Morgonträning

Dagen är torsdag och det betyder jobb från 15-23 på First Hotel, men det betyder också träning av ländrygg, rumpa, mage och ben.

Det är rätt skönt att komma till gymmet på förmiddagen då allt ligger tyst, fortfarande är lite sådär småkyligt och havet ligger still utanför fönstren. Koppla upp sig på högtalarna och bara blasta vilken musik man än vill. Om det så skulle vara Celine Dion eller In Flames så är det helt upp till en själv. LOVE IT!

Dagens övningar möblerade jag om lite i, kände att jag inte tänker slita och försöka hålla plankan i 1min när jag knappt klarar 30sekunder. 30sek går bra men inte i tre omgångar, viljan vill men kroppen skakar sönder. DET ÄR SKITSVÅRT!


Lite muskler har jag ju ändå…

Men så det blev utfall i 3 set. Första setet var helt utan vikt. Andra och tredje med goblet, alltså en kettlebell på 12kg. Men går ju ner ganska djupt och med extra vikt förutom min egen övervikt så känns de snart i ben och knä.
      Sedan var det dags för knäböj eller Squat som är samma sak. Detta gjorde jag 10 repetitioner i 5 set. Första setet som vanligt, andra med rack, tredje med hopp, fjärde med hopp och sista som vanligt.
Nästa moment va Russian Twist och tog en boll denna gången, 6kg. 30sek med fötterna i marken, 30 sek med fötterna över marken och sista 30 sek med fötterna i marken.

Gjorde även plankan 30sek och tog den övningen som jag alltid glömmer namnet på 10 gånger. 

Gjorde lite fria övningar också. Biceps, triceps och övre delen av ryggen.
Avslutade med 500m roddmaskin, hopprep och stretching. Tog totalt nästan 90 min men det är ju som sagt pauser inräknade där också. Cyklade som uppvärmning. Vi ska se hur kroppen mår imorgon och i helgen. För övrigt min lediga helg också. JIPPI!

Litet måtto på gymmet som lyser mysigt i höstmörkret :) 

Vetelängdsrevansch på First Hotel

För några veckor sedan hade vi ett större sällskap på torsdagseftermiddagen som skulle ha 3 sorters kakor, och det bakades ganska intensivt på onsdagskvällen. Min uppgift var då vetelängd. Detta har jag inte gjort sedan i skolan och ALDRIG med torrjäst. Ja, ni läste rätt. Torrjäst. 

För er som då inte vet detta så funkar inte riktigt torrjäst på söta degar och inte heller som vanlig jäst. Jag tycker inte den är svår att jobba med i sig men till söta degar och utan termometer så sket det sig. Rejält! Degen jäste inte tillräckligt och blev väldigt kompakt och torr som stryk.

Imorgon är det dags igen, samma stora sällskap med 3 sorters kakor. Och när jag kom in i köket stod där en lapp att jag skulle baka vetelängd. Kul lixom. Kul... HAHA - skämt åsido. Letade fram receptet och hittade vanlig jäst i kylen! HAPPY! 

Och degen jäste PERFEKT sen att utförandet med flätningen är kasst är en annan femma! :P HAHAHA!

 
De blev helt enkelt jävligt bra! Och goda. Vetelängd med kanel och kardemumma! Mums..

Tilläggas ska ju då att jag inte gillar att baka, inte alls...

Sry

Ja, min helg har varit väldigt annorlunda och full med glada människor. Det gör att man lägger mer fokus på just ens vänner än de elektroniska vännerna som är bloggen, instagram och facebook. 

Idag är jag helt slut av dålig sömn men också av spinningen ikväll - WOW säger jag bara!
More about that later.

Tisdagsbravader

Morgonen startade med lätta känningar efter gårdagens öl, vilket är förståligt men efter ett besök hos Belezza i Sölvesborg för lite ögonbrynsvård och liknande så var jag som en ny människa. Käkade sedan lunch på företaget med mina föräldrar innan Gordon fick rasta fläsket. 

Bild från i somras

Idag märktes det tydligt att Gordon fått vila upp sig och sova inne i några nätter. Det och att de blåste en hel del så var han väldigt på hugget. Hann ut mellan regnskurarna så det var bara blåsten att tampas med. haha! 
     Blev hacket idag, jag tycker de är bekvämt och Gordon verkar också tyckte detta men istället för att rida som vanligt med lite glapp på tygeln red jag honom ganska kort. Han fick jobba lite och inte bara pulsa på som ett ånglok, han är även tittig igen. Det märks att han nu är utvilad - lilla gossen :) haha

Drog till Mathias och bokade sista i vår resa, mer om det senare...

Sen var dags för tisdagsspinningen. Var lite stressad och i sista sekund, hetsade igång lite och gick inte fullt ut. Jag hade väldigt mycket kvar att ge men varför ger jag inte allt? Jag blev snabbare trött idag, fick inte in något flow som jag önskade och svettades som jag vet inte vad. Sjukt! Men jag är som sagt inte riktigt nöjd med passet...

Käk blev koldolmar och till efterrätt en hallonkvarg med 1msk vaniljvisp! Mums :)


Dag 4

Dag 4 Hur du tror att ditt liv skulle förändras om du uppnått din dröm?


Jag har svårt att föreställa mig hur jag ska leva mitt liv då, jag måste börja se det framför mig för att kunna lyckas. 

Men jag har fått för mig att gräset är grönare på andra sidan, alltså att jag skulle bli lycklig bara för jag går ner i vikt. Det är ju inte riktigt sant. Även om jag lyckas gå ner till min målvikt så fortsätter arbetet med att jag måste bli nöjd med mig själv och se mig själv för den jag är. 

Man måste lära sig att älska sig själv, det är ingen som kan lära dig just detta. Det är något som måste komma inifrån men jag hoppas att när jag gått ner i vikt och nått min målvikt så kan jag börja slappna av och inse att jag duger som jag är.Mina nya Reebok

Så, eftersom det blev ett spontanbesök på gymmet så fick jag ju testa på skorna också. De nya jag köpte.

Och här sitter jag nu, med skavsår på hälarna. HAHA!Men de var väldigt behagliga att ha på sig, väldigt lätt och med bra stöd för den träningen man gör. Det var riktigt bra!

Sen får man räkna med lite skoskav, det vara ju inte precis som om det var oväntat! Compeed is your best friend!


Att söndagsgymmma...

...kan nog vara det skönaste EVER!
 
Helt ensam på gymmet från 21 till stängning klockan 22. Kunde dra igång min musik i högtalarna och både flåsa och väsa mellan tänderna hur mycket jag än ville. Skönt!

Skulle egentligen vilat upp kroppen men kände samtidigt att jag behöver komma in i en rytm och en rutin med att jag faktiskt går ner till gymmet. Och jag är glad att jag gjorde just detta, det var väldigt skönt och rofyllt!

Tisdag är de Spinning :)


Värmde upp med lite cykel i 5 minuter där jag sträckte ut armar, axlar, bål och länd. Sen 5 min på löpband för att få upp värme och puls. Detta samtidit som nickelback spelades!

Efter de körde jag 3x10 rep marklyft med kettlebells på 12kg i varje hand. Jag släpper axlarna så blir lite som quasimodo - TRÄNA TRÄNA TRÄNA!

Sedan stångrodd, med damstången och 5kg på varje sida. Även om stången är lite lättare och lättare att greppa är de fortfarande tyngre än hantlar på samma vikt! 

Efter en selfiepaus så var det dags för axelpress

 
Körde samma vikt som i rodden och det är fan tungt sista 3 rep i tredje setet. Inte så tungt i början dock. Börja "lågt". 

Sen var det sista övningen, hantelpress. Detta är jag dålig på, riktigt dålig. Min vänsterarm är mycket svagare och själva hållningen på just armbågen med att komma in till kroppen är som att försöka styra en riktigt full människa att gå rakt. HAHAHA! Körde 6kg i varje hand för att inte överanstränga vänster armbåge som jag gjorde sist. 

Avslutade med intensiva 5 minuter på roddmaskinen innan jag stretchade och varvade ner. Släckte alla lampor och begav mig hem. Väldigt nöjd över mig själv och det tog ca 1h vilket var kanonbra! Med rum ett utöka lite. Nu ska jag bara göra detta också, fullfölja och hålla i så är jag snart bikinimodell... HAHAHA - största skämtet iår :P Sikta emot stjärnorna säger de ju...

Dag 3

Dag 3 Vad gör du då någon kaxar upp mot dig?


Med tanke på att jag jobbar i ett yrke där kaxighet och stöddighet är sättet vi kommunicerar så tar jag det nu ganska mello.

När jag var yngre var detta ett problem, speciellt eftersom jag redan va mobbad för min mammas ursprung. Rätt sjukt. Men då tog jag det verkligen illa. Nu skrattar man bort det och drar någon dryg kommentar tillbaka.

Sen beror de ju självklart på vem det är som gör de, varför och på vilket sätt. Att sätta mig på plats, om någon främst är yngre än mig själv eller lika gammal, är inte superlätt. Utåt sett är jag inte lättkrängt och tar inte år mig av skiten. 

Nu är jag redo!

Då jag köpte skor jag inte gillade så byttes dessa igår till ett par Reebok Crossfit Nano 5.0 som satt grymt bra! De är skor till inomhusträning så de ska invigas på riktigt nu på tisdag under spinningen! HAPPY ME! :DBlev även två olika perfymer, en från Police och en från Paco Rabanne som heter Olympéa :) Efter det så spenderade jag min lördagskväll genom att städa och röja i källaren och gillestugan, som de så fint heter.
Dag 2

Dag 2 Något som är olagligt, men som du tycker ska vara lagligt
___________________________________________________________________________

Det finns massor att ta upp här men vi har lagar i detta landet av en anledning. Sen att vissa av dem är hårdare än andra är ju också en faktor till de dåliga straffen vi har i landet.

Då vi varken har dödsstraff eller livstid så har de dömda en större chans att komma ut efter bara några år. Detta retar mig mer.

Men kolla på USA, där oskyldigt dömda avrättas i elektriska stolen. 

Kanske är ju dödsstraff lite hårt? Speciellt om de visar sig att man är oskyldig.

Varför inte införskaffa livstid istället, man sitter i 120år het enkelt. Eller varför säger vi inte 390år för säkerhetsskull. Då avrättas man inte i fängelset men får ändå sota för sitt brott på något sätt. Detta skulle i samband med att fängelserna i Sverige blev hårdare vara ett bra straff - att kåkfarare inte skulle se häktet och fängelset som en skön säng och 5 mål mat om dagen.

Jag tycker alltså ingen lag borde bli OK att bryta emot men däremot tycker jag att våra straff och fängelse ska bli hårdare!

Dag 1

Dag 1 Förhoppningar, drömmar och planer för de närmaste 365 dagarna och en bild av dig själv


Mina förhoppningar, drömmar och planer ligger just nu på ett fokus med några små "wants" vid sidan av. 

Mitt priomål är självklart att gå ner i vikt och bli starkare - både fysiskt och psykiskt. Jag vill kunna må bättre med mig själv och runt andra. 

Det andra är ett fast jobb där jag trivs, så jag slipper oroa mig och bara behöva köra säsongsjobb konstant. De hade varit väldigt skönt att sllippa pendla shutteltrafik mellan 3 jobb även om jag trivs på dem. 

Även att hålla igång bloggen måste ju få bli en prio den här gången iaf.


Mina andra wants är grejer som absolut inte behöver ske inom ett år men kanske två:
* köpa häst / ta häst på foder
* tävla hoppning: 120 med felfritt reslutat
* flytta till egen lägenhet
* resa tvärs genom USA


Me, myself and I


365 DAGAR

 Tänkte jag skulle ge denna ett försök till, och försöka följa den! 

Förra gången om jag till dag 29 där jag tappade bort mig. Detta var juli 2013 då jag bodde på Sandhamn. Mycket har förändrats och jag jobbar i nte längre 12-14h/dagen 6 dagar i veckan! 


Dag 1 Förhoppningar, drömmar och planer för de närmaste 365 dagarna och en bild av dig själv
Dag 2 Något som är olagligt, men som du tycker ska vara lagligt
Dag 3 Vad gör du då någon kaxar upp mot dig?
Dag 4 Hur du tror att ditt liv skulle förändras om du uppnått din dröm?
Dag 5 Något du skulle vilja ändra här i världen
Dag 6 Något du skulle vilja ändra på dig själv
Dag 7 En show eller en film som har förändrat dig, och hur!
Dag 8 Saker som gör dig ledsen
Dag 9 Saker som gör dig lycklig
Dag 10 Vad tänker du när du hör ordet "vara sig själv"?
Dag 11 Det värsta du någonsin hört någon säga!
Dag 12 Det bästa du någonsin hört någon säga!
Dag 13 Ditt favoritcitat
Dag 14 Skriv om något du tror på, vad som helst
Dag 15 En låt som får dig ledsen inombords och varför!
Dag 16 Någon du litar på
Dag 17 Din förebild och varför du ser upp till han/hon
Dag 18 Varför gjorde du din blogg, och varför har du kvar den?
Dag 19 Din åsikt om "cirkusdjur"
Dag 20 Vad är viktigt för dig?
Dag 21 Hur ser din favorittröja ut?
Dag 22 Tycker du själv att du presterar bra på jobbet?
Dag 23 Vilken månad/vilket år har du varit som lyckligast och varför?
Dag 24 Vilket land vill du åka till?
Dag 25 Den senaste film du såg
Dag 26 5 saker du ser fram emot
Dag 27 Saker du stör dig på
Dag 28 Något som gör dig riktigt arg
Dag 29 En vän som står dig riktigt nära
Dag 30 Det senaste du tillagat
Dag 31 Senaste Instagrambilden
Dag 32 Vad är typiskt dig?
Dag 33 Finns det någon som gör skada inom dig?
Dag 34 Horoskopet för dagen
Dag 35 Favoritgodis
Dag 36 Vad tycker du om dina vänner?
Dag 37 Vem är du?
Dag 38 Tankar och funderingar om framtiden, hur tror du att världen kommer se ut?
Dag 39 Inspireras du från andra bloggare, om ja..vilka?
Dag 40 Favoritfrukt
Dag 41 Senaste brevet du skrivit, och till vem?
Dag 42 Vad tycker du om din blogg?
Dag 43 Favoritkläder (outfit)
Dag 44 Senaste gången du bar en klänning
Dag 45 När var senaste gången du försökte något nytt?
Dag 46 Är ditt leende äkta?
Dag 47 Deepshit
Dag 48 Beskriv ditt liv med 3 ord
Dag 49 Är du en kämpe eller ger du ofta upp?
Dag 50 Varför du gör denna utmaning
Dag 51 Beskriv senaste ridpasset, i detalj
Dag 52 Vill du färga håret, om ja..vilken färg?
Dag 53 Din dag, i detalj
Dag 54 Ett dåligt minne
Dag 55 Citat
Dag 56 En sak som hände när du var liten (bra/dålig)
Dag 57 Senaste låten du lyssnade på
Dag 58 platser du vill besöka, och varför!
Dag 59 Vilken/Vilka färg bär du oftast på dina kläder?
Dag 60 En YouTube-video du absolut älskar och beskriv varför
Dag 61 En av dina mest värdefulla ägodelar
Dag 62 Hur många nycklar finns på din nyckelring?
Dag 63 En låt med många minnen
Dag 64 Favorithändelse från förra månaden
Dag 65 En nytagen bild på dig!
Dag 66 Om du kunde byta liv med någon för en dag, vem skulle det vara?
Dag 67 En blogg som du nyligt slutat läsa
Dag 68 Den bästa konserten du varit på
Dag 69 En bra musikvideo
Dag 70 Ett smycke som du alltid bär
Dag 71 Skillnader mellan dig och din syster
Dag 72 Allt du ätit idag
Dag 73 Dina favoritskor
Dag 74 Hur skulle du beskriva din stil av kläder?
Dag 75 Den bästa drömmen du drömt
Dag 76 Vad du tycker om livet
Dag 77 En blogg som du läser FLERA gånger om dagen
Dag 78 Ljuga eller säga sanningen?
Dag 79 Favoritämnen i skolan
Dag 80 En bild på dig där du är väldigt liten
Dag 81 Din största rädsla
Dag 82 Skulle du bryta mot lagen för att rädda en älskad?
Dag 83 Om du var tvungen att lära ut något, vad skulle du undervisa?
Dag 84 Tycker du att gråt är ett tecken på svaghet eller styrka?
Dag 85 Om du hade möjlighet att få ett budskap till en stor grupp människor, vad skulle ditt meddelande vara?
Dag 86 Vad är skillnaden mellan ditt liv under 2012 och livet nu (2013)?
Dag 87 Sparar du pengar?
Dag 88 Din mobil, appar m.m
Dag 89 Är du trött på denna utmaning?
Dag 90 Recept på något gott
Dag 91 Jobbigaste ämnet i skolan just nu
Dag 92 En ny video
Dag 93 Kommer du ihåg något från dagis, om ja..vad?
Dag 94 Hur det går med dina nyårslöften
Dag 95 Något du oroar dig för
Dag 96 Vad älskar du mest med hästar
Dag 97 Något du har alltid undrat över
Dag 98 Vad är det bästa med din klass?
Dag 99 Tror du att det är bättre att ha några nära vänner eller att ha en hel del bekanta?
Dag 100 Vad är det bästa med att vara dig?
Dag 101 Skulle du vilja resa utomlands för att lära dig nya saker om andra länder?
Dag 102 Failbild
Dag 103 Tror du på Gud?
Dag 104 3 du måste säga varje dag
Dag 105 Beskriv din favoritplats 
Dag 106 Fin låt med många minnen
Dag 107 Namnet och bild på ditt husdjur
Dag 108 Är det lättare att förlåta eller glömma?
Dag 109 Om du var en superhjälte, vad skulle du ha för slags krafter?
Dag 110 Något som gör dig lycklig
Dag 111 Senaste film du såg på Bio
Dag 112 Vad vill du med ditt liv?
Dag 113 Är du bortskämd?
Dag 114 Vad tycker du om sommarlov?
Dag 115 Är det möjligt att vara singel och lycklig?
Dag 116 En person som du tappat kontakten med
Dag 117 Om du fick en tatuering, hur skulle den se ut?
Dag 118 En bild som ger dig inspiration
Dag 119 Något du hoppas att du aldrig behöver göra
Dag 120 Vad är ditt stjärntecken?
Dag 121 Vad tycker du om "tjocka tv-apparater"?
Dag 122 Vad du håller på med på din fritid
Dag 123 Vad du tycker om falska personer
Dag 124 Har du någonsin ljugit här på bloggen?
Dag 125 Har du någonsin skolkat?
Dag 126 Vet du folk som gått bakom ryggen på dig?
Dag 127 Tror du på personer som en dag ljugit?
Dag 128 En nytagen bild på dig
Dag 129 Favoritmånad på året och varför?
Dag 130 Tycker DU att vi människor är "smarta"?
Dag 131 Vad oroar du dig för?
Dag 132 Är musiken ditt liv? 
Dag 133 Om du var tvungen att välja mellan en miljon dollar eller för att kunna ändra en saknad, vad skulle du välja?
Dag 134 Har du en anledning till att le nu?
Dag 135 En sak du vill ändra på
Dag 136 Har du haft någon "wannabe period"? Om ja..lägg upp EN bild
Dag 137 En sak i ditt liv som du vill ändra på
Dag 138 En fin kommentar här på bloggen
Dag 139 Ostkrokar VS Ostbågar, vad säger du?
Dag 140 Har du blivit utsatt för kränkande behandling på Internet? 
Dag 141 En film som du kollar på jätteofta
Dag 142 Hur du har förändrats de senaste 2 åren
Dag 143 Hur du ser på utbildning, bra/dåligt/viktigt
Dag 144 Planer för nästa år?
Dag 145 Tycker du att det är lätt att lita på andra?
Dag 146 En person som gör dig glad
Dag 147 Vad tycker du om okunniga människor?
Dag 148 Skulle du vilja komma bort från Sverige, om ja..varför?
Dag 149 Skulle du hellre ha en egen häst eller ha möjlighet att rida många andras hästar?
Dag 150 Ett land där du vill bo
Dag 151 Skulle du flytta till ett annat land för att vara med den du älskar?
Dag 152 Åsikter om bloggvärlden
Dag 153 10 fina dikter
Dag 154 En tid i ditt liv där du var otroligt glad
Dag 155 Något du har svårt för
Dag 156 Ett TV-program du kollar mycket på
Dag 157 Gillar du att ge eller ta emot?
Dag 158 Skulle du en jul kunna skänka bort en del julklappar till behövande?
Dag 159 En fin bild du tagit
Dag 160 Är du lycklig?
Dag 161 Tror du att det blir enkelt i vuxenlivet?
Dag 162 Månadens + och -
Dag 163 En plats som du vill besöka
Dag 164 En sak som inte alls många vet om mig
Dag 165 Favorittyp av musik
Dag 166 NY DESIGN!
Dag 167 Rolig film du sett
Dag 168 Åsikter om nätmobbing
Dag 169 Dagens motto
Dag 170 Tror du att du kommer sänka dig i något ämne?
Dag 171 En failbild
Dag 172 Bryr du dig jättemycket om ditt och andras utseende?
Dag 173 Typiska saker du alltid skrattar åt
Dag 174 Saker du ofta tänker på
Dag 175 Låtar du ofta lyssnar på
Dag 176 Gillar du matlagning?
Dag 177 Något du är stolt över
Dag 178 Något du ofta säger
Dag 179 Har 2013 varit bra hittils?
Dag 180 Vilken är den mest inspirerande bok du har läst?
Dag 181 En bild på ett favoritminne
Dag 182 En bild som får dig att skratta
Dag 183 Ifall du har en vecka kvar av livet, hur spenderar du den veckan?
Dag 184 Första låten i din Topplista på Spotify
Dag 185 Favoritparfym
Dag 186 Favoritsmycken
Dag 187 En bild på dig själv (från idag) och 10 fakta
Dag 188 Något som du alltid har nära med dig!
Dag 189 Saker du vill göra innan du dör
Dag 190 En bild från dagen
Dag 191 Ditt humör idag!
Dag 192 Sommar eller vinter, varför?
Dag 193 Vad du läser för böcker
Dag 194 Vad gjorde du idag?
Dag 195 Har du någonsin haft tandställning/kommer du någonsin behöver tandställning?
Dag 196 En sak som du ångrar att du gjort!
Dag 197 Vädret idag
Dag 198 En jättegammal bild på dig!
Dag 199 En bok du läser just nu
Dag 200 En dröm som förföljt dig
Dag 201 Dina planer för imorgon
Dag 202 Vad gjorde du i lördags?
Dag 203 Något som du vill ha just nu!
Dag 204 Vill du flytta? Om ja..var?
Dag 205 Favoritartisten
Dag 206 Favoritband
Dag 207 En riktigt bra film
Dag 208 Bästa julkalendrarna
Dag 209 Vad minns du mest från förra vintern?
Dag 210 Din dagliga rutin (på helgerna)
Dag 211 En bild på dig och ett djur
Dag 212 En person som du vet att du kan lita på!
Dag 213 En failbild
Dag 214 Senaste bilden på ditt husdjur
Dag 215 En bra dikt
Dag 216 Favoritcitaten idag
Dag 217 Vill du vara odödlig?
Dag 218 En sak du vill förändra här på jorden
Dag 219 En talang du har
Dag 220 En bild som får dig att le
Dag 221 Ett fotografi på dig
Dag 222 Vad är du sugen på just nu?
Dag 223 Dåliga vanor
Dag 224 En bild av något som betyder mycket för dig
Dag 225 Bild på din katt
Dag 226 Miljonär eller inte? (vad vill du vara)
Dag 227 En bild som alltid kan få dig att le
Dag 228 Varför fortsätter du med urmaningen?
Dag 229 Vilka tider lägger du dig under veckan och vilken tid stiger du upp?
Dag 230 Värsta ämnet i skolan
Dag 231 Dagens outfit
Dag 232 Filmer du aldrig tröttnar på
Dag 233 Citat
Dag 234 En låt som du lyssnar på jättemycket just nu
Dag 235 Överredigerad bild på vad som helst
Dag 236 En nytagen bild på dig
Dag 237 En häst som du vill ha
Dag 238 Vad kan du inte leva utan?
Dag 239 Har du förändrats under de senaste 200 dagarna?
Dag 240 Vad betyder ditt namn egentligen?
Dag 241 Vilket namn skulle dina föräldrar har namngett dig om du var det motsatta könet? 
Dag 242 10 bra saker som hänt i ditt liv
Dag 243 Vad är det senaste du bakade?
Dag 244 10 dåliga/mindre bra saker som hänt i sitt liv
Dag 245 En fin kommentar här på bloggen
Dag 246 Favoritlandet
Dag 247 Din åsikt om drickande/droger
Dag 248 Din åsikt om att röka och snusa
Dag 249 Det senaste du köpte
Dag 250 Tillbakablick på 2013
Dag 251 Var får du inspiration ifrån?
Dag 252 5 saker som gör dig lycklig
Dag 253 5 saker som gör dig ledsen
Dag 254 5 favoriträtter
Dag 255 5 favoritdrycker
Dag 256 5 djur du saknar
Dag 257 5 bra saker i ditt liv
Dag 258 5 dåliga saker i ditt liv
Dag 259 5 bloggar du läser otroligt mycket
Dag 260 5 favoritlåtar
Dag 261 Planer för dagen
Dag 262 Dina favoritbutiker
Dag 263 Sminket denna dag
Dag 264 Hur sköter du ditt hår?
Dag 265 Bild på din outfit och "förklaring av den"
Dag 266 En låt som du älskar
Dag 267 Hur har denna dag varit, i detalj?
Dag 268 En sak som du aldrig kommer glömma
Dag 269 Skriver du dagbok?
Dag 270 Hur skulle ditt drömhus se ut?
Dag 271 Någon som gör mig lycklig (får mig att tänka bort allting runt omkring)
Dag 272 Det värsta som hänt på skolan!
Dag 273 Saker du ofta tänker på
Dag 274 10 saker som du älskar
Dag 275 5 låtar du gillar
Dag 276 4 saker du önskar att du kunde säga!
Dag 277 3 saker som du tråkigt nog missat
Dag 278 Två saker du vill uppleva innan du dör
Dag 279 Ett inlägg om ett minne du har
Dag 280 Vilken var den senaste filmen du såg, vad handlade den om?
Dag 281 En person du vill träffa nu
Dag 282 Om du var strandsatta på en öde ö och fick ta med dig 10 saker, vad skulle du då ta med?
Dag 283 Beskriv din perfekta dag
Dag 284 Skriv om ditt husdjur, i detalj
Dag 285 Favoritdryck
Dag 286 En bild på vad du haft på dig idag
Dag 287 En bild från en konstig tid i ditt liv!
Dag 288 Den senaste du sms:at med!
Dag 289 SPECIELLT!
Dag 290 En video du ofta kollar på
Dag 291 Det du ätit idag?
Dag 292 Citattips
Dag 293 Hur du tycker det går med bloggen
Dag 294 Något som inspirerar dig
Dag 295 Saker du ser fram emot
Dag 296 Skapa ett collage av bilder som du tagit idag och lägg upp i ett inlägg!
Dag 297 När började du bära smink?
Dag 298 Åsikter om läxor/glosförhör
Dag 299 En bild på någon du saknar
Dag 300 En bild av något du önskar att du var bättre på
Dag 301 Vem är din favorit inom bloggvärlden?
Dag 302 En bild av dig själv och en familjemedlem
Dag 303 Senaste gången du var sjuk, vad hade du?
Dag 304 Favoritmat
Dag 305 Vilken klass var din favorit? Varför?
Dag 306 En sak som du kommer ihåg jättebra, kan vara vad som helst
Dag 307 Minnen från dagis
Dag 308 Det svåra i skolan
Dag 309 Om DIG!
Dag 310 Vad är meningen bakom din blogg? 
Dag 311 Finns det drama/svårigheter i ditt liv just nu med vänner/eller familj? 
Dag 312 Vad är du tacksam för?
Dag 313 Skönhetsinlägg. Smink, hår m.m
Dag 314 Ansiktsvård!
Dag 315 3 saker du hatar
Dag 316 3 saker du älskar
Dag 317 Dina rädslor?
Dag 318 Är du nöjd med hur du ser ut?
Dag 319 Hur det går med ridningen!
Dag 320 Favoritbok? Förklara varför du gillar den så mycket!
Dag 321 Värsta bok du har läst. Förklara varför just den är den värsta!
Dag 322 En låt som du lyssnat på idag!
Dag 323 Bloggtips..
Dag 324 En bok som du tycker ska göras om till film!
Dag 325 En nyinspelad video!
Dag 326 Hur mår du just nu?
Dag 327 Har du läst The Twilight Saga? Gillade du det? Ja, nej, varför?
Dag 328 En bok du rekommendera? Varför?
Dag 329 Tio saker som gör dig arg
Dag 330 Tio saker som gör dig lycklig
Dag 331 Din favoritlåt
Dag 332 Dina favoritfilmer
Dag 333 Stalloutfit
Dag 334 Ditt rum
Dag 335 Hur det går med dina nyårslöften?
Dag 336 Beskriv den värsta dagen i ditt liv
Dag 337 Beskriv den bästa dagen i ditt liv
Dag 338 Din åsikt om betyg
Dag 339 Fem positiva egenskaper du har
Dag 340 Fem negativa egenskaper du har
Dag 341 Dina åsikter om religion
Dag 342 Beskriv din relationstatus (förhållande/singel)
Dag 343 Vad är den mest inspirerande sak du någonsin hört?
Dag 344 Den senaste personen du sms:ade och hur känner du han/hon?
Dag 345 En bild på dig själv från idag
Dag 346 Vilka är dina favorit typer av skor? Varför?
Dag 347 Är du blir uttråkad av denna utmaning?
Dag 348 Vad är det mest pinsamma sak du har gjort den senaste tiden?
Dag 349 FÖLJ MIG!
Dag 350 Har du några hårda, livsförändrande val att göra?
Dag 351 Är du beroende av Facebook?
Dag 352 Ett inlägg som du skrev för exakt ett år sen!
Dag 353 Finns det något citat du lever efter, vilket?
Dag 354 Senaste gången du skrattade, varför?
Dag 355 Kan du hela DIN nationalsång?
Dag 356 Vad är ditt drömjobb?
Dag 357 Bilder från när du var rätt så liten
Dag 358 Är du beroende av Instagram som du var förra året?
Dag 359 Beskriv vad du normalt gör på en vecka, lite om ditt sociala liv utanför Internet
Dag 360 En bild på det du hade på dig idag
Dag 361 Om du vann på lotto, hur skulle du spendera pengarna?
Dag 362 Saker du ångrar
Dag 363 Vad var ditt första "riktiga" inlägg på denna blogg?
Dag 364 Har du förändrats mycket under detta år?
Dag 365 Blicka tillbaka på ditt första inlägg i denna utmaning! Har du uppnå något av dessa mål? Och en bild på dig själv!

Vi börjar om!

Med start igår så började jag räkna propoints hos viktväktarna igen.

Jag kom av mig när jag åkte upp till Göteborg i slutet av februari iår, det var för att ta en "paus" just när vi var där. Slippa räkna och bara slappna av just för den minisemester det faktiskt var. Sedan dess har jag ju räknat men långt ifrån lika noga och i juni när jag började jobba mer än bara några strödagar så sprack det. Tyvärr. Hårt att erkänna men det sprack och jag gick ju på grund utav detta upp i vikt igen. LÅÅÅNGT ifrån allt jag gått ner men några kilo. Klart de blir så, de förstår ju varenda kotte lixom. Problemet är väl egentligen inte vad jag stoppar i mig utan mängden jag just stoppar i mig när jag väl äter.
 

Men nu kör vi igen, bara på't igen! 
 

Träning och bra kost ska nog göra nytta, vi hoppas ju såklart på de bästa!

Att vara kaxig straffar sig…

Ja, igår morse var det ju dags för del 2 av basträningen i liten grupp. Men jag var den enda anmälda som blev en hel timme där Ola (PT) fokuserade på mig. Ska man skratta eller gråta? Jo, jag skrattade igår men idag gråter jag mest! HAHA!

Vaknade upp igår och kände mig fräsch och pigg, inga större problem med kroppen utan bara lite öm strax ovanför vänster armbåge. Men eftersom armar ej var fokus under dagens lektion så struntade jag i just detta.

Träningen drog igång och det var ganska smärtfritt tills vi kämpat i ca 40min då alla muskler hade vaknat till liv och sa ifrån. Eftersom jag bara stretchade efter spinningen och inte direkt efter styrketräningen så blev det kaka på kaka. Ola tycker inte heller att stretching hjälper så värst emot träningsvärk. Detta gör ju dock att dagens värk ligger i dubbla lager. Jag får dra mig ut ur bilen och typ glida ner i bilen, det värsta av det är ju just att jag har så låg bil. Man sitter ju så lågt i den. Aj aj aj…

Själva träningen var dock super, fick massa tips och fick lära mig de mesta. Eftersom vi också hade tid på den timmen vi tränade så gick vi även igen de andra redskapen på gymmet och användningsområdet. Väldigt bra att få en så grundlig introduktion nu i början! Detta kommer bli så grymt.

Fick även tips om ett par andra skor än mina löpskor, ett par inneskor med hårdare och planare sula. Så idag var jag inom stadium där jag hittade ett par, tror dock ej jag ska ha dem. Blir nog till att lämna tillbaka de igen, de kändes ganska bra men tror de kommer vrida om mina fötter. Mina löparskor är ju specialköpta med en vidd lutning för att rätta till ställningen i mina anklar och fötter.

Men ja, efter speciellt knäböjen igår är jag väldigt öm. Det lönade sig att vara kaxig i bara några timmar då det slog hård i låren efter tre timmar. Detta har ju försvårat mitt arbete, jag kan ju inte gå som jag ska. HAHA! Och att böja sig ner och plocka upp något går fetbort – kunde knappt ta på mig skorna igår kväll när jag skulle gå hem från jobbet. Helt sjukt. De blaisa kaa...

Det märks tydligast att oktober har rullat in, den har kommit med stormsteg – bokstavligen. 

Jag var ute en runda med Gordon men eftersom min träningsvärk hotar med att amputera mina ben så skippade jag faktiskt sadeln idag. Han fick istället sitt mysiga Kingslandstäcke samt ett stigläder som halsrem. Det blåser och jag har aldrig ridit Gordon i skogen utan sadel. Kan ju hur som helst. Att pusha min tur och ta hackamoret gjorde jag inte, kändes lite för riskabelt. 

Fördelen med att skippa sadeln är att jag slipper sitta och spänna benen hela tiden utan kan låta den hänga och krama om honom lätt. Ut i skogen kom vi, vrålpigg häst! Jag skojar inte. Han hittar ju spöken överallt men travade och skrittade gjorde vi. På hemvägen över ena stubben blev det till och med lite galopp, mest för att jag är GALEN och har dödslängtan! 
     Men precis som jag trodde så var det absolut inga problem! NONE! Han satte en fin galopp, höll sig lugn och harmonisk. Såklart, han är ju så snäll. Efteråt höll vi oss undan den värsta blåsten, Gordon åt hö och jag putsade hacket, skorna och mina stigläder.


go HARD or go HOME!

Dagen bjöd på jobb tills 16.10 och sedan var de ombyte och direkt till gymmet i Hörvik, ja ni läste rätt. Gymmet - IGEN!

Men hade PT i en grupp om 4st, grundträningsövningar med fokus på överkroppen. Tränade med kettlebells, hantlar och skivstång. Jobbigast var lätt farmer's walk! Herregud, det var helt sjukt tungt tillslut. Kettlebells på 15kg var inga problem att gå med, tillslut fick jag hantlar som vägde 22,5kg. I VARJE HAND!
Att bära på 22,5kg i varje hand var ingen fara för min rygg, axlar eller armar utan det var så tungt i just händerna. 
 


Sen var det dags för 45 minuter spinning! Denna gången var det en ny instruktör som hade ett annat upplägg. Passade mig väldigt bra! :) Kände ändå att jag kunde hänga med mer och bra musik. Det är lite de det hänger på också, musiken som spelas - det handlar mycket om den. 45min gick rätt så fort, jag kunde behålla fokus betydligt mycket bättre. Fick ut mer av träningen på så sätt!
 


Så nu är jag slut i kroppen, men bra trött i huvudet. Kanonbra. Kommer somna och sova gott i natt :)


Imorgon bitti är de nästa träningspass! JIPPI!

15 åringen som blev 5...

Igår hade jag tänkt att rida lite markarbete på Gordon men ändrade mig så blev en runda i skogen med Rebecka och Keso istället. Får ju passa på innan kulingen kommer mot slutet av veckan. 

Vi red på, Gordon va mer tittig än vanligt och så skulle vi ta några skutt i skogen över några stockar. Första gången skötte han sig sen blir han starkare och starkare tills han helt får igenom sin vilja - samtidigt som han är tittig och hittar massor att titta på. Haha!


En stocken va inte högre än 20cm men han betedde sig som en unghäst och tog ett jävla språng. Skojar inte när jag säger att han lika gärna kunde hoppat ett 70-80 hinder! Som tur var så va jag snabb med eftergift så han inte blev hängande i bettet. Resultatet blev dock att han efteråt inte kunde bestämma sig vilket håll han skulle. Jag ville åt vänster, där stigen gick, medan Gordon ville snett åt höger. Visst, de hade väl kunnat gå - om de inte stod ett träd just där. Tur att han nu är genomriden och väldigt mjuk!

Sen va det fart på gamlingen, de är ju krut och enorma krafter i den hästen. Aldrig ridit en häst som med en sån enkelhet bara drar mig upp ur sadeln för att få springa. Haha! 

Träning innan flytt

Jag fasar lite för den dagen han ska börja hoppas igen, herregud! Denna piloten ska iaf ha säkerhetsväst och bälte på sig. Shit asså! 
Anledningen för att jag "fasar" är just för han nu inte är hoppad seriöst sedan juni när han bytte stall. Hoppad 70cm enkelhinder som han skiter i, han tar ju inte i förrän 1-1,10m. Bara piloten som ska våga också. Haha!

Planering v.42

Veckans planering kommer här;

MÅNDAG: 
JOBB (Kronolaxen) 08.00-16.30
Sommaravslutning med kockarna från Brasseriet. 18.00-02.00

TISDAG:
Ledig
Belezza 10.15
Gordon - markarbete, fokus på trav och form
Spinning 18.15-19.00

ONSDAG:
Gordon - skog
JOBB (First Hotel) 15.00-23.00

TORSDAG:
Gymma - ben/rygg (60min)
JOBB (First Hotel) 15.00-23.00

FREDAG:
JOBB (Kronolaxen) 08.00-16.30
Gordon

LÖRDAG:
JOBB (Kronolaxen) 08.00-16.30

SÖNDAG:
JOBB (Kronolaxen) 08.00-16.30
Gynna - armar/axlar/överkropp (60min) 

Arbetstid: 44h
Restid: ca 4,5h
Hästtid: ca 7h
Träningstid: ca 4hVeckoplanering v.41

Veckans planering kommer här;

MÅNDAG: 
JOBB (Kronolaxen) 08.00-16.30
Rida Gordon - markarbete - 40min

TISDAG:
JOBB (Kronolaxen) 08.00-16.30
PT träning 17.00-18.00
Spinning 18.15-19.00

ONSDAG:
PT träning 08.00-09.00
Rida Gordon - skog - 1h
JOBB (First Hotel) 15.00-23.00

TORSDAG:
Träna - pw/löpa - 40-60min
JOBB (First Hotel) 15.00-23.00

FREDAG:
JOBB (Kronolaxen) 08.00-16.30
Käka 18.00-19.30
Bowling 19.30-21.00

LÖRDAG:
LEDIG

SÖNDAG:
LEDIG
Rida Gordon - skog - lång runda!

Arbetstid: 41,5h
Restid: ca 4h
Hästtid: ca 8h
Gymtid: ca 3h
Träningstid: ca 1h
Dubbelt upp!

Inte nog med att jag har träningsvärk från igår, alltså spinningen, så har jag också träningsvärk i överarmar, axlar och rygg från stallbygget. Ja, igår byggde vi även ihop inredningen till stallet så nästa helg kan hästarna flytta in. YAY!

Men den är rejäl, inredningen då, och SVINTUNG! Blev mycket bärande, så vem behöver styrketräna på gym - egentligen? 
 


Jag längtar till nästa helg så jag kan få sätta mig ner och ta de lugnt. Nu jobbar jag 6 dagar innan ledighet. Sen blir det intensivt, riktigt intensivt, sen är det äntligen GÖTEBORG och LISEBERG. CAN'T WAIT! :DGyminvigning x2

Idag har nya gymmet "Training ON Beach" haft invigning i Hörvik, och det ser fantastiskt ut! 


Såklart lyckades jag inbilla mig själv att jag skulle gå på "prova-på spinningen" senare på dagen. Jodå - ni hörde mig rätt. Spinning...
Så gymmet har haft invigning och jag har invigt de!
Hur tufft, svettigt och jobbigt de än var så hade vi i alla fall den bästa och vackraste utsikten som Hörvik kan erbjuda! Fantastiskt i det jobbiga!

ME TO THE LEFT

Det var superjobbigt speciellt eftersom att jag aldrig varit på spinning tidigare, har skitkass kondis och kan verkligen inte cykla, alltså muskler till att cykla på de sättet. Blir ju anfådd och får "ont" av att cykla i lätt backe xD hahaha!

Men även om jag inte klarade hålla samma tempo som Stina, instruktören, så kämpar man på sin egen nivå. Det är väldigt anpassningsbart. Kanonbra!

Det var även ganska kul, ändå - trots de jobbiga. Ganska kul och skönt efteråt, som med all träning men man ska ta sig dit och väl börja. Sen är de ingen fara. Jag tror inte detta kommer bli något problem, är ju nedförsbacke hela vägen till gymmet! 


OBS! Alla bilder är tagna av ON Training. 

När man måste upp tidigt

När man har de tufft på morgonen så sätter man en fin lapp på dörren så pappa kan hojta så jag vaknar. Bra system - tycker jag i alla fall.


Sen kan man ta det steget längre och sätta en lapp på utsidan av dörren så de syns när dörren ska låsas. Ja, jag gjorde verkligen detta. Jätte roligt, jag skrattade iaf när pappa öppnad dörren igen.