Hårdträning och nya ridstövlar

Jag är fortfarande helt slut efter torsdagens träning! Puh, det var verkligen inget lätt pass men jag tror jag hittat Ricaruso's knappar lite! Han kändes mycket mjukare idag och lyssnade, även om jag red som en kratta!


Okej, som ni kanske vet beställde jag ett par ridstövlar från Italienska Alex Boots som specialsyddes för mig och jag fick ändra om stövlen lite :) Trodde ALDRIG i mitt liv att jag skulle passa i stövlarna de hade med sig men oj vad fel jag hade. Love it! Detta var under Göteborg Horse Show 2014 och de knackade på dörren och levererades i maj till mig. De passade på första försöket och satt så jävla bra. Faktiskt fortfarande i chocktillstånd över hur enkelt det var. Jag har letat stövlar själv och chaps och fått gå på nit efter nit. Men Sara är guld värd <3 Tack för du puschade mig, fast jag ville avställa de nästa dag. hahahahaha!

Men som sagt, de har sedan stått parkerade i källaren i mitt "hästrum" sedan maj och jag har inte kunnat använda de då jag inte haft någon häst att rida. Nu har jag ju ridit på ORK i vad, 4 veckor va? Och kände att det verkligen va dax. Ville haft de förra veckan men då var det hoppning och hästbyta och bra fan var nog det ;) Ville helst inte dö så de fick stanna hemma men i torsdags åkte de med och på!

Upp på pallen kom jag, upp på hästen också och var inga problem med att spänna sadelgjord, länga läder eller hitta stigbyglarna. Mjuka som bara den, inga problem att trampa ner hälen vilket jag var lite rädd för att de skulle vara för stela så hela foten var låst men ikke :) Sen har ju jag köpt kilar på Hööks (klicka häääär) som gör att hälen kommer upp en bit och hindrar stövlen från att sjuka och sätta sig fult samt så får man inga hemska skav i knävecken. Perfekta! Men det som hände med mig var att hälen var ju lite högre upp och dragkedjan tryckte lite på hälsenan samt att de blev lite trånga jag trampade ner hälan så fötterna domnade under de första 20 minutrarna innan lädret formade sig lite och blev mjukare. Sen att de blev lite glatta just där de låg an emot sadlen lite var också lite läskigt första travstegen. hahaha :)

Ricaruso är ingen lätt häst, han är väldigt högt ställd och lite stel tycker jag. Han är väldigt långsam, jobbar uppåt istället för längre framåt neråt. Så jag vill ju puscha på honom men då skäller Karolin på mig, med all rätt. 
Men när jag bara lät honom gå där och fick vara nätt med hand och tygel och inte rida som jag brukar och har gjort de senaste 2-3 åren så kom bakbenen med och han jobbade på riktigt bra! Längde sig framåt neråt med huvudet och jag bara gapade. Det gick lixom upp för mig att detta är andra hästen jag sätter mig på som Karolin har gett mig som tvingar mig att göra helt tvärtemot vad jag brukar. Det är så jävla underbart med en tränare som nu har insett mina "fel" och fula vanor och ska vända på dem. Frågade henne om det var så och hon nickade, känns så skönt att ha kommit på hur jag faktiskt måste göra.

Så efter vi alla var mjuka började vi att jobba skänkelvikning i trav, banan såg ut såhär:
Hålla på en fyrkant och så genom bommar, skänkelvikning, genom bommar, skänkelvikning, igenom bommar och så börja om ;) I båda varven och det var inte lätt. Började bli riktigt trött i slutet, i både benen från stövlarna och från att Ricaruso ville springa ifrån arbetet och jag tog tag i honom och då hängde han sig i min hand. Tungt!
Men tillslut gick det ändå ganska bra, måste säga att jag tappat lite med att hitta rätt läge för skänkelvikning och det irriterar mig som in i. Hur kan jag ha tappat den "känslan"?

Men så tillsist var det lite travarbete och galopparbete och sista galoppen som var i vänster varv - vilket är hästens svåra varv (mkt svåra) - så tog det tre varv av lite bråkande innan han faktiskt lyssnade och höll sig och inte flöt ut. Han tog mer stöd på yttertyglen och jädrans vilken galopp den hästen har när han börjar sätta bakbenen under sig, runt och fin, stor och luftig! :) Fick påminna honom vartannat varv om att inte tappa bakkärran och tillsist kom även nacken och att han mjuknade så det gick att ställa honom inåt och han höll form, takt, galopp även när jag rakställde. Så jäkla nöjd över mig själv och hästen! Så grymt jobbat!!

Så har träningsvärk överallt, ömmade lite i knävecken från trycket och ytterst lite i hälsenan. Bara där kedjan tryckt lite. De är inte inridna än men så otroligt sköna att rida i! Så glad att jag köpte dem :)

Här är de precis upppackade ur kartongen och mamma skickade bilder för jag bodde fortfarande i Stockholm då :)
 
 
 

Söndag

Äre söndag så äre söndag ;)
skickade denna bilden till min chef som är på semester!!


och nej, den är inte öppen!

Jag vill dööööööööö

Mår så jävla skit. Kroppen är öm och gör ont hur jag än gör och nu har fan halsen kännas lite! Halstablett med smärtstillande nu och sedan en värktablett och sen försöka sova. Hoppas jag är bättre till imorgon!

misshandlad?

idag när jag vaknade hade jag ont ÖVERALLT, armar, bröstkorg mage ljusmskar och så jävla öm över revbenen, gör ont när jag andas! Känns som om jag varit med i ett slagsmål och förlorat, för the first time.

nu har jag även huvudvärk och nacken ömmar. så jag undrar vem som varit hemma hos mig i natt och sparkat skiten ur mig?

Baseboll referens

Sitter här hemma en fredagskväll all alone och tittar på basebollfilmen "For love of the game" med Kevin Costner och då slog det mig vad jag har funderat på hela dagen. Jag känner mig som en trasig kastare. Det är så jag känner mig, jag har träningsvärk i överarmarna och bakom vänster axel samtidigt som jag har legat snett på höger axel i natt så axlar, överarmar och nacken gör ont. Så jävla lyckat! Hahahaha


Det får mig att tänka på en kastare i en basebollmatch, efter som K.C är en trasig kastare som har ont i ambåge och axel :)

Pics

Skitdåligt redigerade bilder ;)

 

NYA LEKSAKER

Häromdagen var jag i K-stad och köpte ny ritplatta och en superdrive till Macbooken :D Love it <3
 
 

Ricaruso

 
 
KWPN valack, f.1998, ca174cm


Ja, vad ska jag säga om denna gosse? Han är verkligen speciell ;)


För det första är han rätt så stor, maffigt byggd men var verkligen snäll när jag gjorde iordning honom :) 

Men så när vi skulle rida, han hade rätt högt burna steg men lite "långsam" så att säga, vägvinnande men lite långsam takt :) Väldigt högställd och fick inte till honom riktigt mellan skänkel och hand. Hittade inga knappar alls :/

Men så bytte vi ju hästar idag och HOPPADE, WFT? Största rädslan ju xD Hahahahaha


Karolin såg de och fick försäkra mig om att han aldrig stannade, han hoppar i alla lägen så då vågade jag gå på honom och ge honom lite galoppsträcka mellan hindren och då fick vi in en mycket bättre rytm. Även om jag själv var före honom i något språng och han hoppade ju så slog i bakvalvet innan jag hittade rätt ställning med min egen kropp :)

Men om jag hade fått rida honom konstant i två veckor så tror jag nog att jag hade fått kläm på honom :P men ja, vi kämpar vidare! :)

Kassa mobilbilder:


 Träningen
Linje 1 (grön) hoppa snett igenom, volt, hoppa ut snett igenom.
Linje 2 (blå) hoppa in snett igenom, båge, hoppa ut snett igenom, linje på långsida - 7 galoppsrång
Linje 3 (röd) hoppa blå linje och sedan hoppa snett igenom, och genom kortsida och snett igenom igen :)Hur skitiga kan skydd vara?

Tvättade mina skydd och boots idag, de som va skitiga!


Fick byta vatten efter varje par skydd och två gånger bara för bootsen xD

 
Men nu är de 3 paren rena och båda par bootsen! :D 

Skydden som hänger är Veredus Olympic, Lamicell Elegance och Event.
Bootsen är Catago ett par och Haglunds (gummi) ;)

Blandade bilder från förr

 

Babysitter

Idag har jag egentligen varit ledig men varit lite avlastare för Sara med Ville och Albin. Både ungar och Sara är sjuka så vi får se hur jag mår sen? hahaahahah ;) Söta Albin får komma med på två bilder <3
 
 

Smelly refrigerator

I torsdags fick jag dille och hade inget att göra så jag städa ur kylen, slängde allt gammalt och diskade ur alla lådor och torkade rent hela kylen. Var så skönt!


Hittade brukar som gick ut 2007 och sedan var varje år upp till 2015 representerat! Sjukt vad mycket som hamnar långt bak. Men det är rent och fint ny, luktar gott efter den äckliga skiten som nu är utslängt!

Gott om plats också, det är rätt stort de där kylskåpet :)


Nystädat ;)

Var ju lite att slänga så att säga :(
 
 

Hästforum: Gramantygel

Har en livlig diskussion på ett hästforum om gramantyglen som jag startade och jag tänkte ta upp lite fördelar nackdelar för er. Som alla andra redan gjort! ;)

Catering Sh#"**&%€##

Om vi säger såhär, jag trivs inte alltid med att jobba med catering! :(

Här hade vi tre stycken stora cateringar och alla var olika. Vi skickar ju det kalla eller tillbehören som inte ska vara varma eller måste vara kylda i brödbackar. I detta fallet fick vi använda MÅÅÅÅNGA. Så många att de var mycket högre än jag, 170cm.

 

Träningsvärk...

Efter gårdagens träning så har jag betydligt mycket mindre träningsvärk än förra fredagen men just runt magen och axlarna gör de ont :/ Men det är bra, betyder att jag gör något rätt! :D

Random Pic's

Här kommer lite random bilder för att fylla ut lite på bloggen ;) Måste verkligen komma igång med detta igen :)

 

Konsten att rida rakt fram

Då var det dags för min andra träning på Olofströms Ridcenter och även denna veckan på Skamandros, dagens träning var sitsträning och jag fick ont i magen redan när Karolin sa det. Min sits är ju egentligen skit efter att inte ha ridigt på ett år, inte att sitta rakt i ryggen för det sitter fortfarande i och skänkelläget är ju bra - det sitter i som att cykla lixom. Dock mina händer.... usch!! 
Jag har alltid haft en förkärlek till att rida med "öppen" hand och brett isär med händerna för att göra ledande tygeltag samt rätt lågt med händerna. Det är något som min förra tränare hade behövt klaga mer på efterso jag hela tiden glömde det tidigare och nu är det bara värre!

Skamandros är ju en stor häst som egentligen borde vara rätt tung att rida, men han är känslig och jävligt lyhörd. Han passar egentligen mig ganska bra på det sättet då jag behöver släppa de vanliga hästarna jag brukar rida. Stora, tunga och starka (läs stela också) så jag är ju van att puscha på hästarna när jag rider. Det behövs inte på Skamandros då han har ett ganska bra tryck framåt redan från början. Så det blir lixom för mycket. Karolin sa det och jag märker det själv så när jag väl har samlat honom och fått honom dit jag vill så måste jag slappna av, Karolins ord va: "Nu har du honom rätt, koncentrera dig på din egen ridning" och det är ju precis det jag aldrig har kunnat göra. Speciellt inte med Buddy då jag alltid har fått lägga min fokus på honom, samma med Steffie, Sam och Richie. Alla de senaste hästarna jag ridigt har inte jag fått friheten att jobba med min egen sits.


Så vi red på utebanan, kanonmysigt med kvällssolen som gick ner och det var varmt och skönt :) Härligt att de försöker vara ute så mkt som möjligt, men vi hade voltövningar och mycket ställande. Inga problem, däremot när vi skulle rida rakt fick jag problem. Han flöt till höger och jag hade svårt att fånga upp honom få honom rätt! 
Det är en speciell konst att rida en häst spikrakt, verkar ju vara hur "lätt" som helst eller hur? Njaa... Inte riktigt! hästarna går ju alltid lite snett, räcker med att ett ben går lite utåt eller lite snett och du rider inte längre rakt.

Men så hade vi lite förflyttnar på volt för innerskänkel och där hade vi genast problem. Jag ville ju puscha och pressa som jag brukar göra, han blev lite stressad och förstod inte och allt blev skit! Hittade inte rätt knappar förrän sista gången. Hemskt, har jag tappat så mycket eller måste jag bara ställa om mitt huvud!

Skamandros är i alla fall en väldigt trevlig häst som passar mig bra då han kan vara den som förämdrar min ridning! :D

Fick inga bra bilder så ni får stå ut med två tröttisbilder på en ganska oengagerad häst xD hahah
 
 

Me, me & me

LIte av miiiig!
 
Toga fest på personalfesten ;) (Och kräftskiva)

Hejjja Sverige!!

Måste säga att i tisdags gjordes en kanoninsats av Sveriges ryttare, även Alexander xD Hejja!! :D
 
 

Läsa Läsa Läsa Läsa

Skönt när man är ledig och bara kan ligga och läsa, så underbart! <3 Läst ut sista delen av "Fifty Shades" nu på 2 dagar och börjar ikväll på en lååång serie :) Såklart läser jag alla böcker i orginalspråk, engelska - ALLTID! :D
 

Serien heter "The Mortal Instruments" av Cassandra Clare


 Första boken: City of Bones