Morden i Sandhamn

Tredje delen av "Morden i Sandhamn" har alla Svenskar kunnat se om man kollat lite extra på 4an se senaste 3 veckorna. Detta var då tredje säsongen och jag som bor och jobbar på Sandhamn är lite stolt när jag ser avsnitten för Sandhamn är precis så vackert och ljust på sommaren men vi har faktiskt inga mord ;)

 
Dock blir man lite förvirrad. I böckerna beskrivs det att huvudpersonen, Nora Linde, bor i andra änden av ön än vad de gula huset med vita knutar verkligen ligger. Branska Villan är även i filmen grön medan den är vit/brun i verkligheten. Husen finns då på riktigt och ligger bredvid varandra, från vattnet så ligger branska villan till höger och Nora´s hus till vänster medan jag tolkat det som om de har legat tvärt om i de första 2 säsongerna. 
     Men nu i tredje så har de varit väldigt övertydligan genom att visa var hon bor för man ser tydligt hur hon har varit på Dansberget eller Trouvillestranden att hon går/cyklar genom byn, förbi affären, Dykarn´ och bort mot värdshuset för att ta sig bak till fläskberget där även Simon Linde, Noras son, är med på seglarskolan. det gula huset ligger egentligen mellan Dansberget och Trouvillestranden så lite förvirrad blir ju jag som har gått på jakt efter inspelningsplatserna från säsong 1 och 2.
     Även en förvirring med det nya kontoret, som ligger vid Kvarnberget och med Görans båtbrygga där han lägger till, där sitter poliserna och väntar på honom när själva bryggen knappt ligger ett stenkast därifrån. Kul va?

En annan rolig småfakta är att Thomas, polisen, ska ha sitt hus på Harö medan de gröna huset ligger på  Hasselö. Dock ligger Harö inte så långt därifrån. 
Men Thomas exfru Pernilla åker ut med waxholmsbolagets båtar till Sandhamn för det går ingen båt till harö och sedan kör Thomas henne ut från Sandhamn. Det är fel då man ser bryggan där de stora båtarna lägger till från bryggan som tillhör det gröna huset han bor i. I avsnitt 3 ser man ju tom. hur nära båtarna går förbi. 
 
 
 
 
Lite rolig fakta från en som tror hon vet allt :D

Kommentarer
Postat av: Mia

Hej ! :)
Är på Sandhamn nu så lästes lite du skrivit om morden i Sandhamn. Väldigt kul att läsa ! :) Du har inte möjlighet att ge ut mer exakt var Nora Linde bor i filmerna? ;)
//Moa

Svar: Hej!
Hoppas jag inte är för sent ute och att du fortfarande är kvar.

Husen är privatägda så man får helt enkelt komma ihåg att visa respekt!

Gå förbi seglarhotellet från affären och gå tills du kommer till kurvan vid dansberget, det är de släta stenarna där man ser ut över havet. Fortsätt på vägen men håll till vänster, innan du kommer fram till tennisbanorna går en lite mindre väg in till vänster. Följ den så ser du snart de två husen. Det finns en liten väg som går ned till vattnet mellan husens staket där man kan se husen från båda hållen :)

I böckerna så ligger husen på andra sidan om själva samhället :)
hkmama.blogg.se

2019-06-30 @ 15:42:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback