Måndag gör jag ingenting

Måndag gör jag ingenting, ingenting, ingenting!

Segaste måndagen ever, typ..
Träning ikväll då, se hur Sam han går. Hur Birgitta red honom förra veckan efter vår hoppning (<3)


I eftermiddag åker Åsa med familj till Kap Verde och jag ska ha hand om alla hästarna, o bara så ni vet, Åsas hus står inte tomt så de går ikke att råna där inte!

Men jag ska ha hand om Chikitita, Miss Sixty M, Hembys One Moore och Dahlåkras Juwel :) 3 ponnysar o en stor polle. Ja, Missy är stor tjej nu :)


Miss Sixty M, April 2010

Jag och Sam

Jag fastnar i denna bilden på något sätt, ovs om Sam har öronen lite bakåt så tycker jag att bilden är hur skön som helst och jag har fått lite smått damp på att Kate är med i bilden. Inget ont om Kate, absolut inte. Men det förstör ju bilden när en människa är där och jag ville ha den på skrivbordet på min nya dator så jag lekte runt lite i Photoshop och vips..
Titta, hon försvann ;D


Vad tycker ni om bilden?
Och om redigeringen?

Fotograf:
Tror det är Rut

Jag suger

Fan alltså, jag suger på engelska. Och att skriva på engelska. I just can't.. Hehe!
Nej men fick tillbaka min bokrecension och fy fan va jag skäms. Det var ju hemskt! ALla fel och ALLA jäkla lila streck han hade gjort. Nu vill han väl sätta tillbaka mig i den andra gruppen eller något. Jag tror jag dör alltså! Fy!
Jag víll bara sjunka genom marken, någon som vill hjälpa till att pressa ner mig genom marken?


Men sedan det där stora arbetet.. Wtf? Jag har ju inte kommit på vad jag ska skriva om och just nu letar jag fakta om Western ridning och Paint hästar. Sam inspirerat men en tanke slog mig. Bondi Beach, Australien. Det är nog ett enklare område. Kanske ska leta info om de.. Jag vet ingenting längre, är helt kass! Kan nog lika gärna hoppa av skolan eller nått, jag är inte bra på något!


Så nu har jag tyckt synd om mig sjäv tillräckligt! Usch..


Fläckig Hoppträning

Hoppträning i måndagskväll och det blev den ”fläckiga” hästen vid namn Sam.
Hade inte hoppat honom sen innan love började och då gick det lite sådär. Då blev det mest skutt rakt upp i luften, alltså att han gick intill och bara sköt upp sig rakt upp och rakt ner på andra sidan.  Pga. Av att Birgitta inte kunnat rida under vintern har ju jag gjort de men jag har inte hoppat honom o jädrar va han hoppade. Inte ett enda skutt rakt upp i luften. Bara fina (och lite klumpiga, ibland) skutt! :D


Vi var bara 3 st i gruppen. Jag på Sam, Linda på Clever och Johanna på Rodrika.
Såhär såg de ut;

Det bestod utav lite bommar sedan a en linje. Första hindret var ett litet räcke på typ kanske 50. Ett plank som ar vågigt o målat i gult, orange o röt. Sedan var de andra en mur. Som snart blev en muroxer.


Vi tar allt från början, jag var taggat till 1000 medan Sam stod o tuggade hö när jag tog ut honom. Sedan var han superseeeeeg när jag satt upp och väldigt stel, men precis som vanligt i början. Men så värmde i upp lite och allt gick bra, vänster bak hackar upp sig lite ibland men det hör nu till vardagen. Går inte att rida Sam i ridhus utan att hans vänstra bak hänger upp sig under ett steg o det blir lite otakt. Men de e Sams stil ;P Eh, sedan började vi med bommarna o han lullade upp, blev superlång först och skärpte sig inte förrän jag samlade ihop honom så mycket som det gick vid de stadiet. Vi började sedan med dom lite upphöjda bommarna, Sam snubblar självklart över dom för att märker inte att dom är upphöjda. Men sedan är han inte så kaxig utan lyfter stort och fint på hovarna. Så pass mycket att det blir en jämn och mjukt takt att rida lätt i. Han var duktig, superduktig. Sedan skulle vi hoppa och då en liten ”linje” på 11,5m. Typ 3 galoppsprång. Egentligen är 3 galoppsprång typ 14m och 2 typ 10m eller nått. Vi började o Sam han lyfte på benen, när han hade hoppat typ 2 gånger dom små räcken, då gick det upp ett ljus på Sam. Han kom på att han hoppade och att det var roligt så han stressade upp sig sådär igen. Slängde med huvudet och blev bara längre och längre. Nada kontroll hade jag ju då så försökte hålla tillbaka honom lite och det tog 2 gånger innan han lugnat ner sig något att jag kunde hålla om och få hon lite framåt utan att han rusade och då kom vi superbra. Sedan höjde Bettan och vi hoppade de också. Utan problem. Sedan blev det en oxer och då kom vi igen men då koncentrerade Sam sig så mycket på oxern att han glömde hoppa räcket innan och det blev lite plockepinn med hans ben o bommarna men de gick fint. Nästa gång hoppade han riktigt fint och över oxern också. Bettan höjde o vi hoppade, jag fick i uppgift att rätta till min sits då jag inte skulle luta överkroppen för långt fram då han blev tung o lång i sin landning. Nästa gång tänkte jag på detta och vi gjorde det perfekt. Dock blev han så jädra stark sen o hängde sig på bettet. Tur att det var gummibettet och inte det andra skarpa westernbettet.

Men sedan höjde Bettan och då sa hon att bakbommen på oxern låg på kanske 80cm. Jag blev genast lite nervig men red Sam precis som vanligt och vet ni vad. HAN HOPPADE SKITFINT! Tog 3 skitbra galoppsprång innan han lyfte mjukt över. Jag trodde jag var klar men då höjde hon ytterligare. Både fram o bakbom. När jag red an mot dom igen så bad jag till gud att Birgitta hade hoppat honom så högt innan, sedan gick bara en tanke genom huvudet. Jag klarar de! Och det gjorde jag, vi red an, lyfte över de första, fortsatte i 3 galoppsprång. , jag höll upp, höjde handen, red med sätet. Sam lyfte frambenen, jag reste mig upp i hoppsits. Vi hoppade i slowmotion, 1000 tankar snurrade i huvudet men en enda stack ut. –” Sam är underbar” Vi landade snyggt på andra sidan och jag klappade honom som bara den. Då räckte de, jag var nöjd, Sam vill nog hoppa mera men han var trött. Det kände jag. Så jag satt av och han fick godis innan jag gick med honom medan Linda o Johanna hoppade Clever o Rodrika samma höjd o sedan fick Johanna kämpa med Rodrika på ännu lite högre.
Det var en underbar träning, Sam skötte sig underbart. Rena rama drömhästen! <3

S A M

Inlägg om träningen med Sam i måndags kommer troligen ikväll..


Ännu en bild i repris på älskade Sam, men nya bilder från i vinter kommer faktids. Inte jätte många och inte jättebra men dom duger väl.. Inte de bästa vädret när de e full snöstorm precis ;P

Benny Grünfeld

Lyssnade på Benny Grünfeld igår, han är typ 82 och överlevde Auschwitz. Det var helt respektlöst av Achmed som kastade en gummigrej på honom! Är så jäkla trött på såna människor, såna som inte har någon respekt för andra människor eller för det förflutna. Läste en kommantar idag på en artikel att en kille eller tjej frågade varför alla reagerade så starkt. Fasiken, måste fan citera:


"Måste vara intressant att lyssna på sådana föreläsningar. Men något här förbryllar mig, nämligen detta:
- Vi vill samla alla nior. Det här angår verkligen oss alla, säger Evelina Norman.
Hur angår detta oss? Jag har ingen tysk släkt, och har ingen som helst koppling till Tredje Riket. Så på vilket sätt "angår" det mig? Det är närmare 70 år sedan detta inträffade, och de allra flesta svenskar har ingen som helst koppling till det inträffade, så hur "angår" det oss? Det angår egentligen inte ens de flesta idag levande tyskar. Skulle vara väldigt intressant att höra hur man resonerar, när man säger så.

Det pågår ju folkmord i världen IDAG, och det angår väl i sådant fall oss mer än detta?"


Asså fy fan! Hur kan man säga att det inte angår någon? Det angår ALLA, exakt alla. Fy alltså, skulle kunna spotta på den personen asså.. Nej, förlåt men jag blir så jäkla arg över sånt. Hitlers jävkla nazistfasoner har påverkat hela världen. Om en sån sak händer igen, tror Matti då att hon/han kan knalla runt på gatan helt oberörd? Vakna upp ur sin dvala och se på världen. Du säger själv att folkmord händer idag och att det inte berör? Vi skickar ju för fan våra trupper till krig som inte "angår oss" vad är det för jävla skit?! Även om du lever i din lilla bubbla så finns det folk här ute som kämpar för fred. Som kämpar för mänskliga rättigheter. Även folk från Sverige hämtades och hamnade och mördades i olika koncentrations eller förintelseläger. Som som du...!


Så, nu har  jag uttryckt lite av mina känslor ang. detta och ja.. Det är skitjobbigt. Jag har så mycket jag skulle kunna skriva och det är hemskt att jag inte kan uttrycka allt i sofistikerat språk utan måste svära. Men det får ni ta.. ;)

Semlor

Idag fick jag stå för efterrätten.. Det blev Semlor.. :)

OBS! Mobilpic's
Mums.. :)


Designmästarn'

Idag har jag varit en duktig medborgare och gjorde om Emma och Olivias blogg lite. Dom önskade rosa och prinsessor! Jag ser just nu bara rosa när jag sluter ögonen och jag ser bara massa bokstäver och siffor eftersom jag har lekt väldigt mycket med koderna. Får se om dom gillar det! För att se mitt "mästervärk" i rosa eller bara vill se headern utan 'vattenstämplen' tvärs över får besöka deras blogg; Http://Egogirlz.blogg.se
Vad tycks?
     Kanske inte det allra bästa jag gjort men dom önskade rosa och prinsessor! ;P

Första dagen

Känns bra att vara tillbaka i skolan! Dock drar det igång med en JÄVLA fart. Restaurangen är öppen redan imorgon! Tack god gud för att jag varken börjar i köket eller i serveringen. Fast Erika ärväl inte så glad i mig heller på hotell ;) Haha


Oaktivt

Har inte bloggat aktivt precis! Men skriver nu iaf.. Igår var vi på revyn, De går över. Bilder kommer..

Ikväll är det inte riktigt bestämt ännu men finns på mobilen ;P


Och som ni ser så skrapar jag ihop till en ny header. Tänkte behålla bakgrunden och så får jag se hur headern blir. Har ju nytt objektiv så den stämde ju inte inte riktigt längre.. :)

Felix <3
Födelsedagspresenter

Jag fick då i födelsedagspesent:

*Bok från 60-talet om Andra Världskriget
*Köksvåg med klocka i mitten
*400kr presentkort
*Michael Jackson's nya skiva
*Avatar 6-disk Extended Collector's Edition
(Saker jag fick innan min födelsedag;)
*Webcam
*Canon skrivare/skanner
*Headset med mic från Logitech


Sedan ska jag ju köpa en ny dator, och jag lovar att jag ska vara sjukt rädd om denna och inte lägga in något annat är några bilder och lite musik. Ska ha ALLT på den externa hårddisken!

050194 -> 050111 = 17

Den 5 Januari 1994 föddes jag så idag, den 5 januari 2011 är jag 17 år gammal! Jippie?!

17 är ju ingen milstolpe, precis som 14 år.
13 är åldern då man är tonåring och får absolut inte kallas barn länge!
15 är när man bli byxmyndig och får köra moppe!
16 får man börja övningsköra (egentligen 15 o 9 månader) och man får ta körkort för lätt MC.
18 är när man är myndig. Alltså är man fri

Där emellan kommer ju 14 o 17 som inte har så stor betydelse!


Men iaf, är 17 nu! YAY! Man är 1 år äldre än förra året men har fortfarande många år kvar men ska dom rusa iväg som dessa har gjort då blir man ju snart pensionär!


So, Happy Birthday to MEEE =D

2011

Känner redan nu att 2011 kommer bli ett dåligt år...