Stockholms skärgård

 
 


Tagna med Canon EOS 7D + 18-135mm

Shiny

Min glänsande bricka jag fått att ha på kockrocken :)

Natursköna Sandhamn

Under min vilsna tur knäppte jag några fina foton, va tycker ni? ;)

Tagna med Canon EOS 7D + 18-135mm
 
 
 
 

Älskar denna sista :)

Vilse på Sandhamn

Gått och vilsat omkring på Sandhamn, jag och min kamera men sen visade sig att jag bara gått runt halva ön ;) haha, typiskt mig! hahaha

Nya förhoppningar

Jag har sökt runt en del på blocket och på hästnet och mejlat 2 personer om lite hästar, när jag kommer hem i maj står jag utan häst igen.
 
Det är något jag inte skrivit ut i bloggen för jag ville vänta till jag kom hem eller ja, tills de var dags efter sommaren men Scarlet som jag ridit har ni kunnat läsa ar varit oren och halt vissa dagar.
Detta beror på en skada hon fått, troligtvis genom att ha halkat omkull i hagen på isen, och hon har slitit av ett ligament i ryggen men mår bra och har inte ont när det ej är tryck på ryggen. Det är därför det märks när jag rider henne och inte när vi springer med henne, därför markerade hon lite vid longeringen för jag hade en gjord på henne då. Och Sara, som äger henne och fött upp henne, har tagit det enorma beslutet att Scarlet ska få sin sista sommar nu 2013 och att hon sedan ska få somna in, det är nämligen en tuff behandling och en lååååång tid innan hon, om hon någonsin, blir bra. Detta är något som Sara inte vill gå igenom med sin häst och väljer därför att låta hennes häst somna in. Detta är ett beslut jag står 100% bakom och jag tror nog faktiskt att det är samma beslut som jag tagit, tro det eller ej så ser jag hur mycket Sara älskar Scarlet och att hon bara vill ge henne ett sista bra avslut istället för att hon kanske får mer ont senare..

Men tillbaka till saken...

Jag har mejat 2 personer, den ena svarade idag och jag skulle beskriva mig själv och erfarenheter av hästhantering och jäkla va svårt det är att skriva bra saker om sig själv. Tänkte också om jag hade en häst som jag behövde hjälp med, vad skulle jag vilja veta? Jätte svårt, har svårt att skriva CV och liknande också xD höhö
 
Jag hoppas på detta, ska försöka ha lite hästhantering när jag kommer hem, är jag kvar i sölvesborg efter sommaren får jag väl börja rida i olofström eller kristianstad (dock svindyrt). BTW. from den 9/4 är jag Snapphaneryttare ;) Något jag aldrig trodde på själv men nu är jag medlem i Snapphanarnas Ryttarförening och bara fått positiv respons.


Och bortvillad igen;

Men om du/ni känner någon som behöver lite hjälp med sin häst så ta hojta gärna till :) Behöver inte vara någon fulltränad tävlingshäst eller jätte välutbildad dressyrhäst som är redo för start i LA. Det kan vara den där hästen som bara behöver sättas igång eller rastas några dagar i veckan, sen hade de ju varit kul att kunna träna seriöst men insett att ibland får man lägga det på hyllan och bara ha kul med hästen :)

vågar inte publicera...

Skrev nyss ett väldigt negativt inlägg om Sandhamn och hur det är att bo med sina arbetskamrater och varför det är så att jag inte trivs ibland. Men så vågade jag inte publicera, jag ska sluta klaga och skriva ut på min blogg, allt är inte alltid så bra att skriva ut om.

Bli mer seriös xD haha

7 hästar, 7 pelare, 7 änglar <3

Saknar att rida så mycket och jag tänkte visa er några av de hästar som jag anser är mina stödpelare genom de 10 åren jag har ridigt, dessa 7 hästarna har bevisat att allt händer av en anledning och dykt upp i mitt liv lagom för att forma den jag är idag så jag vill bara säga tack <3 tack mina änglar <3Baravena, du är min första riktiga ridkänsla, den första hästen jag kunde arbeta och forma som jag ville <3

Clements, du fyllde upp tomheten i mitt hjärta och byggde upp mig att stå emot allt <3

Missouri, du tog mig till toppen för att kasta mig rakt ner till botten igen för att få mig att jobba för det jag tror på <3

Mr Bogart, ord kan inte beskriva vad du gjort för mig. Du var ALLT DE DÄR.... <3

Onkel Sam, min egen skyddsängel - tack för jag fick låna dig från himmlen de året vi fick tillsammans <3 RIP

Winnetou My-Mate, aldrig har jag fått slita så hårt för att lyckas, och vi avslutade på TOPP! Tack <3

Cloghonan Colin Hill,  genom varje ridpass bevisade du att jag klarar av de svåraste uppgifterna <3
 
 

Ett annat namn som jag aldrig glömmer är Sanett (RIP), men just i min ridning påverkade hon inget, hon påverkade resten av mitt liv <3

Jag sköter mig

Frågade Azad (kökschef kan man kanske kalla honom, han som skriver på alla mina papper) om hur det gick för mig och han sa att han tyckte det gick jätte bra och att han tyckte om mig.

Det besvarar alla mina farhågor om att jag frågar en extra gång och att jag inte behöver vara så orolig bara för att jag inte kan en viss maträtt eller ett visst sätt de gör på. en helg som började strålande och som slutade i katastrof har totalt lyfts upp av detta. Kommer sväva på moln tills jag får en tillrättelse xD hihi 

sandhamns-dieten

När jag jag skulle käka lunch idag på restaurangen kunde jag knappt käka en portion av de extremt goda torsken som jag lagat (stolt) och jag tror så här:


Vi får gå ner och käka i personalmatsalen även om vi är lediga och det är soft för problemet är inte på vägen dit, det är nerförsbacke, problemet är på vägen tillbaka upp sen för en backe de kallar "djävuls-backen" orginellt, jag vet.
Men för att då istället pallra mig ner och sen upp äter jag knäckebröd och jag tror att jag faktiskt har krympt mig magsäck eller lärt mig att jag inte behöver vräka i mig mat. För ibland när jag bara käkat en portion mår jag så illa och vill bara spy upp det så när jag anländer hem om 3,5 vecka tror jag att jag väger något eller (några) kilo lättare än när jag åkte. Har dock kompenserat det med att ha mer packning med mig ner än vad jag hade när jag kom upp! :)Nästa veckas schema är en dröm kan jag tala om:
Mån: ledig
Tis: 15-23
Ons: ledig
Tors: 15-23
Fre: 15-23
Lör: 15-23
Sön: ledig

Sovmorgon varje morgon! Och så kan man ta sig några glas på lördagen, gött! :D Bästa schemat hittils!

la-la-la-la

fan va de är trååååkigt när alla andra jobbar och jag sitter själv :S Bläää... Nej, nu får jag rycka upp mig och sätta på en film eller nått.
Det är de man gör i Sandhamn när det är dåligt väder, alla andra jobbar och det är då allmänt dött. Man käkar godis och tittar på film. Plockade ihop massa filmer från Sammy som jag aldrig sett och bockar av dem nu, en efter en, även ifall de suger. Tänker dock hela tiden att jag måste spara några till jag ska resa hem och då början jag få ångest över att åka hem. Hur ska allt få plats? Hur ska jag få hem alla grejer? Kommer jag hinna med mina tåg? Hur fan ska jag ta mig från slussen till t-centralen? Ska jag igenom tunnelbanan med all packning? Vill ha min bil <3

Ska skälla på tangent N också som gör att jag måste skriva om meningarna med N i varje gång då tangenten är helt seg. Hade behövt en ny dator egentligen, denna är 2,5 år gammal och de är det längsta jag någonsin haft en dator som hållt.

Nytt schema för nästa vecka

Måndag: ledig
Tisdag: ledig
Onsdag: 9-16
Torsdag: 15-23
Fredag: 15-23
Lördag: 15-23
Söndag: 15-23

Älskar såna veckor när jag får lite ledigt och sen får sovmorgon nästan varje dag!!! GÖTT!! :D

inte mkt bilder

jag märkte nu att jag inte lagt ut mkt bilder på sistone och tänkte göra det här upp i Stockholm men tror ni inte att bag glömde sladden till den externa hårddisken? tur att mamma och pappa kommer upp i helgen med den och allt annat skit jag glömt ;)


klockan är 03.27 och jag kan inte sova för här sjukt ont i magen. är nog mitt IBS som strular, hatar den jävla sjukdomen!
(de har jag kanske inte skrivit ut här? när jag var på dus konferens under 3 dagar utanför Stockholm i september 2012 fick jag allergisk reaktion båda dagarna på frukosten så jag testade mig mot allt, inkl pälsdjur. ej allergisk - förutom jordgubbarna jag reagerar på. så doktorn sa IBS och det betyder att jag har känslig mage och tarmar och vi har kommit på att det är laktos som är mitt gift! men ett undantag finns, jag äter smör som går bra ibland men skånemejeriets lätt-lantmjölk går utmärkt att dricka!)

men söndag och måndag var jag ledig, tisdags jobbade jag lunch och idag (igår) va jag ledig.

torsdag: 15-23
fredag: 9-16
lördag: 15-23
söndag: 15-23

hard work work work
Dagarna som gått

DAG 1
Dag 1 på mitt äventyr i Stockholm var i tisdags och klockan 07.58 rullade tåget ner mot Hässleholm och knappa 60 minuter senare satt jag på SJ’s x2000 upp till Stockholm.
Tågresan med x2000 gick hur bra som helst, käkade macka och satte igång Generation Kill som jag fick hem förra veckan. Fick ett specialerbjudande från CDON när jag köpte 6 böcker så slog till och köpte DVD serien så jag äntligen kan se den i bra kvalité.
Men hann sova lite också inte det blev av på T-centralen i Stockholm och irra sig ut till taxin som körde mig till slussen och en sak ska jag säga er. Slussen i Stockholm är en mest onödigaste och förvirrande grejen vi har i detta landet! Och personalen som jobbar på detta stället, FY FAN!! BUU för dem! Usch! Men det fanns en som hjälpte mig och jag köpte ett SL-acess och kom på min buss och med färjan ut till vackra Sandhamn. Blev visad lite i restaurangen och sen käkade jag innan vi gick upp till huset. Jag bor med 3 killar, kockar, vid namn Peter, Amuday och ”Pivo”, det är ett rätt nybyggt hus med 3 sovrum på övervåningen så är det 1 sovrum nere där jag bor och så är det öppenplanlösning kök/vardagsrum. Jävligt mysigt om det inte skulle vara för hur förfallna de är och hur allt börjar falla sönder, i mitt rum är det fruktansvärt. Tapeterna är sprckna i varje hörna och det är stora mörka märken efter typ sängarna och ja, ostädat va det. Låg massa skit överallt! Men jag lyckades bädda och packa upp så var det bara att lägga sig.


DAG2
Dag 2 innebar köksjobb och upp va det iaf tidigt och vidare till seglarrestaurangen!
Jobbade 9-16.


DAG3
Jobb 15-23
Första kvällsjobbet, stod mycket i Kallköket ”kallis” och det var kul, jobba med iaf förrätterna var roligt :)

DAG4
Jobb 15-23
Gjorde stroganoff och helt plötsligt hade jag ansvar för rödningen och risotton på varmrättsmenyn, det är inte illa pinkat för 2a kvällsservicen! Sen avslutade jag i kallis med att plocka iordning och slutade 20 i 12. Nu sitter jag här och tittar på filmen Lawless och blir hela tiden förundrad hur hembrännarna betedde sig i USA förr. Shia LeBeuf (stavning?!) är med i den och är helt OK, tack vare honom faktiskt!

Imorgon (söndag) och på måndag är jag ledig för restaurangen är stängd på måndag!

 

 

Detta är veckan som gått i snabb redovisning! Bilder kommer imorgon samt schema inför nästa vecka!


nystart

Hej alla glada, under morgondagen kommer en renovering av min blogg ske!

Det är nu vår, april månad, och snön ska egentligen bara försvinna nu tycker jag men det är också såhär att idag är det lördag, lördagen den 13 april, och jag har varit Stockholmsbo i 5 dagar, jag har varit på min praktikplats i 3 och 4e dagen är idag. Jobbar kväll idag så börjar vid 15 och slutar runt 23.

Men här på bloggen ska de bli lite pic’s från min praktikplats och fina ön Sandhamn som jag är på, jag ska vara bosatt här upp i 6 veckor, alltså till den 19 maj.

 

För er som ej vet det:
Praktikplats: Seglarrestaurangen, Sandhamn
Som: Kock
Längd: 6 veckor
Bostad: i ett av 4 rum, tillsammans med 3 killar
Status: På topp! :D


Dålig uppdatering

Jag veeeeet!

Men om min hemliga påsklovsvecka kommer komma senare när jag kommer hem från Stockholm! :D


Förlåt igen men nu ska de uppdateras! :)