Hard work work

Ja, att påstå att en kock inte jobbar så mycket är ju en fet lögn ;)

Jobbar mina sista timmar i Mörrum nu detta veckan. Jobbar söndag 7/6 - måndagen 15/6 och är schemalagd 64 timmar på de dagarna. Jobbar alltså varje dag, ingen ledighet.

Det goa är att på de tre dagarna jag jobbar har jag jobbat över. I söndags hade vi 100 ätande på buffén och ingen diskare, stod i disken i 2h efter jag egentligen slutat. Igår var det ett sällskap som bokat på kvällen som jag fick laga mat till :) idag ringde den från Brasseriet så efter jag slutat i Mörrum fick jag köra in och jobbade från 17.30-22.00 och myste ut vår nya fräscha meny! Gött!!

Men till min poäng då, vi kockar jobbar ju rätt så många timmar. Bara dessa tre dagar var jag Schemalagd 20h, men jobbat 32h.

Man får hålla igång medan man är ung.

Ikväll käkar jag pizza, dricker saft, skriver prepplista, svarar på mejl och badar fotbad med massage ❤. Samtidigt som TV är på, vardagslyx!  Imorgon blir de en lång och mysig runda på Gordon groda efter jobbet! 

Helgen med Gordon

Hade Gordon hela helgen då Maria va iväg :) 

Fredag: skog
Mötte upp en kollegas fru för lite längre uteritt. Ny kompis och nya vägar för Gordon, vilket verkligen visade sig att han borde heta Gordon Groda. Han var väldigt tittig, studsig och så såg han ett får i en hage och bara kastade sig rakt in i skogen. Så jäklr tramsig 😂 kunde lika gärna ha misstagit honom för en unghäst som aldrig varit i skogen förr.
På vägen hem skötte han sig kanon, eftersom hennes häst inte är igång för galopp så stannade vi till på vita vallen just för att jag skulle få galoppera av honom. 
Han kändes mjuk och otroligt följsam, resultatet efter att ha böjt igenom hela kroppen under ritten. Tog galoppen väldigt bra i båda varven och hade en fin arbetsform. Avslutade med skritt på långa tyglar hem :)

Lördagsväder, hann precis in innan detta drog igång.

Lördag: markarbete
Lördagen var här, och ett pass på banan stod på schemat. Började precis som vanligt med att försöka hejda honom i hans pulsade,  få honom att vila på steget. 
Han kändes lite stark i munnen men väldigt mjuk och fräsch i kroppen. Värmde upp i trav och skritt och började för omväxlingsskull jobba i skritt och sedan trav innan han fick sträcka ut i galopp.
     Red på volter, bågar, i en . Öppna och sluta

Han hittade en bra form ganska snabbt, något som jag aldrig väntat mig och lättade i munnen. Gordon var verkligen som en dröm att rida, gick i en stadig form i traven och skritten. Även i galoppen var väldigt fon men lite ostadig.  Känslan var amazing över hur snabbt vi nådde samma mål, de kändes enormt bra. Kunde sitta och finlira resten av passet.


Söndag: skog
Efter lördagens utekväll var det skönt att sticka till stallet och mysa. Blev en väldigt mysig runda med 0 kvar :) brukar sällan spänna snokrem eller nosrem till såna rundor, har de spända väldigt löst + halvlång tygel under hela rundan. Återställare 😍Grymt kul helg! Gordon har, trots fredagens rabalder, skött sig väldigt bra :D