Bloggtorka

Haha, vadå bloggtorka?! Asså shiiiiiiiit!!!!

Vecka 16

En liten planering inför veckan som kommer - kan självklart förändras ;)


MÅNDAG
8.00 - 14.40 Skola
NOTE: hämta senaste dricksen hos Thommy
(Utvecklingssamtal 14.30)
Samhälle A: Fallet Pelle inlämnat SENAST 24.00
Insammlingsmöte 17.30 Stall Bokeslätt
NOTE: smsa Therese
Träning: Hoppträning (Missan) 21.00 - 22.00


TISDAG
8.00 - 14.00 Skola
Hyrt fotostudion - Emma Lindahl (Amanda)
Prov Samhälle A: Brott och Staff
Hämta ut kockkläder
Köra vidare till Colin och rida
- Galopparbete - byte över bom


ONSDAG
8.00 - 13.20 Skola
Svenska A - Läst ut boken: Tristan och Isolde
Förberedelser inför restaurangöppet
Köra till Colin och rida
- Är vädret fint, försöka rida ut / skrittövningarna, förflyttning för skänklen
18.00 - 19.30 Hoppträning


TORSDAG
8.00 - 15.30 Skola
Restaurang Sjöbris öppet (sista gången?)
Räkna ihop all dricks och redovisa för klassen
Köra till Colin och rida
- Om vädret är fint, försöka rida ut / jobba på alla gångarterna
Jobba med gammatiken till Engelska B


FREDAG
8.00 - 15.30 Skola
Svenska B - uppsats/jämnförelse film/bok (Tristan och Isolde)
17.45 - 19.00 Dressyrträning
Hem och fira FREDAG!


LÖRDAG
18.15 BIO - Battleship (Anders)
Mer kommer...


SÖNDAG
9.00 Fixardag inför tävlingarna - Stall Bokeslätt
10.00 Dressyrträning
Mer kommer...

Mountain Horse Aero Pro

Köpte då denna hjälmen idag och testade den även idag: litet utlåtande;

Den är så lätt att den inte känns på huvudet, den klämmer inte hur mycket jag än drog åt den och allt var lätt att justera. Jag som svettas mycket också var ganska torr om skallen då den har ventilation! :)
Så jag rekommenderar just nu till er alla :)

Men, ska hoppa med den imorgon - ännu ett utlåtande kommer då xD  verkar som om de blir Missan imorgon :/


Mountain Horse Aero Pro -helmet

Första kontakten med skogen

Efter att ha vatt på möte med Kyäni drog jag till Colin och kan taa om att vi kan köra dagens outfit varje ridtur nu :) Så mycket grejer som Therese kom med idag alltså xD

Men han var pigg idag igen, även om han blev lite slutkörd igår xD

 - men värde upp i skritt, trav och galopp men så var han så stressad tyckte jag i skritten att jag skrittade ut honom på skogsvägen bakom stallet för att se hur han reagerade och kanske få honom att slappna av lite. Tog bara tp 10 minuter innan jag red upp på ridbanan igen och där tog jag lite skänkelvikning. Känner hur ycket jag kan röra honom med skänklarna i skritten :D Kommer nog i traven och galoppen också men har börjat lirka lite i traven med skänklarna när jag rider mycket snett igenom :)

Mer då? Hmm.. Jo!

Han skötte sig efter skogen fint. Han slappnade av i traven och det kändes jätte bra! :D

Galoppen fick han i slutet gå på lite volter och försöke inte sätta ihop honom utan lät honom gå på i den takt han ville men han fick inte öka bara för att han skulle xD Hoppas ni förstår? Hehe, allt de jag skriver låter bra i mitt huvud men säkert inte i någon annans xD


Så söööööt han är! xD


EKO:-

En tripp till EKO idag igen och inhandlat blev:

Ridstrumpor
Ridhjälm
Film - Rolandz
(till pappa)
Kaffemugg
Naturgodis
Läderremmar till sporrarna
Rattöverdrag - svart

Söndag..

EKO
Ännu en tripp till Eko idag för att köpa den där hjälmen från Mountain Horse :) Kanske hittar ett par ridbyxor också! :D

KYÄNI MÖTE
Möte med Jenny och hennes gäng i Bromölla för har svårt att bestämma mig för om jag ska sälja det eller inte. Mycket pengar som står på spel

COLIN
Funderar på lite galopparbete idag istället för trav :) Så han är riktigt framme. Får ta bort hinder och bommar om inga andra är där :) Behöver hela ridbanan för de. Kanske en bom till galoppbyte ;) får se..

Hjälm-hjälp!!!

Jag har tittat på massor av hjälmar men har inte hittat någon tills jag hittade denna eller Melanie visade mig den på Eko. Det var faktiskt skön och satt bra, men jag vet inte om man borde köpa den?



Mountain Horse AERO PRO


Vad tycker ni? :)

Travarbete

Colin fick trava mycket idag, jag söker ju fortfarande efter hans knappar i traven då jag tycker den är svårats. Han vill ju gärna bli lite trippig och fattar galopp om man kortar upp honom lite. Han är oerhört lyhörd och lyssnar på allt man vill, kanske för mycket? :)


Men började i skritt och när han var varm värmde jag upp i kanske en kvart i båda skritt, trav och galopp. Alltså tog de typ 25 minuter innan jag började arbeta honom riktigt och kräva lite av honom och de första 25 minuterna behöver han göra av med så mycket energi som möjligt för så fort han kan koncentrera sig och har fått springa av sig är han hur fin om helt. Inget pinnande, inget stressande, inget galopperande. Super fin! Så arbetade honom volten, red som en 8 och gjorde lite hörplaceringar och travade några bommar. Lät honom galoppera i slutet och såg till att han gick fram på kortsidorna och kortade honom lite på lngsidorna, även här mycket arbeta på volten.

- När jag satt av och bestämde mig vara klar, 55 minuter efter jag suttit upp hade han arbetat effektivt ca. 20 minuter i trav och han var jätte svettig så ställde ut honom i hagen utan täcke för att han skulle torka medan jag packade hö, mockade och fixade iordning med hans trustning. Sedan slänge jag på honom täcket, ställde ut honom i hagen och bytte om innan han körde hem och lämnade sötnötet tills imorgon.




Tröttis efter ridpasset :)

Körkort: Frihet!

Körde till skolan imorse med volvon, Max fick lift xD Det gick ju bra, tog bara en halvtimme genom Lörby!

- Så regn och skitväder men det gick jätte bra. Bra med parkering vid skolan så det var toppen! Nu gäller det bara att komma ut vid lunch och sedan hitta en parkering till ;)




Mina kära klasskamrater vill dra till donken så de blir donken på matrasten ;P

KÖRKORT!!!

NU HAR JAG KÖRKORT!!!! :D

Onsdags underhållning

Skola nu men vi glottar på film istället ;P

Svenska läraren Hanna är hemma med sin sjuka son och vi har ju läst boken: Tristan och Isolde så nu ser vi filmen xD Haha ;)

Efter skooolan blir de bussen hem sedan drar jag till stallet för att se om min rygg klarar av att hoppa Buddy ikväll men de ger väll sig när jag har suttit upp :)

Bad även Malin prata med Oli så han kan kolla på min rygg, hellre de än åka till vårdcentralen och där bli klämd på, sedan till sjukhuset och sitta där i timmar. BLÄÄÄÄ!!


Skulle tagit Colin igår men det verkligen pissade ner så körde dit och borstade honom riktigt ren och hängde upp hans blöta täcke. Tänkte att det kanske skulle släppa men det verkigen vräkte ner. KUnde tagit honom på linan annars men men, gossen lilla fick vila :)

sista..

Då var sista körlektionen innan uppkörningen avklarad och jag känner mig ganska säker. Det kändes bra idag! :)

Men om jag inte klarar det så var jag inte först, även de som kört mycket mer än mig kan kugga xD

.btw. grattis till Lollo som idag klarade de :) så snart har väl både jag och ljungan körkort! :D

Ny header ;D

Nu rider jag ju inte bara Buddy så då tar vi och uppdaterar. Ser du inte så klicka på F5 :)



Ps. Den är snabbt gjord!
Ska ta lite nya bilder på de båda :)

Hopptävlingar

Mitt självförstroende har växt något jävulskt inom hoppningen!


I söndags (8/4) var de dax för klubbhoppning och vår första 80cm, jag och Buddy. Men de blev inte riktigt så då han kändes sådär knixig igen så red ner och travade på gräsbanan men visst var han halt. Skrittade bort till Mattis och han konstaterade att han var halt så upp och stryka sig och blev besviken på mig sjlv. JAg vet inte varför men ville bara sätta mig och gråta, hade taggat för att klara detta och så är han halt igen?! :(

- Men så föreslog dom Cosa Nostra så gick jag med på de men hon som hoppade henne innan mig trillade ju fan av och inga snygga språng. Var inte med henne alls! Alltså när dom kom ut och jag tog över henne hade jag typ 4 minuter på mig för när jag skrittade in på framhoppningen ropade Malin upp mig :S Men Stefan Mattsson (räddaren i nöden!) hjälpte till och jag hoppade räcket 2 gånger men inget språng men så tog jag oxern och de kändes bra alltså gick jag in och hoppade. Det kändes bra! Var med henne fint och toutchade i en av bommarna men den låg kvar! :) Så vi gick ut ur ridhuset med en felfri ritt men jag kände ändå mig lite missnöjd eftersom jag fick så kort tid att förbereda mig. Jag är ju aldrig nöjd med mig själv! Men nu när jag tänker efter, det var bra :) Det var fint, jag var grym! Jag kan! :D


Och så körde jag en runda till Colin och red - blev ett 35 minuters pass med ganska mycket trav och skojar ni eller... Även om han inte gick i riktigt form så slappnade han mjukt av och längde lite på stegen. Så är sjukt nöjd med vår insats och jag börjar faktiskt att hitta hans knappar. Det är mycket häst och rida och måste hitta mitt substitut för skänklar innan jag kan börja arbeta honom på riktigt. Min dressyrtränare Pia tyckte att jag skulle spänna in honom men jag vill ju inte att han ska behöva gå och arbetas HELA tiden. Vill rida ut i skogen men vågar jag de? Sen hittar jag ju int eheller men får prata med Sofie, hon kunde visst någon liten runda!  :)


På söndagkvällen bar det av till Karlskrona Lyckå Ridklubb för ridskolecup. Fick en häst som heter Orgo, han är importerad från Polen ;P
Här är han:

Så satt upp, red lite i trav och galopp. Hoppade ett räcke, en oxer och ett större räcke. Alltså = hoppade en häst en bana på mellan 80-90cm men en häst som jag suttit upp på första gången 15 minuter tidigare. Det är häftigt!


Så resultatet efter söndagen var

+ att vi vann då över KLRK ;D


Colin posar

Visst är han söt här? :)





Andra passet med Colin i dag och har var super taggad då Sofie var och red ;)
Så först försökte jag bara få honom att skritta och se hur han reagerade på de 3 delade. även leka lite med skänklarna men första 20 minutrarna var de bara att sitta med dom helst 2 meter från honom :P

- Men ja, tänkte på de vi gjorde igår för Bettan där jag red Missan och skulle rida lätt skitsakta och så skulle hon ställa sig efter mig och testade med Colin. Funkade några steg sedan traskade han på och min lättridining blev för snabb. Testade igen och tänkte hela tiden på att rida lätt och tillslut sjönk nacken under några steg och jag försökte hitta det igen. Kanske lite för desperat? Skulle nog i den stunden slappnat av istället!! De är lätt att vara efterklok, men något att tänka på till imorgon :D

Så, de känns som om jag ridigt honom mer än bara 2 gånger!
Visst i hanteringen känner jag fortfarande lite oro då han är ENORM (!!!) och bara 7. Han har snälla ögon och är forn som ett lam men man vet aldrig - de kommer släppa efter bara några dagar. Gäller att lära känna honom och som jag kan dömma nu, kelgris!!!



Här är en snygg bild när han posar efter ridpasset :)


FAN VA SNYGG HAN ÄR!!!!





Ps. Så här stooooor är han - nästan 180cm i mankhöjd!


Provridning: Cloghonan Colin Hill

Har provridigt en "liten" häst nu på förmiddagen! :)

Så körde till Bjäraryd vid 9 imorse och mötte där Therese och vi vandrade ut till honom, först såg jag inte honom på framsidan men när vi kom bak stod han där. Såg inte så stor ut men när jag kom fram till honom, shit! Hästen är enorm!! ;)

Han måste minst vara 175-180cm i manken men verkligen snäll som ett lam! :) Han snälla och fina ögon också.


Men Therese sadlade och tränsade och gjorde allt klart innan så jag satt upp från en pall (a) och skrittade bort till ridbanan där jag började skritta honom och Therese gick in och mockade.


Han steg: Guddomligt! :D

Skritten var han ju väldigt framåt, samma sak i traven och jag vågade ju inte riktigt ta tag i honom eftersom att han är också väligt känslig för skänklarna. Rör man honom lite oväntat så hoppar han åt sidan, han är fräck!
Finns nog inte så häftigt som hans galopp sedan, samlad och sktfin! Du kan korta upp honom så mycket att han galopperar på stället, och länga utan att det stör honom. Han är jätte häftig att rida!


Så, japp. Har hittat en ny medryttarhäst - kommer alltså rida honom några dagar i veckan, hans ägare Therese tävlar honom i hoppning och han flyttade till Bjäraryd från Lörby i december 2011. Alltså inte så länge sedan :)
- de har paddock och 8 stora fina boxar. Belysning i paddocken är på väg och Therese behöver hjälp för hon jobbar mycket natt och kör lastbil så inte mycket tid över - vilket är bra för mig! :)



Kort info om honom:


Namn: Cloghonan Colin Hill
Smeknamn: Colin
Född: 2005
Ras: Import. Irländsk Sporthäst    -(har Irish draught i sig)
Färg: Gråskimmel
e. Colin Diamond ee. Diamond Lad
u. Cloghonan Beauty ue. Leabeg
Uppfödare: Martin Ryan


Hans far: Colin Diamond