Fina Flickan Scarlet!

Har idag inte ridigt, jag har simmat med Scarlet. Runt om stallet och i paddocken va de sjöar xD

här är paddocken ;) men man behöver inte rida ner i hörnan.


Men tänkte mig bommar idag så tog ner löshoppningsbanan och sen flyttade bommarna lite och sen gjorde jag iordning Scarlet och satt upp. Skrittade runt och över lite bommar med långa tyglar innan jag travade fram och samlade ihop henne lite och ville att hon skulle gå fram.

Nu när jag rider Scarlet, rider jag mycket bättre. Jag behöver inte koncentrera mig på att hästen ska gå fram och söka sig neråt för de gör Scarlet. Det är inte som Buddy som jag först var tvungen att rida framåt men nu kan jag direkt börja tänka på mig själv och Bettans röst ekar i huvudet "lossa och vinkla knäna, stigbyglen längre in på foten, vinkla om händerna" och Pia Sohls röst "armbågarna i sidorna, vinkla axlen"
idag tänkte jag på allt! hur skön känsla som helst!

blev 2 olika slingor där jag bytte varv och fick ställa om och jobba henne för skänklarna.

I slutet fattade jag höger galopp och lät henne galoppera under mig. Bytte varv och igen, sen satt jag upp och satte mig ner i sadeln och pressade henne lite. första galopperna där jag satte press på henne.
Hon kan bli lite obalanserad i vissa lägen men nemas problemas, bara att själv vara stadig de få sekunder men hon skötte sig verkligen perfekt i båda galopperna och nu kan vi börja arbeta på riktigt!

Om skitvädret är över imorgon eftermiddag blir de kanske en runda i skogen annars blir det paddocken igen. tänkte leta upp någon gymnastikövning, tror hon tyckt om att leka av sig! :D

lilla banan i bakgrunden



Skuldkänslor

Har skuldkänslor över att jag inte ridigt Scarlet på dagar nu, blä! haft läxor och så gjorde jag något idag som verkligen behövdes. Tvättade min Volvo, inte tvättad sen jul!

Det var; shit är den röd?!

torkade allt rent och dammsög inne, putsade alla rutor från insidan och tvättade gummimattorna. Sen vågade jag knappt köra hem för visste att fina C30n skulle bli skitig igen.

Nu har jag råpluggat till provet imorgon, diabetes. hoppas de har fastnat, har ju jobbat mycket på dietmatlagningen med just diabetes ;) haha
före


efter



älskar denna vinklen! älskar min bil <3


men imorgon ska Scarlet iaf få en rejäl

Löshoppning

Det blev ingen ridning igår. Istället tog vi ut hästarna och löshoppade de lite i paddocken! Det var jätte roligt att få se Scarlet hoppa faktiskt, och inte för att hon tog i eller så heller :)





Uteritt

Håller på att dra på mig ridkläderna för att köra till stallet och rida ut med Sara :)


Bjussar på en bild på Scarlet som jag tog igår! :D

Fin hon är va?

Har jag valt rätt...




Jag går på Restaurangprogrammet på Vägga Gymnasieskola och utbildar mig till kock men sitter och tittar på tv nu och undrar om jag valt rätt yrke?

Jag älskar mat och matlagning men när jag ser Masterchef Australia Junior så börjar jag undra. Dessa barnen är typ 10-12 och lagar bättre och finare mat än mig! Jag har aldrig tvivlat på mitt val men jag gjorde för en minut idag. Varför började inte jag laga mat då? Och varför är jag inte så duktig efter 3 år i skolan... usch! Maria, sluta tänka så!




Pauline vs Scarlet

När jag red härom dagen tog jag ett foto (som alla gör) haha
 
När jag tittar två bilden nu i efterhand inser jag hur lik hon är Pauline. Och för er s om inte vet vem Pauline är så är det en av mina förra medryttahästar som ägdes av Åsa Jönsson.
 
En fantastisk häst född den 15 februari 1984 och som fick somna in den 8 april 2010. Det är längesedan nu, känns som igår :(
Svenskt halvblod som Åsa hoppade 160 med och hon var verkligen fantastisk, genomsnäll och pigg och framåt även om hon hade blivit lite till åren. Helt underbar verkligen, jag litade på Pauline till 100% i allt vi gjorde, första hästen jag vågade rida utan säkerhetsväst på. Kan ju också tala om att hos Åsa och med Pauline lärde jag mig väldigt mycket, lärde mig inte mycket  om hästskötsel på ridskolan men lärde mig nästan ALLT jag kan idag hos Åsa och kan kan bara säga TACK om och om igen!
 

Bilden jag gjorde när hon fått somna in, vackra Pauline <3

Pauline och Scarlet är såå lika, Scarlet är också otroligt snäll och skulle aldrig göra en fluga förnär, går fram överallt och pålitlig! Jag kan verkligen känna Pauline i Scarlet :)

Och här är bilderna jag blev så nostalgisk över 

"Linus" va lite ljusare och större men jag tycker dessa bilderna är så lika!

buzy söndag

Började gårdagen med ett ridpass i skogen på Scarlet ihop med Sara. Jätte mysigt! :)




Sen bar det av till Kristianstad och Hööks där jag hittade 2 par handskar så vi testar och ser om de är bra! Annars vet jag vad mina.älskade Roeckl finns.




Och på vägen hem blev ett stopp för inköp av nya broddar. Sara ville också ha lite fler :)Hem för att byta om och ta några mackor med sig den bar det av till Karlskrona och möte med DUS! Så fullt upp!

de ekar tomhet

även om jag inte känner de så klart att det är tråkigt och hemskt att sånt händer. tänker inte skriva mer, behövs inte. inte mer än att jag beklagar.


va händer med vår lilla stad Sölvesborg? :(

En sann TARANTINO-anda

Django Unchained




Såg filmen Django i lördes och fy fan! Den är såååå bra! :D Såååå bra! :D

Verkligen en film i sann Tarantino-anda. Quentin Tarantino har än en gång gjort en strålande film, och man känner igen honom i varje sekvens. Den visade hur det var förr med de svarta slavarna och hur de trycktes ner, gång på gång, de var inte värda ett skit! Men så kom Django! Hallelulia!



Och skådisarna? De har hittat den perfekta skaran med folk




Jamie Foxx ("Law Abiding Citizen" och "Colleteral")

Christoph Waltz ("Inglourious Basterds" och "Water for Elephants")

Leonardo DiCaprio ("Shutter Island", "Inception" och "Titanic")

Kerry Washington ("Mr & Mrs Smith" och "Scandal" [tv-serie])


Samuel L. Jackson ("Pulp Fiction" och "Jackie Brown")

SE DEN! HELT UNDERBAR <3

grillbuffé

grillbuffe på Bella's Place, grymt
gott!! :D







just nu:







haha, tro det eller ej!!

vinterväder

nog är de kallt igen, och de finns positiva saker också!

när solen klättrar upp är det underbart fint!



och det är solglasögonsväder!







Snö+Sverige=Snökaos

För er som inte vet ligger Sverige i norra Europa ("norra världen")

Vi är inget medelhavsland för vi har vinter varje år i typ 4 månader och vi får ALLTID någon form av snö mellan november/februari. Varför är inte Svenska folket förberedda?

Om man inte pallar av all snö, flytta!

Jag vet att jag själv klagar på skitvädret och att det faktiskt är kallt men egentligen så älskar jag snön. Men jag ser det inte ur Marias synpunkt utan ur ryttarens synpunkt. Jag kan lägga mig i snön och göra snöänglar och bara ligger där (om jag har termobyxor och jacka på såklart!).

Men iaf, åter till saken. Svenskafolket (och alla andra) verkar inte förstå vad snö har för effekt. Det är nämligen vatten och i samband med kyla så fryser den. Det blir därför halt. Även om man har såna fina dubbar på sina vinterdäck så betyder inte det att man kan köra 200km/h bara för det, som vissa verkar tro. Och vet ni vad avstånd är? Det är något man ska hålla till bilen framför så att man hinner stanna innan något händer, inte köra den upp i röven!


Varför tar jag upp detta tro?

För att jag är trött på att läsa om såna här grejer där folk faktiskt mister livet och blir av med massor av pengar för att få laga sina bilar och skador på kroppen för någon var oansvarig!


Detta är en av Skånes broar idag. Var har hänt?


MASSKROCK - i båda rikningarna!


Inse, folk dog!

Som ni ser på den översta bilden så är majoriteten lastbilar, jag ska därför hacka lite smått på dem! Viktigt att veta är att faktiskt inte alla är såna men då kan de se bort!

Hur kan de som kör lastbilar ens ha ett körkort?
Denna olyckan startades av en lastbil så tappade greppet och prejade in en annan bil i räcket, sen sa det bara pang för nästa lastbilschaufför körde för nära osv. osv. tills ja, över 50 (last)bilar mest stod i en hög.
- börja inte säga att den skulle aldrig köra så och det kan hända alla!
Nej, det händer inte dem som kör sakta och tar ansvar. Vänta tills ni får körkort, lastbilarna gasar upp och försöker köra om varandra som tar en hel evighet för att de inte orkar om. Men de SKA köra om i vilket fall som helst. De kör nära och verkar knappt ha koll alls. De som kommer utifrån både få lära sig att köra på isvägar!

De har isvägar i alaska där tunga (mycket tyngre lastbilar) kör över ISEN på sjöarna och det är mindre antal olyckor där än det är i Sverige där vi har hälften så kort vinter.

Ett vittne berättar att 3 personer stod och vinkade på bron att folk skulle stanna, vittnet stannar sin bil och en lastbil kör om, glider och krossar människan mellan räcket och sin bil. HALLO! Detta är fakta och bevis på att lastbilschaufförerna får se upp och ha koll på sin egen bromssträcke. Jag vet hur snabbt jag kan stanna min bil och det är jääääävlingt långt på halt underlag, på en lastbil måste de ju vara minst dubbelt så långt men varför kör de då varandra upp i röva?




Hahahahah, sen kan man ju göra som städarna också! SL kör här mä med hemkörning, bara att tala om var man bor! ;) Va e det för idiotstädare som trodde detta skulle gå? :) hahahahahaha! (ingen skadades)


det bästa tipset för latmasken

Jag är lat som få, en perfekt dag för mig är ryggläge på soffan framför TV:n!

Men köpte för ett tag sedan en perfekt mojäng, en typ av adapter med fjärrkontroll!

Jo, hör här
Det ser ut som en timer men så kan man switcha mellan ON/OFF med en kontroll.

För mig är detta perfekt, kan tända eller starta vad jag vill från varomhelst. Så istället för att böka mig in bland fotöljerna, datastället och gitarren för att sträcka mig upp och nästan riva ner hela gardinstången för att tända lampan i fönstret, trycker jag på en knapp och vióla, lyse!

Första gången på 2 år

Första gången på 2 år som jag red med säkerhetsväst igår.

När jag snörade om den så var det obekvämt och allt till vi ridigt en liten stund och då  var den faktiskt ganska skönt. Man kan fortfarande inte röra sig till 100% men den satt mycket bättre!

Jag chansar på att det är för att jag nu har byggt upp riktiga ryggmuskler.



- Jag red väl kanske ett 6-7 gånger innan vi köpte min första säkerhetsväst och köpte efter det en ny, en riktig säkerhetsväst och när jag första gången på massa år tog av mig västenvar det som att ta ut min ryggrad för jag satt ihoptryckt uppe på Linus och trodde jag skulle dööö så ont jag hade i ryggen efter den ridturen. Tur att Linus va så sjukt snäll! Men så fortsatte jag rida Pauline utan väst och fortsatte på ridskolan med väst och min rygg stärktes mer och mer och 2009 efter Mr Bogart när jag red Clements slutade jag nästan helt med väst och red bara pay and jump och hoppade honom med västen.

Så när jag började rida Steffie och Sam så hade jag ingen väst. 2010 va senaste gången jag hade väst! När jag började hoppa Buddy på hösten 2011 hade jag ingen säkerhetsväst, så befriande. Men går åkte den på och var så jäkla skön! Obekväm i början men ja, helt OK annars. Enda grejen va att jag egentligen skulle haft den när jag provred Colin, men det löste sig ändå med massor av fysioterapi!

Mr Bogart och jag sommaren 2009! <3

the fish:ie feeling

dagens kökslektion bestod bara av fisk. Micke hade plockat fram massor av olika fiskar! grymt roligt!



sen fick vi välja varsin fisk!

Elin stekte gös med stekt potatis och en purjolökssås.

Emma O gjorde en fisksoppa på torsk.

Emma J panerade och stekte olika plattfiskar, friterad persilja, remoulade och potatismos.

Angelica gjorde ungsbakad makrill med stuvad savoykål och potatismos.


Jag serverade en ångkokt (ångad) Sej med kokt potatis, fänkålsstuvning och het räksås.



Dålig update

Inget internet igår så appen ville inte riktigt fungera heller så blev en tom dag!

Men igår fick äntligen Scarlet på sin doja så blev att pass i paddocken och samma sak idag. Imorgon är en uteritt planerad efter skolan :) Försöka hitta lite stigar som är ridbara!
- Hon sköter sig så bra, känns bättre för varje gång jag rider donnan, hon är verkligen hur fin som helst och är kul att hon va ren på böjprovet! Då kan hon få komma igång och ha lite kul!!

Så blir de nog ett besök till Arkelstorp på torsdag då Ida är hemma, får försöka få ngot gjort den dagen, haha

Ja, skolan imorgon. HUR SKA JAG ORKA?! hahhaha (kmr dö)

4 ovisade







Jag tog inte julbilder iår, hade inte julkänsla för de så dessa va de som togs. Jajamän!





Bilden är allt från perfekt, skulle den varit de skulle Gunnar ha vänt på huvudet som man sett de från sidan och Mårten skulle inte varit med på bilden. Men det är nog därför jag tycker om den. Den är unik och lite konstig men jag tycker om den! :D

Nyårshelgen

Över nyår var jag som sagt på Hanö och här kommer lite bilder! :)

Farmors katt Sotis


Min farmor!

Och farfar


Farmors pannkakor är något av de godaste som finns! De slinker lätt ner med hennes egengjorda sylt!


Glass gjordes flitigt till efterrätten


Raketer: Det blåste som fan så kameran ville inte stå still på stativet. Därav suddiga!



Även fast de är suggiga ville jag visa hur mycket det smällde över land. Har enormt bra bilder på raketer från förra året som ej är visade. Får ta och slänga upp dem! :)


Och hela gänget:

Bildbomb 3

Fler söta bilder på Top Gun "Gunnar"





 

Bildbomb 2


Möt "Gunnar" Top Gun (f.2011 Sv. Ridponny e.Top Nordpol u.Kind of Magic =alltså "Maggans" son)

Gunnars hagkompis är:
"Mårten" Mortimer (f.2011 SWB e.Maserati ue.Bayron)




Busig hingst


Hingst?! :)


Bildbomb del 1


Möt Prada (f. 2004 SWB e.Pablo u.Laise ue.Lambert)
 




Möt "Maggan" Kind of Magic (f.2007 Sv Ridponny e.Magic Dancer ue.Horsemosens Charlie Brown)