Åter till Cold Mountain



Kollade på denna filmen nyss och den väckte känslor, dom bra skådespelarna och handlingen.

Strax innan det amerikanska inbördeskrigets utbrott kommer den vackra prästdotterna Ada Monroe (Nicole Kidman) till Cold Mountain - en liten bergsby i den amerikanska södern. Där förälskar hon sig i den unge snickaren Inman (Jude Law). Men kärleken hinner inte bli mer än flyktig förrän Inman dras in i kriget. Inman genomlider krigets inferno och det enda som håller honom uppe är hoppet om att få återse Ada. Hemma i Cold Mountain är Ada på väg att gå under. Efter faderns plötsliga död får hon allt svårare att sköta gården. Men hon får oväntad hjälp av den mer livserfarna Ruby (Renée Zellweger), som lär Ada överleva av det som naturen ger. Efter att ha blivit skottskadad deserterar Inman för att återvända hem. Men den långa vandringen mot Cold Mountain blir en mardröm. Sårad och jagad drivs Inman vidare av sin längtan efter Ada.

Filmen var i början lite lustig och hängde inte riktigt ihop, samtidigt som Inman (Jude Law) stred på fälten så visades det hur han och Ada (Nicole Kidman) träffades och precis innan han gick ut i strid kysstes och "utbytte" foton att spara. Sedan gick det år innan Inman beslutade sig att sticka och han jagas, fångat och skadas på sin flykt. Tills han möter sin Ada i skogen, några mil från gården. Dom återfinner varandra och spenderar natten ihop samtidigt som Rudy försöker rädda sin pappa som blivit skjuten.
     Ett litet "gäng" från byn som jagar deserterade krigare hittar dom och Inman tillsammans med dom andra skjuter alla utom en som Inman jagar rätt på och dom skjuter båda samtidigt. Sårad försöker han ta sig tillbaka till Ada och dom möts när han faller ihop och dör då han också träffades.

Några år senare visas en ny bild av en blommande gård och där bor Ada, hennes dotter Grace Inman, Rudy, Rudy´s man "Georgia", deras dotter och Rudys far.

Så slutet var gott men filmen väckte många känslor, gillar ju Jude Law sedan innan och att han dog var rätt så känsligt. Men självklart gjorde alla bra roller, finns få bra 1800-tals filmer och denna är en av dom. Rekommenderas starkt!


Nicole Kidman


Nicole och Jude


Jude Law


Renée Zellweger

Kommentarer
Postat av: Frida

Sv: Ja Monica sa det, sett hingsten dem ska ha på bild med ;) Supersnygg hingst!! :)



Ja jag förstår inte det, jag säger ifrån ifall någon behandlar mig illa, inte tar jag emot det i alla fall. Och förstår mig inte på män som hatar kvinnor, vi är minst lika bra som dem, skulle vi hata dem med då?

2010-08-17 @ 08:56:08
URL: http://kizzmeandholdme.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback