Westenhäst

Länge sedan lille Sam hade på sig den sadeln och det kändes lite jobbigt i början.. Haha :) Fina Sam <3




Fick en ide när jag var te och red, Sam är ju utbildad westen så eftersom alla heter; "från travare till ridhäst" kan väl min blogg typ heta: "Från westernhäst till hoppstjärna"
Erkänn, de är snyggt! Haha :D


Jag och Onkel Sam var ute en timme, 2 rundor i skogen då Vicki hängde med ut en runda till. Så med lite bocksprång och skratt överlevde vi en hel timme i skogen med westernsadeln :) Haha, underbara lilla söta gosse :D Fan va jag älskar den underbart fina hästen.

Har även snackat memd Birgitta om var han kommer ifrån och han är från en toppstjärna inom western. Han är en skånepåg efter då en topphingst med rankning inom världsklasserna. De ni! Han har snygg stamtavla också ;P

Kommer mer mer info när jag grävt djupare - ska även rota runt i Steffies förslutna då jag blev chockad över den ras hon är! Återkommer till de..

(Imorgon blir de Karlskrona med hästapollarna, lilla transporten så blir typ.. Bara Peggy och Classic, tror jag..

Nu ska jag kolla på Jurassic Park 3 - Den har man ju inte alls sett miljoner gånger.. Haha! Funderar på att kanske ta ner alla filmerna och köra ett marathon med dom?)

Shopping

Var i K-stad idag och en runda på Stable Store och köpte nya handskar och sedan på Eko för lite annat skit!
Det blev då en sött anteckningsblock på svampbob och en typ rivjärn. Fast ett sånt litet för typ vitlök elle liknande. Massa sån smått skit men de mest lyckade köpen idag är;


3st A4 ramar och 4st 13x18cm


Bonniers Trafikskola 2011 - PC spel



Nya Roeckl handskar - GRÅ

Valborg

Valborg spenderas hemma med "Virus i Bataljongen" på TV4 och filningen pnågra arbete på datan :/

Men men.. Kanske tar en runda med moppen senare.. Vet ej!

förläsningsskit!

Sitter och irriterar mig på kvinnan som står där framme och skriker. Det ska föreställa föreläsning men har så jävla ont i huvudet att jag bara vill dö.

Hon tjatar om att man inte ska ta åt sig saker. Visst hon har en poäng men va fan?! Klart som fan man tar åt sig när någon kallar dig HORA även om de är handikappade eller annat skit. Man tar åt sig!

Jag vill hem, min nacke gör ont, mitt huvud gör ont, jag vill hem :'o

"Jag går upp på en plattform av tacksamhet" whatafuck? Jag vill hem! Hem! Hem!

Just nu spelar hon 'the Climb' med Miley skithögt och försöker sedan skrika högre!

Hon står där framme och predikar, undra om hon någon gång blivit tryckt eller mobbat. Utsatt eller bara ville hjälpa de stackars människorna! Jag har fan blivit mobbad sedan jag började förskolan. Det upphörde någon kort tid i Hörvik, sedan Mjällby och nu är jag äntligen fri från det. Jag tror säkert dom snackar skit o m mig men om jag inte hör det så vet jag de inte..
Hon tjatar om förlåtelse,

Sluthackat på Ulla, ni vet var jag står i detta.. Usch! Nu kom ännu en Miley Cirus låt. Det skär i öronen..

Bilkörning

Precis kört lite bil, från svarta led i Sölvesborg :) Gick superbra. Ett motorstopp ute vid Snappis där vid stoppskylten. För dålig gas..

Kör mycket bättre med mamma då pappa bara sitter tyst och gör mig nervös. Men han har också mycket koll på om jag tittar i bakspeglarna - om jag släpper kopplingen riktigt - blinkar. Han har verkligen koll på ALLT!

Men men, gick superfint idag. Mamma ville jag inte ens skulle köra 70 men de har jag kört innan så på 80 vägen körde jag 80. Precis som de ska vara.. ;)

Nu blir de dax att fila på ostarbetet!

Onkel Sam

Jo, förresten.

Igår hoppade Birgitta Sam på pay and jumpen och han hoppade av lite tidigt på vissa hinder. Något vi får träna på, inte att han ska gå nära men våga även om man inte kommer i full galopp. Men de var felfria och han är duktig, Samson.

Fick också reda på vad Sam verkligen heter: Onkel Sam. Gulligt va? Sam gossen heter Onkel Sam ;)
Ridigt de hästarna i snart ett år och Birgitta har inte sagt något. Får ta och fråga om hans föräldrar.
Jag är sån, vill veta allt om hästarna jag rider. Sån är jag ;)

270411 - Onsdag

Efter de snurriga schemaändringarna bar det hemåt och fick ett sms från Bettan på lunchen där hon frågade om jag knde hjälpa till på pay and jumpen idag så jags a ja och klockan 4 stod jag på Boke. Ännu en gång stod jag på framridning/framhoppning och vet ni vad. Hatar att stå där!
När det är klubbhoppning/pay and jump så hoppar massa ryttar typ 2 hästar i samma klass och det fucks up the system! Att man måste hålla plats till dom på framhoppningen. Men visst, när jag väl har koll så funkar allt utmärkt! Tro mig! Men så måste jag ha alla startlistor. Uppdaterade och så vidare.. Men så fick jag typ bara en i taget, och så vägrade typ de at hjälpa mig. Det är då fan!
     Så jag fick lämna ifrån mig allt ansvar för att springa upp, hämta en startlista och springa ner igen och hade nada koll. Asså, hallo! Vadå snurrig? Idag var det hemskt för alla bytte hästar nästan och det var massor av folk som inte var där.. Helförvirrat! Blev helt knäpp på de asså!

Men sen när de var slut och jag pratade med Malin och de andra efteråt så frågade hon om jag hade koll på framridning/framhoppning och ja, så sa hon att det var bra gjort och att det varit ordning. Nöjd är jag iaf om jag får beröm! :)

Sedan var de hem - tänkte äta på Lasses men mamma hade köttfärslimpa, potatis och sås från Susanne Södergren som jag käkade. Mums.. :D

Efter det kom Gustav och vi skulle skruva ihop de sista på moppen och vet ni vad, fixade nästan de mesta själv. Han fixade så att allt såg satt rätt så jag är supernöjd. Körde runt kvarteret och den jävla moppen har nog aldrig gått så tyst och rent sedan vi köpte den. Den gick så ibörjan..

En bild från igår när vi hängt upp den i taket och locka bort lite skit som ni ser ;P




Nu ska jag glo på "Hostel 2" och sedan blir de nog duscha o soooova :)

Jobbigt schema

Dom skiftar om massa lektioner denna veckan, hel förvirrande. Istället för svenska har vi nu Annika inför prove nästa vecka. Sedan ska vi ha livsmedelskunskap istället för Annika då den lektionen går bort på fredag för då ska vi ha föreläsing i 2 timmar sedan matte å sedan idrott.. Och då har vi haft förläsning om typ idrott? Kontigt!
Gillar de inte alls när de grejar med schemat!

Sam

Älskade älskade Sam <3 Var bara tvungen att skriva att jag älskar den hästen. Han är så underbar i alla lägen, även när jag blir arg och sur på honom vilket inte har hänt så mycket. Någon gång så blev jag skitarg på honom. Men egentligen var de ej hans fel. Han är inte riktigt fullt utbildad och fram/bakdelsvändningar är ju inte hans starka sida och jag blir alltid sur på honom när vi rider de på träningen. Han är ju också lite stel, lilla gossen :)

Här är en stel bild från förra måndagen. Igga min min och titta på fina Sam.
Var typ en av de få bra galoppbilderna. Har några räjsbilder och massa i typ trav.
Men han var stel, lite springig och undvek allt arbete så det blev ett kort pass så Mathilda fick skitta honom lite :)


Vet att mina armar är lite låsta men testa att rida honom när han bara försöker slippa undan arbetet genom att öka och här är en bild när han precis vill öka på långsidan men titta va snygg han är i sin fläckiga kostym :D

Hemma igen!

Sitter här och tittar på AFV - Grymaste på TV just nu ;P Haha!

Som jag trodde skulle vi typ ha prov idag - blev en lagtävling i köket och jag jobbade med Ronja, Isabella och Frida P. Jag gjorde räksoppa till förrätt, Bella och Ronja gjorde benfri kotlettrad, klyftpotatis och sparris med en grönpepparsås och till efterrätt gjorde Frida en fruktsallad med vaniljgrädde till.
Vi vann tyvärr inget men jag är super nöjd då jag fick grymt mycket beröm för min soppa. Först n'r vi var där inne och sedan när vi var alla samlade. Jag skiter väl i ifall vi vinner bara jag fick lite beröm :D

Har sedan haft fläta idag - ja ni hörde rätt! Har inte haft den på evigheter och nu när mitt hår börjar komma tillbaka så blev det faktids en fläta ;P


Äntligen!

Äntligen sitter jag på bussen, där den rullar fram på lister.. Får jag föresten såga äntligen? Men mitt lov har varit ett virrevarv av massa skit. Mamma och pappa stack till tyskland i onsdags och kom hem igår, Hade varit super om jag hade vetat att jag inte skulle jobba lite tidigare egentligen! Problemet är nu att kommunen har möte på onsdag om alkoholtillståndet så på torsdag får jag update om de.

Min måndag var fullspäckad! Gick upp vid 8 och gjorde scones som jag sedan körde till Boke med för frukostmöte med ungdomssektionen. Upskattades!
Alla lektioner som skulle vara på måndagskvällen var på morgonen så när vi hade möte skulle jag ha ridigt så jag frågade om jag istället fick rida ut Buddy. Den nyaste hästen. Fick idéen från Elin i fredags. S å jag red 3 hästar igår och sedan bar de av hem. Åt lite, hjälpte pappa utanför och sedan körde vi ner. Till hamnen och så hjälpte jag till där ner. Bilder kommer på de galna vi höll på med ;)

Bilder från Snappis

Nu ligger de uppe på min hemsida under fliken fotogalleri
adressen är; http://www.mariamattisson.webs.com


Några exempel;

Elina Borg på Dino (fd ridskoleponny på Boke)


Något? Men kolla in utsträckningen ;D

Hemkommen

Precis hemkommen från stallet, har även packat upp de jag har handlat. Var verkligen tomt här hemma. Igår käkade jag makaroner med ost som en nödlösning men idag har jag en fiskgratäng i ugnen ;) Mums.. Även inhandlat fisk till katten och mat till resten av veckan. Fotboll imorgon också :D

Nu ska jag städa, köket ser ut som ett bombnerslag!

Vårblomma

Var ute och fotade lite idag, kommer dock inte lägga upp något idag då typ alla bilder blev sugit dåliga..


Både dåligt och bra :)

Nehe, inget jobb i helgen.. Någon som vill hitta på något? ;)


det strulade md kommunens möte, de ska ju inte ha de förräns nästa onsdag så då får vi besked på torsdag skulle jag tro. Shit asså.. Det skjuts upp och jag blir bara ännu mer nervösare.. Tänk om jag gör fel? Jättefel?!
Får panik bara jag tänker på de!


Igår red jag lite på Sam, han var ganska trött, och efter mig fick Mathilda rida lite. Första gången på en häst och hon skötte sig fint, Sam var underbar. Höll bara ett halt varv och efter 2 varv red hon själv. I skritt då :) Så duktiga var dom och hade de inte varit för sadeln så hade hon haft en skitsnygg sits. Är man inte van så fuckar sadeln upp sitsen, tro mig!

Och sedan blev de hoppning och höll på att flyga av 2 gånger! Haha ;) Ena gången så stannade hon för då var jag inte riktigt klar innan hindret så det var helt mitt fel. Tar på mig de fullt ut och hon stannade mjukt så jag tog emot mig på halsen hennes. Sedan red jag en volt och hoppade de utan problem. När jag sedan travade henne efteråt så skulle jag trava över en planka som låg på marken, PÅ MARKEN, och hon typ tvärnitar och flyger åt sidan. Knäppo häst ;P

Det blev väl plank på typ 80-90 kanske? Rekord på Steffie :D


Bilder på Sam med både mig och Mathilda kommer, och även då bilder på Mattis och Elin när de rider Pastis och Mackie :)

Påsklov

Liten planering för lovet;


Måndag: Mathilda kommer och ikväll drar vi till stallet för lite ridning :)

Tisdag: Umgås med bästa Mathilda

Onsdag: Påskkampen, Mathilda åker och styrelsemöte på Boke

Torsdag: Åker ut till Alcatraz för jobb

Fredag: Jobb

Lördag: Jobb

Söndag: Jobb och hemresa

(Måndag: Frukostmöte med ungdomssektionen och sedan ridning)

Tisdag; Skooola

RENOVERING

NU är Bloggen lite renoverad!


Vad tycks?



(Om ni inte ser den så uppdatera sidan :D)

Samson <3

Älskade Sam..

Tog ut han idag och skrittade fram sedan på med gummibandet och det funkade fint. Han gick på framåt när jag skänklade så jag red ut i paddocken för att galoppera och i höger varv gick de super. Också så gick det bra i vänster. Han knyckte lite med bakbenen första gången, andra gången kom han i galopp men kunde inte hålla den oc 3e gången föll han utan problem in i en avslappnad och mjuk vänstergalopp.. De ni! Helt sjukt duktig var han. Därför räckte det så jag tog av gummibandet och red en runda i skogen, galoppen där drog han iväg lite men när jag strängt sa till honom så nästa galopp lyssnade han super. Han tog det lugnt och lyssnade fint.
Han är underbar :) Puss på han <3

Efteråt så snackade jag med tjejerna - Frida, Elin, Melanie och Alle :) Sedan kom Fanny också så det blev lita allvarligt också om pollar och hoppning ;D Haha..

Sedan lastade jag Steffie åt Anna då hon skulle hoppträna med Peggy o Steffie.
Och när jag var påväg ut kollade jag in listan till påskhoppet och det stod Sam där. Jag skakade först på huvudet men det stod fortfarande kvar med Birgitta som ryttare. Här har jag gått o trott att han snart skulle på återbesök för att se om igångsättning påverkade honom eller liknande och så har Birgitta satt upp sig att hoppa LE med honom. Det är typ 70 och han har ju inte hoppat sedan innan han blev dålig..
Snacka om att jag har blivit förd bakom allt..
Kommer han att klara det?

Känner lite panik nu, tänk om han inte klarar det? Tänk om benen inte pallar de..
Jag vet inte vad jag ska göra..

Sam, jag älskar dig <3

Sovmoooorgon

Fasiken va skönt med sovmorgon, gick upp 20 i 8 istället för halv 6! :)

Gick upp o duscha innan jag packade ridkläderna och datan o körde till sbg för att ta 9 tåget till Karlshamn.

I eftermiddag blir det rida Sam lite och jag tänkte gummiband idag, igen. Red honom på lite gummiband i lördags och det gick över förväntan. Skrittade fram honom på långa tyglar och satt sedan av för att ta upp gummibandet och då satte jag de ner mellan hans framben då han har en ring på sadelgjorden. Först protesterade han och baa ville slita upp huvudet, lite smått panik kändes de som om han ville springa iväg. Jag hade ändå inte spänt det utan det var så utspänt dom de gick.
     Men vet ni vad, efter någt varv slappnade han av och jag kände hur han höjde ryggen lite och i traven ja gud. Han hade en lång och avslappnad trav och när jag tittade ner så hängde gummibandet lite löst. Han gick superfint. Kollade de ju de också när jag red förbi speglen, kollade hur han hade benen och om han var framåt. Det var lite dåligt tyck i honom i vänstervarvet och när jag vände till höger varv ochh fattade galopp efter typ 20 minuter tog han ett litet skutt och föll sedan in i ganska jobbig galopp pga att han kämpade emot gummibande men när han sedan slappnade av gick de fint. Bytte varv efter lite trav lite galopp till och jädra va han sparkade bakut, han ville inte galoppera i de varvet. När han hade gjort så några gånger så bad jag Monica ta av gummibandet och då gick det bättre men han är fortfarande vinglig i vänster. Det är nog något som ligger kvar där.. Någon låsning eller liknande :/
Jag red då ut honom och han var så pigg och framåt o rädd för ALLT. Det kändes som en annan häst :P

Han är underbar, min gullgosse :)

Efter jag ridigt så lappade jag ihop honom, sötsaken. När han tappade sin sko för några veckor sedan så lossade en bit där sömmen satt. Det har typ blivit djupare eller något. Så skrapar bort "spaklet", tvättar rent med bakteriedödande medel och sedan på med "spakel" - Gransalva - Tror jag de heter. Så jag har lagat lille Sam..

Så, nu har vi engelska! :/


Grymaste meningen idag :D

Dagens mening;

- Vi har problemmet!

Trodde jag skulle dö!

Praktiskt Köksprov

Asså, är så jävla nervös.. Känns som om jag kommer faila totalt!
Jag är den enda i min grupp som är förberedd så pass mycket. Har gjort en del på de båda menyrna men äär så rädd för at fucka upp stuvningen. Fick göra om grunden på den 3 gånger hemma. Skulle fan dö o de hände! Usch! :S
Men alla recept och annat är klara för att bara göra dom. Har alltså skrivit ner recept till 6 rätter med massor av tillbehör. Är helt skakis, vill inte ha kött men majonäsen känns så pass säkert ändå. Så jag vill kanske ha köt menyn? Jag vet inte..

Här är de olika menyerna jag hade tänkt göra;
Meny 1
F: Crêpe med skaldjurfyllning
V: Pocherad fisk med vitvinsås - serveras med grönsaker och kokt/pressad potatis
E: Vit chokladmousse - serveras med bär och crisp

Meny 2
F: Canapé Skagen
V: Stekt kött med rödvinssås - serveras med någon form av råstekt/stekt potatis och med grönsaker
E: Kaffepannacotta - serveras med en bärsås och choklasgarnityr

Värmebölja

Fan, typ 20 grader ute i solen och jag sitter inne och gör läxa.. Blä!