HAPPY NEW YEAR! YEAH!

YAY! Äntligen nytt år, vad ska man planera detta året?

En sak jag hoppas är att detta året ska bli fritt från hästdöd. 2009 och 2010 har varit hemskt. Alla mina älsklingar har dött eller blivit sålda. Varför har jag alltid sån otur med hästar men sedan får man se de li6te som; Det kanske var meningen? Men att dom sålde hästen men död? Men å andra sidan kanske det var bra för mig med lite omväxling.. Men det gör fortfarande ont!

Ett litet löfte är kanske att gå ner i vikt? Iaf till vi ska till Miami :) Så man kan visa sig i lite finkläder :)


Baravena <3

Här är en bild jag nyss scannade in på mej o min förra foderhäst Baravena från sommaren 2008.


Foto: Mamma

Mer info om henne kommer!

Varför skriker han på mig?!

Mamma var super duper snäll idag och hade köpt en Canon skrivare till mig där scanner också fanns. Sedan köpte hon lite annat också som jag behöver och självklart fattar jag att de är till min födelsedag men eftersom jag kanske vill ha den nu på lovet så intallerade jag den nyss. Pappa fick ju reda på de och kom hit o bara började skrika på mig. Att hans skriver är den bästa. Jag har testat att skriva ut på RIKTIGT o äkta fotopapper men då fan heller. Tar 20 min + att färgen flyter ihop innan bilden kommer ut. Skrivaren har vi haft sedan vi flyttade in. Det är 11 år sedan! Den är mer än 11 år!!!
     Men när jag får en ny dator ska den flytta in på mitt rum och så ska jag låsa dörren så han slipper se det. Jag kan tom betala mamma för den om man är så orolig över pengarna!

Är så trött på detta nu, kan inte någon ta mig härifrån?
     Tack gode gud för att jag har stallet som en tillflyktsort. Tack gode gud för Sam.

Här är skrivaren:

Lite Pic's

Lite ovisat material från när vi klädde granen!

Bilderna är helt oredigerade! Endast storleken är ändrad!


Favoritbilden:


Weird Dream

Jag hade en sån kontigt dröm inatt att jag faktids trodde den var san. Helt sjukt!

Jag drömmde att vi var iväg på nått motell och att jag råkat slänga den nya mobilen i golvet. Och att skärmen sprack och hade panik. Pappa var så arg och helvetet bröt loss för försäkringen hade inte börjat gälla. Helt sjukt!

Så idag när jag vaknade tog jag tag i mobilen direkt. Fy fan säger jag bara! Usch!
Så rotade fram hela lådan med massa olika skydd till skärmar osv som pappa hade o satte genast på en sån. Jag har varit så rädd att jag skullat tappa den. Det gjorde jag ju med den förra HELA TIDEN! Jag har inte tappat denna ny än, *Peppa, Peppa, Ta i trä* eller repa den! *Peppa, Peppa, Ta i trä*

Föresten, för er som inte vet så fick jag en Sony Ericsson Xperia x10 Mini Pro:


Btw, Dagens låt: Mikrofånkåt med September


Sam Samenhof Samson Sam

Sam är nu "min" tills vi början skolan igen.
Birgitta ringde o sa att hon blivit sjukskriven längre och frågade om jag vill ha Sam tills vi började skolan. Självklart sa jag ju JAAA! :DJulklappar

Ska bara slänga in lite saker jag fick..

Ny mobil (efterlängtad=
OLA's skiva <3
Klocka
Kockrock

och mycket mer men får inte berätta det för pappa för han tror att jag bli mobbad is kolan eller nått för att folk är avensjuka på vad jag fick. Så jag ska inte tala om att jag fick ett Wii eller serieboxar ;) Ops.. xD

Julbasar

Jag har hört en del skit om våran julbasar, och då att dom personerna har sagt det till andra..

Jag är så jäkla trött på det, har man klagomål eller saker man vill få sagt säg till oss i Bokeslätts ungdomssektion DIREKT! Skriv de inte i sms, på msn, i bloggar, på bdb eller facebook eller vad man nu använder till andra utan kom och säg det till oss!

Men om man nu klagar på allt finns det ju massor av dörrar i ridhuset. Man måste inte stanna, man måste inte ens åka dit.
Men försök fixa det själva, det är inte så lätt. Är rätt så sugen på att bara skita i det nästa år. Det är ju inte roligt om alla ska gå runt o snacka massa skit om julbasaren bakom våra ryggar. Alla har ju rätt att säga vad de tycker man var iaf lite rakryggade och kom med kritiken till oss!

Och hörrni, det gäller att ha förväntningar som passar tillfället. Det är en julbasar på en ridskola! Det är ingen fancy klinic på Flyinge!

Tror nog att majoriteten tyckte de var bra, det var ganska bra med tjohanden! Visst sedan kan jag hålla med om att hundarna drog ut på de lite men det gör ju alla hästtävlingar också! Det är bara att acceptera. Alla står o klagar för att det tar för lång tid medan vi i BUS är skitglada att det har kommit så mycket folk som vill delta! :)

Julafton i sikte

Nu är julafton i sikte, IMORGON! :D Haha..

Sitter här o skriver lite i woooord o bloggen, o lyssnar på:

Fråga mig inte varför just Sean Banan, det fick bli han på Spotify ;) Ett bra "dunk" i den xD

Imorgon!

Fasiken va skönt, slutar imorgon.. Häääärligt! :D

Fjortisfylla?!

Klockren


30 dagar?

Många som gör de där 30dagars intoduktion. Om en själv osv..

Funderar på att också göra de.. Men självklart annan blogg samtidigt! Får ju då skapa en egen kategori så att man även kan gå tillbaka o titta :)


Vad sägs?
      Skulle de vara roligt att få reda på lite såna saker om moi?

Här är "listan":
Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Vad bjuder jag på för mat?
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Om det här vore min sista dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick som förändrade allt
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Mitt favoritplagg
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Vardagslyx
Dag 14 – Självporträtt
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Mina förebilder
Dag 21 – Mina dåliga sidor
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Hur  muntrar jag upp mina vänner?
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Det här är jag bra på
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Det här ska jag bli när jag blir stor
Dag 30 – Min stora kärlek

Robinson 2010

Redan sedan första början var det 2 stycken i Robinson som jag fastnade för, som jag ville skulle vinna. Man såg de på dom från första början och de var Erik Svedberg och Daniel Sjökvist!

Jag blev så jäkla sur när Daniel åkte ut men som tur väl va hamnade han på flotten. Dock snubblade han på mållinjen till att komma tillbaka o få kämpa om titeln Robinson 2010!

Men den som vann var också en värdig vinnare: ERIK!!Vinnaren Erik


Daniel


Enligt Erik själv så ville han möte Daniel i finalen man då hade han förlorat! ;)

Det hemskaste med Robinson är att se hur alla bara sjunker i vikt. Dom blir ju sjukt smala och lite lääääskiga.
Erik o Daniel syntes de på om man kolla på bilder från början. Men Helene (2an) såg ju hemsk ut. Hon var verkligen bara skinn o ben. Men det kan bero på att hon, Maggan o Ozan satt i "buren".

Ääääälskar man TVen så gör man.. :D

Sam Sam Sam Sam Sam Sam

Mamma fick skjutsa mig in till Sbg igår för lite träning med Sam. Vi skulle ha en liten bana med lite hinder o lite bommar o koner. Jag blev lite orolig över hindren men dom var små och så, det var lugnt men när vi började hoppa fram lite höjde ju Bettan planket o lite så. Sam fattade att vi skulle skutta över hindret och blev helt överexalterad. Haha, han bara ville, ville.. Men dte var inte så att han hoppade jätte stort utan han skuttade mjukt över och lyssnade på mig. Det var därför enkelt att ge eftergift. Han var superduktig! Sedan då banan.. Det var galoppfattningarna som oroade mig lite men det var ingen fara. Första galoppfatttningen i högergalopp kom lite sent men det var för att jag vill få ut honom på ett böjt spår och inte ta så mycket stöd mot väggen. Han lyssnade fint vid alla avbrott och ökningar. Han tog rev dock plankan med bakbenen denna gången men det gjorde inget för han tog dom andra 2 hindren fint :)
Sedan va de galoppbommar o där gick han fint sedan stod han lugnt still medan jag tog scollan från hinderstödet och satte den på den andra :)

Sam är en reggad Pinto, han är brunskäck och född 2001.
Han kan gå i alla gångarter och lär sig varje gång man rider honom.
Han rids med både västernsadel och vanlig. Han rids ju med västernträns ovs. Han reds innan med ett 3 delat bett av skarp modell men nu har han ett rakt gummibett som jag tror han gillar.
Och vet ni vad? Hoppa kan han också! :) Han har en mjuk o fin stil att hoppa.
Han gör alltid så gott han kan, i ALLA lägen!

Kan man göra något annat än att älska denna hästen?


Skooolan

Sitter hääääär istället frö lektion ;) Daniel Andersson har betygsnack med oss så vi slappar! Lyssnar på dunka-dunka, grymt! Har ju då Robin på min vänstersida o Sammy på höger.. Båda är lika galna ;)

Snart är det nog min tur, förhoppningsvis! :)

Gott Nytt Jul

Nu är det snart jul o de firar vi med Sean Banan :D


E M M A

Kollade igenom bilderna från bunnen och sedan tog jag någon på Emma eftersom hon länkar till mig så måste ju jag länka till henne :DEmma Lindahl - The One And Only

Här är hennes och Oliva Swenson's blogg: http://Egogirlz.blogg.se


Nu jävlar smäller det!

VIKTIGT! KICKA O LÄS DETTA:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8280834.ab


Det är fan helt jäkla sjukt, ska man verkligen inte kunna ta fram datorn och tex söka på tex google utan att det sparas? Va fan?! Räcker de inte med de tyi underrättelsetjänsten har? Att dom kan kolla på speciella personer? Som dom har intresse för..?
Men om dom kan se info, borde man inte kunna se deras? Varför ska dom vara hemliga och inte vi?
Kan inte dom lägga ut sina servrar på nätet så att ALLA i hela Sverige kan se? Var ska nu inte varje människa i Sverige ha rätt till ett privatliv på internet? Dom kan sitta o se att jag skriver detta.. Dom ska kunna se vad man skriver i ett sms! WTF?! Är inte de att inkräkta på ens privatliv?!
"Elof" - Victor, säger dessutom att dom bryter m
ot 2 delar i EU konventionen!

Det ska röstan igenom imorgon (torsdag) eller nästa torsdag!


Oaktiv

Jag vet, jag vet

Men datorn är ju sönder!

Bilder kommer + att jag ska skriva om min sista hoppträning, red Dex då Clever hade gått så mycket!
Tänk de, Dex..
Var ju helförberedd att ha omhoppningsgalopp på den lilla "ponnyn" Clever med så blev det stora Dex istället han kan varken omhoppningsgalopp eller ponnygalopp.. Hmm..

Mitt hår

Jag funderar på vad jag ska göra med mitt hår. Jag har ju haft de kort sedan 8an men funderar starkt på att låta det växa ut och eftersom jag har så tjockt hår kanske jag ska klippa upp det så att det blir enklare att platta och fixa!

Här är en bild jag tog nästan nyss:

Bilden är btw tagen med mitt nya objektiv.
Canon 50mm EF f/1.8 ll


Här är en bild från 2008 när jag har fönat mitt hår:Det finns en posetiv sak med denna stora datorn, alla snygga textstilar i PS. Älskar denna jag har skrivit på bilderna med nu.. Fick ju aldrig fingrarna ur röven att ladda ner lite andra på den bärbara!

Skitdator

Nu är tydatorn sönder igen

Den funkar att starta o så men efter typ 3 minuter så hänger sig hela skiten! Inget funkar! Förutom att röra musen men annars så funkar inget. Blir helt störd!

Är dock sjukt glad att alla bilder och allt ligger på den externa hårddisken. Det finns dock 2 saker som inte gör de. All min nya musik och så mappen BUS. Där alla protokoll från BUS möterna ligger. Men jag misstänkar att hårddisken inte har kraschat utan att den bara behöver en liten paus och kanske vädras lite? Får tigga till mig att pappa ska ringa Ingemar o fråga om han kan ta en titt på den.. Behöver ju en dator. Har inget på denna stor, inte ens Spotify funkar då virusprogrammet blockar det totallt! Blir så jäkla sur på dessa datorer!

10 December 2010

10 december 2010.. 1 år sedan 10 december 2009..

Det var en hemskt torsdag, hemsk! Även dagarna innan hade jag lipat och dagarna efter lipade jag. Jag visste inte hur jag skulle göra med allt. Jag hade anklagat mig själv för detta, anklagat alla andra som rört vid honom men mest mig själv. Detta var då 2a hästen som dog, jag var ovetande att det skulle bli en 3e en kort tid efter och sedan efter det en 4e som försvann för mig..

Ett datum som föralltid kommer att sitta inbränt i mitt huvud, 10 december..
Den dag då en av dom vackraste hästarna på jorden tog sitt sista andetag, då en av dom bästa fick lämna denna jord.

Enligt mitt horoskåp (stavas?) så skulle den 10/12 vara min lyckodag. Jag slängde genast den tidningen..
Men nu har jag funderat, detta är en bra dag på sätt och vis. Jag hade varit säker på min sak, jag skulle inte kunna komma över detta på ett helt år men det gjorde jag. Jag har accepterat att han inte finns här och kan se tillbaka på våran tid tillsammans och le. Vi fick en bra tid tillsammans.. Så kommer det att säga något som att det bara var från Maj till September. Ja, jag red honom första gången i Maj tror jag och sista i september. Men all ledig tid då jag var i stallet under perioden Maj - December så var jag inne hos honom MINST en gång. Jag tog ut och ryktade honom innan mina lektioner vilket oftast betydde att jag kom försent men det var något jag struntade i.. Bara jag fick röra vid honom..

Det är hemskt på de sättet, hur man fäster sig vid ett djur. Jag har aldrig i hela mitt 17 åriga liv varit med om en sån kemi direkt. Det var som kärlek vid första ögonkastet eller ja, första steget. Jag hade ju hört massa skräckhistorier om honom, hur han var och så och jag tackar än en gång Frida Åkesson (namnet är länkat till hennes blogg) som fick mig att rida honom första gången och efter de så sa alla att vi klickade. Vilket jag kände.. Jag tror att jag var rädd när jag satt upp men självsäker när jag satt av. Så fortsatte det, jag älskade att sitta på hans rygg. Känna hans luftiga steg och bara få njuta av att släppa ivag honom så han fick sträcka ut..

Jag kan inte sitta och skriva en fin text som förra året, jag skulle kunna repetera den för allt sitter kvar i mitt huvud men jag känner mig så tom att jag bara kan fumla i mörker efter en vacker text.

Men en sak kan jag upprepa, jag vet att han har det bra och tyck ni detta är roligt och att jag är knäpp men jag kan nästan se honom. Se hur han galopperar fritt över dom gröna ängarna. Om jag sluter ögonen och slappnar av, tänker på honom så ser jag honom framför mig. Hur hans muskler spelar under den vackra och gyllenbruna pälsen. Hur hans välformade öron pekar framåt och han svävar fram, fri från alla låsningar. Sedan efter ett tag ser jag dom andra 2 veckra hästarna. På hans högre sida galopperar Sanett, den vita lilla söta ponnyn och på hans vänstra galopperar Pauline, den bruna hästan med ett hjärta av guld. Även dom är fria från sina bevär och trygga..

Fan va jag älskar dom, alla 3. Varför får just dom BÄSTA försvinna från våra sidor..

Sanett *25-5-1980 - †18-8-2009
Mister Bogart *23-6-1996 - †10-12-2009
Pauline *15-2-1964 - †8-4-2010

Här är inlägget från den 10 december 2009; http://hkmama.blogg.se/2009/december/mister-bogart-3.html


Här är bilden jag gjorde förra året. Den är inte perfekt, har mycket fel men hade bara arbetat några månader i Ps.