301109 - Måndag

Ännu en måndag och ännu segare än vanligt..

Igår var det då första advent, hur fasiken gick det till.. 0_0 Och ännu värre, det är första december imorgon! IMORGON! Helt sjukt.. :S

Klockan är lite över 4 och jag sitter här på "firman" och väntar på min sega mamma.. Vi ska shoppa idag, vi ska till Team Sportia och lite sånt.. Smått! Nya shorts och lite såe! Shopping i Sbg? hehe..

Aja, sen ikväll ska jag då rida Clements och snacka med Jessica om Bogart, får se om hon har snackat med Malin om det jag frågade. Om Malin säger jag så kan man hälsa på Bogarts nya tränare; Maria Mattisson =D haha!
JAG VILL, min älskade Bogart <3 Tänk om jag får, om allt går bra och han blir okej igen? Fan va glad jag hade blivit.. =)


Hmm.. Vad ska man mer snacka om?
Jag och min pappa gjorde pepparkakor igår.. Tro det eller ej, men det stämmer faktiskt! HAHA, min pappa..
Igår var det även BUS möte om Julbasaren och jag fick en underbart skön idé som gick hem och vi ska göra det, känner mig stolt =D
Skulle även löshoppat Chiki och Missy men det blev ändrat men jag red iaf Pauline igår och det gick rätt bra. Hon är lite snubblig av sig men det beror ju lite på åldern ;)

Mer kommer ikväll.. Ska även renovera bloggen!

-------------------------------- FORTSÄTTNING;

Nu har jag då ridigt ponny igen och sedan hade vi teori. Clements var pigg och stark, det var lite knepigt att jobba honom då eftersom han bara manglar på och skiter i vissa stunder i bettet... Men men.. En gång spelar ingen roll..

Men innan lektionen var jag inne hos Mr B och ryktade honom sedan gick jag in för att anmäla mig och se om Jessica var där och det var hon. Hon sa då att hon hade snackat med Malin och Malin sa att det var OK.. UNDERBART! =D =D :D Fan va Glad jag är nu alltså =) Jag ska alltså få börja gå med Bogart, detta är träning för oss båda men jag är bara lite orolig då han bara har en sko bak..
Men asså detta är ett +, detta betyder att om allt går bra är Mr B på väg tillbaka till sitt vanliga jag = Stessad ;) Nej men han blir kanske återställd om han får vara ute och vandra.. Detta är mycket bra ;) Funderar på att kanske linda benen på honom också, så blir efekten nog mycket bättre =D


Mr Bogart

Maria Mattisson



231109 - Måndag

Fy fasiken..  Men jag har slitit på Preem! Det är min förklaring..


Idag red jag Clements. Fux, D-ponny, korsning, imp. Danmark och väldigt stark ;)

Heheh, det känns i armarna att det var ett tag sedan jag red honom sist, det måste varit ett halvår sedan. MINST. Jag red honom ju för Ulle.. Det var nog mer.. 8 eller 9 månader?

Dom sista månaderna red jag Bogart väldigt mycket..

Men Cleman påminner mycket om Gerrie, min älskade Gerrie som jag saknar. Min första sköthäst..

 

Men iaf, lektionen gick bra. Känns i armarna!

Han trodde att han kunde bli stark 20 minuter, och att han skulle vinna men han fick sig nog en liten chock. Jag satte honom på plats och när han blev stark och ville dra då fick han istället stå still. I slutet var han fin, svettig men fin i kroppen.

Frågade Maria om lite tips då han är så stark och jag vill inte sitta och hålla ponnyn hela tiden!

Hon sa att han inte alls sätt stark ut när jag red honom och att göra mycket halvhalter och sedan testa på hur han reagerar när jag blev mjuk på handen. Om han ökade då eller följde min rytm..

Lilla Clements <3



Ska tipsa och länka en blogg, Alicia's =D

Aliciaedlund.blogg.se            BESÖK <3



Gammal bild på Clements =)


Maria Mattisson


081109 - Söndag

OPS, lite seeeeg.. IGEN!

 

 

Jag tänker inte rada upp allt som hänt i veckan men jag ska därimot nämna lite..

I torsdags tog jag sprutan mot svininfluensan och den kändes inte, sedan satt jag vid datorn och tråkade xD Snacka massa roliga saker med Julia och rollade med henne =) Hihi :D

Men under natten så kom det, den ömma armen och huvudvärken. Så när jag vaknade i fredags mådde jag inte så sjukt bra, HAHA (Sjukt?) Jag vet, dålig humor!
Det gick över med ett X antal värktabletter och dagen den gick. Stannade till i stallet för att snacka med Åsa om tiderna för lördagen och fastnade där. Ryktade Pauline och så även den lilla spralliga hästen Missy ;D

Haha, Sofie hade inte bytt täcken på dom på morgonen så dom hade gått med termotäckerna i hagen. = LERIGA!

Och så fixade jag lite annat innan jag körde hem och då ringde jag till Alle för att mina filmer hade kommit. Första säsongen av Las Vegas. Jag vet, men jag ska ha alla säsonger. I LOVE THAT SERIE! Fick även en film med Zac Efron. "The Derby Stallion"
Så jag och Alle tittade på den, sedan slappade vi.. Åt gooodis och sedan när Alle hade kört så somnade jag med feber.

Men lördagen gick bra, mådde inte alls dåligt och tävlingen gick bra. Säger GRATTIS! till Vicky som gjorde 2 bra rundor. Dock ett nerslag men det gjorde inget, sjukt fin runda =D

Fick snygga bilder på lite olika hästar också =)

 

Sedan tillbringade jag min kväll tillsammans med familjen Jönsson, TREVLIGT =D

Vi åt Pizza och sedan godis medan vi tittade på körslaget och sedan en film på 4an. Körde inte hem förräns klockan 12 på natten. En mycket trevlig dag!

Bra sällskap, god mat, hästar, godis, film och ja.. Bra sällskap =D

 

 

Idag har jag inte gjort ett skit, legat i sängen och sett första säsongen av Las Vegas =D

Sedan nu ikväll kom gäster och vi åt lite god mat, plankstek =) GOTT =D

 

Ska platta håret nu och sedan sova..

 

Maria Mattisson


031109 - Tisdag

Ni kallar det lathet, jag kallar det stess och förbud ;D

Jag har nu slutit fred med min pappa och allt är nästan frid och fröjd här hemma, men lägg märkte till det där "nästan"...

 

Men hur som helst, idag har vi nog gjort väldigt mycket!

Först var det engelskalektion och prov, läsförståelse. Gick rätt  bra faktiskt.. ;)

Sedan var det rast innan det var dax för NO lektion och dom sa att vi skulle dissekera den där jäkla grisen men jag såg inga skalpeller eller något sånt så jag slappnade av men så kom Jingo in med dom och en påse. Som såg tung ut. Och vad räknade jag ut? Jo, att det låg organ i den! Fy fan..

Jag som mådde så dåligt när Jingo hade snackat om det innan, det med kaninen och speciellt det med grodan. Jävla djurplågeri! Fy fasiken vad hemska dom var då, när dom plågade den stakars grodan.

Jag trodde att jag skulle må så illa och precis som alla andra tjejer höll jag mig på avstånd när Jingo la upp orkganen i lådan vi tjejer hade fått. Det var tunga, mat- och luftstupe, lungor, hjärta, njurar och levern.

Tarmar och magsäck luktar för mycket!

Men sedan tog nyfikenheten över och jag gick fram och petade på en av lungorna, usch va läääskigt xD Dom var helt mjuka ja, lena? Är det de rätta ordet? men lite skrynkliga på den ena sidan..

Jag ville leka lite till så jag och Angelica var och hämtade plasthandskar (doktorshandskar) hos städerskorna sedan vände vi på den och vred. Det var faktiskt mycket intressant att få se hur allt satt och hur det egentligen såg ut. Jingo han blåste upp lungorna med hjälp av gas och GUD va enorma dom var..

Sedan skulle han punktera en av dom uppblåsta lungorna och alla var berädda på att det skulle smälla som en ballong och ja.. HAHA, det hände inte. Det blev ett hål och luften gick försiktigt ut, tyst och lugnt.

Vi fick redan undersöka en njure, hur den såg ut innuti.

Samma sak med hjärtat, det var cooooolt för jag lekte lite. Satte ihop det och gjorde "dunk-dunk". Alltså hjärtslag med det.

När vi började undersöka den ENORMA levern så stankt det, den luktade verkligen inte gått.. Usch..

Samma sak gäller en gristunga, lukta aldrig på en sån.. Det var hemskt! :S

 

Men efter det var det övning till musikprovet och sedan mat..

Efter maten var det svenska och jag hade tur i oturen med att få redovisa mitt. Jag började ju egentligen skriva mina egna tankar, om varför muslimer eller vilka det nu är, får ha en slöja på sig men vi svenskar får inte ha keps eller mössa i skolan. Jag tyckte det verkade bra och intressant då Tim och Victor brukar använda 'keps' och Rasse mössa.

Men i slutet blev det utdraget, med alla skollagar jag tog reda på. Så jag bytte men en sak lärde jag mig; DOM SOM SITTER I VÅRAN REGERING ÄR FEGA!!

Så jag berätta om en artikel från tidningen som jag slängde ihop på 6 minuter igårkväll innan jag skulle sova. Men jag tyckte det gick jätte bra =D

 

Sedan var det framtidståget vilket söööööghhh!

 

Efter det var det chill på SO;n med filmen. "HITLER - The Rise of Evil" tror jag den heter. Om Adolf Hitlers liv. Den är bra =)  Även om han var hemsk!

 

 

Sedan har jag slappat hemma, hittat Photoshop-skivan och det är nu installerat på datorn.. =) Så jag har lekt med bilder ;D


Imorgon ska vi se på film på spanskan och därför har jag köpt lite godis..

Nej, nu ska jag sova.. Natti <3


Maria Mattisson