Helgen :)

Fan va fail, sa att jag skulle skriva ett ordentligt inlägg i helgen och idag är det tisdag men man får väl ta det som det kommer?

LÖRDAG: Någon form av kurs med ungdomssektionen och sedan BODA BORG vilket var mycket roligt. Var med Hanna, Frida, Ida och Sam :) Mycket sköj! Sedan kalas på kvällen, åt bara middag sedan körde jag hem och tittade på New Moon på den stoora TVen. Mycket göttigt! Har ju sett den 3 gånger på datorn och ja, Edward var ju lila! Haha, men det var varma och sköna färger! Mycket mjukare färgen än Twilight men än en gång stör jag mig på linserna. Andra nyanser på ögonen och så stör jag mig på att Roberts linser sitter lite snett i någon scen så att han se helt CP ut men det är bara jag som stör mig på såna småsaker ;D

SÖNDAG:
Först upp klockan 5 (6 vid ändrad tid) och så sticka till stallet vid den tiden. Fixa till Morris och sedan in i lastbilen och köra mot Ängelholm för lite laghoppning på elitnivå ;) Haha, det lät proffsigt! Jag somnade i en timma och sedan var det att snabbt ta ner Morris och så springa med honom för veterinären. När han var godkänd så på med sadel o träns samt skydd sedan dags för framridning och framhoppning innan dom skulle in på banan. Fick 4 fel och så lasta Morris igen och fika och titta på dom andra. När det var dags för Vicky att hoppa i laget tog vi ut Morris tidigt och jag gick med honom en bra stund, försökte köra lite lätta former av NH. Alltså, mest att leda honom. Han är ju lite stark och kan lätt dra iväg med dom som inte är så starka.. Han är lite känslig för kroppsspråket och fattade till en början men sedan blev det nog lite för mycket med massa andra hästar också runt så jag gick vanligt med honom. Sedan var det upp igen och framridning o framhoppning ;) Väl inne på banan fick Vicky och Morran 4 fel igen, Åsa säger att Vicky kommit in i en sån 4 fels period och än en gång skällde hon lite på Vicky för att hon inte riktigt släpper efter på tyglen så att Morris får dra henne över vilket gör att han river. Det syns tydligt när hon lättar för då blir han ju som en katt, smidig och är inte ens så nära bommarna. Men jag förstår Vicky, lite starkare häst jue och så inte så jätte små höjder. Det är inte lätt! Jag vet..
Sedan var det då hem, ingen placering för Snappis så vi körde hem. Jag somnade igen xD Så typiskt mig!
Men jag har lärt mig en läxa, aldrig somna när Åsa kör! Haha, nej.. Inte såå..
Jag vaknade av att Åsa ställde sig på bromsarna och allt som var på bordet där bak gled. Jag o Sandra var snabba med att ta upp allt men inte nog med det för Åsa började köra igen och så plötsligt får hon ställa sig på bromsarna. Jag kan fortfarande höra allt jag hörde då, det var hemskt. Jag insåg inte faran för alla då men gör det nu. Åsa får iaf tvärnita och allt flyttar sig där bak. Jag hör Morris stappla där bak, höra hjulen låsa sig och glida i grusen. Mitt eget andetag. Allt var så sjukt starkt. Jag tittar fram genom rutan och får se 2 jubelidioter komma gående över gatan med 2 hundar. Åsa hade fått bromsa för dom men så hade dom tydligen vinkat fram henne och sedan gått över gatan! Jag sket i allt annat och flög upp och hoppade in i skorna och ut genom dörren till Morris som stod som förskräckt. Han hade vidgade närborrar och andades lite stessat. Jag fixade till höet till honom och kände att lastbilen stannade så jag öppnade dörren ut så att Morris kunde se ut. Jag klappade honom sedan och han lugnande ner sig. Men fan, han står ju på sidan. Om han trillar eller på något sätt går ner på knä eller annat har han ingen chans! Livsfarligt och det står klart och tydligt HORSES på lastbilen. Om det tillochmed inte står HÄSTTRANSPORT också? Usch, kunde slutat illa för många där.. Tror vi var i Tyringe då eller nåt..?


Väl hemma var det att göra iordning allt sedan körde jag hem, duschade, spelade Sims, plattade håret och gick o la mig. Kollade på Johan Falk också ;)Maria Mattisson


260310 - Fredag

Sköna fredag, jag som trodde att allt var som vanligt men inte en fucking hälsning man får. Varken idag eller igår.. WTF?!

Dagen gick då snabbt som vanligt, fick faktiskt lite gjort på tyskan idag och är fortfarande sur över skolkningen som ingen bryr sig om. Fan va störande, det är så jäkla speciellt!

Aja, inte älta sånt gamalt nu, nu ska vi vara glada? Eller? Fullt hela denna helgen, det är kurs i K-krona med ungdomssektionen och så bjuder dom oss på BODABORG ;) FUN FUN! =)

Sedan på söndag är det tävling med Jönssons ;D Då ska man upp tidigt och troligen blir det kalas också på lördag. Det kommer jag aldrig att orka! Fy vad jobbigt!

Men när jag kom hem så blev det Sims och rensning av bilder på bärbara, så alla stutthof bilderna är helt rensade nu. Tog runt 1000 bilder. Så rensade jag bort typ 400 kassa och idag rensade jag ytterligare så nu är det 300 bilder från resan. Nu väntar showbilderna att rensas igen sedan är jag klar och kan ladda upp dom. Ska göra det i helgen ;) Mycket nöje, dock får man se de på min bdb. Blir lite jobbigt att ladda upp alla här kanske?

 

Såg på Anni's bdb en länk från uppdrag granskning och måste ta upp det då det är helt jävla sjukt!

En man har våltagit 2 unga flickor, alltså under 15 år. Blivit dömd dom 2 gångerna men ändå tror lärare och alla andra tror fortfarande på honom. Även när det finns vittnen och DNA bevis. Det är sjukt, helt jävla sjukt. Han har tillochmed erkänt men ändå går han fri. Vad fan är det för system som vi har här i Sverige?

Jag tycker svenska ledningen några fega gubbjävlar som kan dra tummarna ur rövarna och  göra något åt alla äckel vi har i Sverige. Dom sitter i sina fina och svindyra byggnad och låtsas att dom gör nytta när pedifiler springer runt och våldtar 14 åringar.
Jag vet att man inte får säga sånt här och att kanske jag blir avstängd? Vem vet men jag tycker att det är så och att detta stämmer. Jag förstår inte varför dom inte gör något åt detta!

Jag har inte skrivit en ordentlig blogg på ett tag nu så i helgen ska jag skriva av mig lite, ladda upp bilder på hemsidan till och med. Får se ;)


Maria Mattisson


Hoppträning!

Clements min flygare <3

Herregud vad han kan, den ponnyn! :D

Träning med Clements och jag säger bara: Underbart, underbart!

Första hoppträningen som jag inte skulle ha min säkerhetsväst på mig och så skönt som det var. Mer kontroll över ponnyn och mycket, mycket bättre sits! Jag säger bara: Ni som använder säkerhetsväst, testa att rida utan! Det är så mycket bättre, man får kanske träningsvärk i ryggmusklerna först men det är hälsosamt!
Jag var helt förberedd på att denna hoppträningen skulle gå så mycket bättre än den förra när jag hoppade den stora pollen ;) Men så började vi med att travskutta ett räcke och ja. Smack och mycket skänklar i början men innan vi började hoppa försökta jag jobba ihop honom och göra honom pigg för skänklen och det funkade rätt bra. Fick ju sedan lägga ifrån mig spöet innan vi började att hoppa. Jag menar, hoppar aldrig med ett spö eller sporrar på honom då han bli så jäkla stark och ja, "het" när man hoppar. Annars är han lite steg om man inte kan knepen. Rider honom med sporrar annars då han kan behöva den lilla beröringen av sporren för att vakna till.

Men hoppningen då, gick mycket bra i trav. Inte osäker alls ;) Så skulle vi hoppa 2 hinder på längsidan och det gick bra första hindret, andra också. Sedan var det dags att hoppa lilla räcket och sedan en grind. Den vilade lixom på en omkullvält sockerbit. Vilket gjorde att den inte var högre än då skälva 'staketet'. Det gick bra, tittade inte på det. Men så höjde Maria det. Så att en sockerbit låg ner och en annan stod uppe på den. Sedan vilade grinden upp på den stående sockerbiten. Sjukt högt ;) Hhaa, nej inte egentligen! Men eftersom att Clever har gjort så att jag är osäker på grindar och plank då han har hottat av mig så många gånger på som hindren! Så när vi hoppar en oxer på en lite högre höjd (lilla räcket) och så vände han undan första gången men jag fick snabbt stopp på honom då jag var snabb med att ta tag i honom få fort han hade tagit 2 steg i sidled. Men så andra gången höll jag om honom med benen, höjde handen så att han inte skulle bli så stark. La till en smack innan språnget och vi flög över. Han blev lite stark 2 gånger under hela träningen och det gick mycket bra =D Är så superduper nöjd med den lilla ponnyn ;D
Det har inte gått så bra på en hoppträning sedan jag och Bogart hoppade..
INFO OM CLEMENTS;
Namn:
Clements, imp. Danmark
Född: 1996
Ras: Korsning
Katergori: D-ponny
Färg: Fux
Tecken: Vit kota, vänster bak. Strimbläs
Temprament: Snäll, stark och lite lat. I hoppning gasar han, "hoppkungen", gärna på! ;D
Maria Mattisson


Har varit seeg igen ;)

Jag vet jag vet! Men vad ska jag göra när man blir beroende av något och inte kan slita sig? haha, låter som knark. Nej, det är Sims som jag har fastnat i ;) haha! Min familj där äger alla andras! HAHA!


Bakgrunden ;)

Bakgrunden fixad ;D

Mina tankar..

Jag vet att jag inte har bloggat dessa sista 3 dagarna men jag har inte orkat, kommit hem från ridningen och sedan igår hade jag kompisar till sent. Idag spenderades en lyckad kväll med Emmy och Elli hemma hos dom men en bra kväll slutar alltid med att en föräldrar sitter och skriker på en! Eller vänta.. Det är kanske bara i min familj?!


Mamma ringde vid 20 i elva eller nåt och frågade när jag skulle hem och jag sa lugnt att vi kollade på en film och att jag kom när den var slut. Jag gick ju in i ett annat rum och kunde ju inte precis skrika till Elli att kolla när den var slut heller!
Mamma började hålla på med sitt jävla helvetes överdrivna igen. Att jag är så kaxig och tjäbbar imot men jag har vittnen om att jag inte gjorde det. Hon gör alltid en höna av en fjäder. ALLTID! Det värsta är att jag är en sån person som vill säga vad jag tycker och hon sa sedan bokstavligen att jag inte får det. Jag får inte uttrycka mina känslor för mina föräldrar för att dom är vuxna och att jag ska se upp och respektera dom. I och med det får jag inte säga vad jag tycker så jag satt och höll käft när mamma babblade på om hur jag var och att jag inte skulle öppna munnen. JAG SATT JU FÖR FAN HELT JÄVLA TYST! Asså det är sjukt, det spökar nog räjält i henne huvud. Dte är nog inte som jag och pappa kan skoja om mera, det är sant! Och jag får väl ett helvete om någon av dom går in och läser detta! Ikke så bra! Men jag måste ju få "prata" ut någonstans och det använder jag mig av bloggen för att göra så förlåt men om ni´tycker detta är tjat och skit så stäng ner och läs då inte vidare ;)

 

Läser du fortfarande? Tack för att du bryr dig <3

Jaha, så jag ska sitta och bara stirra på kvartsamtalet imorgon, nicka och le när lärarna säger något. Vi får se hur dom reagerar! Hmm, dom kommer DIREKT att fatta att något är fel men det kommer dom inte att fråga när mamma sitter där utan det kommer troligen upp på fredag! Humf.. Men ska då säga sanningen, jag skulle sitta och hålla käft! Order från dom som tog ifrån mig min talförmåga, samma person som fött mig. Hallo? Det är inte mitt jävla fel att jag blev som jag blev. Hade man fått välja föräldrar vet jag inte om jag skulle valt någon annan. Jag vill så gärna hamna i någon annan familj, där man inte bråkar som vi gör här. Och dom slänger på sig såbna masker när jag har andra här förutom den gången med Alle. Då fick hon se hur dom verkligen är, där gick dom över gränsen men dte är så dom vill ha det.. Alla vill ha min mamma för hon är så snäll. Ta mig i röven! Hon är inte snäll, det är en sån mask som är pådragen över det andra ansiktet och den där lilla ilskna och bråkiga personen och så skyller hon på att jag är för lik pappa och att det är hans familj som är så bråkig.. Hmm, vem är det som inte pratar med alla sina syskon? Vem är det som har varit tjockskallig o inte pratat med sin mamam på 10 år?! Fan, jag kommer bli likadan, jag kommer bryta mig loss så snabbt jag bara kan och sedan fly. Fly bort från dom som gjort mig ont. Fly bort från detta helveteshuset!

Okej nu har jag tagit i som satan, men hallo.. Jag saknar Sofia! Jag pratade med henne om mina problem här hemma, visst hon var vår SO lärare men jag kände att jag kunde lita på henne och hon var lättast att prata med. Jag pratade med henne och hon förstod, hon förstod min tvister med andra elever. Hon förstod..

Jag saknar våra samtal, tilliten och det hon gjort för att hjälpa mig och nu är det borta, kanske nu kommer det snart bli så att jag behöver henne igen och vad ska jag då göra? Jag kan ju inte precis börja snacka med Jocke om det. Jisses, han skulle inte klara av det jag berättar. Han är för ung för att berarbeta det på rätt sätt. Vilken ska jag prata med? Alexandra är den enda av mina kompisar son vet och henne kan jag inte längre prata med.. Får inte, den där väggen hon byggde upp mellan oss hindrar mig. Hon går igen dom hur lätt som helst och är över på min sida men när jag ska gå över på hennes bli jag stoppad av väggen och det värker i bröstkorgen. Våra samtal, våra dagar där vi bara slappade med hästarna. Det var VI, vi var DOM som säkert alla trodde skulle hänga ihop resten av livet. Dock blev det inte så för vi hade väl inte roligt nog, vi hade ju bara "trevligt". Vänta, nu har jag bytt ämne 2 gånger ;) Haha!

 

Fakta som är konstaterad:

Mamma överdriver!
Jag ska hålla käft och inte prata med henne!
Jag saknar Sofia!
Jag saknar Alle!
Jag saknar samtalen som jag kunde ha med dom båda, om mitt liv!

 

Det var nog allt..

 

Maria Mattisson


140310 - Söndag

Ännu en seg dag på schemat. Men grejade med bloggen! Fixat och trixat en hel del ;) Och så har jag tittat på avsnitt av Summerland, ja, världens bästa serie. Fan va jag var besatt av den när det gick, tror den gick första gången 04 eller 05. Och nej, jag såg den inte på datorn. Även om jag tittat på vissa avsnitt på youtube så kan inte inte slå TV rutan =) FinFint ;D

På eftermiddagen bestämde jag mig för lite nostalgi så jag flyttade mig från min bärbara till den stationära för lite dataspel. Fick bli Sims 2. Så jag skapade familj och ja, gjorde om hus och helvete ;) Hehe, sedan när jag titta på klockan var hon 6 minuter över 8 så jag sparade och stängde av o titta på Wipeout. Lika galna som alltid men det var lite roligare banor! Haha, Anita var ju bäst. Hon var med i Sveriges Värsta Bilförare förra omgången, vet dte pga. att jag älskar det programet ;) haha!
Sedan efter det så blev det Wallander!


Vill ängna en tanke åt en bekant i Landskrona då dom säger att hennes pojkvän har dött. Jag kan inte veta säkert då jag inte hört från henne dom senaste 4 dagarna och en annan tjej sa idag att hennes pojkvän hade dött eller något sånt.. Hon visste inte heller säkert. Sökte runt på aftonbladets hemsida men hittade inget om att någon skulle ha dött eller liknande men sant eller ej. Ägnar ändå henne en tanke! <3


På tal om död.. Jag kollade igenom massa blogginlägg idag. Bla. det där jag skrev lite om Bogart den dagen han fick säga hejdå till denna världen och sväva in i nästa. Asså, det var så hemskt. Satt och läste och började gråta alltså, jag tyckte det var så hemskt att läsa texten. Och för några veckor sedan gick jag tillbaka och tittade på alla fina kommentater jag har fått om Bogart. Även Fanny hade skrivit fina saker om honom och flera andra. Om Bogart och om oss 2. Även om vi inte fick så jätte mycket tid så är jag tacksam för den tid jag fick med den underbara fuxen.

Nu när det är så svårt med alla val man står inför och alla kompisproblem och alla killproblem som finns just nu skulle jag ge vad som hälst för att få känna hans lena och mjuka mule under mina läppar. Känna hans mjuka päls under mina fingertoppar och kunna dra in hans doft. Bara hans doft..
Det känns som evigheter sedan som jag gjorde det, det känns som om det var flera år sedan sen jag stod där i boxen och grät mot hans hals. Men ändå, när jag tänkter på det, känns det som igår. Jag kan nästan känna honom..
Han brukade alltid dra upp huvudet och rygga något steg när man kramade hans hals men den gången stod han still. Han stod avslappnat precis som om han kände sig fri. Han visste att han skulle bli fri från denna värld som gjort honom så mycket ont, från dom människor som skadat honom och föraktat honom..
Men han lämnade också dom 2 människor som verkligen älskade honom. Men behövde inte rida honom för att falla för honom. Det räckte med att titta in i hans mörka och kloka ögon och så var man fast. Men om man fick chansen att sitta på hans rygg och klarade av honom, då hade man en häst för livet.. Så kände jag. Många tog honom för givet, kerstin tex. När hon red honom. Men jag lärde känna honom, lärde mig hans signaler. Visst gjorde jag också fel i början, med sits och skänklar och framför allt handen. Men jag lärde mig, när jag red honom varje dag så hittade jag hans knappar. Visste hur jag skulle lirka mig förbi hans låsningar och visste hur hans kände. Hur han skulle reagera. Jag visste, jag kände.. Jag älskade honom.
Jag älskar honom.

- Jag älskar dig Mister Bogart, tills vi ses igen och sedan föralltid.. Jag vet att du väntar på mig,  jag lovar att jag kommer. Inte nu, men du kommer inte att behöva vänta alldeles för länge.. Jag älskar dig...

Maria Mattisson


Förändring :D

JAG VET ATT BAKGRUNDEN INTE RIKTIGT HÄNGER IHOP, SKA FIXAS!


Lite förändring på bloggen nu ;) Ska försöka att ändra lite på headern, lite snyggare kanske ;)

130310 - Lördag

Seeg dag som fan alltså, segare dagar finns inte. Fixat med bilder, STÄDAT, drejat med bloggen och sedan kalas. Asså, greja med en design på bloggen är roligt men jag har ångest och jag vet inte hur jag ska få ihop det. Jag vill ha en snygg design och header men jag vet inte hur jag ska göra.. Har 3 olika som jag bollar mycket mellan.
Jag vet inte vilken jag ska välja eller om jag ska göra en helt ny?


Pappa han fyllde år i tisdags så det var kalas, mycket trevligt då jag fick prata ut om kompisar och killar med kusinen ;) Hon förstår! =) Haha!
Hon tyckte också om DB, hihi, MIN DB <3 Jag skulle vilja men vågar inte ladda upp någon bild på honom! Det är lite lääääskigt ;) Haha!
Somnade vid 12 i sängen, med kläderna på och allt ;) Skulle lyssna på lite musik och somnade. Vaknade vid 1 och bytte då om innan jag la mig igen och somnade.

Testa lite olika glasögon och ja, jag ser läskig ut i glasögon! Men jag vill ha ett par nya och fräcka solglasögon men vet inte vilka jag passar i!

Haha, här är en bild på mig precis innan jag plattade håret!

Jag orkar inte greja så att den svarta ramen försvinner.. Inte just nu ;)

Jo, en sak till.. Asså, allt blir precis som vanligt när den försvinner! Man börjar ju bli lite misstänksam!!

Och sedan, jag vet inte riktigt vad allas storebrossor håller på med. Alles storebror har snackat om mig, "Görkis" bror har också snackat om mig! Hah! Det är läskigt.. ;DMaria Mattisson


Renovering!

Håller på att renovera bloggen lite just nu, annan header och kanske annan BG.. Får se.. ;)

Stutthof

SÖNDAG: Resan startade på skolan utan kontroll av väskorna, jisses. Jingo var den ända lärare som sket i det! Sjukt asså! ;) haha! Buss till K-krona och där ditta och vänta tills det väl var dags att gå ombord.

Väl på färjan gjorde vi oss iordning innan vi kollade läget och allt sånt. Åt lite mat och ja, spelade kort. Bara allmänt lixom ;) Gick in en liten stund på discot och handlade lite godis sedan var det då läggdags men innan det så träffade vi på en pedofil. Ville kallas Mr Stefan! Hallo, äkligt! Han frågade om han kunde fota oss och sa att han skulle hålla ett öga på oss så vi hämtade Jingo och han bara trampade på Stefan då. Inte bokstavlingen men han sa vad han tyckte och allt sånt. Go Jingo =D

Vi hade några festiga folk också i våran korridor och visst. Sebastian var rolig att snacka med men Elisabeth tog steget och gick in till dom. Det fick "sebbes" kompis att köra ut henne och säga att vi var för unga.

MÅNDAG: Upp och äta frukost ;) Och hallo! Jag tackar att Angelica och dom tog lite tid på sig för när vi stod och väntade gick HAN förbi. HAN! Den där killen som man ser en gång och inte kan få ut ur skallen. Visst, jag hade sett honom en gång men det var nästan perfekt. Hade aldrig lagt märke till honom om det inte varit för hans kläder och jisses vad jag stirrade ;) haha, det var värre än med Flikkan [bara ett smeknamn på en kille!] och alla vet hur jag var när jag såg honom! Hehe =) Känner mig galen! Men under frukosten satt jag och spanade lite på honom, fan alltså. När vi sedan hoppade av färjan hoppade han och hans kompis in i taxi och jag fick släppa honom. Han var säkert polsk och jag skulle aldrig få se honom igen.

Men så åkte vi mot Stutthof och jag somnade på vägen dit på kudden och Elli somnade på min axel ;) Vi var på Stutthof i 4 timmar tror jag. Det var intressant men egentligen var det inte så mycket som var nytt. OFC är det hemskt och så men jag har varit i "Lägrenas Läger" Auschwitz! Och det är ju så mycket större än lilla stutthof. Har ju även varit i det största Birenau (stavas? :p) och det är enormt.

Men i Stutthof hade dom fan sparat askan! SJUKT!! Det har dom inet gjort i "A" eller "B". Och visst det kanske är en fin gäst på ett sätt men fy fan! Lääskigt!

Fotade en del då jue men ändå kändes det som om jag hade tagit lite foto! Hmm..

MÅNDAG-KVÄLL: Väl tillbaka på båten så trodde jag att jag skulle dö. HAN VAR DÄR! ;D Haha! Underbart, DB skulle tillbaka till Sverige och då va han svenskt iaf :) Hihi.. Jag fick fan abstinens, måste FOTA! ;D Haha, men jag kan ju inte precis ligga på lur på honom. Känns inte så bra. Men då så åt vi och så sedan gjorde vi oss iordning för discot och gick dit. Helt otroligt! HAN KOM DIT! DB kom dit och visade sina dans movs. Men vet ni vad? Han hade ju självklart sprit i handen, från baren. Och jag gissade en ålder som betydde att han är alldeles för gammal för mig! Usch, läskigt att tänka såå.. Men då så dansade vi och jag fotade mycket, alltså, 9 orna! Men så försvanna DB och så. Men han kom sedan och satte sig ner denna gången. Jag vet inte vad som hände men jag fick ögonkontakt och kunde fan inte slita blicken från hans. Haha! Jag låter som en förälskad tonåring! Hehe ;) Men så fick jag bryta då vi skulle flytta oss närmare mitten och ja. Visst släppte man loss, det var ju disco för fasiken! I slutet gled han också upp på dans golvet och jag såg min chans, hämtade kameran och Emmy o Mathias ställde sig bra så att det såg ut som om jag fotade dom när jag egentligen fotade han. Tack så mycket <3.

Såg innan discot att han hade pratat polska med han i kassen i shoppen. Så han var torligen polsk då iaf..

TISDAG: Vid frukosten spanade jag efter DB. Jag skulle ju vilja se han relativt nykter. Haha, han var ju inte precis jätte nykter kvällen innan ;) Haha! Men han kom aldrig så jag satt vid trapporna och vänta och tillssit kom han och hans kompis. Jag flyttade på mig med dom andra 90rna och snart stod jag vänt och bara tittade på honom. Följde hans käklinje med blicken och den raka näsan. Hans breda axlar och dom vältränade armarna.. Upp med blicken igen och lät den glida över hans hals och käklinje igen innan jag granskade helheten av honom. Tog inte ALLT! ;) Sitter här och föreställer mig honom, behöver inga bilder ;)
Men så hoppade vi av och när vi väntade på bussen försökte jag hitta honom. Vilket jag snart gjorde och vet ni vad. DB hoppade på en av studentbussarna. Det betydde att han inte alls var så gammal som jag trodde. Och att han var svensk. Troligen kommer han från Polen och har flyttat hit. Det blev egentligen bara bättre för bussarna var från Karlskrona. HAN BOR I K-KRONA! :D Haha ;)


Aja, nu ska jag sluta vara så.. Så.. Jag vet inte!

Resan var rolig och intressant, det hade varit annorlunda om vi åkt ner till "A" som jag ville men man får väl ta livet som det kommer.. Haha, det lät fruktansvärt bra! ;D


Jag vet inte hur jag ska göra med bilderna. Kan ju inte precis lägga upp dom här. Kanske på hemsidan, får se..Maria Mattisson


ECLIPSE TRAILER!

ÄLSKA!

Haha, checka in den alltså.. Sjut grym ;)

 


Hemma igen...

Hemma igen och bilder + text kommer..POLEN..

Från och med ikväll (söndag) tills på tisdag kommer jag att befinna mig i Polen med skolan.

Bilder och text kommer troligen på tisdag! ;D


Maria Mattisson

050310 - Fredag

Lovat var lovat och det betydde att jag fick dra på mig tjocka kläder och köra till skolan i 9-. Brrr...
Det var inte varm precis!
Sedan gick skolan snabbt, alla ämnen rusade typ förbi och jag pratade ut lite med Petro på tyskan, skönt att kunnde göra det med någon som kan se det från båda sidornas håll.
Sedan körde jag och Elof och tittade på båten, haha.. Blir fan lika glad varje gång man rör vid den, känslan att den är vår och ingen annans. Känslan att jag ska tigga för att få köra den ;) haha!
Sedan var det då Hkk, gjorde baguetter. Blev mycket goda och jag pratade med Alexandra igen, allt känns precis som vanligt när det typ bara är hon och jag. Varför kan det vara så? Jag tror jag vet svaret...


Kom hem, tog kameran och drog ner till stranden och fotade lite fåglar var det tänkt! Blev några bra foton ;D
Sedan vet jag inte vad som hände, var trött och helt hängig så jag la mig vid 8 och tittade på 2 filmer. Bröderna Grimm (med Matt Damon <3) och en hästfilm: Live Your Dream (med Zac Efron).

Sedan var det några skitungar som gick på cykelvägen och ja, sparkade på lampan så att den släcktes. Tur att det är såna lampor som släcks när dom skakas och sedan tänds igen. haha, jag såg dom genom objektivet till kameran så jag vet precis vilka det är. Det hjälpte ju att dom skrek sina namn! haha!

 

 

Maria Mattisson


040310 - Tordag

Fan, skulle ju egentligen kört moppe imorse men det var fucking -7 ute. Glöm och dröm! Svinigt kallt asså! Så det fick bli sköna bilen istället, skola dåe.. Pratade typ med Alle idag, väldigt storsint av mig. Fick ju dock hälsa först men men.. Sedan pratade vi faktiskt på engelskan och svenskan. Det var inte vanligt mummel utan det var skönt att inte behöva känna att man ska knipa käft för att jag har försökt låta Alle ta första steget eftersom det var hon som ville bryta, alltså, ta avstånd. Och jag vet ju inte hur mycket hon vill gå tillbaka men jag fick ta första steget idag. Får se hur det blir imorgon!

Fick ett bra resultat på läsförståelsen i Svenska, 8. Vet är VG+.
Dock inte lika bra på skrivdelen och det är skit! Absolut skit! Farfar tyckte det var skitbra jue, han har till och med varit politiker och suttit med i komunstyrelsen och allt vad han nu har gjort ;) Men det räcker tydligen inte, att någon sån tycker det är bra. Visst, fel kan alla göra. Ingen är felfri men hallo, lite värdighet borde man väl ha kvar. Det är som ett slag under bältet förfan!

Sedan var det hem, ta kameran och köra ner med den nytvättade moppen till hamnen för lite fotografering. Orkar inte göra något med bilderna idag. Ska sova sedan..
Men alltså, sedan fastnade ju nycklen i tändningen och jag blev pizzsur! Gick in och hämtade varmt vatten och hällde över det och sedan ryckade jag och drog som satan för att få loss den jäkla nyckeln och tillsist gick det loss. Tacka gudarna för det! Men vissa saker måste man inhandla och byta, jävla gummi asså. Spricker och har sig, den moppen är skit. Kedjan har ju krånglat innan, nu är det bättre. Och så skrammlar den och har sig, plast mot plast. Låter bara så när man pressar den till att öka över 45. Alltså låter den rätt ofta då jag inte orkar köra i 45. Fan va seeeegt det är asså, ibland önskar man att man kunde ha den trimmad. Trimmad Derbi.. Ringer skönt i öronen ;) Haha!
Suttit med tyskan rätt mycket ikväll sedan Vampire Diarys, knäppt avsnitt. Dumma Damon! DUMMA Stefan. Dumma dom för att böckerna inte går att köpa på svenska och knappt på engelska då dom typ är från 1991 eller nåt! Dock håller dom på med "return" och det är väl okej? Men orginalen är alltid bäst!

Ritat och kladdat mycket på mapparna. Vill gärna ha en ärlig bedömning på denna lilla bilden. kan man få det? Snälla?


ignorera öronens konstiga form, bara lite kladd där uppe men resten är väl så genomarbetat som en kladd ska vara ;) Funderar också på att börja skugga den stora "A4-hästen".

 

En av bilderna från idag ;)
Maria Mattisson


030310 - Onsdag

Tiden i skolan var mycket upp och ner, är snart klar med min dalahäst föresten ;D Skönt..

Tvättade moppen idag också ;) Blev ren.. Ska köra till skolan imorgon var det tänkt =D Får se om Emmy och Elli hänger på! =)
Ser ni skillnaden?

Fanny tyckte vi skulla ta en dag, hon och jag, sticka till Boke. Rykta alla hästarna och ta ut dom i paddocken. En och en för att fota dom. Helbild och så på huvudet också ;) Sedan slänga upp dom på hemsidan! Mycket bra.. Kanske hade passat på söndagen den 28 mars. Då ordnar vi i BUS rykttävling! Det hade varit roligt!


Maria Mattisson


Felix!

Här kommer lite bilder från igår när jag fotade Felix ;D

Maria Mattisson


020310 - Tisdag

Kort blogg.. Skola, hem och fota katten. Bilder kommer imorgon.. Det var extremt skönt att komma ut och få känna solen i ansiktet, i nacken när man fotograferade. SÅ SJUKT HÄRLIGT! =DMaria Mattisson


Markarbete på bar rygg..Jag red plutten idag ;)

Min lilla Bellan är fortfarande halt, hade en massör där idag som kolla igenom henne och masserade hennes ömma ställen. Skönt för stumpan ;) Men så jag red denna galningen istället =)

Tänkte att jag kan lika gärna ta honom barbacka så jag gjorde det, upp där på has härliga rygg och skritta han då. Kände sedan när vi kortade tyglarna hur han började dra lite i bettet och snabba på stegen. Hehe, glad att jag inte hade ett spö i handen, sporrar han jag ju. Som alltid när jag rider honom. Dock inte i hoppning! Det går inte, han är så "het" och bara springer ju i hoppningen. Det kan man inte tro eftersom han är så stark och envis i markarbete men han är hoppkungen! Absolut! =D

Men det var att hålla emot lite, mycket halvhalter! Men han började faktiskt inte dra iväg så hemskt mycket, han försökte ju men jag fick mycket bättre grepp om honom nu när jag satt direkt på honom utan sadel. Skritten gick bra, traven också. I början ville han ju ta låååååånga steg men han är ju bara PONNY så han fick ta normala i ett lugnt tempo så jag satt bra och visst gjorde jag det. Är så härligt att rida barbacka på honom, sist jag testade höll på att kasta av mig in i väggen men nehe! ;) Mina knogar på handskarna fick ta smällen när jag tryckte dom mot väggen och höll mig upp men han gjorde inget sånt idag. Isabell trillade av Pearl istället, så skrattar dom åt mig men nej! Jag fixade det! ;D Haha!

Och Ida sa; "Lycka till med att öka galoppen på han" eller om hon sa trav. Jag hade inga problem med galoppen. Kurade ihop lite och gav honom lite eftergift och så smacka så räjsade vi om alla andra och jag tycker han lyssnade bra när jag saktade av honom. Allt gick mycket bra min plutt. Kan inte träna för Maria nästa vecka då jag är i Polen nästa måndag. Tråk men får ta pollen efter det istället.

 

Så söndag ska jag även ta hand om dom andra pollarna, Vicky ska tävla så jag ska släppa ut och fodra. Om det blir sol kanske kameran kan följa med! Hoppas!

 

Maria Mattisson


010310 - Måndag

Igår kurade jag ihop med i min fotölj och satte på New Moon på datorn! Asså jag fick gå ner i källaren och hämta min beiga lilla hund-kramdjur för jag tycker det är hemskt när Edward lämnar Bella och samma sak när Jacob gör det. Livet är fan bra orättvist! Haha, jag kan sitta och titta på skräckfilmer, hemska splatterfilmer men så fort det händer något känsligt så känns det som om jag ska börja gråta.. Haha, gjorde det när jag läst ut Genom Dina Ögon. Tänk att ha läst en bok på 600 sidor och vant sig vid den lilla utomjordingen som lever innuti Melanie och så i slutet dör den? Usch.. Började fan gråta av det men då hade jag sista kapitlet kvar ;)
Kunde inte heller bli visad med hemsidan eftersom Frida inte var där.. Lite taskigt men men!

Min dag har varit bra, en person är ju som hon är. Vågar inte öppna käften och säga det till mig utan ger mig mass blickar istället. Fan va fega vissa personer är asså! Och för er som genast tänker på Alexandra när jag skriver detta så kanske ni borde tänka om. Allt kretsar inte kring henne i mitt liv! Detta är en annan person!

Fick mycket beröm för mina bilder, som ÄNTLIGEN kommit upp på TVen men ändå helt förstörda! Vissa bilder var i litet format medan andra var stora över skärmen men då inzoooomade så dom blev kassa! Kan inte någon i Mjällbyskola göra rätt? Hmm..

Inte nöjd med So provet. Visste att det gick skit, dålig dag och så snackade vi om A.V.K i Malmö. Eller jag gjorde iaf det ;)

Svenskan är jag och Elli klara, skönt! Matten är seeg och ligger efter. Måste få in detta med ekvationer! Får damp på det! fattade det 'solklart' i 8an men inte i 9an! Hallo, försök lösa asså;  x(x+3)-(3x-5)=3a+2ab OFTA! Haha okej, helt orimlig formel men ni fattar! Sjukt svårt!

Nu blir det snart att bege sig till stallet för lite träning för Maria. Teori idag, får se vad det handlar om denna gången ;) Ska nog önska Clements eller typ Scott till nästa vecka. Dock är jag inte här. Är ju i Polen då, ska bli roligt att komma iväg lite igen. Dock så får vi se hur jag reagerar på Stutthof. Vill fortfarande ner till Auschwitz IGEN och nu kanske det inte blir så i sommar utan nästa sommar. Skit också!

Men det finns en del att se fram emot denna sommaren, ska se om jag är hemma då SRF är. VILL! Men ska ju kanske till High Caparall, sedan frågade dom efter mig om jobbet på Hanö iår =) Mycket trevligt! Så mopperally hos Jeppe, mycket trevligt så pappa kan inte sno min moppe eftersom jag ska ha min egen. Har fått en helt egen inbjudan av Jeppe och Linda iår! Semester i Sverige, kanske ridläger och mycket annat som TP. Men så börjar ju gymnasiet.. Usch, vill inte tänka på det! Och så har vi ju inte fått det preliminära och jag håller tummarna för Vägga. Vet inte om jag kommer trivas i K-stad. Inte illa ment om K-stad. Karolina och jag kanske hamnar i samma klass om jag kommer in i Kristanstad. Det känns lite tråkigt eftersom alla i klassen ska på olika håll och självklart kommer man hålla komtakten med vissa men även om jag inte älskar 9B hela tiden så har jag fäst mig vid dom iaf. Alla roliga stunder vi har haft, vunnit över lärare och elever i dragkamp (tjejer), vunnit strandvallen i 7an. Beatchdagen tog vi hem! Alltså så sjukt roligt och nu är det  slut! Bara så där..

 

Ska byta om nu, skriver om träningen i ett extra inlägg ikväll eller imorgon!

Maria Mattisson