Christmas

JULAFTON IDAG! ÄNTLIGEN!!!!Kan ni gissa vad jag inhandlat?


Sitcom Tisdag

Tisdagar är veckans höjdpunkt! :D

Det börjar med lite mjukstart med Wipeout Winter och fortsätter med underbara The Big Bang Theory och fortsätter med den nya serien Suburgatory. Klockan har nu slagit 22oo och vi fortsätter i raskt takt med supersköna Happy Endings och studdsar vidare till söööööta Mike & Molly. Detta sänds på kanal 5 så skulle inte kunna överleva utan 5an. Älskar ALLA serier och har sett de avsnitt som visats på TV, ska ta och köpa TBBT på DVD bara för att! ;D

Old pic

Sitter på fotolektionen och bläddrar igenom alla mappar och snubblade över en liten bild som jag tyckte om redan innan man typ älskar nu! :)Vad tycks?

Finnemang!

Idag är man öm!

Idrottslektionen igår var hård för benen och min cykeltur upp till Boke var lika hård den också. Om inte värre?
Nå, iaf.. När jag kom blev det till agera och hjälpa föräldrar och barn med de små pollarna vi har på boke ;P
Det visade sig att sötizen Alf hade lite ont i magen och ville lägga sig så vi flyttade han till en box öch fick lite tillskott innan han vilade och sedan lunkade fram på en lätt lektion. Pigg och glad :)

Men dom var bara 4 på en lektikon så smet in med Steffie för lite galopparbete!! ;P
Igår blev det tömkörning och lek så hon var piggelin idag så började arbeta i skritt på en 4-kantig mittenvolt. Följde de andra på lektionen och eftersom dom inte var så erfarna gick jag snart över till att trava igång Steffie bredvid och när dom sedan gjorde travarbete på 4-kanten gjorde jag det istället i galopp.Vi red i ett varv och gick in på "A" volten och så galopperade vi ner och gick in på mittvolten 1 varv och så ner till volt B.  Efter de, mittvolten igen och så volt A. Capish?

Bra arbete för mig och Steffanie då jag måste få med hennes yttersida. Emellanåt tog jag henne i trav och hon lyssnade super! Var jätte duktig jue!
- så när de red på mittvolten igen arbetade jag i galopp på volt B och så kom dom och galopperade också och så fortsatte jag att arbeta. Hon blev mjuk och rörlig, lät då henne rusa lite och öka xD Satte mig och tog tillbaka henne och arbetade henne s tills hon slappnade av, mer lek ;) Söta lilla ponny ;D


Men så var det nästas tur, Bettan hade tagit ut Buddy till lektionen innan min och satt själv och red. Jag ville se hur han gick när han mjuknade men Bettan rider ju honom nått sjukt. Jag kände mig missnöjd med mig själv, misslyckad! Hemskt! Så när jag satt upp var han mjuk och redan arbetad men Bettan hade använt gramantygel så när jag fick honom efter att ha skrittat på långa tyglar fick jag inte tillbaka honom till den mjuka formen.
Alltså, en gramantyglen gör inte att hästen arbetar utan att hitta en mjukare form och när hästen börjar arbeta, gör den ingen inverkan och hänger löst. Det är alltså en hjälp för att få hästen mjukare och hitta de små felen som man kan komma åt då. hoppas ni förstår?

- Men så fick jag supersvårt i början då jag frös, var stel och ryggen värkte! Alltså orkade´jag inte i traven men han slappnade av lite grann och i galoppen när vi arbetade fick jag verkligen igenom honom. Det tog lite tid och jag tillslut fick morra på mig själv för att orka hålla ihop honom. Han är stark, tung och stel att rida. När han går i form är han inte längre stel eller stark utan han har ett sug i bettet MEN är fortfarande jätte tung att rida och det är vad jag måste öva på. Att själv orkar få igenom honom och orkar hålla upp honom. Måste också lära mig att vid de, inte låsa mig i handen och slappna av! :)Så, både Steffie och Buddy blev arbetade riktigt i galopp igår. Sjukt nöjd!

Jobb och lek

Har jobbat på Boke hela helgen och tränade både Buddy och Steffie igår men orkade inte rida Steffie - lat som jag är så tog på henne lite mundering och ut och tömköra i ridhuset. Hon förstod först inte men när hon väl kom i gång galopperade vi även mjukt och tog lite bommar och ett litet sockerbits hinder. Alltså tömköras ska det göras mera då jag kände att jag kom åt henne! När hon hade varit duktig och faktids arbetat släppte jag henne och lät henne skritta av sig själv. Hon är duktig! :)
- men så tänkte jag hon skulle leka av sig och såg om hon lyssnade  och joda! Både i skritt, trav och galopp xD

Trav


Trav och galopp

Ignorera felgaloppen men hon byter ju iaf ;)


Och så var det Buddys tur så red först och värmde upp sedan tog jag hjälp av gummiband bara för att få honom mjuk och följsam men såfort jag tog av det gick det bra i skitten men resten bara föll han iväg. Men jag red lite och så fotade Fanny mig sedan släppte jag honom och jag sprang runt som en idiot och han bara lunkade efter.

Här en en liten snutt bara för att ni ska få se helheten. Gick ju inte fota honom när man bara gick efter mig <3
Ciao

Saknad

Saknaden efter någon är enorm, speciellt efter någon man älskat <3


Under tiden jag och Fanny mockade idag snackade vi om lite lekar och då sa jag att vi hade haft det en gång på en träning med Maria Fieber och jag hade då ridigt Clements och vunnit! Jag var superglad när jag hade kmmit in i stallet men jag hade aldrig kommit ihåg den dagen om inte den fick min värld att gå i 1000 bitar.

Jag hade kommit med Clements, tagit av all utrustning och var superglad. Malin kom och fråga hur jag mådde och så och jag tackade henne för att jag fick lov att ut och gå med pollen och då såg hon ledsen ut och jag kommer ihåg orden och mina tankar. "Nu är det så.. På torsdag.." jag visste direkt! Jag ville bara sjunka genom marken, jag visste vad hon pratade om och hade väntat på denna dagen iaf 2 månader men 2 veckor tidigare hade jag återfått mitt hopp när han inte haltade alls. Så, torsdagen den 10 december 2009 krossades hela min värld då mina kära vän fick somna in.


December 2009 var fruktansvärt. Jag mådde dåligt, otroligt dåligt! Först den 10 december när min älskling Mr Bogart fick vandra vidare och sedan den 13 december när jag fick det hemska samtalet ännu en gång. Min andra sköthäst mådde inte bra och det kunde bli hennes sida natt.
- När jag kom till henne låg hon ner, höet låg orört och fodret samma så (en häst som älskade fibergi mer än något annat!!!) men jag kelade lite med henne innan jag nästan drog upp henne på fötter och gick runt med henne lite och fick i henne lite betfor och lite fibergi samt morötter. Hon la sig ner igen och jag tog hennes borstar och fler morötter innan jag satte mig ner i boxen, tog hennes huvud i knäet och smekte hennes mjukt över käken. Alla känslor över Bogart som 3 dagar tidigare fick somna in och nu Pauline. Jag ville bara dö själv om hon fick lämna. Hur skulle jag överleva 2 av mina sköthästar? Och så fick jag upp henne igen, borsta av henne och tvingade i henne lite morötter och så lät jag henne gå fritt i stallet. Var hon ville. Hon ställde sig vid de andra hästarnas boxar och bara vilade, precis som hon sa förväl. Då brast det för mig, jag orkade inte mera..

Timmarna gick och vi gick fram och tillbaka från att mysa i boxen till att bli borstad och från att gå lite fritt. När klockan slog midnatt sa jag förväl med tårar och pussar, lämnade henne stående med full spann, massa hö och mat i krubben samt äppel och morötter. Jag la mig hemma men kunde inte sova och när äntligen klockan blev7.15 gick jag upp, klädde på mig och körde till stallet. Allt var släckt, inte ens ägaren hade varit där och jag närmade mig sakta och skräckslaget hennes box med lampan på mobilen. Skulle jag finna henne död? Tror jag säkert stod stilla i 10 minuter innan jag vågade mig fram och när jag såg ett par öron började jag gråta och sprang fram. Hon reste sig lätt och kom fram till mig, höet var uppätet precis som fodret och vad lycklig jag blev. När jag sedan gick ut för att köra till skolan kom ägaren och lättade ord byttes.

Tyvär fick Pauline senare hon också somna in några månader senare då en gammal skada revs upp.Mister Bogart


Mister Bogart
Sv. Halvblod
23/6 1996 - 10/12 2009
e. Uttini
u. Garbina


Linus
Pauline


Pauline
Sv. Halvblod
15/2 1984 - 8/4 2010
e. Orust
u. Paula

Frustrerad

Oerhört frustrerad över allt, dumma föreningsliv!

This face
This is the face of a kid with a apartment on their own for a mounth! :D

Länkbyte

Ni glömmer väl inte att checka in Emmas nya blogg?´

www.nattstad.se/emmalindahl


REALLY OLD PIC ;D

CSI

Finns just nu inget bättre än att luta sig tillbaka med ett bra CSI-avsnitt efter e fullspäckad dag:

Först blev det skola oh foto A, blev klar med redovisningen och sedan bar det av till Sämhälle A som ni kan läsa här under. Sedan åkte vi hem med ett stopp på kärskolan i e timme för lite teoriplugg :)
Så detta avsnittet får håret att resa sig på armarna, så jävla bra de är!!
Har alltid älskat och hatat avsnittet sedan jag var liten då de är avsnitt 24 och 25 av säsong 5 av CSI (orginalserien från Las Vegas). Heter Grave Danger...

Detta handlar då om att Nick Stokes (George Eads) blir kidnappade och begravs levande i en plexiglas kista och då ska hela teamet rädda honom och bara se hans kamp när han vaknar får mig alltid att börja gråta. Jag klarar inte av det då Nick Stokes (George Eads) är en personlig favorit och hur han kan spela så känslosam och hur synd det är om honom. Stort byggda och oerhört SNYGGA George blir liten och sårbar, love it <3


Nej, nu har jag en dejt med sängen :)

Joo, ps. hoppträning imorgon. Faktiskt lite nervöst :/

CSN - Mecenat Studenttips

Jag undrar vem som har skrivit och skickat ut detta till alla med ett CSN-kort!Det är ett erbjudande för adressändring och om ni inte ser dessa felen så vet jag inte vad..

Samhällskunskap A

Jisses, Ingrid sitter och går igenom närvaro och annat. Shit asså, detta kommer att bli jobbigt och svårt, svårt och jobbigt :S

Ridschema :)

Veckans schema för pollarna:


Måndag:
Steffie: Markarbete - lätt. Flyttning för skänklar
Buddy: Markarbete för instruktör

Tisdag:
Steffie: Vila / skittas
Buddy: Upptagen

Onsdag:
Steffie: Markarbete - hårt! Yttersida och stöd
Buddy: Hoppträning för instruktör

Torsdag:
Steffie: Upptagen (Gunilla - instruktör)
Buddy: Upptagen

Fredag:
Steffie: Upptagen (Gunilla - dressyr)
Buddy: Dressyr för instruktör (bommar/hinder)

Lördag:
Steffie: Vila
Buddy: Upptagen / Vila

Söndag:
Steffie: Markarbete - lätt / ev. longering
Buddy: Vila


Första dan

Fri som en fågel...

Kan tala om att jag älskar skolan :)
Första dagen och slutade för 1 timme sedan. Ingen matte i eftermiddag, wonderful!

Så, nu ska jag spatsera till tåget och så vandra in på körskolan för att kanske boka tid :) kan inte förstå varför jag är så nojig över att bara gå in där. Hm? Blyg? Feg? NERVÖS!!

TTYL <3

Födelsedagas-paket

Igår fick jag lite paket: ny tv 32" och en ny mobil: Samsung Galaxy Wonder :D

Löfte

Nyårslöfte ihop med Susanne: ej godis


REGLER:
Bara lite godis på lördagar
Ej läsk, godis, chips
Kakor: 1 i undantag vid bak hemma/skolan


Ska ge mig fan på detta, känner att jag själv tvivlar men nej! Stopp!