Mörkridning och bett-tagning

Efter utvecklingssamtalet tog jag ut Steffie i paddocken och red henne lite lätt. Tränade mycket på detta med att få med hennes yttersida och det funkade. Men galoppen var idag också en katastrof. Hon försökte sticka men jag satt och höll i henne - då höjde hon ryggen och jobba ner sig samtidigt som vi slogs om vem som var starkast och skulle vinna. Jag vann. Så hon fick skritta och sedan blev det mera trav. Galopperade lite mera och då var hon lugn :) Lite mera trav. Haha, det blev typ bara massa trav då det är typ där jag känner att jag behärskar henne och söta Emilia tog lite snygga bilder s´å jag lät henne öka upp i galopp och släppte efter.

Satan va ponnyn sprang, hon högg tag i det satans novabettet och bara drog. Jag hade nada kontroll! Kunde inte sitta emot eller nått, det var bara och vänta ut henne, använda rösten och tillslut efter typ 3 varv så var det nästan våld som hjälpte. Fick ta tag i henne jätte  mycket och hon slet ju upp huvudet när hon till slut släppte bettet och stannade till slut. Släppte på tyglarna och hon fattade genast galopp så de blev till att stanna där också :) sedan blev de skritt en bra tag för att sedan avsluta i trav och en liten galoppsträcka bara för att hon inte skulle sticka ;)

Sedan blev det till att smörja mingiporna inne i munnen med helosan. Allt för min prinssesa <3


Jag och Steffanie har kommit otroligt lång.
Förra sommaren kunde jag knappt få henne lugn i hoppning eller markarbete. Nu kan jag arbeta henne effektivt i skritt och trav. Galoppen är påväg :)
Jag har ändrat min ridning och lyckats sträcka på mig, fått mjukare och följsammare hand och vågat hoppa högre på ponny än innan. Hon är underbar.
Fan också, och så kanske hon försvinner i januari :'( Jag vill inte... :*<


Jag älskar dig Steffanie Grimaldi <3 Snälla, lämna mig inte - bli inte blind - jag älskar dig <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback