Från lugn och stel till nervig och mjuk

Kom till stallet och hoppades att Buddy skulle gå men inget jag faktiskt själv trodde på då hans öga vägrar bli bra! Det ser bättre ut och han öppnar upp det fint men de vill ändå inte läka klart så medicineringen fortsätter några dagar till :/

Så gick in och läste på pappret, där stod det Bell. Bara att ta sitt pickepack och palla sig ut i ridhuset och vänta tills Emelie var klar med henne. Fan, första gången jag rider henne på 2 år, hon är en helt annan häst. Hon är vinglig, tappar lätt balansen och ängslig.. Hur ska jag göra?

Gammal bild på mig och Bell, säkert 2 år gammal. Tror detta är 2 veckor innan hon blev skadad och då tog det inte lång tid innan hon åkte..


Tycker hon gick fint i traven så jag satt ner, rida lätt var assvårt. Hon är känslig för supermycket, de räckte med att lyfta blicken och flytta bak höger axel 2cm för att hon skulle falla ner och gå riktigt bra! Men så skulle vi galoppera och helvete vad dåligt de gick. Fick för det första inte henne i galopp?! Vet inte om det var jag eller om hon var trött över att ha gått 2 lektioner? Hur ska man då kunna göra galopparbete om hon bara faller isär? Det var inte alls roligt, jag vill ha Buddy.

- Vill byta det ängsliga och mjuka stoet till den stela och "lata" valacken!
Jag har lärt mig att rida Winnetou, lärt mig att sätta ihop honom så pass mycket att han mår bra av det!
Och Bell där jag inte ens kan få ett jämnt stöd på båda tyglarna. Usch, jag vill inte!

- Nu är ju Bell super trevlig i sättet och i ridningen egentligen men jag förstår inte varför jag fick henne? Ska jag då rida henne 2 gånger - byta häst på hoppningen till någon de var evigheter sedan jag hoppade och sedan byta tillbaka till Bell för ännu en gång och sedan byta häst igen?

- Bettan sa att hon hade en tanke med det hela och kan kanske  förstå den. Alla tjatar ju på att jag inte borde rida Buddy. Fick höra från dressyrtränaren att jag var bättre än honom, att han inte var någon häst att satsa på..
Jag börjar lipa asså, jag tycker om honom! Det finns ingen på ridskolan som jag fattat så mycket tycke för och njuter av att rida som jag gör med Buddy. Visst han kan vara asjobbig och sketa stel men då får man leka av honom och låta honom hållas i några dagar innan man får jobba ihop honom på riktigt. Jag kan leva med en sån häst.


Men då rä ju min fråga, om jag inte ska satsa på Buddy. VEM SKA JAG SATSA PÅ? VILKA SKA JAG RIDA? VILKA SKA JAG UTVECKLAS PÅ?
En ridskola är ju en ridskola, det finns begränsat med hästar och kanske just inga man behöver?

Jag känner själv att jag vill ha en häst jag ska kunna rida i alla gångarter. Inte att de ska gå fint i början men som man iaf kan rida i alla gångarter utan att deras balans ger vika och dom håller på att trilla..

Argh! Jag vet inte.. :'( Allt känns skit!


- "Hoppning 1,15!"

Haha, idag har jag hoppat högt med lilla Winnetou xD

Idag hoppade vi 5,5an och jäklar. Satte min gräns på säkert 85cm (bara för de gått skit senast) men så hoppade vi och Bettan bara höjde. Sedan sa hon att det låg på 115cm. Haha, det var faktsikt ganska enkelt att komma över det med en stor polle ;)  Ocg känslan, var fantastisk xD Dock så är det min egen sits vi måste fixa. Jag kryper gärna ihop i landningen och nu har jag sett de på riktigt. Har inte tänkt på det innan då jag inte sett det men nu har jag film på de xD De kommer laddas upp här också :)


Titta vad vi kan, min flygare och jag <3        [printad från mobilkamera film]


BUS årsmöte

Så, nu är årsmötet klart och jag har nog inte riktigt fattat det än!

 - Jag är inte längre ordförande för ungdomssektionen. Det känns faktiskt lite tomt xD Så jag tog över kassörs rollen i ett år nu.

Säger de igen; känns tomt att inte längre vara ordförande. Hur ska jag kunna lämna allt ansvar? Det kommer bli jobbigt. Håller nu på Jonna ;P

I...I think I Love You <3


The River

Hur ska man våga gå och lägga sig efter att ha tittat på The River?


Från skaparna av Paranormal Aktivity


Den är så ju jävla otäck! Och så jävla bra!!!- Andra avsnittet går ikväll nu :) Wonderful! <3
Som sagt, efter 1 avsnitt var jag fast! Kommer aldrig släppa serien. Om ni inte har sett den, gör det! :)

Men ponyhesten?!

Jaha, jag rider och sköter om en superduktig ponny, right? Argh! Blir så arg på henne!


Söndag och måndag har hon sett ut såhär:


Och rakade fläckar på ryggen!
Hon hade hovböld och lymfangit. Alltså - Pekka var och satte på henne plastskor igår så nu får hon gå ut om inte snön varit överallt! Idag ska jag därför gå med henne i ridhuset, om hon håller sig lugn kanske jag kan tömköra henne på torsdag? :) Mys :P

Ni ser? Min otur!

Pekka kommer tillbaka näst onsdag! Håller tummarna! :D

SÄLJES: Derbi Senda X-treme SM

Nu blir de till någon form av intresse-grej för jag är så fruktansvärt trött på min moped nu!


Derbi Senda X-treme SM
Köpt ny 2009 på Mohlins Motor (Kristianstad)
Gått runt 900 mil
Aldrig trimmad
Orginal 'däck' (flata)

Bytt; kylare, fläkt, koppling, sid-plast (orginal), drev, kedja
Backning

Första backlektionen avklarad under gårdagskvällen i MÖRKER?!

Men det gick super bra förutom att jag hade något otalt med stolparna runt körskolan xD Hahah! Tur att Hanna har en broms! :)

Men ja, fick backa in i en parkeringruta 2 gånger, saxvändning, backa i en T-korsning, backa runt hörn och så köra in och backa ut ur en parkeringsruta. ;) Fick beröm för min "hörna" och är svinnöjd! :D


I eftermiddag har jag nästa! Gäller att köra nu för fullt så jag kan få med körkort xP gäller bara att teorin går in också ^^

Galopparbete

Jag kan ju tala om att idag är man mör och huvudvärken är fruktansvärd!


Det började igår och mådde inte alls bra men så efter ha varit ute igår kväll så försvann den ifrån skallen min och vi hade galopparbete och skänkelvikning. Skrittade fram Buddy utanför i säkert 25 minuter och han var väl framme väl i ridhuset och jobbade i skritt - skitsnyggt.

Men precis som lördag och söndag protesterade han lite i traven men också med Bettan så är de inte så fritt. Så fick inte samma tid på mig att kämpa med honom. Nackdelen med träning - med tränare. Därför är det super bra med att jag kan få honom för mig själv på helgerna :)

Men men, så gjorde vi skänkelvikning i galopp också, lilla slingriga Buddy bara ville inte men lyckades ändå flytta undan honom så mycket att jag blev nörjd men så skulle vi jobba med galoppombyten och eftersom jag typ precis lärt mig rida hop Buddy var det supersvårt att få honom att byta galopp och samtidigt sammla ihop honom! Gud, började ju rida honom i december så jag tycker det har gått mycket bra för oss :) Malin tyckte ju vi skulle hoppa div 3 och Pia tycker vi ska ut och 'dressyra' lite.
- har funderat på någon pay and ride :) Verkar ju roligt men det är traven som är problemet i de fallet men tänk så underbart? Äntligen! :)


Nej, inga förhastade grejer. Jag ska sikta men låta allt ta sin tid :)

Ny header

Ny header, om ni inte ser den (mig + fläckig polle xD) smash F5
OBS! Lite snabbt gjort i skolan men inte de bästa bilderna. Hoppas den duger tills jag tiggt av Jonna och Fanny att fota lite snygga bilder på Buddy och mig :D

Jaha?
Detta är troligen någon som inte känner mig och är inte bekväm med att ens skriva sitt namn så jag struntar i att ta denna diskutionen!

Renoverar lite..

Så, ja.. Orkar inte längre se på headern. Allt är jobbigt.. Jag vill inget!

Winnetou

I put my trust in you that you carry me to the very end <3

Vad ska jag säga?

Vad förväntas att jag ska säga? Halva mitt hjärta är tillsalu, ni väljer bort henne..

Jag visste att dagen skulle komma, den dagen då jag skulle säga hejdå. jag hade väntat mig den snart men då föralltid, det hade varit lättare än att se dig åka till ett annat hem eller att se dig kvar. så nära men ändå så långt borta! Jag vill inte detta!! Sluta! Varför händer detta alltid mig av alla jävla människor?


Ja, Steffie ska säljas. ni gissade rätt.. Idag när jag red Buddy så provred dom. Hur jag jag göra? Vad förväntas det av mig att säga? "hejdå!" och le från öra till öra? Jag mår skit!

Hur ska jag kunna se dom i ögonen igen? Om jag inte skulle varit där, skulle hon då sagt till mig när hon var såld? Idag var hon så illa tvungen, hur skulle jag behandlats annars?
NU ÄR DET SLUT! JAG ORKAR INTE MER!

The One and Only Guy For Me

This text is about the one and only for me <3

Dressyr idag och skyndade mig till stallet där han blev avborstad och skydden åkte på sedan bytte jag snabbt stigbyglar och sadlade. Struntade i förbyglen idag och så på med mitt egent och sedan tränsa. Pollen kämpade inget och såret hade läkt fint vid hans öga, gick ut med honom - lite sent. Skrittade på honom framåt en liten stund, lät han sedan trava på lite. Skitstel. Tänkte då att galopp är en mjukgörande gångart så lät honom falla in i galopp istället och läte honom först gå på lite för att få fram honom och sedan försöka sätta ihop honom. I båda varven men han kämpade emot lite som vanligt så lät det va. Skulle helt enkelt koncentrera mig på uppgifterna istället. HAde en reservplan - gummiband. Första grejen var skänkelvikning och för vänster skänkel var bra. Han ställde lätt in sig efter mig och lyssnade super bra, i traven sedan samma sak i just skänkelvikningen men i traven på andra långsidan var han bara lång. Så vi bytte varv och för höger skänkel så bara gled han undan och stretade och ville inte lyssna så efter varje långsida pucklade jag på honom ordentligt! Efter några försök så började han slappna av och gick bara bättre och bättre. Så tillslut avslutade jag övningen och red runt lite på volter. Tänkte på vad Bettan som om just honom, håll honom sysselsatt. Gör inte bara en grej. Så ställde utåt, rakt, inåt, utåt, inåt. Och hela tiden: yttersida, yttersida, yttersida. Och vet ni vad? Han började tugga, sänka och dra ihop halsen, höja ryggen och trampa med bakbenen. Det var bara att driva på. Och så började dom på ett annan övning men jag forsatte att sätta ihop honom i både skritt och trav och efter säkert 15 minuter så startade jag med övningen. Gjorde den några gånger innan vi gick över till arbeta med fattningar.

- I måndags så gick han så klockrent i galoppen och sökte efter det igen men bara ett varv på volten i taget hann jag inte göra mycket på men i både fattningar och avbrott var han balanserad och började jobba direkt när jag krävde eller bad honom om det och sist tog jag några extra varv på volten och han slappnade av och jag fick med mig honom runt höger skänkel utan att han gled iväg utåt.

Han skötte sig utmärkt, både kompis och jag!


Så till er som påstår att era hästar är bäst så vill jag meddela att ni har sååå fel.
Min häst är bäst, min kompis är bäst.Winnetou My-Mate "Buddy" <3<333Sweet :)What are we doing?! ;)


Dessa bilder är tagna av Jonna och hennes stenålders kamera som hon fick igång förra helgen! :)
Besök hennes blogg ---> http://hastsport.webblogg.se


L O S T

När man har stirrat igenom hela Revenge säsong 1, hela Vampire Diaries säsong 3 så finns inget att se på TV så tänkte jag skulle starta med LOST så såg 5 avsnitt igår. De 5 första. Har ju egentligen sett hela första säsongen men det var ju ett bra tag sedan ;) Och eftersom hela serien är slut så tänkte jag droga det dom närmaste veckorna och sedan ger jag mig på True Blood - i think! :D

Första körningen

Första körningen avklarad! Puh!!

Körde med Hanna och tro det eller ej, det gick super bra! Aldrig övat på dragläget och klickade direkt. Det var ju inte så svårt! Backa med deras bilar är också superenkelt, inte som med vår 850 som man måste varva för att den ska börja rulla både fram eller bak ^^,

Men jag har npog aldrig varit så vilse någon gång i hela mitt liv! Vi körde kvarterskörning vid campingen, inne i sölvesborg och så körde vi i Edenryd. Shit asså! Hade ingen aning om var vi var! Det var lite halvotäckt men Hanna tyckte att jag var duktig och att det gått bra!

Imorgon (lördag) har jag min andra med Kickan och måste då öva på att inte "slita" i växelspaken. Deras bilar behöver man bara peta lite på den medan vår får man slita lite i. Speciellt i backen! Usch!
Och att våga trampa på bromsen! ;)

Men nervositeten har släppt över körningen, det gick ju bra! Men jag märker hur svår jag tycker teorin är, bara till att hårdplugga och be till gud att han är nådig vid mitt prov! :)


Stora hopp och svaga ben

Hoppträningen i onsdags gick sådär, Buddy skötte sig bra - mer än bra - men det var jag som klantade mig. Iaf under mer än halva lektionen.

Det var kallt och rätt, jag fick verkligen inte honom mjuk eller följsam och absolut inte fram. Det var som om han bara satta sig emot allt för att komma fram och bjuda. Han böjd till på sockerbitarna men sedan bara dog han så alla hinder vi hoppade (max 65) så bara dog han för mig. Jag mådde inte bra av de, det kändes fel. Jag visste inte hur jag skulle göra och det är svinjobbigt när alla sitter i kafeterian och glor. Usch!

- förra veckan hoppade jag Clever typ 90 eller nått. Utan problem men nu klarade vi inte ens 50?! Skäms!!!!!!!


Men så lyckades jag få fram honom någorludna så vi hoppade kanske runt 75-80 plank, räcken och oxrar. De sista 3 eller 4 sprången vi tog var bra. Men han ville hela riden lägga sig ie tt långt läge så han slapp arbeta. Men i slutet kände jag bjudningen och hur han verkligen hoppade upp sig. Alltså min kompis han harf en bra hopptecknik när han väl anstränger sig och det hänger på mig att få fram det. Samma sak i dressyren, han kan gå skitsnyggtt men allt hänger på mig. Det är något att arbeta med!

Winnetou My-Mate
f. 2001
? [söker efter rasdefinitionen i hans pass på danska]
E. Manitou //pinto (mor danskt varmblod/far pinto)//
U. Molina //varmblodiga travare//
UE. Arnie's Victory (kört in över 1 000 000 sek) - e. Arnie Almahurst (haha - kändisar jue!!)

Check it out!

I paketen fanns dessa snyggingarna ;D
Och så svängde jag inom Team Sportia när ändå diskmaskinen gick :)


Dom hade inga gröna joggingbyxor så det fick bli de blå, snygga ändå :D
- nya vattenflaskan är grym!!


Jag är en vattenflaske-människa. Detta modellen på flaska har jag haft i grått-vitt, svart, rött, rött (igen) och så nu i grönt. Har även haft 2 blå, 1 grön, 1 svart i andra modeller.Kan även vara en Team Sportia-nörd då detta är mitt 6e par jag köper, har även haft deras idrottsbag i 5 olika färger, svart 2 gånger. Har säkert 11 tröjor med deras logga på i garderoben och äger 4 fotbollsstrumpor och mer ä halva min strumplåda är full av vita, svarta och frå strumpor från TS ;D