Arenan - lördag kväll

Precis varit dressyr där Patrik Kittel tog en 4e plats men red bättre än någon annan. Detta var nog en av hans bästa rundor :)


Och nu är det snart Gothenburg Trophy med en SVÅR och rolig bana! :D tajta linjer men lite svåra avstånd :) 


Hard Rock Café

Mässdag 1 är avklarad och vi sitter hela gänget på Hard Rock för käk. Sedan är de lite världscup-dressyr och sedan hoppning: Göteborg Trophy :)




Nu är vi här

Framme i Göteborg och halvknall alla redan 😛 en bag in box försvann snabbt mellan mig och Jeanette 😂

Mässan sedd från hotellkorridoren ;)

💜💜💜💜💜

Imorgon shoppar vi loss!! Kommer bli banans! 😍😛

Roadtrip in Skåne

Igår roadtrippade jag och Mathias ner till Skåne och en barndomsdröm för oss båda! Nu kan man bocka av detta på bucketlistan - och detta vara att besöka Hjulröda Slott - där de spelade in julkalendern "Mysteriet på Greveholm"



Det var en riktigt mäktig känsla, kan fortfarande knappt tro att detta hänt. Hahahaha! Amazing :D

Sen käk på Ekerödsrasten 😍

Klockrena Gordon

Gordon groda skötte sig exemplariskt idag när jag jobbar honom på banan. Värmde upp ganska snabbt, la nada fokus på detta idag. Han fick skritta lite och så trava på halvvlång tygel några varv innan jag samlade ihop honom.

Han fick jobba lite lätt i trav på fyrkanten, enda jag vill är att han ska vila på steget. Alltså långsammare och längre trav men egentligen bara trava i ett lägre tempo. 

Galoppen var mer fokus på lite längre tygel. Han skulle inte springa på utan hålla sig även där i ett lägre tempo och bara rulla på. Med lite längre tygel. Skötte sig bra.


Han fick kliva över denna studs några gånger i båda varven. Varför? 
Jo, en häst som rör sig igenom hela kroppen är lättare att forma och jobba med :)

Efter att han rullat igenom så fick han lite till galopparbete men nu med fokus att ha en bra grundgalopp med lite stamp i sig! 

Seda  var det trav för hela slanten, mycket jobb på volterna och red mycket i en 8. För att få med yttersidan och hela tiden byta varv så man kunde ställa igenom i båda varven med jämna mellanrum. Detta funkade väldigt bra och när han slappnade av och hittade en lägre form rörde jag honom inte och lät honom trava på där. Berömde med sits, hand och röst men störde honom inte mer än så :) han gick i traven som en klocka, höll en stadig låg form. Gordon är ju en häst som är lite högrest och går gärna mer uppåt än framåt så är väldigt nöjd med både mig själv och Gordon! :D

Tröttis efter passet (ja, nosgrimman har jag lagt bak på nacken)

Massa matlådor

Häromdagen gjorde jag min egen variant av chili och gjorde 13 matlådor som nu ligger i frysen. Stolt över mig själv :)




Dagens nyttiga

Mobil kameror är grymt  bra....

Mozzarellafylld kyckling med sauterade coctailtomater, couscous och kall basilikasås  (kvarg)



Och till efterrätt blev de lite lyx! Kvarg med smak av nötchoklad, blåbär, banan och physalis :) Mums 😍


klippning på G

Imorgon blir de klippning, mitt hår är så misshandlat från Sandhamn.

När man jobbade långpanna på långpanna så kom jag hem, duschade, la mig med blött hår. Vaknade med blött hår, flätade och tryckte upp i en kockmössa. Kom hem, flätade ur håret - fortfarande fuktigt av dusch och svett. Duscha igen, samma procedur.

Varför inte föna håret? För vi bodde 3 och under en period 4 i de huset, att dra igång en hårfön klockan 02 på natten var inte så populärt. Inte heller tidigt på morgonen!

Nu är mitt hår långt men tunt, har tjockt hår men verkar ha gjort någon permanent skada :(



Milen

Ja, började med intervallträning som vanligt :) 

Och sedan fortsatte jag genom Getabjär och ner till havet :) alltså i korsningen emellan Nogersund och Hörvik. Fortsatte en liten bit mot Nogersund men det var för lerigt och blött så vände tillbaka. Stannade till vid Engelska Källan och drack lite vatten från denna naturliga källa.


Grymt fint väder idag och varmt va de också, väldigt skönt att vara ute :) mer vårväder 👍

Kvällsmat

Blev en sallad med vinägrett och avokado :)
7 propoints

Eftersom jag fick ihop en väldigt tunn kvällsmat utan massa points så gjorde jag banan- och chokladpannkakor till efterrätt,"nyttiga" sådana :)
De blev grymt bra men inte så fina, stekpannan säg och orkade inte hämta cerafit.

5-6 propoints för hela skålen ni ser (beroende på hur mkt chokladsmak man vill ha).
Alltså lika mycket i 5-6 plättar som i salladen! Amazing!!!

Gordon Groda

Häromdagen fick han riktig trafikutbildning och mycket tittövningar när jag bestämde att vi skulle rida en gammal scoutled och ner till stranden. Självklart rider jag inte på stranden  där det är förbjudet för hästar, ändå för kallt från att bada ;)


Men han skötte sig väldigt bra! Dock tyckte han de vita stolparna som var längst cykelvägen va otäcka 😂


Över stock och sten

Ja, Mr Groda fick sig en riktig funderare på ridturen idag, Hahahaha.  Han är så söt, går och blåser upp sig så han blir enorm, större än han är vanligtvis då, och skuttar omkring som en unghäst. Vad tror ni han tittade på? En sten, en sten som har stått på samma ställe i 1000år och han gått förbi hundra gånger!


Han fick sig lite galopparbete idag, över lite pinnar så han fick sträcka ut lite men samtidigt ha koll på var han satte hovarna. Positiv som han är till allt, tog han detta med bravur och jobbade på bra :) mycket krut i den mannen!

Gordon G / f.2000 / e.Greve Molke ee.Irco Marco ue.Amani 

Detta är en stor herre, både hög manke och rör sig väldigt högt i alla gångarter!

 Detta är då en häst jag också rider och gjort i några veckor, han står hos Åsa i Hörvik så de är betydligt närmare hem så att säga :) haha!

12 minuterstest

Igår var de dax, oj som jag har fasat över detta. Att springa allt vad men orkar i 12 minuter får mig att vilja spy, bara jag hör det! Jag klarar springa 1 minut i full far innan jag håller på att kvävas och spy.

Började ju inte superbra heller, hann gå i 5 minuter sedan ömmade hälsenan så tid de lugnt. Klarade 8 minuter av hög intensitet och fick gå i 1 min men sedan jogg till 12 min var över. Slut i benen och ont i magen men annars var det inte så jäklar farligt. Detta får nog göras om snart, skönt va de iaf.

Hela rundan, även efter jag avslutat mina 12 minuter!

12 min testets info (10 minuter upp/ned varvning)


Kvällsmat - stekt ris med grönsaker :D

planeringen höll :)

Yes, min planering höll men sprack lite och fick motionera i halvmörker 😂


Hann ju med att både rida och fixa stallet, käka och plocka ur diskmaskinen innan min bil var klar. In och hämta Lilla Röd sedan hem, ut och röja i skogen!

Lilla Röd återvände från service med fina röda geléhjärtan, som såklart pappa fick! No candy for me ;)

Fantastiska Loca

Idag satt allt!


Riktigt fin donna idag, väldigt mjuk i båda sidor och tog skritt, trav (efter övertalning såklart) och galoppen i höger varv också :) 


Just nu skrittar vi av i skogen :) halva rundan skritt uppsutten och halva avsutten :P



Morgondagen

Imorgon är de mycket på G :)

Loca ska ridas, stallet ska fixas, Lilla Röd ska in på Volvo och få en service. Jag ska även hinna med halva läxan till fredag och motionera. Har mitt 12 min test imorgon, kmr få krypa resten av dagen imorgon 😂


sååååååhääääääääär....

.....kul är det att plugga medeltiden. Haha


Gårdagens träning

Enligt min träningsplan så skulle träningen gå till så här idag;
Yes, de blev full spurt vid de höga intervallerna och nät träningspasset var klart fortsatte jag genom getabjär och upp till listershuvud. Fortsatte kärleksstigen hem och detta i ett betydligt lugnare tempo.

Ja, blev ju ändå 7 km :) och i väldigt varierande terräng. Började på grusvägar ju och fortsatte på smala djurstigar!


Det närmar sig

Åh, ni kan inte förstå hur taggad jag är inför GHS 2015! :D 


Inte bara för mässan och showerna utan för att komma ifrån Sölvesborg och faktiskt kunna släppa alla tankar som snurrar i huvudet :D 

Dy'on chaps "Exel"

Häromdagen när jag var inne och köpte byxor så körde jag inom StableStore i Kristianstad. Men en stenhård sinnesställning om vad jag gjorde där och VARFÖR jag var där. Dyon chaps. Enda anledningen.


Jag gick in och stampade rakt bort, hittade inte orginalen som jag egentligen var där för, och hittade denna modellen "Exel" i XL istället. Dyon's största storlek är XL, den är 40cm i vaden och så ska du ha 1,5-2cm mellan sidorna på bredaste stället på vaden. De har ingen större storlek som är standard utan du får istället specialbeställa och mitt mål är att inte behva specialbeställa extra vida chaps eller stövlar i framtiden.

Men jag gick in med ett mål, rullade upp jeansen och började sakta med säkert åla på mig den högra chapsen. Fick kämpa lite innan den faktiskt gick på! KAN NI FATTA?!



Och sedan vänster ben, det var betydligt svårare och trög att få på. Fick pressa in vaden åt sidan och dra i resåren. Var livrädd att sömmarna skulle släppa men PÅ det skulle dem!
Och titta...



Visst är de snygga? Fy fan va de satt bra, som ett extra skinn!
En av tjejerna där inne kom fram till mig lagom tills jag fått på dem och hon berömde mig, kollade på dem när jag stod upp och sa att de var perfekt i längd och vidd till mig. Hon frågade om jag ville prova med skor och jag tvivlade på att jag skulle få på dem igen men av med dem och på med skor. Sedan nylonstrumpor och hon kunde då hjälpa mig när jag stod upp och egentligen utan några större problem gled de på! Ni kan aldrig ana vilken lycka, vilken lättnad och vilket leende jag hade på läpparna. AMAZING!!

 
Nu ska jag bara bestämma mig för vilken modell. Hon sa tom att "Exel" är lite mindre än orginalen men sitter ju tajtare och speciellt i vristen och runt skon. Precis som jag vill ha det. Jag är ju egentligen inte stor i vristen utan i vaden! Men så jag ska ju bestämma mig men det lutar mot ett par Exel faktiskt! 

 

 

Nu kommer bakslaget

Nu har det gått ganska bra med att gå ner i vikt och liknande, men precis som förra året - samma vecka till och med - så börjar halsen ömma. Jag vet vad detta betyder, detta betyder 5 veckor av outhärdligt halsont. Jag vet att det inte är halsfluss så länge febern håller sig borta.


Men nu har jag medicinerat mig själv och rustat upp ENORMT med tabletter utav alla sorter. Jag har smärtstillande i form av mucoangin (sockerfri) och zyx. Mucoangin är underbart, hela min mun blir bedövad <3 Men också strepsil med ingefära och Novalucol så inte halsbränna gör det värre! Måste hinna bli frisk inför Göteborg jag ger det en vecka nu innan det är vårdcentralen och tvinga dem skriva ut något till mig!




Lilla Röd

I lördags eftermiddag när det var runt 4 plusgrader så passade jag på att tvätta Lilla Röd :)

Sedan körde jag en gång till stallet dagen efter och körde till Norje Boke och tbx. Igår körde jag till Kristianstad och ja, bilen bytte färg. Även om de var torrt väglag!

Så den fick en snabbtvätt innan Lilla Röd åkte in på verkstaden. Kmr bli finast i stan ;)