Smakprov - Jag & Luca

Idag var Fanny med i stallet och fotade lite med min kamera :) Här kommer ett smakprov på fina Luca och mig :P

SNÄLLA, IGNORERA MIG OCH MITT UGLY FACE!  (Kass kvalité, minskad och beskräd slarvigt xD)
 

Första stjärnan och bio

Visste att jag nästan gått ner 5% av min vikt så jag och Sara bokade The Hunger Games: Mockinjay part 1 på bio och efter vägning och möte stack vi och käkade Thaimat på Royal Thai i Bromölla innan det var dags för bio :)

Hade nog lite för höga förväntningar på filmen men det kommer ju i nästa och sista. Väntade mig mer action, men filmen var absolut inte dålig! Nix! Saknade lite den Katniss som är med i 1an och 2an, Jennifer verkade inte riktigt få kläm på det :/ 

 

Fick även första guldstjärnan som man får när man gått ner 3kg. Har knappa 500gram till att ha gått ner 5% av min vikt. Det har gått betydligt lättare på 4 veckor och nu efter de första 4 veckorna ska jag börja träna också, då kommer det tappas betydligt mycket mer :) 

Bommar och överskottsenergi :)

I tisdags när Loca skulle rastas lite i skogen fick de bli ett hårt pass på banan då hon vilat i 2 dagar och kraftfodret är höjt för hon tränas mer. Det är ju lika med mycket energi och mycket häst, hon började vara framåt och småtrava lite när vi skrittade fram i skogen sedan började jag lätt på banan och inte ville hon trava utan galoppera ;) Red henne till form i alla gångarter men hon var inte riktigt avslappnad, hade väldigt mycket energi över så där jag vanligtvis skulle slutat satt jag av och tog fram bommar som jag la runt på ridbanan och ett liten upphöjd bom. 

Jobbade över bommarna i trav och nemas problemas. Även i galopp var det inga problem. La upp ett litet kryss som var runt 30-40cm i mitten :) Detta är inga hinder för mig utan gymnastik :) Hon blev genast mer taggad och var riktigt på så red annorlunda vägar. De lilla krysset stod i mitten av långsidan och lite innanför spåret :) Följde ridbanan i galopp och nästa gång vände jag bara in och galopperade över de lite snett. Allt för att öva på att även om de är smått ska hon lyssna på mig och vänta på mig. Inte tagga bara för att de står stöd med ett litet kyss innanför spåret där vi red förbi. Efter några sådana luringar kunde jag komma rakt med lite längre rak linje. Sedan fick hon trava av på lång tygel, då väldigt trött efter ha haft rätt mycket galopparbete i slutet! 

Fina tjejen :)


Imorgon (torsdag) är de dax för klättring.
Note to self: Ta förbyglen på henne :P
 

Flyinge Indoor

I ondags var jag, Vicky och Åsa nere i Flyinge och kollade på Volkswagen Grand Prix med mycket duktiga ryttare. Är så skönt att ha så nära till Flyinge och att kunna åka ner och kika på fina hästar och ryttare. Snyggaste hästar var lätt den Rolf Göran Bengtsson red. Nämligen Turmalin, Tornesch's första godkända son, om man hade haft ett sto alltså!! :) Olala va snygg han är!! :D *dregel*


Snygga Turmalin :)


Och så fula jag :/

Real Housewife of Hörvik

Mamma har åkt till Polen för lite semester och jag och pappa är hemma, har då fått göra allt ;) Planerat och gjort mat till pappa även när jag inte varit hemma :) Funkat bra, handlade inför helgen och gjort mysmat :)
Lördag: Ungsrostad potatis, paprika, lök, champinjoner, morötter och vitlök :) Till detta serverades pepparbiff och en gräddsås av 4 olika pepparsorter :) 25pp med lite glass till efterrätt :)
 
 
Idag gjorde jag lite våfflor som vi åt med vaniljkvarg :) Åt 5 våfflor och vips så var 22pp borta och jag fick hålla mig i skinnet resten av kvällen ;) Hahaha xD Ops..
 
 

Veckans Loca

Många dagar denna veckan som vi spenderade tillsammans
 

TISDAG
Lugn skogsrunda hade jag planerat så jag tog bort snokremmen från tränset och spände remmarna på tränset lite lösare, funderade på att strunta i luvan också men var nog tur att jag behöll den på :)
Hon var pigg och framåt men när vi skulle förbi minkgården så bara frös hon fast, jag skänklade, försökte gunga igång henne men ingen hända. Daskade till henne på rumpan men hon hade frusit fast. Tönthästen ;) Hon stod då bredvid en dånande fodermaskin till minkarna men hon spanade på något längre fram :) hahah knas 
Men fram kom vi tillslut och runt och hem helskinnade xD

TORSDAG
Vaknade försent, allt blev ihopstressat från att jag kom till stallet tills jag körde hem. På med utrustning och ut en runda med lite mera trav än i tisdags och mer fokus på rakriktning. Hon skulle vara samlad, ha framåtbjudning och hålla sig rakriktad. Efter rundan så hann jag inte mocka utan fick tyvärr lämna stallet i samma skick som när jag kom dit :( Mår dåligt av att inte mockat något dag när jag har ridit. 

FREDAG
Markarbete stod på schemat, så jag stressande inte till stallet utan tog det efter min intervju med Black and White och efter jag handlat så körde jag till stallet. Gjorde iordning fina Loca och på med gjord och ländtäcke sedan ut i padddocken och jobbade henne på töm. Hon förstod ju tömkörning och även ställning och liknande. Väldigt duktig och precis som när man rider henne, känslig för hjälper :) Men hon släppte igenom och nackställningen var låg och hon var väldigt avslappnad. Då räckte det, man ska jobba tills man är nöjd :) Tog väl 20-25 minuter innan vi kom tillbaka in i stallet och hon fick då komma in i boxen och fortsätta äta :)

LÖRDAG
Tvingade alla i stallet att följa med ut i skogen på skrittur som jag skrev tidigare om :)


Nästa vecka blir de mys i skogen på tisdag och klättring på torsdag och arbete på banan på lördag :) 
Ska bli sol på tisdag så kameran ska få följa med till stallet :)

Like I said

Som jag sa, är dålig på detta just nu. Ju mindre jag har att göra desto sämre blir jag på att uppdatera :(

Stallgänget

Igår tvingade jag alla tjejer i stallet hos Loca att vi skulle skritta ut. jag och Fanny, Maja som lämnar tillbaka din foderhäst idag och Astrid, som precis köpt sin första ponny och flyttade in i onsdags :)

var verkligen jättemysigt :)


bild från Fannys insta:sry

ber om ursäkt för den kassa uppdateringen men vi har inget Internet här hemma och mitt egna på 3 håller på att ta slut och på mobilen har jag redan fyllt på en gång ;) hahahahaha

Statt - Karlskrona

På väg till Karlskrona för parteeeey på Stadshotellet men Emmy & Ellinor <3

efter att ha varit vaken i 37 timmar alla redan så får se hur de går ;) dygna is the shiiiiit :P

Syndat

Idag innan jag stack på intervju så käkade jag soppa till lunch och det var mammas egen grönsakssoppa så endast 2pp kostade den. Hade massor av points idag och över från min totala veckobonus så jag klämde en halv kebabpizza för 35pp. Örk vad äckligt det var, gott tills sista biten och sen mådde jag illa för jag blev så mätt. Kommer inte ens ihåg när jag blev mätt av en halv pizza senast?!Men pp*na är inte slut än och egentligen ska  jag äta mer men vill inte, orkar inte, usch xD

lyxfrukost

Lyxade till mitt viktväktarräknande med lite exclusiv frukost på halva min dagars ranson. hahaha ;)

Avslutad tävlingssäsong

Victoria avslutade sin tävlingssäsong på Skabersjöortens Ryttarförening i lördags och i 110 så kom hon 2a med Ekita och 4a med Miss Sixty M :D Jätteduktigt gjort av både unge och hästar :)

Klätterapan Luca

Idag stod det klättring på schemat! Har två ganska bra "backar" där det körs mycket cross och 4-hulingar så det är mjukt med jord/sand.


Stod i stallet och funderade på om jag skulle ta förbyglen men hoppsadeln brukar ju inte flytta sig så mycket men likt fan gred den ändå bak. Först inte så det besvärade mig men när jag ridigt upp för den branta backen två gånger till låg den längre bak. Bara att sitta av och sadla om, satt sedan upp och skrittade bort för att hon skulle få galoppera och trava av sig på stubbåkern innan jag red tillbaka och hon fick ta backen en sista gång och sedan skritta hela vägen hem på lång tygel. Hon skötte sig väldigt bra och var uppmärksam och tog i och sedan saktade hon av när vi var uppe. 

 
Kort backe med gräs, litet gupp av grus emellan.

Brant backe, är brantare än bilden visar.

Dessa bilder visar ju att man börjar i en typ enorm grop. Här kommer en ritning hur det ser ut :)
Vägen är en grusväg som leder från Djupekås till en minkgård. Där jag har tagit bilderna ovan stod jag precis nedanför skogsstigen som går ner i "gropen" och det var perfekt att starta. Red man upp för den branta kunde man skritta runt hela och komma ner för stigen eller ner för den korta backen. Kunde rida runt lite där nere men ingen mening.

Försökte skritta och trava i den korta, försökte hålla henne i skritt. Tycker skritt och galopp bygger mest muskler i just klättring. Anser att traven sliter för mycket i just trav men skritten är jobbigast för hästen. Skrittade inte uppför så mycket, vet inte när hon blev klättrad sist så ville inte ha allt för mycket mjölksyra och öm häst imorgon :)

Och den branta började jag i trav på eller fattade galopp och det var ju så man får hålla runt halsen och en grym balans för att inte dunsa i sadlen. Hade tyglarna så korta att jag höll framför gummit just för att kunna ta tillbaka henne väl uppe på skogsvägen igen :) 

MOBBA INTE MIN SLARVIGA RITSTIL ;)

Hoppträning m Marlon

Då var det sista veckan med Marlon i torsdags och vi hade lite hoppning. 3 hinder :)

Red först i trav och red volter (grön). Funkade bra ;) Trav, hoppa, galopp och sedan sakta av till trav och ta nästa. Inga problem så, ville inte ta höger galopp på första hindret och sög som in i mot sista :)

Sedan var det dags att hoppa i en rak linje (blå), alla hinder snett och för Marlon var det inga problem. Tog sig över även om hästarna automatiskt flyttar sig lite eller vill ställa sig så de ej hoppar de helt snett. Var inte riktigt framme till första så blev 5 galoppsprång mellan första och andra medan 4 som det skulle vara mellan andra och tredje :)

Sista två gångerna reda vi på vanligt böjt spår (rosa) och då var jag själv inte klar med Marlon innan första hindret, kom lite nära och blev lite orytmiskt mot andra och fick bli ett litet jätteskutt men var mjuk och följsam och höll balansen väldigt bra :)

 
 
Första hoppträningen med mina stövlar, de var superbra. Hade dock önskad mer stöd i vänster ankel som jag är svagare i. I mina Dublinskor får jag ju stöd då de går lite högre upp och sitter tajt och är tjockare än stövlarna. Stövlarna är lite för mjuka för de :/ Men det löser sig nog när jag gått ner i vikt! 

Regn, barbacka och mysigt ylletäcke

Idag var det dags för lite Luca-time men regnet slutade ju aldrig droppa ner, så trotsade skiten och körde till stallet. Mockade och fixade iordning de 4 boxarna och packade hö sedan duggade det bara väldigt lätt och jag kände inget lust att rida hårt i regn, inte idag. Så tog in lilla loppan, borstade och myste. Hon fick på sig sitt nya ylletäcke som Jeanette har köpt till henne.

 

Och så kom jag på när hon var redo att hon kanske aldrig blivit riden barbacka, vilket hon aldrig har, så hämtade ett stigläder och satte runt halsen. För säkerhetsskull, om hon skulle leka lajban och reagera illa eller så, så jag kunde hålla i mig. Kom upp i paddocken och skrittade runt några varv men ingen reaktion. Hon skrittade glatt på och gjorde till och med halt när jag tog i halsringen. Högsta betyg! Så skrittade ut i skogen och inga problem, snäll som ett lamm :) Gjorde lite skänkelvikning och det var verkligen jättemysigt fast det droppade regn på löven ovanför våra huvuden.
 

Anledningen varför hon rids med luva är då hon är känslig och reagerar lätt på saker runt hennes huvud. Kan vara en utav anledningarna till att hon kastar med huvud och tappar kontakten med bett och hand. 

Lilla Rödluvan <3

Tvättade bilen igår och ren blev den, den blev blänkande! :) Älskar lilla rödluvan :D <3
 
 

Hårdträning med Luca

Igår körde jag en riktig hårdträning, både jag och Luca var riktigt trötta i slutet :)
 
Började jobba länge i skritt, försökte få henne att ta ett bra stöd på halvlång tygel i skritten då och sedan travade jag igång henne också med halvlång tygel :) Hon slängde lite med huvudet och ville inte ta stöd men varje gång hon släppte bettet och sänkte ryggen lite för att kasta med huvudet så drev jag på henne istället för att ta i tyglarna. Något jag fick som tips när jag red en annan häst som gjorde liknande. Tillslut hade vi ökat så pass på mycket att hon fick koncentrera sig själv lite på att hålla balansen och att inte snubbla, hon slutade då glappa och slänga med huvudet och efter några varv runt ridbanan i båda varven kunde jag korta upp tyglarna, steget och också formen på henne. Hon kändes väldigt mjuk efter den uppvärmningen gick det bara bättre och bättre.

Hade stövlarna på mig och kände då att lädren var på tok för långa och kortade upp lädren och jädra va sitsen blev bra igen :) Räckte med ett hål för att hela sitsen skulle komma upp och tillbaka :)

Lät henne sträcka ut lite i galopp i lätt sits, mest för att snurra igång henne. Sedan gick jag tillbaka till travarbetet och gick in på volter, gjorde serpentiner och red lite raka spår på snett igenom. Travarbetet satt som en smäck, hon flyter ju gärna ut mot grinden - speciellt i vänster varv så den sitter i hörnan på kortsidan lagom när man kommer från långsidan. Men nu i travarbetet så flöt hon inte alls ut, då arbetar hon, flyttar sig för skänklarna och är uppmärksam på arbetet och mig än att flyta ut och vilja gå ut från ridbanan. 

Galoppen fick jag sätta upp ett litet högre tempo i, och ställa lite utåt på långsidorna och inåt på kortsidorna. Jobbade mycket med även där få ett stöd och hon skulle hålla takt och temp runt om hela banan. Kortade upp lite och gick in på volten, sedan lite tempoväxling och följa ridbanan igen. Blev en del galopparbete, mest för att få henne att slappna av och följa och även lyssna på mig. Sedan fick hon en längre skrittpass, utan arbete. Bara få slappna av. Red sedan igenom LB:1 programmet, det sitter ju inetsat i mitt huvud efter alla träning jag har gjort inför detta. 
Hon gick fint, behöver balansera upp sig direkt efter galoppen men annars så lyssnade hon fint. Gjorde allt jag bad henne om. 
 
 
Hon fick sträcka ut i trav på längre tyglar och både hon och jag var nöjda men trötta.

På torsdag får vi köra lite kul i skogen och klättra lite tänkte jag! :)

Häst igen :)

Fina Luca blev häst igen förra veckan :)


Märktes att det var nästan 2 år sedan jag klippte sist :P Haha
Hade sån mjölksyra i högerarmen när jag nästan var klar :S 

Men fin blev hon iaf :)
 
 
Blev en hel del päls som åkte av henne. Hon tyckte nog det var väldigt mysigt :)


Fick bli ett lättare pass på banan efter detta :)