Fäviken

Lite bilder från Fäviken!

Ingen av bilderna är redigerade! Lite beskärda och texten tilllagd!


Det är skidorten Åre som syns


Camping


"Berg"


Husbilen


Jag på taket av husbilen


Ronny + Husvagn = KaosFörsök till humor i slutet till alla som fattar det ;) Haha xD
Mässan börjar imorgon o om ni vill kolla in vad det är för mässa så kan ni gå in på http://www.favikengamefair.com/
Där finns även program!


Liten Update innan resan till Fäviken

Så, nu ska vi lämna detta paradis och åka till något som heter Fäviken för den där Fritidsmässan! Ska inhandla massor av hästgrejer. Mest till mig själv då såklart! =D

Sen blogg från igår får jag väl också klämma fram, Everts hela familj var här. Ena pojken, Björn, han liknar Erik Grönwall så sjukt mycket. Bild kommer på honom!

Får se hur det blir med det juswt ikväll, med husbilen och ström o sånt skit! ;)


Kaknäset

Och så lite mer omgivningar runt om på markerna

Polaris 800 kubik! Det är kraft i den att köra :D


Myggmedel är ett MÅSTE i Jämtland!


Sista resbiten

Mora -> Kaknäset

Sista biten från Mora till Kaknäset där vi är nu =)


Ännu mer fin natur, jag skulle ge mycket om pappa hade stannat på många stället längs vägen så att jag kunde fota. Så jag säger bara en sak, när jag får körkort ska jag köra upp till norra Sverige och fota en massa vacker natur. Det är sjöar och åar ÖVERALLT, sjukt fint!

"Den ödsliga vägen"

Man smälter

Här uppe kan man tanka motorsågsbränsle på en bensinmack! HAHA xD

Äntligen framme ;D

Bilder från resan

Sölvesborg -> Mora

Resan till Mora tog ca. 12 timmar med stopp i Sjötorp för lite lunch! Här är lite bilder eftersom jag lekte med kameran på vägen, dock är det inte så många. Sitter upp i Jämtland (över 3000m över havet) och inte så mycket tekning på bredbandet. Så det är lite segt så därför blir det inte alls så jätte många bilder!


"Bakom nästa kurva"

Sjukt fin natur, kolla in bergen :D

Inne ifrån husbilen

"GPS"

Mer fin natur

Det är bara grönt, ALLT är grönt!

Bro på norra sidan av Mora

Målet för Vasaloppet!

Mora

Mora

Mamma och skidåkare, Troligen Gustav Vasa

Gammalt tåg i Mora

Gammalt tåg i Mora

Sista bilden från denna dag och resa

liten update

Sitter och myser lite, hehe. Ett glas gick sönder (SOM VANLIGT!) så Ronny damsugar och alla hjälper till ;)

Vi har kollat runt lite men snart ska jag återvända till min lilla stuga och Roberts PS2 och "Bond, James Bond" Hittade Quantom of Solace (stavning?) på playstation 2 =D Så jag har blivit lite beroende eller kommer att bli.

Imorgon snackar dom om att vi ska skjuta :D Sköj, kört 6-hjuling. Fansiken va kraft det är i Polaris 800 kubikarn ;D


Framme i Jämtland

Uppdatering om resan hit kommer, här kommer lite bilder från platsen ;DMamma och pappa bor nog i husbilen och jag i gäststugen då jag får så sjuttsiken ont i nacke och rygg när jag sover i husbilen! Huset som jag bor i har jag inte fotat. Fotona är tagna när jag står utanför dörren på gäststugan! =)

JÄMTLAND

Blev lite rörigt nu men igår blev det bestämt!

Goodbye Blekinge, Hello Dalarna ;D vi kör om cirkus 40 minuter och jag har kanske fjäskat mig till ett bredband! Jag finns på mobilen då det bara är Telia som funkar där uppe! :)

Schema

Ett litet schema för hästarna denna helgen:


TORSDAG
Steffie:
Skog
Sam: Skog med Vicky och Ghostbuster
Peggy: Gå i 25-30 min på hoppbanan


FREDAG
Steffie:
Paddock, lite bommar och ett litet kryss
Sam: Skog
Peggy: Gå i 25-30 min på hoppbanan


LÖRDAG
Steffie:
Ryssberget med Fanny och Medyk
Sam: Skrittrunda i skogen
Peggy: Gå i 20-30 min på hoppbanan (ridhus pga väder/tid)


SÖNDAG
Steffie:
Skrittrunda barbacka
Sam: Valjerundan med Fanny och Medyk
Peggy: Gå i 25-30 min på hoppbanan


Kanske blir någon ändring pga av väder.


Alcatraz blev anfallet

Ön Hanö blev träffad av blixten och hamnens bredband la av! Så jag har inte kunnat uppdatera!


Förlåt...


160710 - Fredag

Glada hälsningar från Alcatraz! ;D

Vid 10 drog jag ut till Hanö och det har varit slapp tills man självklart gjorde bort sig för att mamma och sorken (Per) hade packat papperspåsarna fulla! Suck..

Men mamma skickade massa grejer, typ 10 kassar med mat och annat skit! Och så hade ena gått söner när mamma bar ombord det och sedan så när jag tog en annan kasse gick den sönder och ja, det blev grädde över HALVA HAMNPLANEN. Nej, inte riktigt men förnedringen var STOOOOR så det var inte så roligt! Jag var sedan piss-sur. Men så ringde Birgitta och jag blev superduper glad. Nästa vecka (fredag, lördag och söndag) är det tävling i Varberg och Anna ska tävla Classic. Peggy får stanna hemma och dom undrade om jag kunde rida Steffie och Sam under dom dagarna samt gå med Peggy då hon ska promeneras 30 minuter varje dag. Så nästa helg har jag 3 hästar + jobb på Hanö. Snacka om att jag får känna på hur det är att rida och samtidigt jobba. Ska bli roligt att se hur det går, blir troligen då också något pass i paddocken med Steffie. Sam borde ha haft hovslagaren också så att det ska inte vara några problem för honom att vandra runt på lite hårdare stigar! =) Ska bli jätte roligt. Och så får jag motion när jag promenerar med Steffie. Och om jag klarar detta bra kanske mina föräldrar inser hur bra allt går och kanske kan jag få en häst på foder?
Håll tummarna!

Vet inte mera vad detta inlägg ska handla om?
Bilder?
Videos?

Ja, ni kan få veta var jag sitter. Jag sitter på en bänk bredvid en röd 4-hjuling på hamnen på Hanö då dom har bredband där nere! ;) Haha, ska bara in och kolla bdb lite snabbt sedan ska jag köra upp och duscha inför imorgon sedan blir det till att kolla på Alice in Wonderland” =D
Imorgon startar dagen 06:30 i bygdegården. Kommer update om hur det gick imorgon kväll!

Dagens bild:

Tagen just nu över hamnen och båtarna!


Maria Mattisson


150710 - Torsdag

Händelserik dag? Nja..

Vid halv 1 gav jag mig av till Boke för lite "ponnyridning", idag var det inte så jobbigt. Alf är inte som Clements, Alf drar inte så mycket som Clements. Vilket har fått mig till en tankteställare. Jag tycker inte längre att Clements är stark, jag känner inte av det så mycket under markarbete medans det känns när man leder någon annan! Shit va han drar. Har nog tappat respekten lite där tack vare att när jag rider honom så känner jag inte hur stark han verkligen är. Visst kände jag hur stark han blir och drar i hoppningen men inte vanligt markarbete! Som när vi red dressyr, fan va han lyssnade då. Han lyssnade jätte fint och även om han inte gick på tygel så är jag jätte nöjd. Han var ändå rätt mjuk och fin sedan var ju missarna mina! Pga av min onda rygg men också för att jag inte drev på honom riktigt eller slarvade.
Där ser ni, jag står för mina misstag i ridning, många skyller bara på hästen och/eller någon annan. Jag vet ryttare som tycker ALLT är hästens fel eller någon annan på banan. HALLO? Det är du som rider hästen, inte banpersonalen!

Men sedan körde jag hem och tog ett dopp, mycket skönt! =)
Sedan fotade jag Vicky och Amanda när dom red lite i paddocken med Morris och Chiki, på typ 1 och 1/2 timme blev det typ 700-800 bilder. Känns som om jag får rensa ;)

Sedan nu på kvällen harjag mått piss och varit sur över min ändrade planering ang. mitt jobb på Hanö. Jag ska jobba imorgon (fredag) och lördag sedan jobbar jag fredag, lördag och söndag nästa vecka innan jag jobbar hela veckan vecka 32. Fatta va förvirrad jag är nu! usch, måtte dom sluta ändra?

Och så tror jag att jag har "brutit" tån. Körde lilltån i foten till soffan och skrek rätt ut, så jäkla ont gjorde det och nageln strack och hade sig. Och det var nu typ 3 eller 4 dagar sedan och nu gör det så sjukt ont. Så även när jag badar i lite kallare vatten så gör det ont i 3 tår men mest i lilltån. Gör ont så in i helvete! Den kanske inte är bruten men iaf kraftigt stukad eller så är något sprucket eller flisa som har slagits bort. Fanny snackade om att det inte fanns något dom kunde göra åt tår iaf?! Jag har ont.. Help me..


Jag och Alf från ponnyridningen på Killebom 2009. Till vänster ser ni Isabell och Myzac (RIP)

Ang. Internet på "Alcatraz"

Det finns bredband på Hanö "Alcatraz" så jag kommer att försöka blogga så mycket jag kan när jag nu har jobbat klart! =D komprendo? ;)

Maria Mattisson


130710 - Onsdag

Idag tvivlade jag på mitt val av gymnasie, har jag rätt att göra det?

Lite av kvällen soenderades på Hanö där jag nästan låg under 4-hjulingen och skruvade och grejade, den gick sönder över midsommar och när vi skulle fixa den förstörde farfar den mera så jag och pappa var ute och lagade den! Pappa gjorde det mesta då ju men så sa han till mig att jag skulle göra ditt och datt, eller rättare sagt. Jag sa först att jag kunde göra det då jag har mindre händer än han har! =)

Mitt tvivel är alltså; Kanske jag skulle ha valt "Fordon" istället? Nääh, det finns ju knappt några jobb. Fast om jag utbildade mig till det kunde jag ju bygga min igen traktor och kanske börja tävla i Traktorpulling? haha ;) Men visst hade det passat mig som handen i handsken?

Annars så satt vi lite på bryggan och snackade!

På fredag sticker jag till Hanö för lite jobb, 500kr för bara en dag (Hanödagen) sedan ska jag jobba ihop mera pengar genom att göra våfflor i byggdegården!En liten film från vår hemresa med båten;

Ignorera det dåliga ljudet, även min pappas röst i bakgrunden ;D


Imorgon (Torsdag) blir det att först hjälpa till på Boke och sedan fota Vicky och Amanda när dom ska rida/hopp (?) ;D


Maria Mattisson


130710 - Tisdag

Eh, jag tror det är tisdag idag iaf ;) Haha, så är det på sommaren. Håller aldrig typ reda på vilken dag det är, är det någon annan som gör det? Haha ;)

Min dag har faktids varit bra, vaknade vid 1. Gick upp för att jag höll på att kvävas! Fy vad varmt det var, fläkten stod på men jag dog nästan då jag hade ett par pirakbrallor på mig och ett linne! DÖD!

Men jag har tittat på TV och så laddat upp bilder på facebook från kollot. Bli vän (om ni inte redan är det) och kolla in bilderna. Dom är ikke redigerade! orkade inte göra det. Har ingen lust att redigera några bilder alls, inte ens hoppbilderna! usch, får sätta igång med det nu när jag börjar jobba. haha, hur dumt lät det? Jag ska börja med det när jag ska jobba? hehe
Jag ska sälja våfflor på Hanö och på kvällarna så har jag inget att göra och redigera bilder är perfekt, helt perfekt! ;D

Men mycket har hänt, har fått byta klockarm då mitt 4-dagas band sitter på högra och så har jag klippt mig ännu kortare än vanligt! =) Surat på pappa och dött för att det är så sjukt varmt!

Idag fick jag min filmpaket från Pollux. Projekt Prinsessa och Wild Child, "PP" var rätt bra men den kändes kort. Sedan Camp Rock har jag inte riktigt gillat Demi Lovato o i denna filmen spelar hon prinsessan som frå lämna sitt hemland. Buh-Huh ;) haha
Men jag gillar Selena Gomez enooormt, tycker hon är så jäkla söt och en bra skådespelare! Absolut!

Och så har vi Wild Child som jag ska titta på nu, när jag är klar! Jag har sett den innan, har hyrt den! Den är jätte bra och jag har fått en bättre bild av Emma Roberts som skådespelare! Absolut! Och så är ju Alex Pettyfer med och han är ju för jäkla söööt! =)


Lite bilder;

Alex Pettyfer

  
Wild Child och Projekt Prinsessa


Jag i min nya frilla, det är mycket kortare i nacken! =)


Maria Mattisson


Rooooooom-serviceJag har följt Roomservice killarna så länge jag kan minnas, mina föräldrar har alltid kollat på det och så har jag! =) Nu är det bara jag och mamma som är trogna tittare igen. Jag har nästan gett upp serien eller ja, jag gav upp den helt en period men nu har jag plockat upp den igen. Tyckte det var lite väääl mycket när dom var utomlands och så.. Men nu är det planerat på måndagarna kl. 20.00 =)

I kvällens avsnitt så handlade det om att dom skulle göra om ett allrum (kök, matsal och vardagsrum) till ett mer stilrenare och mysigare "möteslokal" Dom byggde helt om allt! Det lilla sketna köket dom hade följer nu hela väggen och det blev mycket stilrent med ett betsat matbord med 6 barstolar. Det  blev mycket snyggt men sedan soffdelen? Vafan?! Där ska dom få DISS! Med inredaren då kanske? Dom hade en stor soffa där innan, en hörnsoffa men det var lite intryckt, nu fick dom en fjuttig 2-sitssoffa och 2 fjuttepallar. Vad blir det? Dom kan alltså bara bjuda in 3 andra personer? Jag tyckte att det var kasst! Dom fick ingen plats alls längre, köksdelen var mycket bra percis som matsalsdelen men vardagsrumsdelen blev kass. Dom kunde ha ställt in en fotölj eller likande? Vilket troligen ägarna gör ;) Lägenheten var jätte stor och verkade jätte mysig. Det var mycket furu och högt till tak. Inte konstigt heller, dom var i Fjällen!

HISS till M och Js jobb med DISS till inredaren och till tänket med soffan och det!Tack och Hej, LEVERPASTEJ


Förlåt...

Inläggen om ridningen ochg inlägget med bilder hade tydligen inte postats! Sorry..

Men iaf, förra veckan spenderades i Norje Boke på Kollo, Salö:arna och Wesmannarna ;) Och så Annamaria och jag! =) Det var möet sköj! Massa bad och andra roliga saker och bilder kommer. Dom kommer upp på facebook och några kommer väl upp hör också. Men seg är ju mitt andra namn! ;)

Kom också in på Vägga; HR
Känns jätte skönt, jag känner redan min blivande mentor. Vi spenderade midsommar ihop! =) Om inte Fia hade varit där så hade jag nog dött lite den helgen! ;)


Ridupdate

SÖNDAG;
Var inne på Boke och red Clements, kanske för sista gången, och Fanny fotade mig.
Han var så sjukt tjock min lilla ponny buse, och lat! Försökte arbeta honom lite på volten men under denna månaden har jag ju tappat var hans knappar satt så det blev försök till arbetning och sedan i slutet blev det lite galopp barbacka =) Sööte ponny! Älskar dig Clements, kommer alltid att göra det!

MÅNDAG;
Åkte in till Boke och red Medyk lite i paddocken. Typ 40 min eller nåt och han var genomblöt! Han har nästan som en låsning i vänster sida. Nästan lite som Bogart men Bogarts släppte lite när man hade mjukat upp honom tillräckligt det gjorde inte Medyk. Sedan när jag ställde honom överdrivet åt vänster och skulle rakställa hade han typ låst fast. Det var jätte otäckt! Men sedan släppte det sakta och galopp? Det ska vi inte tala om, men tror att det kan vara för att han inte har så jätte bra kondis och inte orkar galoppera på. Men jag ser absolut att han kan bli en bra ridskolehäst då han är snäll som ett litet lam! Men han behöver skolas!
Sedan när jag skulle köra hem så stoppade Birgitta mig och frågade om jag ville hjälpa henne att rida hennes 4 hästar. Anna hade ledigt så lite senare tog hon Classic och jag Steffie en runda. Jag har ju sagt att jag inte gillar Steffie men det var 3 år sedan jag red henne och hon har förändrats så mycket, både till det bättre och kanske till det sämre? Hon går och är rädd för nästan ALLT(!) i skogen! Men det gick faktiskt bra, tills vi kom till stallplanen. Jag hade slappnat av och gett henne långa tyglar, Steffie tar ner huvudet och får syn på något vid en transport och flyger rätt upp så jag typ hänger på sidan! Haha! När jag väl satte mig rakt skrattade jag åt henne, lite udda är hon allt! Haha!
Nästa runda var på Sam och Peggy. Sam är jätte mysig att rida, piggare än jag trodde han var, 9 år gammal Pinto som är västentränad. Och han är så mjuk i stegen. Och hans galopp, man känner hur långa steg han verkligen tar och hur roligt han tycker det är! =) Han gjorde tom. ett litet sött glädjeskutt. Den söta hästen ;D

TISDAG;
Tog ut Steffie i skogen med Vicki, Anna och Birgitta och sedan tog jag Sam själv, eftersom vi var så många så drog Steffie lite men det var ingen fara och så blev Sam lite lite rädd för några kablar men inget farligt. Så båda var mysiga att rida ut på.

ONSDAG;
Red med ridlägerungarna på Richi och han fick gå på lite i skogen för att hänga med men höll ändå ett bra avstånd, han är ju inte liten. Har väl en mkh på kanske 180? Men han är så sjukt mysig, Lettliskt halvblod på 5 år. Enorm men jätte mysig! =)

TORSDAG;
Anna och dom ger sig iväg till Börjes och jag tar ut Steffie på ryddberget med ridlägerungarna och det gick mycket bra, hon drog inget alls! Lite gjorde hon ju men inget som man inte kunde stanna. Jessika fick rida sin häst sist och jag red efter Mirah längst fram, Mirah var draghjälp så att Steffie gick fram! Men det var roligt.
När vi kom hem tog jag Sam valjerundan baklänges och han hade nog inte gått där innan för han trippade KONSTANT (!) och hade öronen spetsade när han då inte lyssnade på mig och han lyssnade bra i galoppen!


Steffie


Sam


Richi


Clements