sätt, bättre sätt. Men de kommer ju troligen till henne för att något hjälper, hästen är ju relativt lugn och hon kan klappa den över huvudet med ganska raska rörelser. kanske inte säkert dock att hästen förstått att den skulle stått stilla eller backat från början.

jag känner på mig att helvetet kommer rasa över mig för de jag nyss skrivit. någon kommer säkert tänka "hon håller med djurplågaren" det hade jag tänkt om jag inte hade tittat på filmen med öppet sinne. de som är inställda på att det kommer visa djurplågeri ser bara sparken och att hon rycker i hästen.


men som slutsats, visst gjorde hon en del fel, det va en lätt övning som gick mycket överstyr och kunde stoppats, men jag såg också uppfostring i videon. hästar i det fria biter, slår och sparkar varandra som uppfostran.

Skulle jag låtit henne göra det om det var min häst som jag tagit med mig? Aldrig! jag hade tagit över hästen och löst det på MITT sätt!

än en gång, jag ser övervåldet i filmen men det finns människor som slår sina hästar dagligen, detta var en händelse! Det finns folk här i Sverige som elchockar hästarna för att de ska springa snabbare, folk i hela världen som behandlar sina djur som skit. detta kanske var en gång och det råkade hamna på film eller så totalt misshandlar hon sina egna hästar. vem vet?


plz do not kill me for posting this..

na na na na na na na na na na na na na na na na... skallebank

jag mår verkligen skit, så får vila upp mig inför imorgon. blir ingen ridning idag då får samla krafter till imorgon istället :)

sy upp travarbete?

haha nej vänta, det fattas ett kommatecken i överskriften eller ett "och"

Men det är vad dagen hade att erbjuda.


först till Vinslöv där jag än en gång fick ta på mig min fina klänning och ställa mig i klackskor för att nåla och sen sy upp den.

sen hem, byta om och så till stallet. Scarlet kändes jätte fräsch så jobbade i trav mycket. serpentiner och på volten, trava 2 varv, galoppfattning, galoppera ett varv och så avbrott och trava 2 varv, byta varv och likadant. Trodde hon skulle vara lite loj efter gårdagen men hon kändes jätte fräsch och va väldigt framåt. så vid avsittning va jag HAPPY GIRL! :)

imorgon blir det nog en runda till grundsjön och så söndag blir de ännu en runda på Ryssberget med Sara :)

Vi trotsar allt - Scarlet och Jag

Listen tog this - Sara drog ner mig på jorden i måndags när jag och Scarlet hade lite gymnastikövningar med små kryss. Kände mig som en riktig nybörjare och du din jävel va jag inte hade någon kondis kvar. När Sara sedan höjde mina stigläder så trodde jag absolut var illa ute xD haha, nejdå! det var bra!
Men det märks att för att jag ska håll helt igång behövs det nästan träning för tränare för min del, får försöka fixa det till efter min praktik :)
Men Sara gjorde ett bra jobb, TACK!

Jag måste än en gång klargöra en sak, Scarlet tycker verkligen det är jätte roligt att få jobba och hon är egentligen helt perfekt i sitt temperament, otroligt snäll och skulle inte göra en fluga illa (med undantag precis som med alla hästar). De jag vill säga är att det är roligt att jobba med henne jämfört med de jag ridigt precis innan, och nu när Sara höjde mina stigläder kommer jag få jobb extra hårt då jag nog latat mig med de långa lädren.

Som idag, jag struntade i de faktum att jag är sjuk och begav mig till stallet, jaja jag vet! Men jag tror de va bra med frisk luft och det var fint väder fast det egentligen va svinkallt!
Jag upptäckte när jag börjat rida att jag kände mig ganska fräsch men sen blev det jäkla jobbigt att andas och ont i huvudet fick jag så blev lite jobb i trav och sen vila i skritt. Men galopp gick han så övade lite sits med de korta stiglädren. Både lätt sits och under nedsittning, lite tempoväxlingar och fattningar från skritt. Hon lyssnar bra och jag känner hur jag börjar hitta henne men så gäller det att hålla henne i rullning, det är nästa steg!

sjukmatblomkål med en klick smör och Coca-Cola, allt för att få igång magen när huvudvärken och febern lagt sig lite!

varför finns inköpslistor...

... när man aldrig ändå håller sig till dom? ;)

Var i Kristianstad idag för att köpa BH till min balklänning och det blev det ena efter det andra ;)

Så inköpen idag blev 2 bh, 2 bikini och trosor i affären Trosa.

Nästa affär va Kappahl

där blev det 1 linne
5 tröjor
2par jeans


och sen när vi ändå va igång blev det en sväng in på BOKIA och dagens favoritköp va boken "11.22.63" av Stephen King ;D


Nu tycker ni säkert att jag är värsta bortskämda ungen men så här är det, jag HATAR att shoppa kläder och gör allt för att slippa detta så jag handlar kanske kläder 2-3gånger per halvår (skoltermin)

handla hästgrejer, böcker och filmer är det bästa jag vet. När det är en sån där låda med 3 filmer för 99 eller nått så dyker jag ner och tar de filmer som ligger i botten. Det är en guldgruva av några år gamla filmer upp till 20år gamla filmer. PARADIS!

Bokhandlar är också en favorit, bästa kapet jag köpt i en bokaffär är "The Classic Collection" av LIFE Magazine där foton från den tidningen finns och det finns 25 utskrivna foton som är redo att sättas upp på väggen i en ram (därav pappret). Hittade den i en liten bokhandel i Jämtland förra vintern.
men kläder, usch! :S

Victoria Jönsson

Vill tipsa om hennes blogg --> http://victoriajoensson.se/2 bilder från i sommar när vi åkte ner till Anna på AW Sporthorses!!
Åstorp RF

Igår bar det av i den blå lastbilen till Åstorp med familjen Jönsson ;)

Vicky hoppade 1m och 1,10 med båda två och det var 3 snygga rundor ;) va ska man säga om sista? ;)

det känns roligt att se Vicky tävla tillsammans med bla Royne Zetterman! Lilla Vicky som, när jag kom till Åsa, med en b-ponny vid namn Bellamie Brown. sett hur hon gått från b-ponny till och vidare till d för att nu sida 2 stora hästar!
dålig uppdatering

Ha varit väldigt dålig uppdatering och lovar att jag ska bli bättre för nu har jag mycket att berätta och mycket bilder till er! :D


Litet smakprov:


I lördags var jag och Amanda i Flyinge på Skånes ungdomsdag och där såg vi en uppvising av Fredrik Persson och hans häftiga 4-spannHar massa bilder från skolan när vi gjorde egen pasta för ett litet tag sedan och i fredags jobbade vi med skaldjur. Här är de delikata ostronen ;)

Shellfish

Idag jobbar vi med skaldjur, vi har bla.fått in krabba, kräfta, hummer, ostron, musslor och pilgrimsmusslor! Jag jobbar med krabba så ska bli jätte roligt! :)


Ikväll ska jag ta in hästarna så hinner med lite läxa innan jag sticker och rider. Scarlet ska få jobba av sig riktigt idag på banan, tänkte lite bommar och förflyttningar. får hitta någon rolig övning! :)

Runt grundsjön och tillbaka!

Idag blev det en långritt som var hur mysig som helst! Det får göras om, måste göras om! :D

Red från stallet vid 20 i 12 och kom tillbaka 10 över 1, så tiden var inte överdrivet lång!

Har ridigt lite runt ryssbergets stugby på småstigar både med Colin och Scarlet men idag ville jag upp på berget så sneddade genom skogen och följde sedan huvudvägen högst upp och där genom skogen på en liten stig för att komma ut på E22:an på Ryssberget, som Sara uttryckte de. Bred grusväg med perfekt med snö! där skrittade jag på lite och travade henne sedan för de små backarna som vägen erbjöd och nådde tillslut grundsjön som var jätte fin med is och snö, skulle tagit bild men min mobil vägrade fungera, fick den inte ens att starta! :(

Efter att ha tagit in allt red jag tillbaka på halvlånga tyglar och när det började slutta uppför igen fick hon trava på. Hur mysigt som helst! En perfekt runda som bara tog 1h och 30 minuter och ryssberget blir det fler gånger. åh-yes! :D

kökslektion

finmat idag! vi jobbar med...
Jag önskar P.O.F läxan bara kunde säga POF och försvinna

så här känslan varit ikväll speciellt när vi typ fick ha familjemöte över min läxa! usch!!

och något so slog mig nu, jag har inte ätit någon kvällsmat! hahaha, inte konstigt jag är hungriga xD

Full galopp

Det finns nog egentligen inget en hästtjej verkligen älskar mer än att galoppera över ett stort snötäckt fält! Även de som tävlar och knappt rider ut tror bag skiner upp ;) jag gjorde i vilket fall som helst de igår när jag och Sara va ute och red på fältet, helt underbart. Solen sken och även om de va något minus ute så värmde solen och att sedan fattagalopp och låta hästen få sträcka ut lite extra är en sååån positiv känsla så både du och din häst är nöjda sedan.

Och igår busade faktiskt Scarlet lite, drog ner huvudet lite och ville verkligen iväg. Och hon kändes så fräsch och spänstig och när Sara sa det också va de lite som en bekräftelse. Jag har gjort något rätt, haha, klappar mig ofta på sistone på axeln och tycker jag är duktig och har faktiskt utvecklats på Scarlet mer än jag trodde och det är synd att Sara ska sälja henne men samtidigt förstår jag henne, hon kan ju inte ha kvar en häst bara för att jag vill ha nått att göra. Det har jag kommit på under mina år som ridskoleryttare och medrytttare. Sen att vissa ägare till medryttarhästarna betett sig som skiten själv är ju en annan sak. Det finns en häst där ute för mig och mitt letande kommer inte att upphöra om min nuvarande medryttarhäst säljs eller om jag på annat vis inte kan fortsätta. Gud va de blev mycket om mej, här kommer lite pix på Scari. mobilbilder, inte de bästa precis ;/

Nu ska jag glo på Tv efter att ha suttit med plugg till provet vi har på torsdag. blir ridning imorgon istället!


love It

hahahhahaahahahahh
Ledig måndag

pga att vi arbetat in lektionerna så får vi vissa måndagar fria och det är jättskönt men va gör jag?

pluggar till prov! usch va det är tråååååååååkigt!!