Vad ska vi klottra idag?

Näst sista lägret är igång men det flyttas runt med hästar och ingen vrkar riktigt nöjd?


Men måste bara säga att vi har nog världens snällaste och tåligaste hästar som står ut med allt, dag in och dag ut! Ryck i munen, studds på ryggen, bank i sidorna. Vi har världens snällaste hästar!
- Trots detta så trivs dom, som fisken i vattnet! Det är beundransvärt hur egentligen vilda djur kan vänja sig vid oss människor och trivas!! :)

Jämförelse: MEDYK!

Lite bilder från 2010 och från 2012.
De bilder som är från 2010 - där rider Fanny Löfgren och är tagna den 1 Juli.
De bilder som är från 2012 - där rider jag och är tagna den 22 Juli.

Vem är då Medyk?
Medyk är en ridskolehäst som köptes in vintern 2009/2010, en kraftigt byggd herre född 2004 i Polen och är en korsning mellan några polska okända raser.
Han har ett enormt hjärta och älskar verkligen att gå som lektionshäst! Han hopptränas varje vecka och tar sig enkelt över alla hinder, inte bara de på 50cm utan också de på 80 :)


Vill bara påpeka att Medyk att gått lektioner sedan han kom hit, blivit mycket tömkörd och arbetad från marken. Han har fått mycket av de mesta, allt från handikappade, nybörjare till avancerad hoppryttare har ridigt honom. Han trivs som en kung på Stall Bokeslätt! :D

Smakprov; snygg heast

Litet smakprov på mitt nya påhitt, kanske de blir något?! :P
Är de bara jag eller har han verkligen blivit såååå snygg?!
Igga mitt sittben, är född på fel sittben xD

V. 29 LÖRDAG

Näst sista dagen är alltid speciell och efter önskemål blev det en spökkväll med en lång spökrunda där de fick gå genom en mörk och ruggig tävlingsbana, ett ridhus med rullstol i, bakom ett stall och många skrik blev det allt! :D


Lite bilder från tidigare på kvällen, de fick även framföra sina vackra låtar. de kommer allihopa att visas :) youtube är dock inte min vän med detta mobila bredband xD
Söta Lisa va ock våldgästade oss!!

PHOTOFIGHT! :DGissa vem?


JONNA PERSSON! :D


V. 29 TISDAG-FREDAG

Andra dage och lägret var i fullgång, det va skoskav, sadelskav och allmänt jobbigt för alla när det öste ner vatten från himmlen när dag 4 var kommen :´( och tror ni ine vi skulle rida ut?!

Haha, grymast dock va de ju att jag hade mina nya regnskydd över mina ridbyxor och alla andra blev så sjukt blöta men det var bara glada miner här! :) Alla skrattade lika mycket när vi kom tillbaka som när vi lämnade stallplanen  TORRA! xD


Dag 5 - fredag
va de dax för gymkhana och alla tyckte nog de var roligt :D
Här kommer lite bilder..

Vackra tjejer! :D


V. 29 MÅNDAG

Då va nästa läger igång, efter en skön semestevecka hos galningarna i Norje xD


Hästarna för denna veckan såg ut så här:
Richie - Emelie
Cossan - Jonna P
Scott - Mikaela
Joey - Emma
Dot - Linnea
G-F - Emilia
Bella - Jonna O
Kasmir - Anna
Aston - Sanna
Bell - Louise
Hasse - LinnJag red Pastis nästan varje dag då Amanda som skulle haft henne åkte hem. Grymt mysig polle! :)

- Första kvällen va de en namnlek och sedan brännboll där Okie och Tove jagade alla bollar och snodde dom :)


Blandade känslor

Ber om ursäkt för min dåliga uppdateringen  men nu när sommaren börjar dra emot sitt slut känner jag att ridskolestarten kommer bli ett helvete för mig.

När jag red Colin insåg jag nog att jag faktsikt va duktigare än jag känner mig, att jag kapabel att klara av stora och pigga hästar också och inte bara driv-på hästar :/ Misstolka mig inte, man lär otroligt mycket på hästar man behöver driva på men den mest snarlika Colin-hästen jag ridigt va Vispen. Fullblodsstoet vi hade här som tog 3 galoppsprång så nådde man nästa kortsida xD Underbart sto, i början... :/ Bogart var ju pigg men inte så som Colin och Vispen.

Men det har fått mig att öppna ögonen och se Buddy genom Pia Sohls ögon, varför vet jag inte, och hennes ord ekar i mitt huvud: "Du kan inte utvecklas på den hästen" Jag menar, jag har arbetat emot hennes ord hela halvåret sedan jag hörde dom. Kämpat, gråtit, skrikit och svettats och innan sommaren kunde jag dö för honom hur bra han gick! Men nu när jag sett andra hitta knapparna på honom efter 2 dagar, de som tog mig 4 månader att hitta?! Så känns allt skit igen!


Så jag har än en gång börjat tvivla på mig själv, vill jag fortsätta rida Buddy så som jag har gjort (4-5 gånger i veckan)?
Samtidigt som denns tanken kommer upp vill jag bara gråta, tänk allt jag har arbetat med, att aldrig få känna den lättade känslan när hästen trampar under sig. Även om han snubbar nästa. Men den lättade och nästan flygande känslan jag får varje gång jag känner hur han skjuter mig upp ur sadeln för han höjt ryggen. Tänk att aldrig få känna den?

Nästa tanke är: Tänk om det är min förtjänst att han kan gå så fint med andra? Att det är jag som fått honom i den konditionen och att han faktiskt har blivit lite finare och mjukare i kroppen?


Sedan den nya pollen Zimón, han är ingen hopphäst utan är tittig och bara tvärvänder och springer åt andra hållet :S

Jessika och Malin tyckte jag skulle prova Jessikas häs Hasela, som har blivit mycke fin nu :)
- Men hon är tillsalu så tänk om jag fäster mig vid henne? Och sedan säljs hon?

Då står jag där igen..Hjälp? Hur ska jag göra? :*Buddha

Ett "litet" skutt över typ 115-120 - detta hade jag aldrig klarat utan honom i vintras!

Svar på kommentar

Kul med lite kommentarer :D


Sv. Jag har gjort den själv i Adobe Photoshop CS5 :) Jobbar i Photoshop 6.0 och Photoshop CS5 på min dator sedan har jag CS4 på min skoldator. Använder mig inte av några sidor på internet då jag tycker det blir så fruktansvärt dålig kvalité :/

Kram

V.27 ONSDAG

Först hos tandläkaren och sedan Killebom så missade en hel del av träningen denna morgon också :/ Tråkigt då Katarina Thorstensson var och gästtränade men några foton fick jag allt :DHär kommer dom jag hann fånga på bild:Bilder ovan är på Ann-Sofie och Missan
Bilder nedan är på Ulrika och Bio
På kvällen blev det hinderbyggning inför dagen efter och sen utvärdering. Efter de fick jag mina armar nerkladdade med bläck. Cornelia, Fanny, Emma och Steffi fick också de xD
Detta är FANNY - besök hennes blogg: http://flams.blogg.se


V. 27 TISDAG

Ridning stod på Schemat men för mig var jag först hos Oli. Han knäckte min nacke så jag ville bara skrika av smärta men så fort han la tillbaka min nacke ner emot kudden så ville jag dö över hur skönt det var!! :P


Men hann se lite iaf :)


Steffi och BellaAnton och AstonAnton och AstonTove och MållyKimona och Dino BambinoSteffi och BellaUlrika och VolybioUlrika och Bio


Ulrika och Bio


Fanny och KasmirCornelia och Scott


Cornelia och Scott

Mette och Buddy

Fanny och Kasmir på båda xDAnn-Sofie på båda ovan :)

På kvällen blev det skattjakt :D


V.27 MÅNDAG

Ännu en ny måndag och nya barn :)

Denna gången är det endast ett 4 dagars läger då detta är ett hoppläger!


Ny hästlista då ju!
Ulrika - Bio (egen)
Josefina - Amadeus (egen)
Kimona - Dino Bambino (egen)
Anton - Dino (egen)
Linus - Cute (egen)
Tove - Målly
Anton - Aston
Cornelia - Scott
Fanny - Scott
Emma - Gold-Fire
Ann-Sofie - Missan
Mette - Buddy
Elina - Joey
Steffi - Bella

Vem har jag glömt?! o.O


Första kvällen körde dom en namnlek och sedan fick de spela lite brännboll, några var ju för fina för att vara med! (Känn er utpekade: Fanny, Emma och Steffi!! xD)

Saknad!

Ni ska bara veta va' jag saknar er! <3


Svar på kommentar

Kul med lite kommentarer :D


Sv. Jag har gjort den själv i Adobe Photoshop CS5 :) Jobbar i Photoshop 6.0 och Photoshop CS5 på min dator sedan har jag CS4 på min skoldator. Använder mig inte av några sidor på internet då jag tycker det blir så fruktansvärt dålig kvalité :/

Kram

V.26 Avslutning Del-3


V.26 Avslutning Del-2


V.26 Avslutning Del-1


Ny header

VAD TYCKS?!


Det ska alltså vara denna bilden som syns där uppe:


Hästarna: fr.v
Clements
Sam
Clements
Colin
Sam
Buddy

fr.h
Missan
Mr Bogart
Missan
Buddy
Clements
Missan
Sam

Stora bilden: Mr Bogart

2 månader och 2 dagar

2 månader och 2 dagar fick jag vara lycklig, ha roligt och slippa slitet..Men den lyckas har nu hamnas hs någon annan, någon annan ska få lära känna denna enorma nalle och få kalla han sin.


Therese har då bestämt sig för att lämna ut Colin på foder, jag åker ut ur bilden och igår va de en tjej och provred honom. Jag orkar inte ens bli arg eller ledsen längre, all vikt bara slängs på mina axlar och jag går och deppar. Sen när någon frågade mig hur jag mådde då brast det lite smått och de första tårarna kom.
- Nu känner jag bara ilska! Emot dom (läs: Alla), varför ska jag kämpa, varför ska jag sjunka ner i skiten eftåt? Kan inte annan få känna som jag?Jag hoppas bara på att min sista stöttepelare står fast, Buddy <3


Jag kommer sakna dig, min stora nalle, Cloghonan Colin Hill <3

V.26 FREDAG

Sista kvällen är alltid känslosam men sjukt rolig! Denna var speciellt underbar! xD
De red en bana och tävlade lite, ock hade även en rykttävling som Ebba J på Buddy vann :)

På kvällen fick de utvärdera och sjunga sina låtar om ridlägret. Alla var super duktiga! De kommer komma upp inom kort då youtube inte riktigt vill funka just nu :)


De fick sedan höra 3 spökhistorier om Stall Bokeslätt innan Jonna hoppade fram och skämde alla till döds!
Det åskade även och alla flyttade in i stora stugan. Så de låg 12 stycken i ett litet rum gjort för 5 personer! Haha!! Dökul!


Här kommer lite blandade bilder:

Slår vad om att det var typ 45 grader där på morgonen xD Haha!!

Svar på kommentar
Sv: tack, det är grymt kul att skriva om dom också! :D


Jag jobbar, visst, men är med som ungdomsledare. Mitt jobb är alltså se till att allt i stallet sköts, in och utsläpp av hästarna, lekarna och rider ut med dem på ryssberget! :)

Så för att besvara din fråga: Nej, det gör Jessica utifrån anmälningslapparna och om de har varigt här tidigare :)

V.26 Hoppträning - Del3

Och ännu fler :D


Lisa och Jingels


Lisa och Jingels


Lina och Missan


Klara och Trille


Klara och Trille


Lina och Missan


Lisa och Jingels


Felicia och Scott


Felicia och Scott


Sara och Alf


Lisa och Jingels


Klara och Trille

V.26 Hoppträning - Del2

Lite fler bilder :)


Sara och Kasmir


Lina och Missan


Lisa och Jingels


Klara och Trille


Lisa och Jingels


Klara och Trille


Lisa och Jingels


Klara och Trille


Lisa och Jingels


Felicia och Scott


Klara och Trille


Lisa och Jingels