Helgen med Gordon

Hade Gordon hela helgen då Maria va iväg :) 

Fredag: skog
Mötte upp en kollegas fru för lite längre uteritt. Ny kompis och nya vägar för Gordon, vilket verkligen visade sig att han borde heta Gordon Groda. Han var väldigt tittig, studsig och så såg han ett får i en hage och bara kastade sig rakt in i skogen. Så jäklr tramsig 😂 kunde lika gärna ha misstagit honom för en unghäst som aldrig varit i skogen förr.
På vägen hem skötte han sig kanon, eftersom hennes häst inte är igång för galopp så stannade vi till på vita vallen just för att jag skulle få galoppera av honom. 
Han kändes mjuk och otroligt följsam, resultatet efter att ha böjt igenom hela kroppen under ritten. Tog galoppen väldigt bra i båda varven och hade en fin arbetsform. Avslutade med skritt på långa tyglar hem :)

Lördagsväder, hann precis in innan detta drog igång.

Lördag: markarbete
Lördagen var här, och ett pass på banan stod på schemat. Började precis som vanligt med att försöka hejda honom i hans pulsade,  få honom att vila på steget. 
Han kändes lite stark i munnen men väldigt mjuk och fräsch i kroppen. Värmde upp i trav och skritt och började för omväxlingsskull jobba i skritt och sedan trav innan han fick sträcka ut i galopp.
     Red på volter, bågar, i en . Öppna och sluta

Han hittade en bra form ganska snabbt, något som jag aldrig väntat mig och lättade i munnen. Gordon var verkligen som en dröm att rida, gick i en stadig form i traven och skritten. Även i galoppen var väldigt fon men lite ostadig.  Känslan var amazing över hur snabbt vi nådde samma mål, de kändes enormt bra. Kunde sitta och finlira resten av passet.


Söndag: skog
Efter lördagens utekväll var det skönt att sticka till stallet och mysa. Blev en väldigt mysig runda med 0 kvar :) brukar sällan spänna snokrem eller nosrem till såna rundor, har de spända väldigt löst + halvlång tygel under hela rundan. Återställare 😍Grymt kul helg! Gordon har, trots fredagens rabalder, skött sig väldigt bra :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback