Regnig natt i Götet

Imorse lämnade jag Sandhamn och körde till Göteborg, var här vid 3 och skulle hitta en parkeringsplats utanför Hotel Odin men icke. Det var fullt. Så fick köra kvarterat runt, i ösregn, i göteborg med bussfiler och skit. Man såg ju inte ens vilken fil man körde i, stod mycket vatten på vägen. Men hittade runt, klampade in och fick koden och körde ner bilen i parkeringshuset innan jag påbörjade vandringen bort till hotellet jag skulle bo på inatt. Arena Hotel.


Här har ja bokat ett enkelrum till priset av ca 500:-. Kom in på hotellet och det ser lite ut som skit, spacklat vid vissa stolpar. Är någon och håller på och lappar mer av väggarna. Checkar in, får rumsnyckel och går upp. Rummet är litet med fönster mot bakgården, men jag är ju inte här för att titta ut genom fönstret.

Satt vid datorn och sen la jag mig i sängen och sov i typ någon timme, masade mig ner till en pizzeria som jag hört har en av de godaste pizzorna i göteborg och jag måste säga att det stämmer säkert! SKITGOD pizza! Rekommenderar "I <3 Pizza" på Friggagatan 14D i Göteborg. Hemsida: http://www.ilovepizza.se/
 
Käkade pizza och så nu sitter jag i sängen med täcket omkring mig, rummet är kallt och då är jag rätt så kyltålig men icke!
Det är så slitet så det är ett hål i väggen, där de försökt laga men de spruckit upp, ena kontakten är borta, listerna i badrummet har svällt vid golvet då ingen gummilist stoppar vattnet ifrån duschen. Det finns ingen riktig garderob eller jackhängare utan det är som ett litet skåp med galgar med en spegel på motsatt sida. Det finns ett skrivbord, fina lampor, mjuk stol och en 32" LCD tv med massor av kanaler. Men jag ska absolut inte klaga, betalar man 500:- så kanske man inte kan begära så mycket heller?

MEN! Sängen är så in i helvetes mjuk! Helt otroligt, som hemma. Kommer sova så jävla gott i natt asså! :D STORT +!

Det ingår fritt WiFi som är snabbt och bra och frukost så vi får se imorgon! ;)

När de andra kommer imorgon flyttar jag bort till Clarion Collection Hotel Odin där vi ska bo natten mellan lördag och söndag, ett hotell med så mycket bättre standard än detta, men kanske hårda sängar? Vem vet..

Riktigt WiFi

Idag var jag inom en runda på Phone House, där jag köpte min HTC ONE i september, fast denna gången i Nacka. Snackade lite telefon och WiFi lösningar till just Sandhamn och det fanns då ett som verkade bra. Tecknade det till TRE och så bar det av hem. Funkar fantastiskt.

Router, abonnemang och 50gb i månaden att surfa för. 199:- Billigt och bra tänkte jag. Jag testar. Älskar det redan, efter 40 minuter uppkopplad!

Ska få sig en riktig test, den får hänga med till Göteborg i helgen och så ska vi se hur den klarar sig där! :) Uppdatering kommer angående den! :D

Grillfest

Varit lite grillfest nu och vi har hängt ett gäng! Kul grej!!


Imorgon är jag LEDIG!! så det kommer lite bilder och inlägg. Mysigt va?!
 
 

Gramantygel

Jaha, då fick jag nästan slita mitt hår igår igen. Jag förstår inte hur någon kan rekommendera gramantygel?


En vän till mig skrev ett inlägg på facebook där hon frågade om ett tips om starkare bett till en ponnyn som gärna tar bettet och springer i skogen. Hon skriver tydligt att hon tror det är en fas då hon nyligen bytt stall och rider vid nya ridvägar, ponnyn gör inte så annars. 
     Men då börjar problemen med folk som började skriva att de inte tycker man ska betsla upp hästen när min vän är rädd för att en olycka ska hända när ponnyn gör så. 
Men det föreslås lite bett, typ babypelham eller kibblewick, som jag också hade förslått om jag blev tillfrågad!

Så är det en person som föreslår att hon ska testa gramantygel, och efter det ännu en. Hur kan någon sitta bakom en datorskärm och förslå att någon de aldrig sett rida och som kanske inte har ridigt med graman i sitt liv? 
 
 
 
 
 

Jag blev rekommenderad att rida med graman på en av de hästarna jag ridigt men jag avstod då jag vid de tillfället inte kände mig så säker på att rida med gramantygel då jag var osäker på hur mycket jag vågade plocka ihop och när jag skulle släppa efter för hästen. Jag fick senare i livet rida med gramantygel för tränare och jag blev lärd HUR jag skulle ANVÄNDA den RÄTT! Sen är en gramantygel är ganska grymt att använda och det är inget man bör sitta och traggla med varje dag, jag kan använda den ibland som stöd vid markarbete eller om hästen har överskotts energi och kanske inte kan koncentrera sig vid arbetet, då kan man använda en gramantygel som hjälp för att visa den ner och sen SLÄPPA EFTER! 
 
Som ni ser, kan en gramantygel missskötas och användas till att dra in hästen huvud som en genväg till "arbete".
 

Men där jag använder gramanen mest är just vid uteritt, som en SÄKERHETSÅTGÄRD! 
En häst som jag red under mitt jobb förra sommaren blev lite hård i munnen och pulsade på ganska bra i skogen. Inget jag har problem med annars men när men har 10 barn bakom sig med hästar de kanske inte klarar av att kontrollera om min skulle börja springa på. I detta tillfället är det farligt med en sån häst jag red, men älskade att rida ut henne och det var inget jag tänkte sluta med. Då blev gramantyglen ett stort +, just i galoppen eller vissa delar av traven. När hon brörjade dra i galoppen eller traven kunde jag knyta handen och samla den undretygeln och få in hennes näsa lite så att hon blev uppmärksam på mina hjälper. Så fort hon saktade in och lyssnade, släppte jag efter och ofta var det bara hängande då hon lyssnade fint :) 
 
 
Men min väns ponny, jag tvivlar på att min vän har använd gramantygel tidigare och ge sig ut i skogen med en gramantygel om man inte vet hur den ska användas eller hur man ens ska hålla den, det är livsfarligt! Sen att jag tror att en gramantygel hade hjälp på hennes ponny, det är en annan sak.
Och ja, jag kan säga det, jag har ridigt ponnyn! ;)
 

Du hittar hennes blogg ----> Hääär!

Blodet droppar...

Då har jag än en gång förlorat blod! Hahahaha!

Denna gången i form av ett krossat glas. Jag kom hem från 4 timmars jobb igår med att packa in typ 9 burar varor så var rätt trött i armarna. Tar ett stort glas, blandar upp flädersaft och går till soffan. Jag ska sätta ner glaset och när de är typ 10cm kvar till bordet glider glaset ur min hand. Jag försöker, dum som jag är, att fånga glaset igen i luften. Det slår ner i bordet och går inte sönder i botten utan uppe på glaset dock är jag så pass långt ner att jag sätter handen över den trasiga glaset. Sticker till i hela handen och blöder så in i helvete!

Så bara att linda med papper, dammsuga och moppa upp allt och sen tvätta och sätta på plåster xD
 

Nu ser de inte mycket ut för världen men var ändå lite djupt och blöder faktiskt nu ikväll lite då och då när jag knyter handen. Det blir ju svårläkt där!

Tur att det är vänster hand så man kan använda kniven på ett normalt sätt i jobbet! ;)

Manisk

Jag följer ju Tv-serier maniskt. Just nu är farmen ett hett ämne för mig att snacka om som följer det till punkt och prickar!

Ja, 3 nya kämpar äntrade gården i förrgår och under gårdagens avsnitt så bröt Siw ihop. En av kämparna som då ej valdes in till fullvärdig farmare och som var tvungen att gå upp i kamp med den manliga kämpen Zimzon.

Det hon, precis som många tidigare, tagit minste om är ju då att Farmen handlar inte om att få vänner. Det är ett FULT spel som handlar om att pakta och slå ut sina medspelare.

Att leva på en gång utan el och rinnande vatten kan vara problemastiskt men de har ett grönsaksland fullt med grönsaker, de har djur att mjölka, de kan fiska fram fisk och så kommer Gutta så de kan slakta ett djur och få riktigt kött! Så att leva på Farmen med de tillgångarna är inte svårt och det hade alla klarat!

Men det som gör Farmen till ett spel är ju att du ska få ut dina medspelare för att stå med den svagaste i finalen. Hade de behållt de svaga så hade de starka vunnit, misstaget är ju att de slog ut de i början!

Farmen och Robinson är likadana, inte just matmässigt eller boendemässigt för där är Robinson mycket svårare MEN dessa pakter och att rösta/skicka ut folk.


Sen att man i Farmen och Robinson får lov att ge upp och åka hem?! När de tagit platsen från någon annan som hade velat ha den, det är fan sjukt! Man skulle inte få lov att ge upp och åka hem, de skulle bli tvungna att bli utslagna eller utröstade, inte fega ur!

Macbook

Jag har nog fortfarande inte riktigt fattat att jag sitter här med en Macbook :) Lite ofattbart tidigare, en supersnabb och fräsch dator med så många möjligheter! :D

Det är helt fantastiskt!


Nu blir de "The Wolf of Wallstreet" och lite Leo D. Grrr..!

Sölvesborgsbron

Vackra bron som går mellan Sölvesborg och Ljungaviken :)

fotad i oktober
 
 
 
 
 
 
 
 
 

För första gången....

.....på mer än ett år var jag klarvaken och pigg när jag satte mig upp i sängen vid 8 imorse.


Efter att ha sovit så mycket under gårdagen så hade jag inga problem med att gå upp imorse. Tog en värktablett innan jag ens rest mig upp och det har gått att jobba idag. Ville ge Adam, som ställt upp och jobbar 4stycken 16-timmars pass, lite sovmorgon! ;)


Nu sitter jag och Mattias mitt emot varandra vid köksbordet med varsin mac och surfar och ska snart käka ribs! :D

 


Kvällen kanske avslutas med Battlefield, får se om Adam vågar sig hit och utmana mig!


Då var det min tur....

Då var det min tur att klampa på med vinterkräksjukan, eller Sandhamnssjukan ska vi nog kalla det!
 
 
Kände mig lite konstig på jobbet, hade en enorm mättnadskänsla men var hela tiden törstig och misstaget var ju att jag drack när jag var törstig. Svintorr i halsen men så full i magen. Och det är konstigt för åt en liten skål med carbonarra och potatis när jag kom in till jobbet vid 12. Sedan åt jag inget förrän 2 varmkorv vid 00.00. Nattmat när man jobbat vetni!
 
Gick hem, la mig och somnade relativt fort om jag ska vara ärlig. Såg ett halvt avsnitt av Suits innan jag stängde ner datorn och blundade. Sov otroligt dåligt, tror aldrig jag har sovit så dåligt. Det började med att jag vaknade vid halv 4 och frös som en idiot. Jag tog på mig joggingbyxor, en tjocktröja och strumpor och försökte somna om. Det var ändå 20-21 grader i rummet. Men jag frös. Kanske var det för den där kallduschen jag tog när jag kom hem?
Somnade om igen, stelfrusen och vaknade ännu en gång vid 6 på morgonen av att jag var för varm, av med tröja och byxor. Behöll strumporna. Vaknade igen vid 8 och var så törstig men så mätt men jag gick ner, gick och kissade, fyllde vattenflaskan och la mig igen. Klockan ringde igen vid 10-10.30 och jag satte mig upp i sängen. ALLT snurrade och hade så sjukt ont i magen. Mådde verkligen SKIT!! 
     Hittade något polskt läkemedel i min medicinlåda som jag hade för mig var för magen, ringde mamma och frågade. Jag hade ju ingen gripex, då hade jag tagit den direkt. Hon förklarade att de var till för värk i magen, typ vid mensvärk. Aja... Tog de vanliga apap och la mig en stund. 11.40 reste jag mig. Tog på mig kläder och gick ner till toaletten för att än en gång kissa. Typ som helt förstoppad. Men när jag var klar, tvättat händerna och så och kom ut i hallen fick jag vända. Spydde, fast ja, eftersom jag inte hade ätit något kom mest slem upp och galla. Fortsatte så i några minuter, tvättade ansiktet och ringde Adam. Borstade tänderna och gick ner till jobbet, de behövde min hjälp men där blev jag hemskickad igen, så klart. Kom hem, somnade om igen. och ja, har sovit i omgångar tills nu, jävligt dåligt dock.


Men sov kanske en halvtimme i stöten under hela natten. det är ett helvete! Magen är uppblåst och hård och jag är typ förstoppad också. Örk.... Vill hem...

Konstig natt

Jag har haft en enormt konstig natt inatt. Sjukt...!


När jag kom fram till Sandhamn och mitt hus, Parhus 1, så packade jag upp (placerade ut allt innehåll i väskan på golvet), startade upp datorn och sen satte jag mig en stund vid TVn. Inget fanns att titta på efter att Sveriges Mästerkock var slut. Masade mig upp till rummet men farmen ville inte starta, inte heller ponnyakuten och sen stod det att de inte fanns någon kontakt med bredbandet. Lägligt. Brukar dock vara lite strul med just denna uppkopplingen när jag försöker titta från datorn, så var det med Acern också. Satte upp sturfplattan och försökte ladda upp farmen via den, gick sådär och somnade faktiskt under tiden. Klockan var runt 11 kanske.

Vaknade vid 2, släckte lamporna på rummet, gick ner och tog vatten i vattenflaskan och stängde av surfplattan och datorn. Farmen hade fortfarande inte laddat :(
 
Somnar om ganska så snart men vaknar igen, 4 timmar senare, vid 6 och har sjukt ont i magen. Rullar runt lite och byter sida att ligga på i min stora säng (har en 105 säng) och försöker somna om men magen blir bara värre och värre. Hugger telefonen och springer ner på toa, där hann jag med iaf minst 20 misslyckade försök av Flappy Bird men tog med förbi den nionde stolpen iaf!

Sen gick jag upp och la mig, försökte somna om med mitt magknip och vaknade till vid 9 igen. Där någonstans började min mobil att ringa. Även om jag skulle jobba kväll så ville jag upp. Huset såg bokstavligen ut som SKIT när jag kom tillbaka, efter att ha lämnat det städat och dammsugat. Bara i hallen låg halva Sandhamn och det låg väskor huller om buller. Nej, här skulle städas!

Men stängde av och somnade om till klockan 10. Där masade jag mig upp, tittade på farmen och ponnyakuten innan jag bytte om, städade rent rummet från all packning som låg över hela golvet och gled sedan ner. Käkade lunch, snitsel med kokta grönsaker och vinbärsgelé ;) Sen tittade jag och Mattias lite på vinter OS. En polack som vann skidor för damer, och Charlotte Kalla kom på andra plats. Var stolt, både för svensken och polskan! Mina 2 halvor vettni! :D

Mattias tuffade till jobbet och jag diskade, plockade upp, torkade av och dammsög. Usch! Stökigt ska de inte få bli, och alla sand. All jävla SAND! 
Vi bor på en Ö där det inte ens växer gräs utan att de planterat det, samma sak med träd! Ön består utav sand och visst fan asar man den med sig överallt! Speciellt in över mattorna i hallen och varje gång man går på toa följer sanden med strumporna in dit och sedan runt i hela huset. USCH!
 
 
Men bekymmret är ju varför jag mådde så dåligt vid 6-tiden. Vad hade jag ätit på resa upp eller var det smörgåsrånen och smöret som jag åt på kvällen här? 
I bilen käkade jag pastasallad, äppel, vindruvor och några ynka pringles. Drack vatten och coca cola. Absolut inget som jag ej ätit förr och allt var från affärerna hemma där jag brukar handla! Konstigt...

Tänk efter Före

På sistone har de cirkulerat en historia om en tjej som hade enorm otur när hon tog en häst på foder!

 

Historien kan ni läsa här: Klicka HÄR

 

Men det jag ska älta lite här är hur viktigt det verkligen är att ta reda på så mycket som möjligt, ställa frågor och vara nästan lite jobbig. Och låt för guds skull någon gå igenom hästen innan du ens säger JA!

 

Det är precis lika viktigt att ha en veterinär gå igenom hästen när man köper hästen eller tar den på foder. Bara för en ägare säger att hästen har varit skadefri så betyder de verkligen inte att hen talar sanning. Det kommer i vilket av fallen som helst att stå dig som ägare/fodervärd dyrt om det visar sig att hästen är skadad. eller varit skadad.

 

Jag anser att det ligger i både ägarens och köparens/värdens intresse att se till att hästen hålls frisk. Om du som köpare/fodervärd får hem en skadad häst och det slits mer under tiden den är hos dig, vad tror du händer när den gås igenom av veterinär när den ska hem/säljas vidare? Jo, du åker på det så det ryker om det.

 

Personen som tar hästen på foder/köper den betalar den första veterinärbesiktningen MEN om hästen ej går igenom står ägaren för den! Det är ju hen som har en oren häst och det får hen stå för!

     Men när hästen säljs vidare/lämnas tillbaka så är det köpare/ägare som står för besiktningen och precis som tidigare så står säljaren/fodervärlden för den om hästen ej går igenom då hästen blivit oren hos denne. Sen får ägaren besluta om en utredning/behandling ska göras och självrisken på den ska fodervärden stå för. 

 

 

_______________________

 

Sen är man ju ivrig i det hela med köpa eller låna häst att vissa frågor kanske glöms bort och man kanske inte ens ser de där små tecknen. Jag vet, jag har också varit där. 

  • Det är skillnad på en häst som testar och känner obehag! 

 

Skriv gärna ner frågorna, det är ditt ansvar som tittar på hästen att ta reda på allt. Ägaren kommer definitivt inte att berätta ALLT, det finns sidor eller saker hos alla hästar som får de att låta hemska inför en ny person!

 

En standardfråga som jag brukar ställa när jag är och provrider, medryttarhäst som foderhäst, är:

”- Hur är hen när man rider ut, själv?”

-”den är jätte snäll”

”-Perfekt, jag tar och gör det.”

 

Reaktionen på detta brukar vara förvirring om varför man rider ut en främmande häst eller att man inte hittar. Blir däremot reaktionen kraftig om ”varför” eller ”nej det får du inte” eller ”va? vad håller du på med?” då är det kanske något med den här ’jätte snälla’ hästen som inte stämmer? Fundera på det, om hästen hade varit snäll i skogen/trafiken, då skulle de aldrig protestera. I de flesta fallen har de faktiskt varit så att ägarna har gått med på det och frågat om de ska följa med för att visa vägen, då avböjer jag och förklarar varför jag ställde min fråga.

(Detta gör jag ju inte heller om jag känner ägaren sedan tidigare, ser ingen mening med det xD)

 

Men det är viktigt att ta reda på ALLT och sen att KOLLA UPP hästen när man kommer hem. Vem står egentligen som ägare? Har den licens? Har den tävlat? Hur många tidigare ägare? Har den alla vacciner?

 

 

*Research är det näst-viktigaste i ett hästköp/fodervärdsavtal.* 


SANDHAMN

Tillbaka på Sandhamn, äntligen.

 

 

Men resan gick enormt bra, tog det verkligen ”lugnt”. 

 

Från Sölvesborg -> Jönköping/Ödeshög

den sträckan går kanon, man får växla, gasa, bromsa, svänga. Ja, det är skogen, åkrar och kanon!

 

Från Ödeshög -> Stockholm

Örk!!!!! Skitstäcka! Det är raka vägen, E4an, i över 30MIL, TRETTIO MIL!!

 

 

 

Va lite kö väl in mot Stockholm och i tunneln men annars flöt det på bra. Väntade vid båten i typ 15 minuter och sen hoppa på båten och en timme senare är man ute på Sandhamn!

 

 

 


En bit på väg!

Tar liten bensträckare nu innan jag ger mig ut på E4an.

Jag har 427km kvar innan jag når Stavsnäs, GPSen säger att de ska ta 3h och 43minuter men vi får se.

Har gott om tid idag så ska ta det lugnt på E4an idag.


Det är upphåll från regn och snö här lite högre upp, det börjar dock mulna nu och blåser en del men det är absolut inget problem. Vägarna är lite fuktiga men det är 4 plusgrader! :)


Som sagt, kört genom skog och mark nu och ska ge mig ut på E4an, den riktiga vägen xD Snart civilisation!

Imponerad!

Jag är så sjukt imponerad över hur Macbooken är utformad och hur den reagerar och vilka egenskaper den har. Det enda jag frågar mig själv är varför jag inte köpt den tidigare?


13" skärmen stör mig inte alls då det är sån enorm klarhet i skärmen, med retina skärmen är det en sån fantastisk upplevelse. Nu fattar ju bara photoshop, antingen CS5 eller CS6! Sen är jag igång igen, med en snabb och smidig dator som de inte tar miljoner år för att göra något. Alltså kommer ni att få se massor av bilder som jag aldrig visat er förr. Kanske redan ikväll? :)
 
 
 

Inne på sista timmen

Om en timme lämnar jag Blekinge för denna månaden och styr bilen mot Stockholm igen :) 

Ska både bli skönt och hemskt att komma upp, skönt att få lite av rutinerna igen och kunna sova. Jag trodde aldrig skulle säga så men har de senaste nätterna sovit skitkasst så kommer jag upp där och får jobba mig slut så ska jag nog lyckas somna :)
 
Hemskt är det ju som alltid att lämna allt här hemma, känns fruktansvärt! Speciellt nu när Wille och Albin börjar bli stora men även min lilla kusin Ville ;)
 
 
Men jag får med mig ett ny dator upp och ska nu komma igång med bloggningen igen nu. Kommer nog knappt vilja lägga ifrån mig denna datorn.

Ny kärlek

Ny kärlek, Macbook Pro 13" RETINA-skärm
 
 

ändrade planer




RIP

Det bästa datorn jag någonsin ägt, Acer Aspire, somnade in igår efter 3 år i tjänst :*( älskade dator...


Så idag blir det en tripp till Kristianstad för att köpa en ny. Bollar med Macbook och ja, Macbook. hehe

vi får se, kanske har de ett bra erbjudande på PC så kanske jag fortsätter? ;)

Segt!

Jag vet att det är segt för er att stå ut med min bloggtorka ibland men när man har mycket att göra och knappt har någon lust att ens resa röven från soffan så blir det tufft. Gör ju lite försök till att vara social också men de verkarb funka så där.



Men...
 
Läst på forumen om veterinärbesiktningen av hästar när man har att göra med fodervärdar att göra. Var ju en tjej som totalt blev lurad för inrte så länge sedan så jag tänkte ta en liten diskution med mig själv om det här! 
 
Jag har ju egentligen en liknande historia som den här tjejen hade, med skitkassa ägare. Dock gick det inte till på samma sätt. Den historien får ni också! ;)

well, it's that time again!

När jag är i Sandhamn går jag ut när jag ska till jobbet och hem. knappt annars.

Däremot, när jag får vara hemma i en vecka så är jag ute mer. Med Sara och barnen, mellan bilen och affären och liknande.

Vid jul va jag sjuk och nu är det på G igen :(

blöööö, nu ska jag försöka vila med Batman på TVn :D