Hanö och Världscupen

Sitter här på lilla Hanö och hör farmor och farfar småtjabbar i köket medan jag kollar på världscupen. Såg precis Jens och Lunatics jätte snygga (felfria!) runda! :D




Världens onödigaste dagar

Att inte göra något är superskönt men nu är det lite smått tradigt!
 
Sitter här med pappas nya padda, iPad 4 är lite annorlunda men skulle lugnt kunnkörbana mig en sån men har kanske en surfplatta på ingång som passar ihop med min Samsung telefon!
 
Va hos Scarlet en runda igår, fortfarande bara 3 skor på sina 4 fötter ;) så inget ridet för hon ömmar bara man går på stallplansgrusen. blä!! så ingen tidning förrän Pekka har besökt Bjärraryd.
 
 
 
Annars händer de inte så mycket på Pastellvägen idag, ska försöka sätta mig med lite läxa idag för till nyår kanske  jag bryter mig loss från mina föräldrar och åketitt till Alcatraz (skämt åsido) och umgåtts med farmor och farfar.
Tänk alla snygga bilder jag får på raketerna som skickas upp från hela Listerlandet när jag står vid fyren på min barndomsö Hanö! 
 
 
 
CIAO <3

börjar bli sjuk...

hatar när man precis håller på att bli sjuk. När man är trött, kall och varm på samma gång. Har inte heller sovit så bra och knappt haft ork = egentligen perfekt för TVberoende Maria!

Men idag va vi inne i K-stad för att köpa kontorsmaterial till företaget.
Mycket gjort.
Så ringde de till pappa, läcka i Åhus så hängde med honom dit. blev väl en runda på 3 timmar.




Nu: bädda ner mig under min fårskinnsfilt och titta.på Total Recall! :) ciao

julklappar!

Jag va nog den iår som fick.minst antal julklappar tyvärr. New Experience for Me :)

Fick av mamma och pappa denna Übersköna filt med Amerikanska flaggan på och på andra sidan är det fårskinns ludd!


Sen fick jag OBH Nordicas glassmaskin! Helt prefekt till en glassälskar som mig! Kan göra mina egna B&J's nu!!
- osså ett fårskinnsskydd till sätet i bilen, som skydd till de ljusa lädret när jag har ridbyxor på mig :)

Av mina kära farföräldrar fick jag lite pengar och 2 filmer som jag själv valt :)

Av kusinen fick jag presentkort på Hööks och säsong 5 av One Tree Hill - yay - bara 5 julaftonar till ;)


Så är de en grej som jag inte fått riktigt än, dom jag väntar på. Berättar mer sen.. ;D

TACK TILL ALLA JULKLAPPAR!!

Goo Hjul!




julstädning bland hästsakerna

Sedan jag tog hem sadelskåpet har allt bara fått ligga. Orken att städa, tvätta skydd och liknande fanns inte men fick ta tag i det nu. så högen med alla grejer hamnade i hallen och sen plockades de ihop i mitt hästrum.



hälften typ xD

och efter den högen och lite till är allt inpackat:






ska även sälja ut grejer som jag aldrig använder: tygvantar 6 par typ, mockachaps, förbygel, spö och mycke mer. har nog nått vitt schabrak och ett oanvänt fleecetäcke i 145. har massor! allt kommer läggas upp här! :)

I try the ice-cream lid

Nu är det skitväder, snön tinar och hästarnas styltor blir högre och högre, snart åker hammaren fram för att de sitter så hårt :(

Men läst överallt att glasslock ska funka så tömde mammas skåp på glasslock. klippte till de lite slarvi, petade i de, broddade och gav mig ut för en skrittrunda i naturen.

Resultatet efter uteritten va:



Helt klart godkänt. de va ju inte perfekt klippta heller.

Så red jag i paddocken med de häromdagen men icke godkänt! båda typ pressades ur av den hårda snön. Sen fick jag ju med mig Scarlets framsko i handen när jag gick in. förstår mg inte på de, hade inga broddar, inget. skon va inte ens lös, den satt som sten - kollar alltid skorna och ena bak har lossnat lite på högersidan men inget farligt. Så ja, lilla klantfia ;)


- Men till att skritta ut eb runda funkar de perfekt. får klippa till de lite bättre så flyttar don sig kanske inte alls! :D

Greveholm goes...

...... metal :)


Va fan?!

Lärare måste ha fel i skallen egentligen?! HALLO!!!! Man kan inte fota sina elever för att lära sig deras namn!

Använd skolkatalogen för fan! "Det är så små bilder" Jo, In My Ass!!
Finns nått som heter ZOOOOOOOOOOOOMMMMM!!!!


- detta är andra läraren som gör hetta, när ska de fatta? *suck*
(jag var bara tvungen)

Min bil: Volvo C30

Volvo C30 II D2 R-Design -11
Diesel - 0.5L/mil
Har gått 2900 mil
 
 


Inga bilder är redigerade, orkade inte sitta med de idag ;)




Jag hade svårt för hur c30n är i bakännen men det är jäkligt smart lösning. Den är verkligen pytteliten i storlek men känns inte liten att köra! :D
 
 
 
 
 
 
 
 


Vad är R-Design?
- Det är en uppgradering
Vad ingår?
- bla. tonade rutor, sänkt, snygga detaljer som sportpedaler, växelknopp och ratt. interiören är annorlunda i form av snygga färger på sätena och lite annat i bilen. Sidospeglarna är i silver. Finns enormt mycket som måste pekas ut ;)
 
Vad tycker ni?

Food is the red thread in my life

Jag är grym på att laga mat! kolla in dagens lunch jag lagat ;)



Helstekt renfilé med svamp och majrovstuvning på en bädd av savoykål. Serveras med rårörda lingon och svartrotspuré ;)

MUMS!! :) Grymt gott va de ;D

Äntligen!

Sedan typ 2 veckor tillbaka har jag haft de jobbigt med mina händer, läst mig till att de kan bara vattenexem men det passar ändå inte in på beskrivningen. Hydrokortison funkade inte så läste att man skulle undvika de som påverkar exemet och sen skulla man smörja med en kräm.

Så de blev en tripp till Apoteket och där sa de att de blir hydrokortison morgon och kväll och därimellan (typ va 30 minut) Cano Derm så detta kan bli min räddning ;)


Ps. Webcameror är så sjuuuuukt bra ;) haha

Torsdagssoffan

På torsdagar har vi alla våra lektioner i samma klassrum, drygt men soffan gör de smärtfritt ;) så skön att man tom. slummrar till då och då :)




Julfest all the way

Idag käkar jag än en gång julbord, denna gången för att få in en fot i VVS-världen. Jag är ikväll på Dahl i Kristianstad! :) passa på när de är lill-lördag ;)




Superfina Scarlet

Det är power i den lilla damen! :)

Idag blev det lite jobb i paddocken och fick pulsa ut i paddocken med hästen på släptåg i 1/5 meter snö! Satt upp och började skritta ut 4-kantspåret, sedan volterna och byta varvsspår.

hon var lite motvillig först men när hon var varm så lyssnade hon fint på skänklarna. ställde både höger och vänster. Hon känns mycket mjukare i höger varv än vänster och hon har alltid stylta på höger fram när hon är ren på resten.
- blev mer jobb i trav eftersom hon blivit så mycket piggare i stegen och visar inga tecken på att hon blir trött. De va lite vingligt först men efter att ha bytt sittben började hon slappna av ;) mjuk och jätte fin. Hon kändes klockren idag! :D



Rätt mycket trav, inget jätte fokus på att jobba henne utan mer hitta hennes steg och hur hon rör sig. En känslig liten polle där man får hålla om med benen och inte plocka så mycket med tyglarna.

Ni ska veta att hon är jätte rolig att rida, en häst som verkligen trivs med att ridas och är positiv till allt! ;)

Scarlet är verkligen va jag behöver, en häst som inte knäcker mig utan som man faktiskt får lite gratis av. Det gör de hela roligare, och vädret avskräcker mig inte. Scarlet går överallt och är lite öm först både i paddock och i skogen men de släpper efter en stund.



Jag trivs jätte bra ihop med denna hästen, känns bara bättre och bättre :)


kvällssgöra

hjälper pappa med hamnpappren ;) haha xD




Dec. 11, 2012

Efter att ha somnat 2 gånger och fått starta om hela skiten orkar jag inte försöka mer ikväll :(

imorgon ska Scarlet få ett litet pass i paddocken ;) ska se hur hon känns :)

att vara tbx i skolan känns hemskt, längtar tillbaka till Bykrogen. allt är framstressat och ihophaffsat. kommer ta en evighet att trassla upp, tyvärr :* jäkla skola :(


Brott och Straff

lääääxa :( lyssnar på boken "brott och Straff" och antecknar. somnar snart :S




Skallebank och Greveholm

jag fick sån jädra skallebank nu ikväll att jag inte vet ut eller in :(

så sjönk ner i fotöljen och satte på julkalendern för iår. som ni kanske redan vet är det en fortsättning på "mysteriet på Greveholm" som sändes som julkalender 1996. jag va då 2 år gammal men har sett den efter de. sen dess är det standard att plocka fram vhs spelaren och dra igång Greveholm åå video. åh, nostalgi! <3


Men är redan inne på 4 avsnittet av "mysteriet på Greveholm - Grevens återkomst" och det är halft fruktansvärt! skådisarna är inge vidare, men jag tänker titta på det för att det är de gamla spökena, få återse de underbara slottet och så hoppas jag att de blir bättre! :)







ps. jag fyller 19 den 5 januari och jag önskar mig en privat visning av Hjularöds slott, i Eslöv (Greveholm)!
tyvärr så är det privatägt och ej öppet för allmänheten men hade varit en perfekt present att få. hade nog börjat lipa xD ds.


Piggelinen Scarlet

Satt på en liten piggelin i skogen idag :)

När hon fick trava på den snötäckta åkern va allt jätte roligt, hon ville och va jätte taggad :) Drog tom. upp i galopp men det är inga problem att sakta av henne för hon är verkligen jätte snäll. Men när vi travat en stund med skritt också red jag vidare och när jag red igenom nästa glänta så satt jag avslappnat och sådär, beundrade hur vackert snötäckt skogen va. Misstaget va mitt..


Från ingenstans så bara kastar Scarlet sig åt vänster, jag som sitter lite som en hösäck följer ju inte riktigt med, min vad spänd på andra sidan sadeln står jag upp i höger stigbygel och håller i en tygel och ser hur hästen försvinner under mig och jag ser den vita snön.

Min tanke är: "Jag ska inte trilla av, fan!" nästa tanke är "aaja, jag landar iaf mjukt" sen när Scarlet börjar lyssna och slutar springa i sidled. Så går tanken "kolla in detta!!" och jag pressar mig tillbaka ner i sadeln och så slår de mig "vafan hände?" hahahaah, min aniktsuttryck va nog i slagbart när jag kortar upp tyglarna, fångar stigbyglen och söker i skogen efter vad honn blev rädd för.

Chocken la sig nog inte förrän vi va på väg hem. Efter detta va hon lugn igen, hon trippade till lite då och då men inget mer. Det var rätt roligt, för alla dessa tankar va verkligen så skarpa och tydliga :)

De var ett kul ögonblick att känna hur mycket kraft den lilla hästen har, och då innan ur pigg hon kan va. Vänta bara tills hon verklige är igångsatt - då ni. :D

Nytt utseende

Lite annorlunda. Ser ni inte nya headern: tryck F5 :)

1 december

I lördags va det första december och jag tänkte tillbaka på förra årets 1a december. Då klev jag iland på ön St. Marteen i Karibien och solade i 30 gradig värme. Inte alls som detta året! Kolla in bilderna nedan..


2011: Den stora båten i mitten va vi på i 8 dagar och stora bilden till höger är en kille som vi kollade på varje dag när han surfade på båtens "wavemakers" - även jag lärde mig att stå på brädan :D


2012 bestod utav frost och en kall bil. Men snygga bilder blev det!!