310110 - Söndag

Sista dagen i månaden januari.. Tiden flyger iväg! Ska bekräfta gymnasievalet idag, hur svårt är inte det egentligen då? Hallo, vi ska välja vad vi ska göra i framtiden.. Det gäller att tänka 'outside the box'


Det har hänt mycket, hade en hel del saker att göra.. Spontan Vinterdag tex ;)


      

Bilderna är helt oredigerade och dock inte världens bästa. Mitt objektiv (70-300mm) har ju inget bildstabilisator.. Vilket suger, men jag får bli bättre på det! Absolut.. ;D

 

 

Och så lite annat, hade BUS möte idag också. Roligt.. Haha!

Erbjöd mig att underhålla en Facebook sida för BUS eller fixa med inläggen på BUS-sidan på Bokes hemsida. Det händer inget och skulle tycka det var roligt att få skriva lite där.. Om vad vi ska göra. Vad vi har gjort samt lägga ut bilder.. Det ska bli grymt om jag får det, dock måste Frida visa mig men jag är ganska lättlärd, väl?

Jaha, känner mig lite besviken då Alle skrev på BDB att man inte kunde ha roligare än vad hon och Lisa har. Känner mig lite sviken! Ljög hon eller bara sa hon så? För senast jag hörde var det vi som hade roligt av alla, och ingen var bättre än vi två. När vi väl var igång. Jag förstår Alle, att hon inte vill vara så nära vän med mig men hallo? Det förändrar väl inte hur roligt vi hade? När vi lookade på EMD i markaryd eller når vi fjantade med Sanett och Litla? Eller när vi var på Malmöfestivalen..? Det känns som om allt det bara var tillgjort för hennes del eller nåt. Jag vill så gärna tro att vi fortfarande hade roligast ihop men nu vet jag inte längre..

Känns segt att skriva detta, sorry att ni behöver läsa och sega er igenom mina problem ;D Haha, jag är så tacksam att ni ens vill läsa! =)


Jaha, mera idag? Suger på Tomb Rider på SP2. Har fastnat och fattar inte hur jag ska komma vidare så ska nog försöka med ett annat spel.. Känner att jag behöver nya! Men va fan, sportlovet ska jag spendera några härliga dagar i Malmö stad och SHOPPA! ;D Ska bli skönt att slippa allt här hemma och få slappna av lite, har saknat Malmö. Har inte varit där sedan Augusti, känns som evigheter eftersom jag var där så ofta innan.. Men Men..


Mer kommer imorgon ;D
Maria Mattisson


Segiz ;D

Haha, nu har jag varit seg och det har hänt såååå mycket! Haha, kan inte skriva ikväll, måste upp tidigt imorgon och skotta för att vi ska komma ut ur garaget! Usch.. Haha.. Kommer även bilder från träningen, hoppträningen med Bell!


Maria Mattisson


210110 - Torsdag

Dagen gick fort, idrottslektionen gick bra. Ont om tid bara, har umgåtts mycket med Alle idag men nu är det troligen slut på det. Har fått bekräftat.. Men men, bara att försöka fortsätta leva som vanligt och inte tänka på det mera, hur det nu ska gå till.. Har lite svårt att skriva om mina känslor eftersom detta är helt öppet inför alla men jag kan säga att jag är sårad...


Aja, vi går vidare. Har ett videoklipp;
Haha, ja sedan måste jag säga att jag är lite besviken på dom som slutar att blogga bara för att ingen kommenterar. Jag behöver inga kommentarer! Jag ser att folk besöker då troligen läser.. Det nöjer jag mig med. Jag vill dela med mig samt att jag själv ska kunna gå tillbaka och titta på vad jag har gjort!Ritat denna och allt ska skuggas samt ska jag ändra mulen och käkbenet lite för att allt ska stämma ;D

 


Maria Mattisson


200110 - Onsdag

Haha, åh jisses. En sak som hände imorse, på vägen till skolan lyssnade jag på Rix FM i bilen och Fylking snackade om en bok. En bok som handlade om orgasmer. Hallo?! Jag och mamma satt och skrattade, det är seriöst inte normalt. Det var bilder och sånt i den, sa han!

Men sedan var det allvar och skolan var ok, vi hade besök av alla Furulunds program och dom spelade först 3 låtar, dom var faktiskt duktiga och bra =)

Men jag brydde mig inte så mycket om infot eftersom jag har typ bestämt mig för Vägga men jag ångrar mig nu!

 

För när jag och Alle gick till maten, hon gick med mig! För en gångsskull, så gick det ut en person och gick förbi. Jag blev så chockad att jag stannade och följde honom med blicken och stirrade efter honomHan gick där, så pass nära att jag kunde sträckt ut handen och rört vid honom.. Åh, MIN MIN MIN! Jag vill..!

Men men, han gillar väl bara blonda och smala tjejer! Det vet vi ju sedan innan.. *suck*

 

Blev även mycket av Per idag och vilken dag som helst skulle jag ha blivit glad över att se honom men efter att ha sett honom så var inte Per så intressant. Jag vet att många gillar Per men kanske inte så många honom. Men jag har ändå ingen chans!

Så dagen fortsatte och när jag kom hem fick jag en impuls av att börja rita. Gjorde en sur häst i skolan ;)

 

Den andra bilden är den jag håller på med, alla stödlinjer ska bort och detaljer ska läggas till. Samt skugga =D

 

 

Jaha, har även klippt och slingat håret idag ;)


Och så hade jag ju lite smaskigheter att dra upp.. haha! Jag ju faktiskt disskuteras ;)
Vi börjar med..


Alla våran älskade robert Pattinson som charmar oss gång på gång med sitt leende!

Nu sägs det att han har tagit en runda med Katy Perry, men hon nekar vampyrflörten och påstår att det aldrig hänt. Men skulle vittnen och bilder ljuga? Hmm..
Jag tycker detta är sjukt, först tisslas det att han och Kristen är ihop, att hon är påsmällen med hans unge. Sedan är han plötsligt homosexuell och sedan hetro igen då han dejtade och hade ett förhållande med Kristen.

Så sent som förra månaden hade han dumpat henne för sin många år äldre assistent Stephanie Ritz och nu helt plötsligt Katy Perry? Fan med, Rob. Nu får du välja, även om du är världens snyggatse man, eller vad han fick för titel. Jag tycker han ska hålla sig till Kristen, dom passar ihop. PÅ något sätt. Inte för att Rob spelar Edward och Kristen spelar Bella.. Känner inte ni det också?
Jaha, och denna lilla saken då? Endast 17 år fyllda och har redan kommit långt, men han gick för snabbt fram, tyckte iaf Taylor Swift!


Jaha, Taylor. Vad ska man göra åt pojkar som kanske behöver växa upp? Jag vet inte om du behöver mogna lite för det där duh?!
Taylor har ju 'lovat' att inte ha sex förräns han är gift, och kanske är han sugen på lite sex så att han går runt och friar bara så där? haha! Nej, det är synd om honom!
Han och Taylor Swift har synts som ett par efter att ha fastnat för varandra när dom spelade in filmen Valentine's Day och efter 3 månaders förhållande tar han fram en ring?! Vet ni hur det slutade? Taylor lämnade Taylor efter bara några dagar, hon klarade inte av honom. Han tränar visst på gym 2 timmar om dagen och har väldigt strikt diet. Men vad är detta? Sidor man inte visste om hunken?
Och hur känns det för lille Taylor när man direkt ser Miss Swift bredvid Jennifer Anistons ex John Mayer. Men Swift, du får akta dig. Du vet vad som hände med Jennifer, kanske var det bättre hos Taylor ändå?Kristen Stewart och Nikki Reed?! Vänner eller kanske något mer?

Okej, nu har jag bara rykten att gå efter men ändå.. Kolla in Nikkis blick!
Aja, det är ju så att tjejerna fann varandra snabbt under inspelningen av Twilight 2008. Men wow, min första tanke var att dom hade Robert gemensamt, båda har ju nu tisslat med honom. Haha, Nikki innan och Kristen nu. Jisses, starkars Rob, dom går ihop mot honom ;)
Nej, men som jag läste idag kanske jag har fel. Dom har nog mycket mer gemensamt och jag vet att men kan älska någon som vän men vem vet vad Nikki menar när hon säger "-JAG ÄLSKAR KRISTEN STEWART!" Hmm?
Nikki dejtar ju redarsonen Paris Latsis!
Men Nikki och Kristen är inte fega med att visas sig ute offentligt, hålla handen är heller inget som skadar någon men vad säger dom egentligen om dessa spekulationer?


Och ett litet tillägg;


Bill Kaulitz, vad ska man säga om detta?! Lääääskigt!
Model för klädesmärket Dsquared2:s höst- och vinterkollektionen 2010/2011.


Känner mig som värsta kändisbloggaren, haha..


Maria Mattisson


190110 - Tisdag

Gick till skolan utan problems ;) Haha, utan bekymmer men så får man det genast. AH, kan det aldrig vara nog? Räcker inte det med att jag kommer i andra hand? Jisses! Aja, jag gick vidare och det gör ni också ;) Fan vilken dålig humor jag har, är trött!

Engelska
NO
Musik - galen lektion, vet inte riktigt vad vi gjorde men jag och Angelica ägde alla andra! 0.0'

Maaaaat ;)

Svenska - övning inför nationella, en skrivdel och jag valde att skriva en novell om att man ska stå för dte man tycker. Inte kanske det bästa och lättaste att göra på 2 timmar men jag försökte. Slutet blev helt konstigt och jag vet att det skulle uppskattas av några men Maria är ju så jäkla petig, MED ALLT!!

 

När jag kom hem var jag halvt förtvivlad, kunde ju inte gå ut och 'rasta fläsket' (x]) för det jäkla vädret. Eftersom jag springer i skogen, för att ingen ska se mig, blir det ju inte så bra om jag är den första som går där. Usch och FY!

Men men, istället gjorde jag lite nytta och läste ut Ljudet av ditt hjärta galna folk! Galen människa, galen vampyr, galeb varulv och galen författare som kunde skriva såna mästervärk. Jag tror att dom kommer sälja lika bra som dom gör idag, många år framåt. The Twilight Saga berör människor, iaf mig!

 

Bokade biljetter till Avatar den 2 februari. Jag och mamma ska se den! Känns lite lustigt men vah fan? Det är min mamma och ingen gamling! Höhö..... x]

Ska bli intressant ;)Maria Mattisson


180110 - Måndag

Träning för Maria Fieber =)Bilden är fotad av Alex och om jag får säga det, den visar inte hennes charm! Den gör henne ingen rättvisa! Lilla Bell =D

Jaha, skolan gick snabbt och lätt ;)


Sedan var det då träning, stack till stallet och var berädd på värsta markarbetsträningen. Hade ju planerat att det skulle blå hårdträningen för mig och Bellan! Nehe, Maria hade tagit fram lite upphöjda galoppbommar samt bommar på ett böjt spår. Trevligt, tänkte jag!

Men men, började med att skritta henne då på långa tyglar och för att hon skulle lyssna bättre på mig, kunde knappt kräva något av henne sist. Ökade skritten innan vi skrittade sakta och sedan helt, ökning. Halt. Ökning. Normal avslappnad skritt.

Sedan kortade vi då upp tyglarna och tramsade ;) HAHA, nej! Vi tramsade inte, försökte så gott jag kunde och efter kanske 15 minuter? släppte hon. Hon gick inte direkt med kröckt hals och tuggade sig själv i bogen! Men hon höjde ryggen, sänkte halsen och trampade lite försiktigt under sig. Vi fick sedan börja trava över bommar och göra 8volt bla. Då var hon mjuk och fin, gick runt skänklen och lyssnade på bettet. Är så stolt över henne =) Eller kanske mig själv? För att jag vågade lita så mycket på henne? Jag vet inte xD

Men den formen skulle hon ju inte behålla när Maria la upp dom kanske 20-30 cenimeter som var anpassat till trav. Det gick bra, hon sträckte ut så fruktansvärt mycket. Var lite obekant. Clements han är ju bara d-ponny, han stäcker ju inte alls ut så mycket ;)

Men det var trevligt när hon sedan la upp dom kanske 10 eller 20 och vi skulle galoppera, Bell hon bara drar ju på och ju närmare hon kommer desto snabbare går det ;) haha! Men i slutet fixade vi det, utan problems =)

Så, jag ska ge henne en chans till nästa vecka när vi ska hoppa ;) Om det går skit då försöker jag göra så gott jag kan tills det inte funkar längre.. Snart dags för en ny polle jue ;) Haha, nyfiken på vem det blir. Har ju ridigt dom flesta i stallet och efter att Bogart blev avlivad [:'(] så finns det inte precis någon jag är fäst vid. Kanske skulle be om Scott, vill se hur han har blivit. Har inte ridigt honom på eeeeevigheter, känns det som.. Sedan i sommras? ;D


Hmm, jag är fundersam över en sak. Alexandra ska ha party men det är 2 personer som ska komma som jag inte kan föra ett samtal med. Lisa VILL jag inte prata med och Mathias VILL inte prata med mig! Hur fan ska det gå?
Lisa skiter jag i, men Matte? Jag saknar honom så det gör ont, men jag ska låta honom hållas. Om han vill att vi ska skiljas som ovänner när vi går ut 9an så gärna för han. Jag ska bara tiga och följa med strömmen, vart den än tar mig..
Men jag saknar honom, hans skämt, hans skäna personlighet.. Tänk vad folk förändras.. Kunde inte allt var som det var när man var liten? "Inga bekymmer, man var lycklig var dag!"

Iaf, nu ska jag ta och gå o lägga mig. Imorgon är det övning inför nationella i SV.. Får se hur illa det går! Fick MVG på övningen inför läsförståelsen! Hihi.. Är egentligen inte så orolig..Maria Mattisson


170110 - Söndag

Festen igår var lyckad (bilder kommer)


Men jag fick också reda på att jag har opererat mina ögon som liten, och nu har jag läst på.. Läste det imorse på internet och det står att man kan få tillbaka det och just nu, känns det som om det har återkommit. Men jag vill inte operera mina ögon! Hallo?! Jag är 16 och tänk om dom gör något fel? Jag blir fan blind!


Jag fattar inte hur mina föräldrar inte har sagt något, jag vill inte opereras!Maria Mattisson

100110 - Söndag

Sitter på en annan dator så bilden är kopierad från min BDB! Därav den dåliga kvalitén..

 

1 månad

Jag har aldrig varit bra på några vackra texter..Mister Bogart, undan Garbina o efter Uttini, du föddes i lilla Hörvik den 23 Juni 1996. Du levde med din mamma där, i den lilla byn utanför Sölvesborg tills sommaren 2008. Han kom då rakt in i våra hjärtan, en väldigt vacker häst att titta på men väldigt klurig att rida.


Jessica klarade ut dig och när jag den 7 Maj satt upp på dig första gången var jag fast. Det skulle inte finnas någon i världen som skulle skilja oss åt. Du var lite stressad, som vanligt men helt underbar att rida, jag fortsatte sedan och lämnade dig inte när du var skadad.


Det var du dock en hel del, och  då skyllde jag på människorna som hade gjort dig illa! Jag hatade dom!


Men det blev sommar och du var underbar under ridlägret, du skötte dig jätte bra, om man bortser från det där lilla felet vi gjorde på hoppningen men även på tävlingen gick det bra. Vi var felfria och en rosett hänger över min säng precis som fotot på oss tillsammans.


Efter sommaren gav du och jag oss på 1 meters hinder och jag trodde att jag drömmde så underbar var du. Jag vet att vi inte hoppa det! Vi flög, du hoppade inte, du svävade min älskling. Det har du alltid gjort, du har alltid svävat fram på denna hårda och grymma jord.

Men sedan gick det utför, du blev skadad men jag lämnade aldrig din sida, jag älskade dig även om du var skadad, du var ändå en underbar häst. Hästar handlar inte bara om ridning.


Vi lunkade i skogen, du skuttade omkring och var jätte glad men jag kommer ihåg ditt uttryck när du fick se fyrhjulingen som om det vore igår. Du var underbar!
Sedan, sedan kom slutet..


Alldeles för tidigt..


Du va' så vacker..


Så snäll när man lärt känna dig..


Du lyssnade..


Du tröstade..


Du var ovetande..

Men en sak visste du, du visste att jag älskar dig <3
Rest In Peace
Mister Bogart

*1996
†2009
Mina Tack;

 Frida Åkesson Du tvingade mig att sitta upp på Bogart för första gången även om jag var osäker på honom. TACK! <3
Alexandra Hermansson Som alltid stöttar mig, i alla väder, älskar dig <3
Malin Håkansson Som gjorde min värld så pass bra att jag svävade, tills slutet.
Barbara och Ingmar Mattisson Mina föräldrar, för vad dom gjorde för mig, det räckte inte riktigt men jag är ändå så tacksam.
Och alla andra, ni är underbara! <3


NU RÄCKER DET!

NU RÄCKER DET!!!

Grattis, nu har ni lyckats att jaga iväg en av dom troligen bästa personerna som finns, en väldigt duktig tjej som verkligen går in för det hon gör! Hon älskar sina djur och har jobbat stenhårt med dom och med allt för att både klara av sitt liv och uppdatera oss!

GRATTIS, NI HAR JAGAT IVÄG HENNE!!

Fan va trött jag är på såna personer som trycker ner andra genom dumma kommentarer. "Som att hon är mallig för att hennes hästar gör sånt" Är som dumma på riktigt? Ja, hennes ponnisar är duktiga och litar fullt ut på henne!

Jag kan inte förstå varför någon människa kan trycka ner någon så mycket? Eller vänta.. JO! Jag kan förstå, men varför?
1, dom mår så dåligt själva och för att må bra måste dom klättra på andra för att komma upp!
2, dom är så avensjuka för att hon är så duktig med sina hästar!

Asså, jag vet att många suckar och klickar förbi nu när jag börjar gnata om sånt här men jag är så JÄVLA trött på detta!

STIG TILLBAKA I ER JÄVLA VRÅ OCH STANNA DÄR!

TILLBAKA OCH TYCK SYND OM ER SJÄLVA ISTÄLLET OCH LÄMNA PAULINA IFRED!!
Asså, jag är så arg så att jag kokar! Läste nyss om detta och jag vet inte hur jag ska förklara min ilska. Jag har nog bara varit så arg några gånger. Asså, jag skriver nu för att mina händer skakar om jag inte rör på fingrarna. FAN ASSÅ!Och om jag får reda på att någon av dessa subborna bor nära mig skulle jag med nöje pressa dom mot väggen och säga dom sanningens ord...Vi är alla människor med fel men ingen behöver påpeka och leta fel bara för att dom är avensjuka. En sak är kritik men att leta fel? HALLO?!Nu ska jag lugna ner mig och försöka göra något normalt än att sitta här och gnata om några snorungar!Men detta är inte allt, det är en person till som hackar på Anni. Varför? Vad är det som är så fel med Anni, hon har också underbara hästar och om man inte känner henne ska man absolut inte dömma henne!
Så, läs och begrunda! 0.0'


060110 - Onsdag

Vaknade på min födelsedag igår och fick kasta mig in i duschen, packa klart allt och sedan ta katten med mig till Mjällby. Vi lastade över allt i husbilen och körde mot Hyssna. Resan startade vid lite över 8. Typ, halv 9 eller nåt och vi var framme Vid 3 tror jag.. Sov en timme ungefär xD

Men katten var väldigt rädd och ville gömma sig, halva resan var han hemsk. Han ville inte sitta still och inte heller röra sig men sista biten fick jag honom att lägga sig ner i sängen där bak och där låg han sedan tills vi var framme. Idag mår han bättre och är uppe och går, var även ute i snön med honom innan. Det är 20 centimeter snö här men jag fick väldigt fina bilder.. Det ser ut som Forks här! Med alla berg och så träden som växer precis så, fan va jag blev förvånad. "Är vi i Hyssna?!" blev mitt uttrop. Jag har inte fått så bra bilder på det men om jag hinner ska jag gå ut och försöka på en bättre bild än den jag har!


Jag fick ett axelband eller vad det nu heter till gitarren och så fick jag 5 plektrum också ;D Kalas ska det vara på lördag och jag vill ha mer.. Mer presenter ;D NYFIKEN! Men en sak till, jag måste hitta något att ge till Alle när hon fyller 16. Förra året fick hon nalle och ett täcke till Litla!

 

Jaha, dagens låt och video?

 

DAGENS LÅTDAGENS VIDEO


Ja, jag kanske är lite kass för att jag följer Shane på Youtube men detta är inte det bästa han har gjort ;D Haha!

 

Min dag har varit bra och nu ska vi se om kvällen bli lika bra ;D
Sista bilden fick bli på Felix ;D Här ligger han i tvättstället i husbilen ^^
Maria Mattisson


040110 - Måndag

Det känna omöjligt, 2009 känns så långt bort precis som 2010 gör.. Jag hade räknat med detta året som min och Bogarts år. Jag hade planerat massa, att vi skulle hoppa på träningar och även pay and jumper. Det gick så bra när vi hoppade en meter, helt utan problem så jag tänkte att man kanske skulle våga sig på lite högre hinder än 70 som jag har tävlat Missan i. Bogen var ju "lite" större än henne.. Men allt gick i stöpet den 10 december.. Usch! Vill inte tänka på det..


Men nyår var roligt! Mycket roligt, roligare än jag hade i K-krona förr-förra året xD


Dagarna släpar sig förbi och snart är det dags att dra upp till Hyssna! Får se hur det bli iår, förra året stannade jag hemma men detta året ska jag upp där och röja xD


Dagen klipp;


Tänkte egentligen gå upp och greja på berget idag, ni vet.. Fota lite snygga bilder och leka lite med kameran helt enkelt men så snöar det! PYTSAN! Får ta det imorgon istället :D


IMORGON BLIR JAG 16 =D

Maria Mattisson