Hoppträning - första på 1,5år!

Imorgon kommer jag få lyftas ur sängen av en gaffeltruck, kommer knappt kunna röra mig! :P

Vi började träningen med att värma upp och sedan gå in på volterna, satt ner i sadlen och red lätt utan stigbyglar. Är ganska öm i låren om vi säger så, hahahah ;)
 
Men det visade sig att det var hoppträning denna gången, villket jag inte trodde men det var så. Fick en häst som heter Skamandros och köptes in över sommaren från Hans-Yngve Göransson, uppfödaren till Briar :)

Att titta var på han ingen höjdare, stor och lite grövre häst i kroppen. Såg väldigt tung ut men snäll! Hade honom bara i grimman medan jag gjorde iordning honom och sen bar det av. Ingen av de andra i gruppen hade ridit honom så ingen kunde säga exakt hur han var och rida så lämnade sporrarna i väskan och spöet inne. Det fick bära eller brista ;)

Upp kom jag och en väldigt mjuk skritt och han lyssnade fint på både skänkel och tygel. Även i traven var han mjuk, jag är fortfarande chockad hur han kunde vara så mjuk och följsam utifrån hur han såg ut! TUMMEN UPP!!*

Bomövningar och lite småhinder först. Fick börja travhoppa ett kryss, volta i galopp och sedan sakta ner till trav och ta bommarna. Lite tung i galoppen och blir lite väl låg för min smak men bara höjde handen och fick honom lite mer alert så var det ingen fara :) Sedan hoppade vi en linje, rak linje med först 7 galoppsprång och sedan 6 :) Mot första hindret i trav gick han på bra men drog inte, däremot mot de andra så låg han på ganska bra. Det var dock lätt att reglera honom när han sög. Jag kunde antingen slappna av och lätta lite i handen eller hålla lite hårdare och korta in steget lite.
Sista slingan var två hinder i galopp på långsidan, snett igenom en oxer och en båge till det första hindret som hoppades, det skulle vara 6 galoppsprång i första linjen och 7st i bågen. Det var inga problem att ställa galoppen och antalet han skulle ta. Nemas problemas :) Men fick inte riktigt ut honom på kortsidan och "snett igenom-oxern" kom snabbt och han bleb lite låg och jag fick inte upp honom att vara vaksam så det blev lite svajigt och lite snett. Då blev bågen lite fel och jag var skitlångsam att reagera så sista hindret var vingligt men det var helt MITT eget fel så jag tar på mig det!

Som slutsats, passet var bra. Karolin påpekade inte så mycket med min sits eller liknande viket jag kände att jag hade rätt bra hållning. Försökte hålla handen stängd och tänkte på mina händer ofta så de inte skulle falla neråt.
 
Min egen insats, förutom sista bågen, var kanon - har inget jag skulle vilja göra annorlunda! För att vara 4e gången jag rider seriöst på ett år så är jag väldigt stolt över mig själv! Jag tryckte ner min nervositet i halsen och pressade undan panikkänslorna jag alltid får när jag hoppar en ny häst och se vad det ledde till? :D STOLT!
Hästens insats var suverän! Skamandros är verkligen en häst jag vill rida mera! :)

Jag är väldigt nöjd med Olofströms Ridklubb än så längre, efter första gången och det kan väl bara betyda att det blir bara bättre härifrån? :D

Leifs Restaurang

"Mannerström på Gropen" heter den mysiga och fräscha restaurangen som Leif Mannerström har startat med ungdomar och vuxna som inte har något jobb eller inte har kunnat få jobb pågrund av en lite besvärlig bakgrund. Den sänds på TV4 kl. 21.00-22.00 på Onsdagar :) Väldigt trevlig serie och Leif gör en kanongrej!Men min point är att de är föööör kaxiga. Jag som gått utbildning och nu jobbat som kock över 1år på två olika krogar i två olika delar av landet. Jag vet hur hetsigt och stressigt det är i ett kök och man måste hela tiden ha huvudet på skaft. Det är när man är kaxig och tappar koncentrartionen för en sekund så sitter man i skiten om man har mycket en kväll. Sånna kvällar blir jag lätt frustrerad men reder ut det gör jag ju, men detta har lärt mig att inte vara kaxig inför hur några gäster vi än har. I Stockholm hade vi över 200 gäster en vanlig kväll medan över 500 gäster de där rekorkvällarna under sommaren 2013, då var jag nervös och lite för stressad men tackar gudarna för kökschefen Azad och Souchefen Magnus, saknar de båda, men de stöttade mig otroligt. Medan där jag jobbar nu sätter vi 120 på en sittning om alla platser är fyllda med både inne och på uteserveringen. Men när vi har fullt inne, runt 60 personer blir jag nervös. Allt beror på menyn!


Men back to the point!

Sitter och kollar på detta nu, Krister han är verkligen engagerad men hans uttryck får mig att gå i taket. Senaste för fem minuter sedan sa han: "men vi är ju riktiga kockar och servitriser" och jag bara gapade. Inför branchfolk säger inte jag att jag är kock, jag är anställd som kock men skulle aldrig säga det branchfolk som kan sin sak. Till andra folk säger jag ju självklart att jag är kock för alla har inte 100% koll på vad de innebär. Jag har träffat de som jobbat i banschen i 20år men de kallar fortfarande inte sig själva kockar!

Sen att de lallar runt och gnäller konstant, och kan inte få in i huvudet att de jobbar i ett serviceyrke kan också irritera mig. De måste ha lite struktur MEN då hoppas det av från höger och vänster :( Tråkigt att de inte biter ihop och jobbar på, det är en enorm chans för dem och Leif gör en bra grej.

Men att kräva så mycket från dem som Leif och Olle, köksmästaren - handledare, gör måste nog tänkas om, detta är människor utan en utbildning inom yrket och inte har koll på allt. De är som 17 åringarna som precis börjat gymnasiet. 

De behöver tid! Kämpa på! :D

Och var inte så kaxiga...

Leeeedighet!!!

Så skönt att vara ledig, idag har jag iprincip tittat på PewDiePie's videor hela dagen känns de som. Kommit igång att rolla också, så jävla nice! :D


 

Tränare!

Idag har jag haft en hårdträning med Viktoria och hennes fina ponny Juicy!


Fokuserade på att arbeta lite individuellt i skritt, trav och galopp. För att de skulle få arbeta och så övade vi lite tempoväxlingar och att fatta galopp från skritt ;) Inga övningar direkt utan mest på lite fyrkant, stor och liten volt :) 
- Stubbåkern var perfekt till det idag då vi körde mycket ställa utåt. La märke till att hon gör lite samma misstag som jag gör med min händer och visst hur jag skulle tips men det är jätte svårt. Har ju själv inte arbetat bort det än!


Men både ryttare och ponny var superfina, aldrig sett Juicy så fin och Vicky red så jävla bra!! Mycket beröm!!

Sista galoppen var tuff för både Juicy och Vicky, båda trötta och lite okoncentrerade men ändå, ett kanonpass och jag är verkligen nöjd! :D


Kavata Juicy Fruit (bilden är ej från idag)Det kändes så skönt att stå i mitten och faktiskt så ropa ut "kommandon" och tips och se resultatet framför mig. Som jag har saknat det! Verkligen!!
Att faktiskt äntligen, efter mer än 1år, få hålla på med det jag är bra på! :D